icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
7. led 2021

@hojda
Bohužel si článek nepřečtu celý, nemám předplatné. Ale začátek sedí.

marcicek84
7. led 2021

@marketa11112 pokud vim je to uz nejaky cas kdy s tebou nekomunikuji a doufam,ze to tak i nadale zustane, jsi moc vztahovacna a vypada to,ze nechapes ani psany text...zasah si pozadej,ale nevim na co,nikde jsem te nezminovala...🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcicek84
7. led 2021

@hojda ty vzdy vkladas urcite typy clanku, abychom se chytli a vyprovokovala jsi hadky,ja vim,ze pak hrajes vzdycky hloupou... Tak to priste zkus zase na nekoho jineho...

hojda
7. led 2021

@marcicek84 Hloupá jsi ty, posílala jsem to marketka_m protože se pořád ptá, jak poznat hoax a dezinformace.

marcicek84
7. led 2021

@hojda ona se pta,aby ti rekla,ze nikdo nema "patent na rozum" a ani to,ze nekdo neco oznaci hoaxem byt hoax nemusi,ze to se pozna az casem a ma pravdu...vzdyt se psalo jeste nedavno o tom,ze nikdo nikoho prece nebude do ockovani nutit,ze to je hoax a podivej se co ted vlada pise za blbiny,vakcina nepovinna a bude se zvyhodnovat,hospody pro ockovane nebo s testem,covidpas?kultura pro ockovane s testem,otevrene kadernictvi budou moct mit jen ockovane kadernice a Rychetsky tomu dnes dal korunu...a jeste nedavno se to tvarilo jako hoax a ono to do te podoby jede dal a dal,tak jaky hoax???
Njcmene abys tady nekomu nadavala do hlupaku,tak ted jsi opet naplnila tu provokativni cast svych prispevku...

marcicek84
8. led 2021

@marketka_m tak nakonec otocil,tak pak mi rekni jake muzouvl mit ockovani vyhody,zadne,ani ulehcene cestovani neni na miste,jeste se jich budeme bat,protoze se zacnou chovat rizikove,nemaji to absolutne domyslene...

marketka_m
8. led 2021

@marcicek84 je to na hlavu...oni jako sice spolehaji ze neockovany do restaurace nepujde...takze se budou schazet jenom proockovani lide...ale to nejde spolecnost aby se neschazela...jedine ze by neockovanym zakazali vyhazet z domova:D dobry vtip..snad se nikdy nevyplni

marcicek84
8. led 2021

@marketka_m tak to uz by jen chbelo aby neockovane pdvezli do lagru a zavreli je tam jako nepritele systemu,uz jen to,ze nemusi byt ockovani vsichni to nenahrava teorii o nejakych velkych vyhodach,polovina naroda bude smet vse a druha nic?A to si nekdo mysli,ze to ty masy lidi nezvedne z gauce a nepujdou do ulic???🤔

pratensis
8. led 2021

@marcicek84 Ahoj, moje odpověď je už pasé, protože je dávno překrytá další diskuzí. Dřív jsem se sem ale nedostala... Ad článek poukazující na nespolehlivost testů založených na PCR - mně nešlo o to, že by nebyl dostatečně ozdrojován. To, co jsi mi sem vložila, jsem si na základě jeho odkazů našla a přečetla taky, neboj. Problém je, že ten text je blábol. Část zdrojů, které používá, jsou zdroje nevěrohodné (pseudovědecké a dezinformační weby), u další části zdrojů vytrhává věci z kontextu a interpretuje je zavádějícím způsobem. Když jsem psala o tom, že je třeba zdroje prověřit - měla jsem na mysli toto. Někdo teď v nedávné minulosti vkládal do skupinky o koronaviru příspěvek o kritickém myšlení. Ještě jsem to neměla čas pročítat, ale tisíceré díky za to!! Vzít do hrsti kritické myšlení je přesně to, co by bylo potřeba v případě (nejen) tady toho zmiňovaného článku. Protože to, že někdo poskytne citace a zdroje, ještě neznamená, že jeho tvrzení jsou skutečně věrohodná. Papír snese vše, virtuální prostředí taky. Jinak tím to za sebe uzavírám, nemám čas se tomu dál věnovat.

