Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m to je beztak vsude,nedelam si iluze...
četli jste? co si to tom myslíte? https://www.resetheus.org/2021/01/04/svetova-zd...
Tak je to v řiti můj zubař už je asi taky na covid odd, doufám že jako lékař a ne pacient...
@marcicek84 Tady se ivermectin tuším nedá sehnat, ale předpokládm že po tomto článku lidé začnou pít šapony proti vším :D
@marcicek84 haha...ze by konecne svetlo proc je tolik bezpriznakovych pacientu...proste nemaji covid..hahahaha
@marketka_m presnost jen 3 procenta,kdyz jsem tady tim argumentovala v lete,tak me nektere ktere ty PCR testy delaji vypiskaly a to jsem psala k tom enormnim zvetseni a ze pri tom zvetseni nad 35 to nemuze spolehlive detekovat vubec nic...
@marcicek84 3 procrnta je nic...at jdou do prd.le
@marcicek84 @marketka_m
Zařekla jsem se, že už nebudu reagovat a ztrácet čas... Ale nedá mi to. Holky, nesmíte hned všemu věřit. 😀 Podívejte se pořádně na ten původní zdroj a zkuste si o něm něco zjistit. Že si někdo strčí do názvu "scientific", to ještě neznamená, že mu na to musíme skočit. PCR test má pořád stejně vysokou spolehlivost, a že se při něm mnohokrát amplifikuje část genetické informace, není vůbec nic skandálního. 😂 Zkoušely jste dohledat to úplně prapůvodní, a sice přímo to vyjádření samotné WHO k problému spolehlivosti PCR testů? Mně se to nepodařilo, kdyžtak prosím o odkaz. Dost by mě zajímalo, k čemu se vyjadřovali ve skutečnosti. 😀
@marge_s
@pratensis já jsem na to ještě neměla čas...
to si myslíte že ten článek si někdo vymyslel mimo znění WHO? nebo třeba na WHO to bylo a někdo to stáhnul už???
miochodem oficiální stanovisko:
https://www.csaki.cz/dokumenty/stanovsiko_k_ock...
@marketka_m myslim si, ze to bylo jinak a budto to prohlaseni neexistuje nebo jeho puvodni vyznam byl zcela jiny
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-vla...
Myslím, že tento komentář odpovídá realitě a jednání naší vlády.
@pratensis ten článek má vše ozdrojované a je poskládaný z různých zdrojů, všechny jsem neprocházela...
stoupa nam opet pocet nemocnych v nemocnicich. jo, covid neexistuje. ja zapomela.
@marcicek84 Uvedení zdrojů je chvályhodné, ale neznamená to automaticky, že předkládané informace jsou věrohodné. Zkus si prověřit ty zdroje. 😉 Já bych chtěla vidět to prapůvodní vyjádření WHO, moje pochybnosti hraničí s jistotou, že nás někdo tahá na vařené nudli. Ale my se nedáme, že ne?
Stoupá a stoupá, zítra tiskovka a přemýšlím do kterého psa teď budou kopat :( Iluze o pondělním otevření škol se vzdaluje.
@pratensis i ten je ozdrojovaný, takže můžeš dohledat...
@marcicek84 Nenašla jsem právě.
@gramar pes prý cení zuby ještě více, takže zavříno až do jara...
@gramar jsem zvedava, co zase vymysli.
@marcicek84
@marketa11112 Já už nechci vědět co vymyslí, včera jsem se sesypala u doktora a prvně od začátku tohohle bordelu musím uznat (ač jsem si myslela že to tak není) že jsem v hajzlu s nervama, v práci se snaží abych dala výpověď, doma bych chtěla dát výpověď ze služby "dozor nad vyučováním" a jsem zralá na to se zabalit a vypadnout někam na venkov mimo všechno... Jestli tohle bude do jara tak jsem v hajzlu úplně...
@gramar ano, můžou za to, protože to, co dělají je už přes čáru, opravdu pro silné povahy...já to mám víš kde a je mi dobře, mám to tak už od jara a už se to nezmění...tak ty zprávy mám tak nějak pro zábavu, má to tak hodně lidí v mém okolí, i ve firmě, prostě všichni toho mají dost a teď je kovid v práci z vánoc a prý nic, lidi jsou jen unavení a více spí a ani chuť a čich neztratili...
@hojda “že ta úmrtnost je mnohonásobně vyšší než v předchozích letech” .... Mno, úmrtnost je vyšší, o to žádná, ale ne mnohonásobně, když už tak max dvojnásobně v tom jednom až dvou týdnech. Úmrtí nezpochybňuji, jen je pro některé z nás těžko pochopitelné či uchopitelné, proč kvůli “jen” dvojnásobně zvýšenému počtu zemřelých ve 2 týdnech za rok je celý tento humbuk okolo. Protože navíc ten dvojnásobek počtu zemřelých nejsou pouze pacienti s covidem, ale i ostatní pacienti, kteří zemřeli kvůli odkládané péči, sebevraždy atd
@marcicek84 No hele celou dobu jsem to v té paži fakt měla, ale v práci už jsem nepohodlná, jinou práci s třemi dětmi momentálně asi taky neseženu. Škola asi taky nic... Od začátku jsem si z toho dělala srandu a vůbec nevím proč mě to včera tak rozštípalo, ale najednou jsem měla dojem že všechno stojí za hovno i když se tomu člověk snaží smát...
