Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@jelenice_zavodnice poslala mi to na whats up.. většinou funguji na mobilu, tak jsem to zde vložila, nevím nějak jsem nezkoumala na googlu. tak díky... klidně to smažu...
@marketka_m Nemáš facebook?
@hojda ne.. některé obsahy bez přihlášení mi jedou.. někdy když potřebuji tak přes manžela se kouknu.. ale jinak ne...
@hojda takže to je hoax? někdo sepsal a hodil pod hlavičku domova senioru? to je hnus..
@meesha To nové rozhraní FB jsem do dneška přepínala ale dnes už to nešlo, tak jsem zkusila, co najdu... A našla hned... Jak se dělá ten smajlík, co se chytne za hlavu?
@hojda Teda, to je zeď FB a ještě veřejně dostupná, prošpikovaná Gatesem, antiočkovacími hesly, protivládními hesly a videa, co je potřeba sdílet než je smažou... a ty národní profily plné českých vlajek...
@marketka_m Je to hoax, dezinformace. Já respektuji, že máš na covid a veškerá opatření jiný názor, je to v pořádku a máš na to právo, máš právo se k tomu vyjadřovat a nebýt za to lynčována ale tímto se jenom degraduješ na úroveň Marcely.
@jelenice_zavodnice když se zeptám na nějaký názor? když si myslím že možná to je jinak.. tak hned jsem mimo? aha.. škoda.. já myslela že je to zde o diskuzi a řečení svých pohledů.. ale prozatím zase to vypadá že kdo je mimo skupinu je odsouzen a vyhozen.. :( smutné..
není to vše snad o tom, že spolčně zde sdílíme různé články a názory... a naše pohledy se mění v čase? budto já předju na váš nebo vy na můj nebo najdeme nový pohled,?
@marketka_m Nerozumím příspěvku. Právě si nasdílela hoax jako pravdivou informace bez toho, aby sis to ověřila. To je smutné, to máš pravdu.
@marketka_m Jen pro zajímavost, když se dozvíš nějakou šokující informaci, zkoušíš si jí nějak ověřit? Nemyslím to ve zlém, ale prostě vidím, že polovina národa funguje tak, že jen přeposílá dál. Můžeš se třeba podívat přímo na stránky osob/firem/institucí, které jsem tam zmíněny. Dost často tam bývá nějaké vyjádření a máš info, přímo od zdroje? Nebo prostě napsat přímo dotaz? Je to otázka pár minut v dnešní době.
@hojda Mariola Nožičková povýšila na ředitelku centra? Na webu je uvedená jenom jako vedoucí. A posílá mail přes SMS bránu ve 21:00 hod? A doktor jde objednávat vakcíny které nejsou ani v ČR ani v EU schválené? To hodlá kupovat na ebay nebo z wishu?
@hojda Tak oprava, na jiné stránce je uvedena i jako ředitelka a současně vedoucí a vrchní sestra.
@ilonne To jsem četla a zaujalo mě toto: A to, jestli prohrajeme víc nebo méně, poměřujete počtem úmrtí nebo i ekonomickými ztrátami?
Zhruba platí, že čím větší epidemie, tím větší vyvolá celkové škody, včetně ekonomických. Česko teď nemá jen kolem 150 mrtvých za den, ale nejspíš i řadu krachujících firem za den. Bohužel řada lidí zásadně nepochopila, že oboje souvisí, a velká epidemická vlna zároveň zabije dost lidí, ale i poškodí víc ekonomiky. Není to v protikladu. Že obětováním lidí se zachrání firmy, si zpravidla nemyslí špičkoví ekonomové, ale spíš lidé, jejichž představa ekonomiky je dost naivní. Jinak osobně v různých dilematech používám jako měřítko takzvané QALY, roky kvalitního života, což zahrnuje kromě zdravotních věcí i jiné nepříjemné následky typu ztráty zaměstnání, ztráty vzdělání či psychický stres.
@hojda takže to není hoax.. ? když je vyjádření k tomu? takže hoax je jenom vyhoeštění z kolektivu..
většinu informací se snažím najít.. je to jedna z mála kterou jsem total jenom přeposlala a hned místo vklidu napsání hele holka je to blbost, tak mě tady skoro jste smetly jako lavina... sorry.. jo už jsem si to vygooglila.. tvle.. to už člověk fakt snad může jenom dýchat a to u sebe na zahradě ...
já tomu fakt nerozumím, svět je na hlavu postavený.. vožila jsem zde dokument který jsem obdržela na mobil(ano neověřila jsem si omáčku kolem, ale to že jste ovlivněny FB diskusí mi je nějak někde..) .. dokument jsem vložila zde. zde jste mě smetly.. ale ve výsledku ten dokument je pravdivý... je to tak?
@marketka_m nejsi pretazena? ;)
Vypadas fakt zmatene :o
@marketka_m Ne, ani jeden z tech dokumentu neni pravdivy a nikdo te tady nesmetl. Vetsina hoaxu ma puvod prave na FB, nejvetsi soc. sit zajisti nejrychlejsi rozsireni. Je to tam par hodin a dostalo se to k tobe pres whatsapp bez toho abys sla na FB... ted je to tady a zrejme uz i na vetsine soc. platformach.
