icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
20. pro 2020

@marketka_m to asi tezko, to nemej peci, sama tam nelezu, smecky by sis vsimla i kdyby, je mi to sumak, je to totiz moje vec. Co me prijde ujety? Posuzovat lidi podle vizaze a smat se jim 🤷🏾‍♂️ a snazit se z toho vykonstruovat, jak jsou pitomi, ze to nosi 🤷🏾‍♂️ Ale nic, kazdej jsme nejakej.

marketka_m
20. pro 2020

@meesha smecky???ouuu..v dobe covidu..je to bezpecne??
jj tvoje vec.. jenom chci upozornit ze nejedna zde osocovala ty co nemaji rousky ! taky o nich nic nevis..tak proc jste je hned shazovali ze je nemaji...aaaa dobry den...teda dobrou noc..tato diskuze k nicemu nevede..nepochopilas co tim htel basnik rici..pokud bude chut a cas..tai zitra/pozitri zase delsi moje rozvaha nad aktualni situaci...treba trochu predpovedi...a uvidime..zda se vyplni..ze @marcicek84

meesha
20. pro 2020

@marketka_m nikoho jsem neosocovala, predto by v tom byl velky rozdil, jestli nemas rousku-hypoteticky ohrozujes ostatni a to se nekomu muze zdat nefer. Asi me to zarazilo v kontextu toho, ze si delas legraci z tech, kdo se chteji chovat zodpovedne uz podruhe. Ze to prehaneji. No mozna je lepsi dobre veci prehanet, nez se jim smat. 🤷🏾‍♂️ Nikomu tim neublizuji, max tim muzes ziskat.

Ano, jsme pomerne velka rodina a chodit s detmi do lesa je deeesne nebezpecny.

puhelin
20. pro 2020

@marketka_m To si musi kazdy vyhodnotit sam, jestli mu nevadi dychat skrz spinavou rousku. To je jako kdyz si neumyjou ruce jakmile prijdou zvenku, nebo pred a po pouziti WC.

marcicek84
21. pro 2020

@marketka_m souhlasim s tim,ze nekteri lide to uz prehaneji s tema rouskama,takovych lidi mi vzdy bylo lito,ale co si budeme povidat reaguji agresivne na lidi,co toho maji dost a chteji zit.je zajimave,ze lide,kteri s rouskama nesouhlasi to nikomu nenuti a jsou o tolerantni k tem,kteri se boji,ale opacne to proste nefunguje,stale je snaha mensiny sikanovat vetsinu a to nejen rouskama,ale i opatrenimi...
Jsem taktez zvedava zda vyjedeme z koleji predpovedi o lockdownech a zda nedojde pro neockovane k omezeni obcanskych prav,myslim,ze se lide zacnou bourit,v cesku je polovina naroda proti teto akci...a at si tu rika kdo chce co chce,neni fer lidem zakazat obzivu a posilat jim almuznu,schovavaji to za ochranu proti covidu,vcera jsem cetla clanek,ze o rizikove skupine se vi uz nejmene pul roku a chranit se ma pouze tato,souhlasimns tim,ze pokud existuje dostatek prostredku individualni ochrany,je treba to tyto skupiny naucit a odstatni nechat zit,volne dychat,ci podnikat,prece maji pravo volby,jit ci nejit na nakup nebo do hospody,do kina ci divadla,ke kadernici nebo sedet doma.Jiz nelze zadat po lidech dalsi omezeni...

marcicek84
21. pro 2020

@puhelin jen ta soinava rouska neohrozuje jen je,ale i potencialne tebe,je to pak prodychane jako by ten dotycny nemel nic,ale ano beru tez te je to kazdeho vec,jenze mi lide bez rousek nevadi

marcicek84
21. pro 2020

@meesha reagujes strasne emotivne,ale opravdu ty rousky lide nebudou nakceptovat naveky, nelibi sebmi tady tvrdit,ze prirozenym dychanim clovek nekoho ohrozuje,neohrozuje,kyslik mozek potrebuje,clovek jen odmita nesmysle chranit lidi,co muzou pouzivat prostredky individualni ochrany,je jich dostatek...jsi clovek,ktery by lidem nejradeji diktoval veci pres caru,protoze se bojis sama o sebe,celou dobu,zde takto vystupujes,ale je ti doufam jasne,ze jdyz nebudou mit lide co jist,ze vyjdou do ulic,jdyz zacnou mit zdravotni nasledky g rousek oni nebo jejich deti tez cyjdou,kdyz by meli byt kraceni na obcanskych pravech tez vyjdou,ochota lidi dodrzovat opatreni brzy klesne jen k 50 procentum

marcicek84
21. pro 2020

Holky,tak ne to tady a to jsme o tom vcera psaly,mutace je v cesku uz cely podzim...https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zmutovany-...