@bbn Ten háček je v tom, že je to v těch dvou týdnech tak extrémní a dojde k zahlcení nemocnic. Kapacita není prostě nafukovací, zkus si představit, že od zítřka nebude fungovat žádná zdravotní péče třeba 14 dní nebo měsíc. Všichni se budou v nemocnicích starat jen covidpacienty a ostatní se tam vůbec nedostanou (naštěstí stále držíme nějakou kapacitu pro necovid pacienty) Takže třeba člověk z těžké havarie, by třeba za normálního stavu měl šanci na přežití, ale díky zavalení nemocnic ji mít nebude. Tak se může stát, že si zavoláš záchranku k nějakému akutnímu stavu a ono buď přijde hodně pozdě, nebo ti rovnou lékař ze sanitky řekne, že ten stav je hodně špatný a ani tě to té nemocnice nepovezou, aby tě zkusili zachránit, protože přednostně raději vezmou někoho, kdo má větší šanci na přežití.
Tady je rozhovor s lékařem: To jsou ale zásady za takzvaného „normálního“ stavu?
Ano. Když přijde něco mimořádného, jako jsou živelné pohromy, katastrofy, nebo takováto epidemie, začínají platit pravidla jiná.
Jejich základem je co?
Jsou to zase poměrně jednoduchá pravidla. Ve chvíli, kdy skutečně nemáme prostředky na to, věnovat se každému těžce nemocnému, nebo zraněnému, tak musíme prostředky, které máme, věnovat těm, u nichž je naděje na záchranu.
A toto krizové pravidlo se v českých nemocnicích dodržuje?
Nedodržuje, protože není třeba. My dnes dáváme péči především tomu, kdo je na tom nejhůř. A to přesto, že víme, že třeba zemře. Protože se můžeme věnovat všem.
Ale ve chvíli, kdy by nastal stav katastrofy, jako na jaře v Itálii, a od té jsme pořád ještě daleko, musíme přijmout jiná pravidla. V situaci, kdy máte deset nemocných a jeden přístroj, tak nemůžete použít „normální“ principy, protože devět z deseti vám umře. Proto je tu princip „triage“, že za této situace je morální věnovat síly tam, kde je naděje na úspěch.
A kdo by měl v situaci krize rozhodovat o tom, kdo plnou péči dostane a kdo ne?
Ne ošetřující lékaři, ti by tím neměli být zatěžování. To by měli dělat organizátoři zdravotní péče, medicínsky vzdělaní lidé. Tito lidé musí říci, komu a jakou péči poskytnout. Ne ti, kteří budou pacienty zachraňovat.
V Německu přijali bodovací systém, který to, kdo dostane plnou péči a kdo ne, přesně určí. Je to tak správně?
Je to dobré jako pomůcka pro člověka, který místo toho ošetřujícího lékaře rozhodne. To není nějaký spasitel na nebesích, ale někdo, kdo tato čísla aplikuje na pacienty. Jde z mravního hlediska o jednu z vůbec nejtěžších věcí v situacích katastrof. Na druhé straně však samozřejmě platí, že úleva od bolesti a jiná paliativní péče musí být pacientovi poskytnuta vždy.
@marketka_m no jo, fáma to s těmi hodně cykly a falešně pozitivními výsledky nebude, to budou ti bezpříznakoví pozitivní...ale hlavě, že ty lidi máme ve statistikách, zavíráme je do karantén a trasujeme jim kontakty...že tě baví jim to servírovat, vše bylo jasně dohledatelné...
@marketka_m n mě to působí tak, že teď si hrajeme na koronavirovou pandemii a pak si budeme hrát zase na nějakou jinou... :D
@marcicek84 něco na tom bude...
jinak je to dobrá hra.. :D dneska moja mamka mi říkala, pracuje ve školce.. :D jsou všichni v kontaktu učitelky.. venku s dětma, u svačinek, uklízečka prochází z jedné skupiny do druhé.. jedna učitelka pozitivní.. hádejte, higiena zavřela pouze jednu skupinu.. zbytek školky funguje dál :D jo a nejlepší je to, že sourozenci.. ten kdo byl s pozitivní paní učitelkou bude doma, ale sourozenec z jiné skupiny může do školky, sranda ne???

holky novinka uz je u sousedu...ne za chvili projde hranice...;(
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-urychlit...
tak to vidim na tiskovku ohledne nove mutace..:D