icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
16. lis 2020

@werumka tak vzhledem k tomu, že se u toho používají ty čínské necertifikované tyčinky, které jsou jinde zakázány, tak to ve mně důvěru nevyvolává, spíše naopak. Navíc pokud bychom se měli bavit o plošném testování ve firmách, školách či jinde, určitě by bylo na místě zvolit jinou metodu např. ty sliny...

meesha
16. lis 2020

@marcicek84 ty vis, co pouzivaji? wow

marcicek84
16. lis 2020

@meesha dávala jsem zde před pár dny odkaz z reportáže ČT se SZÚ, ano používají se ve velkém...a nejsou vyhovující...

werumka
16. lis 2020

@marcicek84 Jenže jak prakticky ty testy ze slin dělat? Hromadně se odebírat nedají, protože tím plivanim se dostává do vzduchu spousta kapének. Pořád je rychlejší všem vytrit nos a vyhodnotit...
Ale jinak jsme se bavily o invazivnosti, ne o tycinkach 🙂

meesha
16. lis 2020

@marcicek84 pokud nejsou tak hodne vyhovujici, jiste je stahli

marcicek84
16. lis 2020

@werumka tak nebyl tam jen ten plivací test, byla tam i ta žvýkací guma...

marketa11112
16. lis 2020

Už teď je problém s tím, aby byl test proveden správně. Jak to bude vypadat, pokud to nebude dělat zdravotník,ale člověk sám doma na koleni? To bude špatně proveden téměř každý.

werumka
16. lis 2020

@marcicek84 Jenže to je zase všechno o ne/spolehlivosti provedení. Vir se nejvíc množí v nosohltanu, což zase vyžaduje nějakou techniku žvýkání. Podobně jako kloktani- kloktaci testy se podle toho, co jsem četla, jevily jako nejspolehlivější. Jenže zase to naráží na problém poletujicich kapének. Všechny varianty, které jsem četla, zatím počítám s variantou, ze nahradi antigenni testy. Ale pro potvrzení se tak jako tak provede PCR...

marketa11112
16. lis 2020

@werumka problém je i s tím,ze spousta lidí neumí kloktat, děti už vůbec ne.

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@werumka O dve strany dam mam vyjadreni k tem testum ze slin. Momentalne nepouzitelne. Nic lepsiho nez PCR ster zatim neni.

werumka
16. lis 2020

@marketa11112 Právě...

meesha
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice prosim, das nebo to mam hledat o dve strany zpet? Me by to docela zajimalo (byt slintani do sklenice me spis desi, ale to jsem tu uz asi zminila :D )

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@meesha Mam 😀. Na strane 411, tobe jsem odpovidala, nekdy kolem 14:20 hod...

meesha
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice neke 😀 tak to mi asi nejak ulitlo, ja myslela, ze na to nikdo nereagoval 😅 promin a diky

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@meesha Ja ti psala prave k tem testum ze slin, par dni predtim jsem o tom neco cetla.

meesha
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice tak uz jsem to precetla, fakt jsem to prehlidla (cekala jsem, ze se ztrapnim definitvne, az zjistim, ze jsem ti na to i odpovedela 😂 ) . Super shrnuti, trosku to odpovida tomu, co jsem si predstavovala. Provedeni, uchovavani, transport, plivani na verejnosti, ...dekuju 🙂

hojda
16. lis 2020

Anonymní Smazat diskuzi? Dovedeš si představit, co by to znamenalo? Pro někoho je to celoživotní dílo.... jen těch hodin, co to stálo....

hojda
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice Nevíš, proč se nejde cestou testování tím korejským přístrojem s výsledkem do 12 minut?

hojda
16. lis 2020

Docela zajímavá kalkulačka. Pravděpodobnost setkání s pozitivní osobou dle velikosti skupiny a lokality: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirova...

hany84
16. lis 2020

@hojda Jj, a kolik teď ta osoba celoživotního díla, které se tvořilo od 29.2. bude mít volného času....😉

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@hojda Ktery konkretne pristroj myslis? Na ty antigeny?

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@meesha No jo, jako predstava krasna, vlastne i provedeni hezke ale kdyz v nasich podminkach si lide neumi ani poradne myt ruce, tak nechat obyvatelstvo delat si doma testy na covid je nesmysl. A kdovi kolik hoaxu by pak vzniklo, treba ze kloktanim si vpravis cip, ze slin ti vezmou DNA a ziskaju o tobe vsechny soukrome informace vcetne velikosti trenek...atd

hojda
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-brne-spu... Brala bych to jako rychlou metodu na nějaké základní testování.

meesha
16. lis 2020
marcicek84
16. lis 2020

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahada-klesa... takze proto klesa pocet provedenych testu,zahada odhalena

werumka
16. lis 2020

Dneska zajímavý rozhovor s vakcinologem Markem Petrášem na DVTV ohledně očkování. Hezky a srozumitelně popisuje výhody a nevýhody očkování.

marcicek84
16. lis 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-pla... nooo tak jestlibude nektery rodic souhlasi s teszovanim ditete,to chci videt...pritahuji to ad avszrdum cim dal vic

werumka
16. lis 2020

@marcicek84 Proč by ne? Já bych klidně souhlasila.

hojda
16. lis 2020

@marcicek84 Bude, ne každý se potřebuje zbavit prarodičů.

jelenice_zavodnice
16. lis 2020

@hojda Nevim, prolustrovala jsem web abych zjistila, jestli to pouzivaji v sousednich zemich a nic, nikde zadna zminka zeby to nekdo aktivne pouzival. Tak bohuzel, fakt nevim.

Strana