Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 ty vis, co pouzivaji? wow
@meesha dávala jsem zde před pár dny odkaz z reportáže ČT se SZÚ, ano používají se ve velkém...a nejsou vyhovující...
@marcicek84 Jenže jak prakticky ty testy ze slin dělat? Hromadně se odebírat nedají, protože tím plivanim se dostává do vzduchu spousta kapének. Pořád je rychlejší všem vytrit nos a vyhodnotit...
Ale jinak jsme se bavily o invazivnosti, ne o tycinkach 🙂
@marcicek84 pokud nejsou tak hodne vyhovujici, jiste je stahli
@werumka tak nebyl tam jen ten plivací test, byla tam i ta žvýkací guma...
Už teď je problém s tím, aby byl test proveden správně. Jak to bude vypadat, pokud to nebude dělat zdravotník,ale člověk sám doma na koleni? To bude špatně proveden téměř každý.
@marcicek84 Jenže to je zase všechno o ne/spolehlivosti provedení. Vir se nejvíc množí v nosohltanu, což zase vyžaduje nějakou techniku žvýkání. Podobně jako kloktani- kloktaci testy se podle toho, co jsem četla, jevily jako nejspolehlivější. Jenže zase to naráží na problém poletujicich kapének. Všechny varianty, které jsem četla, zatím počítám s variantou, ze nahradi antigenni testy. Ale pro potvrzení se tak jako tak provede PCR...
@werumka problém je i s tím,ze spousta lidí neumí kloktat, děti už vůbec ne.
@werumka O dve strany dam mam vyjadreni k tem testum ze slin. Momentalne nepouzitelne. Nic lepsiho nez PCR ster zatim neni.
@marketa11112 Právě...
@jelenice_zavodnice prosim, das nebo to mam hledat o dve strany zpet? Me by to docela zajimalo (byt slintani do sklenice me spis desi, ale to jsem tu uz asi zminila :D )
@meesha Mam 😀. Na strane 411, tobe jsem odpovidala, nekdy kolem 14:20 hod...
@jelenice_zavodnice neke 😀 tak to mi asi nejak ulitlo, ja myslela, ze na to nikdo nereagoval 😅 promin a diky
@meesha Ja ti psala prave k tem testum ze slin, par dni predtim jsem o tom neco cetla.
@jelenice_zavodnice tak uz jsem to precetla, fakt jsem to prehlidla (cekala jsem, ze se ztrapnim definitvne, az zjistim, ze jsem ti na to i odpovedela 😂 ) . Super shrnuti, trosku to odpovida tomu, co jsem si predstavovala. Provedeni, uchovavani, transport, plivani na verejnosti, ...dekuju 🙂
Anonymní Smazat diskuzi? Dovedeš si představit, co by to znamenalo? Pro někoho je to celoživotní dílo.... jen těch hodin, co to stálo....
@jelenice_zavodnice Nevíš, proč se nejde cestou testování tím korejským přístrojem s výsledkem do 12 minut?
Docela zajímavá kalkulačka. Pravděpodobnost setkání s pozitivní osobou dle velikosti skupiny a lokality: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirova...
@hojda Ktery konkretne pristroj myslis? Na ty antigeny?
@meesha No jo, jako predstava krasna, vlastne i provedeni hezke ale kdyz v nasich podminkach si lide neumi ani poradne myt ruce, tak nechat obyvatelstvo delat si doma testy na covid je nesmysl. A kdovi kolik hoaxu by pak vzniklo, treba ze kloktanim si vpravis cip, ze slin ti vezmou DNA a ziskaju o tobe vsechny soukrome informace vcetne velikosti trenek...atd
@jelenice_zavodnice https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-brne-spu... Brala bych to jako rychlou metodu na nějaké základní testování.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahada-klesa... takze proto klesa pocet provedenych testu,zahada odhalena
Dneska zajímavý rozhovor s vakcinologem Markem Petrášem na DVTV ohledně očkování. Hezky a srozumitelně popisuje výhody a nevýhody očkování.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-pla... nooo tak jestlibude nektery rodic souhlasi s teszovanim ditete,to chci videt...pritahuji to ad avszrdum cim dal vic
@marcicek84 Proč by ne? Já bych klidně souhlasila.
@marcicek84 Bude, ne každý se potřebuje zbavit prarodičů.
@hojda Nevim, prolustrovala jsem web abych zjistila, jestli to pouzivaji v sousednich zemich a nic, nikde zadna zminka zeby to nekdo aktivne pouzival. Tak bohuzel, fakt nevim.

@werumka tak vzhledem k tomu, že se u toho používají ty čínské necertifikované tyčinky, které jsou jinde zakázány, tak to ve mně důvěru nevyvolává, spíše naopak. Navíc pokud bychom se měli bavit o plošném testování ve firmách, školách či jinde, určitě by bylo na místě zvolit jinou metodu např. ty sliny...