meesha
21. pro 2020

@marcicek84 jako dobry, potvrzuje to i to, co jsem ti psala ohledne RNA vakciny, nebo to otazka dalsiho roku, akorat me “znepokojilo”, ze “nevim, ktera mutace se siri v anglii”. Ze by cely svet poradal preventivni manevry, jenom my jsme na pohodu, protoze to vime uz davno (i kdyz to presne nevime). Kez by to tak bylo. Uvidime jake bude rozuzleni
Tedy, ze ta vec mutuje-vime, vedeli jsme, ale neinterpretovala bych to tak, ze je ta nova mutace uz i u nas

meesha
21. pro 2020

@marcicek84 tak jak to tedy prezentuji novinari, mysleno

marcicek84
21. pro 2020

@meesha ano uvidime co to prinese,momentalne doma tipujeme,kdy vyhlasi stupen 5,je jasne,ze cekaji na prodlouzeni nouzoveho stavu,o tomto se ma jednat zitra,ve stredu pak o prerazeni do stupne 5,troufam si rict,ze zase zavirame na cely leden a mozna i cast unora...
Tak snad to jaro bude lepsi,ale urcite toto je dobra vakcinacni strategie,lidi to nedaji psychicky,uz jim bude vse jedno a nechaji se naockovat jedna basen...

meesha
21. pro 2020

@marcicek84 to ockovani bude fiasko ;) moc jim fandis 😀

marcicek84
21. pro 2020

@meesha no s těmi opatřeními se jim to může vyšplhat nakonec k těm 50 procentům (otrávenost obyvatele), ale jinak opravdu nemám v okolí nikoho, kdo se chce nechat očkovat...

meesha
21. pro 2020

@marcicek84 ja myslela, ze se ockovat ani nepujde, myslim, ze to bude fiasko ze strany vlady, to nedaj´. Vcera jsem cetla cosi o tom koordinatorovi, vzdycky si myslim, ze to horsi byt nemuze a vyskakuji dalsi a dalsi bubaci.

marcicek84
21. pro 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vedci... mutace nevypadá zase tak povzbudivě...

marcicek84
21. pro 2020

a taky trochu něco na odlehčení, ale aby ta katastrova nebyla ta koronavirová mutace... https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/6459...

teri_92
21. pro 2020

snazim se tuhle diskuzi jen tise sledovat nebo ignorovat, ale to proste nekdy nejde vydrzet... jen chci z pohledu zdravotnika rict - nezadouci ucinky ockovani typu teplota, unava... jsou relativne normalni a spis znaci, ze imunita tela odpovida tak, jak ma. to vazne tolik lidi zastavi strach z teploty, nez aby se chranili pred onemocnenim, ktere je mozna nakazi bezpriznakove a mozna ale taky zabije nebo zpusobi vazne nasledky? co se tyce alergickych reakci - ty se mohou vyskytnout po podani jakehokoliv leku. mozna by se vsichni divili, jak caste jsou alergie treba na bezne pouzivana antibiotika.

a pro vsechny, co to zlehcuji, tvrdi, ze "dokud neni prehlcene zdravotnictvi, neni se o cem bavit", resi porad nejake pitome rousky, jak kdyby zdravy clovek nemohl vydrzet tohle minimalni omezeni jako rouska pres oblicej je - prala bych vam aspon na chvili pracovat na nejake covidove JIP, kde denne umre nekolik lidi, v podstate se udusi pred vasima ocima behem par dni. treba vitalnich duchodcu, kteri tu mohli jeste 10 let byt. navic v posledni dobe se ukazuje, ze ani u zdravych deti prodelani covidu (treba i bezpriznakoveho) nemusi byt bez nasledku, objevuji se deti v septickych stavech, se zanety srdecniho svalu, obcas to konci i resuscitaci a trvalymi nasledky... bohuzel plosne ockovani je v soucasne dobe asi jedina cesta, jak se vratit k normalnimu zivotu (i kdyz ma taky sva rizika). jak zabranit jeste horsim ekonomickym skodam. jak uchranit pred nakazou ty, kteri by ji podlehli (a ktere se doted chranit darilo). pochopme, ze jsme v situaci, ze ktere nemuzeme vyjit uplne v pohode - muzeme se nechat naockovat a riskovat nezadouci ucinek, muzeme mi stale vlny lockdownu a za chvili byt v takove ekonomicke krizi, ze nebudeme mit co jist (a takovi lide mezi nami v cesku bohuzel uz realne jsou).

