icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
31. pro 2020

@gramar Já furt nechápala, jak se takový člověk může spojit s Babišem. Na něm bylo vidět, že má jisté morální zábrany, což je pro politika ANO smrtící.

hojda
31. pro 2020

@marcicek84 Na dlouhodobé sledování si prostě musíš počkat, to se jinak udělat nedá. Ty jsi možná v situaci, že můžeš počkat 10, 15, 20 let (nevím kolik je pro tebe dost dlohodobě), ale ta ohrožená skupina většinou, tak dlouho čekat nemůže.

marcicek84
31. pro 2020

@hojda ale ta ohrozena skupina ma ten benefit ockovani takovy,ze to riskne,protoze ji tezky prubeh covidu skutecne hrozi...ja bych preci jen rada vyckala co nejdele co to pujde...a kdyz se rizikovi naockuji,tak uz jen to by melo zastavit preplnenost nemocnic a vratit nas do normalu...

marcicek84
31. pro 2020

@gramar no na ministerstvu zdravornictvi po dobu corony nikdo normalni sedet nebude
Co se tyce uzavreni skol,mam s tim problem od jara,nastesti to vypada tak,ze uz se 1.a 2 tridy nebudou zavirat,coz se nas od zari jiz bude tykat...

hojda
31. pro 2020

@marcicek84 Ano a tohle je také možný scénář, že to tak třeba dopadne, že se bude očkovat pouze riziková skupina a je i možnost se nechat naočkovat, abys třeba neležela 14 dní doma. Už teď třeba zaměstnavatelé dávají příspěvek na očkování proti chřipce, protože je to prostě vyjde levněji, než zamec na nemocenské. Máme i jiná očkování, které nejsou povinná, třeba neštovice, které jsem v dětském věku prodělávají velmi snadno, ale i tak někteří rodiče nechávají své děti očkovat, protože třeba chtějí snížit riziko toho, že budou muset být doma 14 dní na ošetřovačce, nebo by jim to mohlo někdy v budoucnu zkomplikovat cestování, což jsou v podstatě banální důvody a přesto se rozhodnou pro očkování, ale zbytek ne a nic se neděje, pokud s tím nezahlcují nemocni a jinak to neohrožuje zbytek společnosti. V dospělosti pak máš volbu, jestli se necháš naočkovat, nebo půjdeš do rizika horšího průběhu.

marketa11112
Autor odpověď smazal
puhelin
31. pro 2020

@hojda To by ale ockovani muselo fungovat tak, jak se u neho ocekava.

marcicek84
1. led 2021

@puhelin neveris tem jejich udavanym procentum ucinnosti?

puhelin
1. led 2021

@marcicek84 Myslim ockovani obecne. Byt ockovana prece neznamena, ze tu danou nemoc neprodelam.

marcicek84
1. led 2021

@puhelin ano to ano,ale vyrobci vypustili,ze aspon ockovani chrani pred tezkym prubehem covid,tak uvidime ...

marcicek84
1. led 2021

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/index...
Takze v Praze steka PES na 90 ve stredoceskem kraji dokonce na 95...a pry jak tam jsou uvedomeli a ukazneni obcane,asi to bylo chvaleni dne pred vecerem...

puhelin
1. led 2021

@marcicek84 Ja jsem reagovala na oduvodneni @hojda , proc se lidi davaji ockovat i nepovinnou vakcinou.

werumka
1. led 2021

@marcicek84 O té uvedomelosti a ukaznenosti to psal kdo, pěkně prosím? Řešilo se tu tehdy úplně něco jiného - důvody, proč byl PES v Praze dlouhodobě nízký. Fakt nevím, proč pořád vyvozujes z diskuze nějaké jizlive závěry. To ti ty Pražáci tak leží v žaludku?

marcicek84
1. led 2021

@werumka Verun,to se tady nekterymi psalo stale dokola,to neni nic jizliveho,je to fakt...a psalo se to jeste,nez jsi psala svuj velky dotaz na tohle tema,tak ti to asi uniklo...jinak preji sve dobre v novem roce 🙂

werumka
1. led 2021

@marcicek84 Vidíš, a já bych rekla, že nepsalo. Slovo proti slovu. Win-win 😄 Pekny novy rok a mene koronace!

gramar
1. led 2021

No info ze středočeského kraje, v Praze i u nás ohňostroje na půlnoc JOO, ale slabota a já mám kocovinou, tak jsem je možná viděla dvakrát 🤣

Šťastný nový rok 😘

marketa11112
1. led 2021

Krásný nový rok.

marcicek84
1. led 2021

Videli jste? O koronaviru, ekonomice, dezinformacich, kolektivismu...

https://www.youtube.com/watch?v=CstQdoPmG6w
hojda
1. led 2021

@puhelin Nevím, co tím myslíš a které očkování? Třeba zrovna u toho očkování na neštovice je ta účinnost hodně malá.

puhelin
1. led 2021

@hojda Nevim o ockovani, ktere zarucuje, ze tu nemoc nedostanu.

hojda
1. led 2021

@puhelin Tam jde spíš o ty komplikace spojené těžkým průběhem.

marketka_m
1. led 2021

Tu je mrtvo🙂🙂

dneska jsme meli takove mini setkani a byla dobra diskuse (bez zaveru).ale rikam si ze to sem hodim...jsem zvedava co napisete...