gramar
8. led 2021

Inu ráno jsem si zvedla mandle při poslouchání rádia. Provozovatelé horských středisek, vleků atp. dostanou odškodné, ale musí ohlídat aby lidé kteří chodí na sjezdovky sáňkovat dodržovali pravidla... Tak to nějak nechápu a opravdu doufám že jsem to špatně pochopila...

hojda
8. led 2021

@pratensis Tak to myslíš, ten můj link, o kterém Marci prohlásila, že je to provokující příspěvek😂.

hojda
8. led 2021

@gramar Hele tohle já taky nechápu, lyžovat se nemůže, ale lidi tam být můžou, takže je rozdíl je jen v tom, že nebudou mít všichni lyže a provozovatel nic nevydělá. Přitom zrovna tohle by šlo vymyslet docela rozumně. Stačí udělat rezervační systém na vlek a nikoho dalšího už tam nepustit, takže se tam dostane jen omezené množství lidí. Lidi si zalyžujou, provozovatel něco vydělá (asi by si mohl dát třeba i vyšší cenu, aby nebyl škodný na tom, že jich tam bude méně, stejně je lyžování bráno, jako sport pro bohaté🙂).

hojda
8. led 2021

Tak poslouchám tiskovku a prý zatím se polní nemocnice aktivovat nebude, protože hlavní problém je personál, protože vojáci jsou v této nemocnici schopni obstarat 50 osob, takže se spíš počítá s touto nemocnicí jako s očkovacím centrem. Hlavní problém je nemocnost personálu, nejhůře je na tom moravskoslezký kraj.

marcicek84
8. led 2021

@gramar ha ha, to je taky dobrý fórek... :D

gramar
8. led 2021

@hojda No tam spíš jde o to, že dostanou odškodné pouze když to budou hlídat, ale nemohou otevřít, aby to mohli ohlídat... Taková hlava 22...
@marcicek84 No já myslela že mě trefí, když jsem to slyšela a to nejsem ani provozovatel, ani lyžař...

marketka_m
8. led 2021

z tiskovky: koronavirus není brán jako vysoce riziková infekce :D:D tak pak nevím na co si zde hrajeme :D

gramar
8. led 2021

@marketka_m Tak to jsem ještě nestihla. Ale vlastně v pohodě, za pár týdnů nám třeba řeknou že si za všechno můžeme sami, že jsme z kašlíku udělali vědu a oni chudáci museli všechno pozavírat, aby nám vyhověli :D

gramar
8. led 2021

@hojda Tak o tom že do těch nemocnic není personál se mluvilo od začátku, jestli na to přišli až teď, tak to tedy objevili amriku :D

hojda
8. led 2021

@gramar To já vím, ale jestli tedy mělo smysl stavět polní nemocnici....

gramar
8. led 2021

@hojda Ruku na srdce, ne nemělo, ale máš dojem že se tu dělají věci co smysl mají...? :D

hojda
8. led 2021

@marketka_m Ale tys to nedoposlouchala do konce, to je jen polovina věty, není považování jako vysoce riziková infekce z pohledu pohřebnictví a je tedy možné pohřbívat i do země a ne jen využívat kremateria. Musíš poslouchat celý kontext.

marge_s
8. led 2021

Tiskovka opet famozni. 😠

marketka_m
8. led 2021

@hojda nevyznělo to takto.. řekla není vysoce nakažliváí a proto můžeme pohřbívat...

hojda
8. led 2021

@marketka_m Byla to informace, že toto onemocnění umožňuje ukládat do země, u některý infekcí to možné není. Bylo to zmíněno v tématu kapacit krematorii.

gramar
8. led 2021

@marge_s Takže na ní ani nemám koukat, jo :D

marketka_m
8. led 2021

@hojda ok

hojda
8. led 2021

@gramar jen se pokochej, kdo neuslyší, neuvěří🙂

gramar
8. led 2021

@hojda nevím zda se chci nasírat takto před víkendem :D

marcicek84
8. led 2021

Holky videly jste,je to ten informovany souhlas k ockovani? Co si o tom myslite?

Strana