nemusime verit uplne vsemu, co se pise na internetu. ale PROSIM verte odbornikum (a to nemyslim ted nejake profesory, co mozna umi dobre transplantovat srdce, ale teto problematice rozumi stejne malo jako laici). a pouzivejte relevantni zdroje informaci, ne Aeronet a spol🙈

marcicek84
21. pro 2020

@teri_92 takový trochu zoufalý příspěvek, nicméně takové malé konstatování, pokud mám právo volby, mám i právo očkování odmítnout. Imunolog Beran je snad z oboru, nebo ne? Tak komu více věřit? Přání můžeš mít jaké chceš, ale musíš to nechat na lidech, kteří mají svaté právo se rozhodnou jakkoli...

hojda
21. pro 2020

@marcicek84 ono by asi uplne stacilo nesirit dezinformace, kdyz to nemuzu overit a zdroj neni spolehlivy, tak to neposilam dal.

werumka
21. pro 2020

@marcicek84 Tohle nechápu, jak jsi to myslela?
"https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vedci... mutace nevypadá zase tak povzbudivě..."

marketa11112
21. pro 2020

kdyz tu zase ctu ty kecy, zacinam mit pocit, ze by fakt mela byt narizena povinna vakcinace. a kdo nepujde - bude holt znevyhodnen jinak. me se ockovani jako takove moc nelibi. ted si zacinam rikat, ze poseckam par tydnu, uvidim jake jsou reakce na ockovani, a mozna to i prehodnotim. zacnam si uvedomovat to, ze kdyz se necham naockovat ja, ochranim tak me rodice, kdyz k nim pujdu na navstevu. do rizikove skupiny nepatrim, ale moji rodice, manzel i dite ano. bude to tezke rozhodovani. zaciname se o tom doma vic bavit a opravdu se uvidi, co z toho jeste vyleze. ale na nekoho ten cerny petr bude muset padnout.
pokud tu nekdo jeci, ze chce zit normalne, bez ockovani se zrejme neobejde. bez ockovani proste nebude zit normalne nikdo.
me rodiny se tahle doba dotkla hodne, klesly nam prijmy, reseni zdravotnich problemu je slozitejsi, chybi nam i ta zabava - hlavne detem, ale da se to ustat. vime preci, ze to neni na porad. ikdyz nejaka omezeni nam uz asi zustanou. holt se s tim budeme muset naucit zit.
ale musime si na tom najit neco dobreho, ne? jsme vic doma, vic s detma, vic s rodinou. my si treba poridili stene a krepelky, deti nemusely do skolky (stejne nakonec skoncila v karantene a primo synova ucitelka v horeckach s covidem), manzel poznal, ze byt s detma 24 hodin denne neni uplne jednoduche a vazi si toho, jak je o vse doma postarano, kdyz chodi do prace. vanoce mame krasne prichystane a vse bylo trosku mene stresujici, nez bezne. ja jsem navic optimista a verim, ze pristi rok uz fakt bude lepe, vse se pomalicku zacne vracet do normalu. tedy asi krom ledovcu. 🙂

marcicek84
21. pro 2020

@werumka no, že to není jisté, že na to bude zabírat ta vakcína...oni to vlastně ani pořádně nevědí...

marcicek84
21. pro 2020

@hojda a že ti nevadí, že šíří dezinformace i vláda...jestli si myslíš, že nám říkají ve všem 100 % pravdu, tak jsi naivnější než jsem si myslela

marcicek84
21. pro 2020

no jo Markéta její komunistický přístup, nařídit vakcinaci všem, protože najednou už by to toho šla, tak šup v té chvíli chce nařizovat a když byla proti bojovala za to, že to nebude povinné, že by ta osoba nevěděla co chce? Ne ona jen provokuje a dělá to naschvál, ona totiž na tu vakcínu bude muset....

meesha
21. pro 2020

@teri_92 Strasny, co. marnost nad marnost 😒 ale nenadelas nic, je to neprustrelny.

