icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketka_m
13. led 2021

@marcicek84 @marge_s v podmínkách píšou že se nezavazujete na další objednávky :D
@hojda možná firma jede na to, že si udělá dobrou reklamu...

hojda
13. led 2021

@marcicek84 No zvlášť pokud si to najde starší člověk a tváří se to jako článek v novinách a vypadá to jako mezinárodní pomoc.

hojda
13. led 2021

@marketka_m A to možná znamená, že už si nemusíš sama nic objednávat a bude ti to chodit automaticky. 😀 Já těmhle firmám nevěřím, zvlášť pokud mají zavádějící reklamu a z minulosti nějaké problémy, tak nepředpokládám,že se v nich najednou hne svědomí.

marcicek84
13. led 2021

@marketka_m ano, tež jsem to četla, k ničemu se člověk nezavazuje, nicméně si myslím, že se snaží si získat dobré jméno...a za co, co dostaneš zdarma použijí údaje k marketingu, to je jasné, ale jinak bych za tím nic jiného nehledala...
@hojda ten můj příspěvek nebyl o tom co má kdo za lubem, ale o tom, že ten vit. D poskytuje zahraniční firma, přitom tady v ČR to nikoho nenapadlo. Min. se divím, proč třeba vit. D není dáván automaticky rizikovým skupinám v rámci nějaké prevence, to by smysl mělo, hlavně v česku, když tu se slunce moc toho vit. D nezískáš.

marcicek84
13. led 2021

aspoň jednu včeličku, když ne dvě... :D https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ohrozenym-...

marcicek84
13. led 2021

cituji z článku výše od Thona: "Navíc vakcína je v tuto chvíli schválena v podmíněném režimu, její účinky z dlouhodobého hlediska nejsou dostatečně prozkoumané. Zatím byla testována na řádově desítkách tisíc lidí a to pro vyhodnocení potenciálních rizik ještě není tak velké číslo. Nicméně je zcela na místě s její pomocí zachraňovat životy lidí, kteří by jinak s vysokou pravděpodobností zemřeli. Pro ty je indikovaná." Z toho je zřejmé, že platí to, že pro rizikové skupiny ten benefit převáží nad rizikem, ale u těch mladých a zdravých to není tak jisté, jsem ráda, že to konečně zase někdo řekl nahlas.

hojda
13. led 2021

@marcicek84 ano to mohl, ale na druhou stranu stát ti to přece nezakazuje, klidně si vitamín D kup, to že pomáhá se ví, některé zdravotní pojišťovny mají programy na proplácení nákupu vitamínů.

marcicek84
13. led 2021

@hojda přijdou ti rady typu "klidně si vitamín D kup" normální? Za prvé vůbec debatu tímto směrem nevedu, za druhé tady nikdo o tom, že by mu to někdo zakazoval, nic nepsal za třetí o preventivních programech zdravotních pojišťoven to též není žádná novinka. Takže ještě jednou, psala jsem o vit. D zdarma pro rizikové, vzhledem k tomu, že do této kategorie ani nespadám, je logické, že jsem ani neočekávala, že by mi někdo něco zdarma dal a zjevně jsem to ani nevyžadovala. Takže tvému příspěvku opravdu nerozumím, krom provokace, mně jeho jiný smysl nenapadá...

hojda
13. led 2021

@marcicek84 hmm, tak to zase nechápeš. Nemluvím o tobě. Mluvím obecně a přístupu lidí, proč čekají, že to za ně udělá stát? Proč si prostě ten vitamín D nekoupí a když na něj nemají, ať využijí ty preventivní programy ze zdravotní pojišťovny. Proč by tohle měl stát řešit centrálně. Důležité je, abychom ty informace měli a s tím souhlasím, že tohle by mělo být zdůrazňováno, jako možné cesty prevence, ale čekat na to až to zařídí stát distribuci vitamínu D mezi rizikové , když to snadno vyřeším sám, tak to nechápu. Déčko už plno lidí bere, právě díky těmto informacím. Na co čeká zbytek nevím, až jim stát přiveze D-éčko pod nos a možná přidá i něco na zapíjení, ne?

marcicek84
13. led 2021

@hojda tak možná někteří čekají, ale je lepší, aby stát pro tu ochranu rizikových dělal více, než to, co dělá teď. Takže i to déčko význam má.

marcicek84
13. led 2021

@marketka_m to víš, není chřipky, protože všechno je teď covid :D

hojda
13. led 2021

@marcicek84 Jsou věci, které zvládne efektivněji a rychleji občan než stát. Stát má primárně řešit věci, které občas samostatně nezvládne, což je teď spíš očkování.

marcicek84
13. led 2021

@hojda tak to máš naivní představy o tom, že s tím očkováním bude slavit nás stát úspěch, jelikož ani ty očkovací centra nemá jaksi vymyšlené...nehledě na nízkou ochotu lidí se očkovat...

hojda
13. led 2021

@marcicek84 já nemám představu, že s očkováním bude stát slavit úspěch, já říká, že je to oblast, o kterou by se měl postarat.

marcicek84
13. led 2021

@hojda však se stará Babiš a víš jak je schopný manažer... 😀

marcicek84
13. led 2021

https://zivotvcesku.cz/roman-prymula-sestavil-z... zebricek jak se lide nejcadteji nakazi koronou,hle na 5 miste je mluvebi s rouskou,tak uz vime,ze ta rouska nefunguje?

marge_s
13. led 2021

@marcicek84 Tak urciteeee

marketka_m
13. led 2021

v polsku stále více lidí otevírá své podniky, soudy vyhrávají, viz kadeřník
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26666054,p...

marcicek84
13. led 2021

@marketka_m to jsem uz nekde videla a nelze vylpucit,ze to tak k tomu smeruje,zatim nic nenasvedcuje opaku nebo k bodu zvratu...

marcicek84
13. led 2021

@marketka_m o tom,ze ockovani budou pljeste vetsi hrozbou jsem uz psala a o tom,ze nesundaji rousky ani ockovani se uz vi,jelikoz by to roznaseli mezi druhe...

marketka_m
13. led 2021

a toto je drsné tvrzení že za každou pandemii je farmaceutická firma
https://slovensko.hnonline.sk/2191049-fico-pre-...

marge_s
13. led 2021

Mohl by me nekdo (krome marci), prosim, vysvetlit, co se stane, az dostane nekdo ve volebni mistnosti nebo kulturnim dome anafylakticky sok? 🤔

marcicek84
13. led 2021

@marge_s proc se nezeptas ve skupince,kdyz nechces abych reagovala,ty jsi fakt marna,ale tam nikdo nereaguje,vid
jinak samozrejme,ze bude zalezet,zda tam na takove pripady bude potrebne vybaveni,aby se situace zvladla

95newmommy2020
13. led 2021

Nevíte někdo jestli už se bude třeba alespoň něco rozvolnovat ?

marcicek84
13. led 2021

@95newmommy2020 letos asi uz nic 🤣

marketka_m
13. led 2021

@95newmommy2020 dneska byla tiskovka.. nekoukala jsem ještě, ale jelikož na seznamu je ticho, jenom o papírnech se píše, takže si myslím že jedeme dál. a švýcaři dneska prodloužili stav do konce ÚNORA!!! takže očekávám že budeme na tom podobně.

95newmommy2020
13. led 2021

@marcicek84
@marketka_m No to zní slibně. 😂🙈

Strana