Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 tak at si z toho člověk vybere.. Ja bych to tedy radši nebrala... Ja stejně nic takovxho nikdy nežeru. Max paralen. Neboť když mam 37,5 tak uz umírám 🤣
@matire ok,ale jen,ze me to bavi,me neuzivi...taky muze byt duvod,ze potrebuji volnost ne se nechat buzerovat nadrizenym,ale jak jsem psala je to svobodna volba kazdeho...asi bych do toho nevrtala ale to stezovani si v situaci,kdy vsichni neco musime obetovat,neni na miste,moje nehtarka to bere jak vidis rozumne...vis jake je danove zatizeni OSVC a jake je danove zamestnance? Diametralne odlisny rozdil,skoeo propastny a to prave z duvodu ze OSVC se musi zajistit pojistenim,ruznym pripojisteni apod.,ale to nekteri nedelaji a pak se divi,taky to je jejich svobodna volba,nikdo je k tomu nenuti...takze OSVC se vyplati delat jen pokud mas hrube mesicni prijmy +-60 tis. Kc,kdyz vse poplatis,aby zbyl cisty prijem kolem 30 tis. Kc.
@mamio to neni o radsi,klidne si ho vem,kdybys byla v nemocnici nevis co ti daji a budes ho teda taky brat...navic nekomu zabira vic jedna nebo druha latka,byla bych v klidu... 🙂
@marcicek84 no ja se měla ibalgin možná dvakrát v životě... Jinak paralen... No uvidíme jak se vše vyvine.
Neviděly jste někde aktuální přehled nakažených, ale ne po krajích, ale města? Nemůžu se dopátrat, všude píšou podle krajů (i když ani to teď není aktualizované), asi předevčírem jsem četla, v kterých městech se u nás v kraji vyskytli noví nakažení. Ale od té doby nic. Sleduji ještě stránky krajské hygieny a tam taky naposled napsali v pátek.
@marcicek84 Mě fakt neobviňuj z šíření poplašných zpráv 😄 Je to názor v diskuzi a ne nějaká zpráva pro veřejnost. Stojí tam " dost možná" a že to slyším ze všech stran. Chápej jako od znamých a přátel. Protože na netu se o postoji pojišťoven dosud asi nepíše.
@matire tak pojistovny se k tomu postavi dle pojistnych podminek,pokud je pandemie ve vyluce a to je v pripade storna zajezdu nebo cestovniho pripojisteni,tak proste zde to nepujde,ale kazda pojistovna ma pojistne podminky jine,ja treba nemam pandemie ve vyluce a mam 100 procent storna pri nedoporuceni vycestovani...ano, za to pojisteni jsem zaplatila na osobu jednou tolik oproti levnejsim druhum...opet mela jsem moznost volby,takze zde se mi to vyplatilo,na strechu jsme nedosahli kvuli toho ze ten den v nejblizsi meteostanici nameri max.rychlost o 0.5 km nizsi, a maji vsichi v okoli stejny utrum,byl to totiz naraz vetru trvajici 10 min. a jen ve dvou pasech.Ale tady maji tuto podminku maji vsechny ceske pojistovny takze bych si nepolepsila ani drazsim typem pojisteni...no jo,zivot neni fer,to uz tak byva,ja to beru sportovne,jsou to jenom penize...
@betelgeuzz Taky by mě zajímalo. Já i ty údaje o krajích hledám vždycky horko těžko, než se doberu něčeho aspoň trochu aktualizovaného.
Holky, já na kraje atd koukám na koronavirusvcr.cz
@mourovatakocka diky! Ja to sleduju na strankach ministerstva zdravotnictvi a kraje tam od rana vubec nejsou, pro me dost dulezity udaj 🤷♀️
@kejt29 Jen jestli je to důvěryhodné 🤷 Ale chodím tam od začátku a a hrůzou sleduju i rozložení podle věku.
@kejt29 TAky jsem to sledovala na mzcr, ale zrovna kraje neaktualizovali. A neaktualizují průběžně, ale tak 2x denně.
Odpovídat by to na té stránce koronavirusvcr.cz mělo, v 10 jsem zrovna četla aktuální stav ve zlínském kraji 15 a tady je to stejně.
@betelgeuzz jo, tady to fakt vypada presne.
@mourovatakocka
@marcicek84 hm 😅 máme jen 1 jedinou 2l petku 🙈 snažíme se šetřit životní prostředí 😅 tak nic no 😂
@inkheart jenze, vetsina podnikatelu nemocenske neplati. Treba se to ted zmeni.
Kazdopadne nemluvime o rok zavrenych obchodech atd. Mluvime o 2-4 tydnech.
@betelgeuzz Ve zlínském je to hlavně v UH, ne? Stejně mi přijde, že už to musí být všude, ale zatím lidi nemají výrazné příznaky a netestovali je, tak se o tom zatím neví ☹
@llluckaaa teď jsem našla aktuální stav, 11 v UH, 4 ve Vsetíně.
@betelgeuzz a jaký zdroj používáš?
Ty dva výše uvedené a stránky krajské hygienické stanice. Ale ani na jednom nemají ty konkrétní okresy, ty jsem našla na seznamzpravy, kde průběžně dávají aktuální informace a občas tam zmíní i ty stavy v krajích a okresech. Nic lepšího jsem bohužel nenašla.
@betelgeuzz Jj, píšou to i ve zlínském deníku. Ale taky nevím, kde by to pravidelně zveřejňovali ☹
https://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/zlinsky-...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/co-znamena...
Tak vyhlasi ci nevyhlasi???
@llluckaaa zlínský deník nesleduju, o nás tam většinou nepíšou, ale na tyhle informace bude dobrý, dík za odkaz.
@marcicek84 cekam na to a furt nikde nic neni...
@natysnovec no to se rano budeme treba divit
@marcicek84 tvl ja doufam,ze uz to daji vedet treba v 10h
@marcicek84 na 99% vyhlásí
@natysnovec momentálně se beztak dohadují, zda omezit nakupování osob v určitý čas a další takové věci, to že bude karanténa je víc než jasné, bylo to jasné už v sobotu... Tu žábu musí vařit postupně...
Anonym...ja nevim...v zasade s tim pocitam ale...ceekam a furt koukam na net a tv abych vedela co a jak...Je to sileny rano s mamzelem musime jeate neco zaridit...😢😢😢😞

@marcicek84 "co se tyce tech drobnych OSVC tak zase nerozumim proc to ti lide delaji,kdyz si vlastne tim nevydelaji" Protože je to baví? Pro někoho je důležitá i náplň práce a ne jen výdělek. Pokud má OSVČ přibližně stejný příjem jako zaměstnanec, ale má svou práci rád, tak se má mnohem líp než někdo, kdo je sice zaměstnaný, ale chodí do práce s nechutí. Budou i další důvody.