icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

pratensis
21. říj 2020

@marcicek84 Nemíním tě přesvědčovat.

marcicek84
21. říj 2020

@pratensis nemusis,staci sledovat zpravy,uvidis to tam na vlastni oci 🙂

marketa11112
21. říj 2020

@marcicek84 spis jde o to oddaleni, o pripravu ,, bojiste,, , pripravu lekaru na to zle, pripravu materialu v nemocnicich, pristroju, prostoru, o informace, pripadne priblizeni se k novemu leku. proste o zpomaleni sireni. navic nikdo nevi, co by bylo bez opatreni. videla jsi na zacatku italii? nechtela bych vezt do nemocnice nektereho z pribuznych, videt silene lekare, nechtela bych nechat sveho pribuzneho lezet dusiciho se na chodbe, slyset sory, pristroje dosly, nebo sory, je tu o rok mladsi pani - to ona dostane dejchac. a pod. asi to pak neni moc velka sranda. nerikam, ze by se to muselo stat, ale mohlo. jsem optimista a verim, ze se u nas nic takoveho nestane.

alcar
21. říj 2020

@marketka_m ono staci, jak delaji matematicky model s duplicitnimi testy, ktere v kazdodennim poctu pozit. testu tvori nemale procento a hned je katastrofa na svete.

marketa11112
21. říj 2020

@alcar tohle take nechapu. proc tam je jeden clovek treba i nekolikrat.

marulu
21. říj 2020

@marcicek84 Němci nevypadají,že by si koupili jen měsíc k dobru, jsou na tom dobře, Španělé taky oplostili křivku, Rakusani mají sice rekord v denním přírůstku, ale pořád to jsou necelé 2000, prostě ty opatření evidentně vliv mají, alespoň na zpomalení. A i ti co mají měsíc k dobru, tak si aspoň vezmou příklad z nás a nedosáhnou to na naše počty, my to už projedeme, to je jasný. I teď měly dát ještě tvrdší lockdown, podle mě, ale třeba se pletu. Ale lidi jsou dost blbý na to, aby návštěvy hřbitovů spojili s návštěvami rodin na venkově a pojede to vesele dál. Ono už i to, že dnes vzali lidé útokem obchodní centra svědčí o inteligenci většiny národa.😪

marulu
21. říj 2020

@alcar viděla jsi někdy zadanku na pcr odběr? Tam se jasně zaskrtava, jestli je to první odběr nebo opakování.

hojda
21. říj 2020

@marulu presne, rychle jeste do obchodaku, nez to zavrou....aby se stihli jeste nakazit???

marcicek84
21. říj 2020

@marulu mam trochu jine zpravy od sestry z Nemecka,pocitaji se zaviranim ruznych veci...Vsak uvidime co ostatni,koukni na Slovensko a Polsko...
Co se tyce nakupu,nemit boty na zimu nebo zimni bundu a to fakt musis vyzkouset,tak valim taky

marulu
21. říj 2020

A nejvíc mi pobavil Babis, který na tiskovce řekl, že to určitě do Vánoc zvládneme a Vánoce budou v klidu. To je jasný, to je hlavní cíl.😀 Na jaře jsme to zvládli do prázdnin, teď zas do Vánoc, ty budou jízda, ještě se stihne pár bujarych lyzovacek doma a v zahraničí a pak můžeme hasit třetí vlnu, do prázdnin to zase stihneme.

marcicek84
21. říj 2020

@meesha je tak co,uz sis odpocala 🙂 z toho clanku je jasne,ze se vnichni snazi pripravit narody na vakcinaci...dobrovolne vynucenou nebo povinnou...

marulu
21. říj 2020

@marcicek84 vidíš, my boty ani bundy nemáme, ale rozhodně bych tam teď nelezla. Když bude potřeba, jsou tu e-shopy. No jasně, že v Německu budou zavírat, to asi jo, ale důležitý je, že nezavrou úplně školy a především, že si nezahlti zdravotnictví, naopak ještě budou pomáhat svým sousedům..

marcicek84
21. říj 2020

@marulu tak kdybych pocitala s tim ze mi to nemusi byt a kolikrat bych co musela
poslat zpet,tak se ti ty rizika co budes stat na poste s tim obchodem vyrovnaji ... Takze do 6 h ranni jeste muzes vyrazit na nakupy!

