Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
1.) Noste roušky (lze i doma ušít z bavlny) - pokud je budeme nosit všichni, tak šíření výrazně
omezíme.
2.) Myjte si ruce.
3.) Desinfikujte pravidelně mobil.
@marketka_m tak našel už i ten park, už to aktualizovali
@natysnovec no to máš jednoduché 😅😂 máme karanténu bez karantény 🙄🤦🤦🤦🤦🤦
@marketka_m to dává logiku 😂😂😂😂 jo jo... Pečivo bude všechno baleno, všechno.. jo jo asi takhle všechno 🙈
Může mi někdo vysvětlit, proč tomu říkají karanténa? 😱
@eviicka nevím, kam koukal, ale za chvíli řekl, že už to tam je 😉
No nic... Jdu spát
@matire coze?
Tak je to hlavně o osobní zodpovědnosti lidí, což bohužel u některých jedinců není snadný úkol.
No to jsme to dopracovali,jeste pred tydnem jsme byly k smichu,pak si zacli delat po kazdem trvdsim a tvrdsim opatreni lide zasoby...no a ted uz je nejaka zvlastni forma karanteny...no tak snad to zas bude plno lidi porusovat,aby to bylo jeste prisnejsi,ale at si lidi uvedomi,ze uz to neni sranda...
Pochybuju....sileny...akorat mi udelaly caru pres rozpocet chtela sem jet s manzelem do kramu.
@natysnovec vsak nikdo vam nezakazal
A jak byste si to predstavovaly?? Ze vsichni prestanou chodit do prace?? A kdo vam doda elektrinu, plyn, kdo vam vyrobi jidlo a za co ho koupite?? Holt ted kazdej musi bejt zodpovednej a jestli vy jste, tak proc vas to trapi??
Diskuze uplne o ho.vne uz, hlavne ze jste vsechny chytry jak radio 🤦🏻♀️
No tak. Nekdy mi pripadaji cesi jako stado,ktere se snazi vse oje.... To fakt nevydrzite par dnu sedet doma na zadku? To vam fakt nedochazi , o co tady jde? Vsak jen o lidske zivoty. Kdyz kazdy pujde do parku ci lesa, bude tam docela narvano,ne?
Ja jsem nastesti na osetrovacce, neni skolka. Ale jsem rada. Rozvazet baliky po lidech , a to i tech v karantene ( protoze i oni si z netu objednavaji kde co) by se mi ted fakt nechtelo. Manzel je nastvany poradne. Zamestnavatel by sice mel zavrit provozovnu, ale obejde to eshopem, vydejem zbozi lidem, rozvazkou.... Tam opet muze narazit na nemocne. Takze ja se na tu poradnou karantenu fakt tesim . o ona bude. Kdyz budou lide vse obchazet, poflakovat se po meste, parcich a lesich, budou stoupat cisla nakazenych, behem par dnu mrtvych, tak skoncite doma vsichni. A ne na tyden. Ale na nekolik tydnu, mozna mesicu. Az vam zemre nekdo z blizkych ci se nakazite vy, tak vam to konecne dojde. Az nebudete moci nakrmit vase deti, protoze nebude cim...dojde vam, ze jste pitomci? Tezko, svedete to zrejme na spatna opatreni statu, na nemocneho lekare nebo souseda. Asi vam tezko dojde, ze si za to muzete vy sami.
@matire jj, procházka... No co dodat
@hojda oni už předvedli, jak umí být zodpovědní... To je šílené, jak lidi umí být totálně sebestřední sobci. Jako už jsem už slyšela názor,do hospody nesmím, tak pokecáme aspoň v obchodě. WTF!
@marcicek84 karanténa bez karantény 🙄
@natysnovec to ale podle všeho můžeš, ne?
@re_barbora jde o to, že když jsou povolené procházky aj, lidé toho budou zneužívat, budou se sdružovat,budou šířit dál. Je to tak, jak to bylo bez karantény. Nevidím v tom moc rozdíl. Takže Ti, co do práce musí, budou zbytečně riskovat nakažení, protože vyčuránci stále si budou dělat, co chtějí, obzvláště ti nakažení, kteří to mají u zadnice
@marketa11112 jo jo... Hlavně to nebude vína těch, co budou zodpovědní za roznos, ale všech ostatních...
Anonym:Ja si taky myslim
Nechápu proč se nezavedla povinná ochrana dýchacích cest na veřejnosti. Šátkem, rouškou.