@meesha ji
@jelenice_zavodnice
no asi jsem pretazena..
ale porad mi hlava nebere..to co davala hojda nerika nic o tom ze dokument ktery jsem vlozila je nepravdivy..reditelka priznava ze maji to za ukol.nerika ze dokument nesepsala...nebi snad jo? asi jdu spat...mam to tedy smazat...at to uz nenini zde tedy???
@marketka_m To neni odpoved reditelky, to je znova nejaky podvrh. Na webu muzes najit i informaci o tom, ze centrum ma reditele, nikoliv reditelku. Pak tam ale najdes informaci, ze ona je i reditelka, ted zalezi, jestli seznam firmy ma aktualni informaci o firme nebo firma nema aktualni informaci na jejich webu, to jen na okraj. Ja bych to nemazala z jednoducheho duvodu a to proto aby si nekteri nemysleli, ze se vsechno maze protoze nam nekdo potrebuje zatajit pravdu a aby si kazdy mohl udelat nazor na tuhle vec. Na takovychto vecech se clovek muze naucit rozeznat pravdivou informaci a lzivou manipulativni informaci.
@jelenice_zavodnice tak to jsem zvedava zda se k tomu domoc oficialne vyjadri
@marketka_m Urcite se nekdo vyjadri, treba hned zitra.
@marketka_m jsme te pekne zblbly. co 🙂 Ja se taky primlouvam za "nemazat" - je to docela "poucne" 🙂
(me taky nenapadlo, ze to frci na fb, myslela jsem, ze ti to fakt klidne poslala nejaka znama - diky zpusobu nafoceni, a ze v tom hledate nejaky problem, s myslenkou, ze je to cele jakesi divne, vzhledem k tomu, ze se ani nevi, ktera vakcina "vyhraje". Ze to bude nejake nedorozumeni)
@jelenice_zavodnice smajliky jsou pro me vzdycky prekvapenim :/ zalezi na tom, z ceho pisu (notas/tele(i)phone) a sama se pak nekdy divim....
Jezisi zensky,uz se proboha vzpamatujte,jedete tady po kazdym jako slepice pro flusu,jste jak osiny v zadku,neprijemne,utocne,v hejnech,proc si myslite,ze chce kazdy prijit schvalne s dezinformacemi,jste jak nejaka sekta,do prcic kdbybyste byly normalni,tam to napisete normalne,vy jen tady delate spinavou praci,nic jineho,lide se ockovat nechteji,mezi vsmi jsou holky,ktere maji osobni zajem aby se lidi naockovalo lido co nejvic,aby ony bud nemjsely nebo nemuzou a chteji byt chraneny za jakoukoli cenu utrao co to prinese zdravym lidem,je mi z toho na bliti...sobecke duvody nic vic...
@marketka_m ja myslim,ze i kdyby se v realite potvrdila jen polovina techto nezadoucich ucinku,tak to bude poradne svinstvo...a ucite se o to budou lide zajimat...a protoze nebude zajem dojde i na donucovani,pristo rok se uvidi...
To je zase poctenicko.
Normálně si začínám říkat,že by tu vakcínu měli nařídit všem a přimíchat do ní nějaký koktejl s optimismem. Nechápu,jak někdo může žít v tak permanentně hnusné náladě,strachu a šílenství.
Malá poznámka pro ty, co nevedi- každá vakcína může způsobit různé poškození organismu,mít vedlejší účinky či nežádoucí účinky. Každá. Určitě je rozdíl si nechat píchnout něco, co tu je deset let,než cokoli nového. Na druhou stranu,když přišli s očkováním proti rakovině děložního čípku, nechávala jsem si ji píchnout jako samoplatce, protože jsem již byla po konozaci, chtěla jsem děti a snažila jsem se udělat cokoli proto,abych třeba nemusela prijít o dělohu a léčit se dal.
Konizaci. Sorry, mám nový telefon a píše si co chce. To bude chyb jako máku.
Vždycky, když jde člověk na očkování, tak musí po aplikaci zůstat nějakou dobu v čekárně. Právě kvůli alergickým reakcím, které jsou uvedené i ve zmíněném dokumentu. Na těch nežádoucích účincích nevidím nic tak hrozného - i pokud by to bylo založeno na pravdě. Musejí se uvést... ale chápu, že to může některé lidi vyděsit.
Ostatně, když jsme tady na tom portálu pro matky 🙂 Tak ono si stačí přečíst příbalový leták hormonální antikoncepce. To je teprve darda... Nebo taková antibiotika. I ten úplně prachobyčejný penicilin umí s některýma lidma zamávat, protože jsou na něj alergičtí.
Tyhle NÚ bych opravdu nebrala jako zásadní problém. Fakt doporučuju rozhovor s panem Petrášem na DVTV, který už jsem tu zmiňovala. Nestraší, ale zároveň hezky popisuje pozitiva a negativa očkování:
https://video.aktualne.cz/dvtv/petras-s-vakcina...

@hojda jo a co tam běží prosím?
@meesha já nevím jenom mi to přeposlala, že ji to celkem překvapilo, dále jsme se nějak o tom hlouběji nebavily.