vice mene slo o to jak v teto dobe rozeznat hoaxy a pravdy...na cem stavet?kdo ma urcit co je pravda a co lez...mame se snad orientovat dle seznamu,dle nejakeho vedeckeho casaku,dle novinek.cz dle prezidenta..nebo kdo ma.pravo rict tohle je hoax a tohle je pravda??!! prece kazdy se muze mylit...jinak doslo se k tomu tak,ze nekdo vzpomnel hoax ohledne cipu na testovacich tycinkach...a na internetu se objevila fotka mikro castici a ze mu to bylo zavedeno pri tesrovani (asi se to mihlo nekde,nevim)..a ted problem..byla to pravda a proto to oznacili za hoax?nebo nekdo zamerne toto uvedl aby vyplasil lidi???nebo jak v dnesnim predimenzovanem svete urcit pravda/lez???

zacnu ja: ja si myslim ze to nejde..nejde jednoduse rici ano je to hoax...viz ty cipy na tycinkach...ja tajne doufam ze to je hoax...ale odkud mam mit tu jistotu?jistotu ze to tak neni?jenom proto ze to oznacili na internetu za hoax?vsak je tolik blbosti na netu...diskusi zdar!!!!;)

marcicek84
1. led 2021

@marketka_m koukni na ten rozhovor co jsem tady dnes vkladala,tam bylo receno to same,ze vlady se schvovaji za kolektivismus a jelikoz nemaji dost dukazu pro sva tvrzeni a drakonicke opatreni,tak ty lidi co se ptaji a slepe neveri tak ty pak oznaci za dezinformatory,ze to je jako kdysi,kdyz se trvdilo,ze zeme je placata a vedci prisli na to,ze ne,ze je kulata,tak ty prohlasili za kacire...ze to,ze nekdo nekoho oznaci za dezinformatora (to se stalo napr. Beranovi),tak protoze,jeho pipominky nejsou schopni vyvratit.Takze za me hoax a dezinformace se musi brat nako zbran vlady nikoli jako dogma,je to proste staleti odzkouseny nastroj,ktery na lidi funguje...Nejsem pro to mit slepou viru,bohuzel jsou lide,kteri se drzi urceneho smeru vladou a nejsou schopni se zamyslet nad tim,zda to ten neni manipulace.Tez tam bylo recene,ze pouze clovek,ktery je dostatecne silny a veri v sebe sam,ten kolektivismus jako berlicku nepotrebuje a neni zlomeny a porad nad vecmi dokaze premyslet ani neni vitacem techto drakonickych opatreni a presne pak na nej ostatni utoci a hraje se mu na city,je oznacovat za odpurce a odmitace a nazi se jej moralne zdiskreditovat a pospinit,to lze vlastne pozorovat i zde na diskuzich.

puhelin
1. led 2021

@hojda No jo, ale proc by potom rodice ockovali deti proti nestovicim (predpokladam, ze pravym), kdyz nemaji jistotu, ze na tu osetrovacku po ockovani nepujdou. Nebo ta chripka. To jsou skoro vyhozene penize a jeste, co si budeme povidat, to nici imunitu.

gramar
1. led 2021

@marketka_m Zajímavá úvaha. Tak já trochu spoléhám na svůj vlastní rozum a informace se snažím ověřovat z více zdrojů (do nich nepočítám např. diskuse pod články na novinkách :D ). Navíc i pravda může být subjektivní...
Například čipování nevěřím z několika důvodů, prvním je že se to opravdu zdá jako totální hovadina (větší konspirátoři než já prominou), dalším důvodem je že s ohledem na funkčnost tohoto státu je to dle mého neproveditelné technicky, byl by to obrovský objem dat, takže by se na tom muselo podílet dost velký počet lidí a češi jsou ukecaní jak pavlačové drbny, takže by to někdo provalil :D Další věc je jaké data by z tohoto mohli sbírat? Jako u EET je to jasné, zvláště s účtenkovkou to je jeden z nejbonzáčtějších programů a ani u toho neumějí ty data pořádně zpracovat, pro prospěch státu (ovšem zde konspirátor asi jsem, pro účely konkrétního člověka je jistě zpracovávají velmi úspěšně...).
Pravdou ovšem je, že lidé kteří šli proti proudu se vždy objevili na listině konspirátorů, kacířů atp. a jejich tvrzení se pak potvrdila, i když země je určitě placatá, zase... :D

marcicek84
1. led 2021
https://www.youtube.com/watch?v=PVQXQbv1Jjk

sice z roku 2016,ale tez zajimave doznani ohledne farmaceutickych firem...a bylo to to odvisilano na CT.

hojda
1. led 2021

@puhelin Pravé neštovice jsou vymýcené právě díky očkování. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravé_neštovice Očkuje se proti planým neštovicím. Co jsem slyšela, tak někdo nechce, aby dítě neštovice mělo (ošetřovačka, možné jizvy).

hojda
1. led 2021

@marketka_m A jak bys zajistila, abys ten čip z nosu nevysmrkala? https://www.hoax.cz/hoax/co-je-to-hoax

marketka_m
1. led 2021

@marcicek84 nevim.ktere video myslis presne.ale dohledam diky..

@gramar jj.kdo jde proti proudu je hned oznacen..s tim souhlasim..
no nad temi cipy asi neni co.diskutovat....i kdyz..treba cesi nevi o cipech🙂 v dobre vire vakcinace a testy..

@hojda nestovice musi projit kazdy ne?ja myslela ze pak v dospelosti to chytnout je nebezpecne...

Strana