Mam kamarada policajta a v sobotu mel nocni. Dve hospody v jeho reviru otevrene a dokonce i jeden bazen. Co k tomu dodat. Jinak pro moravskoslezske: www.khsova.cz pokud uz to tu nepadlo, s detmi nestiham precist vse 🤭
Ty prochazky jsem nepochopila, vlastne nechapu, co presne nesmime oproti vcerejsku? My teda ven nejdem ac to pocasi provokuje. Udelali jsme doma opatreni, co se dalo. Aspon muzu vyprat vsechny bundy a vycistit, osetrit vsechny boty 🤭 To bude po tom tydnu doma pekne naklizeno 😂
Ne, vam tady nejde jen o prochazky, vam jde o to, ze by se snad melo vsechno zastavit, ale to by prece “vlada nemela z ceho zit”. Ale ona by to nebyla jen vlada, ale treba pul republiky. Ja si myslim, ze byste si mely nasadit ty svoje nasysleny rousky a jit jim rict, ze sice jednaj od rana do noci uz nekolik dni, nespi, rano si stoupnou pred novinare a odpovidaj na stejny otazky furt dokola, ale ze nejaky bande slepic na konovi to stejne nestaci a je to malo. Nebo vite co? Bezte si tam rovnou sednout vy, urcite byste to daly lip 👏🏼
Hlavne uz tu moznost prochazek nektere maminy chteji zneuzivat pro nekontrolovatelne opousteni bytu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ paneboze za co🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ jsme matematicky na max.kapaxite systemu to si spocitam i ja laik,staci vzit povet nemocnyvh vzit narusty po dobu dlasich 10 dni,vynasobime 27 az tolik pripadu muze skryte probihat a vynasobime 15 procenty a jsme na luzkove peci kolem 3000 osob 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@re_barbora zajimave ze italie vse zakazala..nesmi se ven..muze se jenom v konkretnich hodinach..jsou zavedeny pasma..atd..takze lze udelat....zmenite nazor za par dnu..a jak je diskuse o hovnu tak ji nectete..nikdo vas nenuti sem psat
@marketa11112 to je pravda, ale já se tedy obávám, že 2-4 týdny jsou optimistický odhad... Ale třeba se pletu. Doufám.
Tak jak je to s těmi rouškami? V prvních informacích pořád stálo, že rouška není pro zdravého člověka, naopak mu může uškodit.
Teď všichni šíjí roušky. Nic proti, jen... Máme nějaký důvěryhodný zdroj, ideálně lékařský názor, že tedy rouska ano? Pocitam obyčejnou, k respirátoru se nedostaneme.
@marketka_m ale i italove chodi do prace, predstav si. A ne, nezmenim nazor na to, ze i poslanci jsou jen lidi. No vsak taky ne, neboj. Nejedu na vlne “hlavne vsechno zkritizovat, at se zavede cokoliv” 😉 nejsem asi tak namyslena, abych tady psala, jak bych udelala vsechno lip.
@natysnovec co?
@re_barbora neni pravda..vetsina italu je doma...samaozrejmw ze nejde aby vsichni byli doma..ale dokud neprijde domaci vezeni pro vetsinu lidi..tak cesi to budou mit na haku..vsak se zajdi odpoledne podivat ven..vsude plno lidi..v obchodech plno..vsude..
@re_barbora A víš, že jo? 🙂 Já osobně bych to fakt viděla na těch pár dní i na zákaz práce, kromě těch nejnutnějších jako jsou doktoři, policie, energetici, prodavači... a i z těch nechat co nejvíc lidí doma aspoň v pohotovosti. Když jdou všichni do fabrik, kanceláří a spol., tak vážně zůstanou doma jen mámy s dětma (a i spousta z nich půjde na tu povolenou procházku), takže bude doma akorát víc seniorů, což světem moc nezahýbe.
Holky a jen tak pro zajímavost, co vidíte špatného na procházce? Za celou dobu se nemusím s nikým potkat ani na pražském sídlišti, stačí přemýšlet nad trasou a denní dobou.
já jsem moc ráda, že můžu s dětma na procházku, a určitě párkrát půjdu (po tom prohlášení se mi strašně ulevilo 😄), ale chce to vzít rozum do hrsti. Pokud tahle opatření nepomohou, tak se vážně můžeme dočkat zákazu vycházení a kdo ví, na jak dlouho. Ale říkám si - proč osm dní? Proč ne aspoň deset? Osobní karanténu dávají přece na 14 dní 🤨

A kam koukáš na net? Na seznam? Myslím, že všechny články měli předpřipravené a teď to jen odklikli, a teprve je budou aktualizovat, podle toho, co vláda prohlásí. A Babiš přírodu a parky povolil 🙂