marketka_m
21. říj 2020

@marcicek84 kde je nonstop..ze byh si koupila jarni plast..kdovi kdy otevrou obchody🙂)))))))))

marcicek84
21. říj 2020

@marketka_m myslim,ze prodluzuji oteviraci doby az do rana v tech velkych obchodacich 🙂
Jinak na jaro uz neco otevrou,potrebuji pred vanoci prodavat to se zase otevre...
Jinak za sebe cekam na posledni Vanocni darek - hracky do konce tydne tu bude a bude mit poreseny cely Vanoce,at mi celej covid vleze na zada...ty dodaci lhuty budou totiz zase neskutecny

marulu
21. říj 2020

@marcicek84 víš co, chápu, že někdo treba vyrazil koupit boty dětem, ale těch byla asi mensina, prostě to ukazuje, jak lidi nejsou schopny přemýšlet, protože normalni jednání to není. Fakt prodlužují otviracky? No, měli to evidentně vyhlásit až v 9 večer.😀

marcicek84
21. říj 2020

No jo Babis,my to vazne berem.Uz nas i z prace vyhaneji at jdeme radsi domu. Ktery nemakacenko ti napsal,abys zaridil,ze se nebude muset chodit do prace?Nebyl to nejaky ujo Lakatos ze Slovenska co se tu prizenil k Erzice? 🙊🙉🙈🤣

marcicek84
21. říj 2020

@marulu paradoxne diteti pomeris nohu a koupis i pres eshop,ja bych ale takhle pro sebe nekoupila,mam sirokou nohu a co s etyce kabatu ci mni bude mam kratke ruce tak bych byla.rada abych v tom nevypadala jak po ampitaci rukou 🤣 takze ja ty lidi chypu...

blondynka400
21. říj 2020

@marcicek84 když máš danou značku odzkoušenou a koupíš ten samý typ, dá se i přes net. Já takto kupuji běžně, protože některé značky co mám ráda, tak v kamenném obchodě nenajdeš. Podobné je to i u oblečení. Ale já taky docela chápu lidi, co si šli ještě některé věci narychlo nakoupit. Když to vše takto nekoncepčně zavřou, co asi čekají.... Hlavně že se v úterý kasal, že se obchody zavírat nebudou a ani ne za 24 hodin poté.... Co pak čekají ... 😀

marcicek84
21. říj 2020

@blondynka400 no nektery obchody i narychlo vypsaly slevy,aby lidi nalakaly...opravdu to zavreni bylo dost nekoncepcni...
Jinak co jsem se zacatkem rijna bavila s prodavackou,fakt jsme pro dceru mela velky nakup obleceni,tak jsem ji rikala,ze si myslim,ze to koncem mesice asi bude zavrene,to rikala,ze si mysli,ze ne,jsem ji rikala,ze v nouzovem stavu se musi pocitat se vsim a bac ho...

marulu
21. říj 2020

No zajímalo by mě, jak byste viděly koncepční zavření 😀.

marcicek84
21. říj 2020

@marulu pripravit narod na tuto moznost,ze k tomu muze dojit,no kdyby byl nejaky plan co se kdy muze zavrit,tak se lide zarizuji prubezne,ale ono porad nic neni a jen se strili od boku...

matire
21. říj 2020

@marcicek84 teď si ale děláš legraci, viď? Sjela jsi mě, že už jsi na stejnou otázku odpovídala a přitom píšeš o něčem úplně jiným 🤭 Psala jsi, že normální člověk pratelnou roušku nenosí... tak já si odpovím sama - nosí jí tedy podle tebe jen blbci, je to tak? 😄

marcicek84
21. říj 2020

@matire dej mi svatek, ju? poradne si to precti co tam bylo a nevkladej mi sve zavery do ust,jestli se chces hadat najdi si nekoho jineho,stejne uz jdu spat,dobrou noc 🙂

marulu
21. říj 2020

@marcicek84 no tak kazdymu, kdo je aspoň trochu v realitě, to muselo být jasný, že tohle nastane. Vždyť vše podstatné zůstane otevřené. A v době, kdy skoro vše koupíš přes net, je to trochu jedno. Já teda i v necovid době cca 50% nákupů řeším online.

matire
21. říj 2020

@marcicek84 věř tomu, že kdekdo ví, proč nosí zrovna tuhle nebo tamtu roušku. Tobě přijde nenormální jedna a mě zas ta druhá, ale nedovolím si kvůli tomu tvrdit, že lidi jako ty nejsou normální. Víš 🙂

blondynka400
21. říj 2020

@marcicek84 já byla dnes akorát v potravinách, protože jsem byla celý den v práci 😀 Ale je pravda, že parkoviště kolem obchodů byly plné 😀

@marulu tak určitě ne ze dne na den a když den předem tvrdí, že zavírat nebudou ani náhodou. To je výsměch všem.... Jinak přesně, naplánovat to postupně na několik dní dopředu. A ne to co dělají. Finanční situace řady lidí je v dnešní době tragická a bude ještě mnohem hůř, jenže to velké části lidí asi nedochází a nebo jim je to asi jedno, protože jich se to zrovna netýká....

marcicek84
21. říj 2020

@matire 🙈🙉🙊 hele, to nemusis ladit s oblecenim,rouska ma slouzit jako ochranny prostredek,je to zdravotnicky material 🙊🙉🙈

Strana