marketa11112
21. pro 2020

@marcicek84 nebude muset. holka, ty zijes v takovych bludech. jooo, ale lidem jako jsi ty, bych ji fakt naridila. a pichla bych jim s ni i neco navic . levici a ani ano nevolim a nikdy nebudu. to by mi musela ruka upadnout 🙂. kazdopadne v zemi blbcu je jedina moznost - zakaz a prikaz. bohuzel mi je nekdy trosku na zvraceni z te nasi ,,samozvane inteligence,,. a tady? hadaji se dve strany - roousky/respiratory, ockovani, zavreni skol. sory, bez ockovani tu ty rousky a zavirani vseho bude. a nebo to nech bezet a nech behem par mesicu vychcipat tretinu naroda - zbavis s starych a slabych - ale nezapomen, ze muzes byt mezi nima ty, nebo tvuj muz, tva dcera, tma mama. asi si tu situaci neumis predstavit. ja to vidim kolem sebe dnes a denne a ver, ze lide tu padaji silenym zpusobem - dnes dalsi znamej prisel o maminku. cekam, ze nejpozdeji ve stredu se dozvim o umrti dalsiho cloveka (defakto s tim pocitam, je v nemocnici od minuleho tydne). nase mesto je najednou z nejlepsiho v kraji, na nejhorsim miste - nechapu jak. ale je. a uz neznam nikoho, komu by nekdo nezemrel v poslednich tydnech na covid (v lepsim pripade prezil, ale prodelal minimalne oboustranny zapal plic). pro lidi kolem me to prestava byt sranda. defakto ja jsem ta, ktera jim rika, ze bude lepe, uklidnuje je a ukazuje vsem, ze ma cenu zit dal co nejnormalneji to jde.
mas pravdu, ze prispevkem trosku provokuji. ockovani nechci, neverim mu, je to rychlokvaska. jsem proti nemu. ale nakonec se mozna stanu opravdu tim pokusnym kralikem ja. procitam clanky, hledam vyjadreni odborniku - a nakonec to mozna bude jedine reseni, jak ochranit ostatni - prav ety slabe , nemocne a nase deti (uz asi vis, ze i bezpriznakovy prubeh u ditete muze zanechat poskozene organy ci muze mit jine nasledky). a jo, pokud to me dite chytne od nejakeho imbecila, ktery nebude nosit rousku, bude mi na dite primo prskat a pritom tvrdit, jak jde jen o chripecku, vymyslenou pohadku ci jinou hovadinu, budu hoodne nastvana. a asi mu rozbiju minimalne hubu.

marketka_m
21. pro 2020

@marketa11112 prozatím průměrný věk mrtvých je stejný jak minulá leta... souhlasím s článkem zde na MK, řešením je ochránit staré, ale ekonomiku a lidi nechat.

marketka_m
21. pro 2020

Můj komentář k posledním dnům:

Jakoby toho nebylo málo, toho strašení lidí..a tak jde do světa informace o novém koronaviru a to přímo před vánocemi, náhoda?

Co jsem se naučila díky našim politikům a tiskovkám? To co se nám říká, bude zajisté úplně obráceně, ne jak slibuji. Stačí si jenom uvědomit sliby ohledně restaurací.
Zajímavé je, že se poslouchá Prymulu, Hořejšího, Flegra, ale ne Berana.. že by nezapadal do „systému“? No a aby ho lidé neposlouchali, strčili jej na seznam „škodných lidí“. Jo mimochodem je tam už i Klaus.

Celé mi to přijde, jako předepsaný scénář pro státy.. chvíli stát bude premiantem, chvíli nejhorší zemi na světě v počtu nemocných. Tím vlastně si pomáháme, protože ukážeme jeden na druhého: koukejte oni nezavřeli a jak dopadli, musíme jednat jinak a tak vše zavřeme. Viz ukazování na Itálii a komentáře: nechceme být jako Itálie /ano to bylo na jaře). Na podzim ale to bylo obráceně, Itálie plakala, že nechce být česko :D a tak bychom mohli pokračovat.

Politici si s námi hrají..viz Johnson.. prvně hlásil že budou rozvolňovat a ted? Vše zrušil a zpřísnil :D ale jak to zahrát před lidmi? Vypustíme do světa Inko o mutaci. Chlapec se přepočítal, dávno víme, že viry mutují, nic nového.
Pamatujete na předpověď pro Afriku? Byla informace, že snad všichni tam umřou. Překvapení, že se to neděje? Určitě začnete vypisovat důvody, asi většina řekne že se tam netestuje, ale někdo i uveden počasí, věk atd atd. Co se děje? Nejsou testy, není úmrtí? Mám mozek a ten mi to nebere 

To co dělá vláda, nedává smysl. My všichni koukáme na PSA, ale vláda jedná a připravuje se. Ekonomika má klesnout. To již dlouhou dobu tvrdí různí experti. Pokud k tomu opravdu dojde, firmy musí začít propouštět a snižovat platy. Jinak krachnou. Daň. Další téma. Na první pohled bezva, místo 20 % jenom 15%. Oslava? Nebojte, přijde inflace, takže ten nárust vlastně nepoznáte. A nebo že by to mělo souvislost s tím snižováním platů? Firma vám sníží plat, ale díky dani budete stále v „normě“ jak před epidemií. Celkem hezká hra.

Dnešní video "literatura" (13) sKORO NA mizině - Druhá vlna (4. epizoda) - YouTube
Václav Klaus o expertokracii a nedůvěryhodnosti vládního modelování @ Partie CNN Prima News - YouTube

hojda
21. pro 2020

V Ostrave je pes 94. Marci slavila narozeniny, nebo co se tam delo?🤔

Strana