Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marge_s ha vidíš tak už píšou o tom syndromu ☹
neumíme najít ten článek maminky, která popisuje i s fotkama co se s dítětem děje.. /zase FB, snad si nebudu muset kvuli korony založit FB/..
no každopádně tam psala (co si vybavuji/ že jde o horečky (až 41), doktoři předepisují antibiotiky ale horečka neklesá, pak až řeší něco jiného a příjde se na covid a následky.. dále je k tomu spojivky.. malátnost, .. a "hadrová panenka", dítě končí na ARU.. dále několik kontrol srdce atd.. a neví se co bude dál.... a to není první případ.. toto mi z prahy potvrdila i známá z děstského že se to děje a je to fakt.. srát staré.. pardon.. ale děti začínají mít následky.. budoucnost národa.. (vlastě ti co budou platit dluhy)
@marketka_m to je strašné 😔 snad tedy to byly výjimečné případy. Ale je zvláštní, že o tom média mlčí
@marketka_m no prave o tom je ten clanek ;) pozitivni je; ze to je resitelne, vetsinou bez nasledku a tech deti neni moc. Ale bylo by dobre, aby si lidi uvedomili, ze to nemusi byt prd...prca pro nikoho.
Nemlci, pise se o tom od doby, kdy se to ve velke mire objevilo pri velke vlne v New Yorku. ;)
@marge_s hey...clanek o tom mluvi..ale k sakru stve me ze nemuzeme najit ten odkaz...ta maminka pise ze se nevi co bude dal..a nevo zda dite prezije..nic diteti nebylo..pak covid a nahle selhani srdce a deti takovych na aru je pry v praze vice..co ja vim..nejsem tam,abych potvrdila...nejsrm lekar abych vyvratila..jedno vim..chodme do obchodu jak chceme..ale deti maji byt chraneni..vim,je tk.jedno z X..ale kazdy nechce,aby to bylo prave to jeho dite!!!
@marketka_m každopádně, čistě teoreticky, pokud korona se bude chtít šířit a očko ji v tom bude chtít zabránit, obejde si to nějak a může zaútočit mnohem hůře. Což může mít za následek, že Ti, co očkovaní nebudou, čili děti do 18let a všichni ostatní, co nemůžou být očkování nebo to z nějakého důvodu odmítnou, můžou být pak nejzranitelnější. Navíc očkovaný je prý i tak nakažlivý, takže za mě to spíš bude trojský kůň, než pomoc. Pevně doufám, že se pletu s že ve skutečnosti to, co opěvují očko, jaká to je spása, mají pravdu. Každopádně na jaře jsem četla články, že vakcíny na SARS nebyly moc úspěšné a že spíše více škody nežli užitků, tak mi hlava nebere, jak to, že teď to je už vše ok a všichni se odvolávají na to, že vakcína byla tak rychle a je spolehlivá, že byla vyvinuta na bázi jiné vakcíny, SARS vakcíny... Takže absolutně nechápu která bije a nevím, z čeho mít větší obavy, zda z Covidu, nebo očkování...
Anonymni - asi tak nejak a nedej boze pred nekterymi rict sve obavy a uz jsi odmitac,byt ten duvod k tomj odmitnuti je a neni to jen rozmar...
autor: moje slova!!! protoze pokud to ockovani bude pruser.tak to odskaceme my vsichni!
ohledne uspesnosti vakcin..dneska stale na netu na mne vyskakoval zeman a praseci chripka ktera prej byla podraz...
Sars...jo vsichni zastanci vakcinace rikaji ze vznikla rychle z toho duvodu,ze byl sars a vse bylo pripravene..ale nikdo se nediva na to jak vakcinace a sars byla ve skutecnosti.. a zda mam vetsi obavy z covid nebo ockovani?hmmm prozatim ockovani..zeptej se mne ale za tyden😉
no a můj poslední dnešní příspěvek.. objevil se také na fb...
OHROŽENÍ ŽIVOTA NENÍ JEN COVID!!!
9.1.2020 Jedeme s kamarádkou z hor. V Havířově v 17 hodin pod Merkurem leží na chodníku muž s berlí. Okamžitě zastavujeme, vyskakujeme z auta, pána zvedneme a posadíme na zastávce na lavičku.
Není zraněný, je při vědomí, má ochrnutou ruku , prý měl 3 mrtvice.
Ptáme se zda chce pomoci, zda máme někam volat. Řekl, že si odpočine a půjde.
Nedalo mi to a volám Městskou Policii v Havířově. Slibují, že pošlou hlídku.
Ve 20.20 to kamarádce Monice nedalo a protože bydlí nedaleko, poslala syna Dominika, aby se šel podívat, zda je muž v pořádku.
Starý pán stále seděl na lavičce, teplota na 0.
Dominik volá Monice a Monika mě.
Znovu volám na Městskou Policii, zjišťuji, že hlídka tam byla, ale jen vyzvala RZ službu a odjela. Trošku jsem udělala vítr, že starý člověk sedí 3 hodiny bez pomoci v mrazu, ale bylo mi sděleno, že nemohou nic jiného dělat.
Tak volám Polici ČR a sděluji příběh s tím, že podle mě je to člověk v ohrožení života, protože může být podchlazený, dehytratovaný, po atace mozkové příhody nebo prostě doprdele cokoliv jiného.
Za chvíli volá Dominik, který se rozhodl, že u pána počká, že se na místě sešly Policie ČR i Městská Policie a řeší, co se starým mužem udělá...
A jsme u jádra problému. Kdyby kolaboval na vir a nemohl dýchat, houkají tam sanitky, píší o tom média, všichni mluvčí se vyjádří, jak lidé kolabují s covidem na ulici.
Ale že kurva mohou umřít lidé úplně zbytečně, protože mají smůlu, že nemají covid, ale jinou nemoc, která nikoho nezajímá, to je realita posledních měsíců...
Jo, jsem sprostá, jsem vytočená doběla. A mohu o tom jen napsat status, který možná někomu připomene, že se může do stejné situace dostat mávnutím proutku. A věřím, že bude rád, že ho někdo na ulici nepřekročí a že státní složky, které mají chránit zdraví a životy lidí ho nenechají bez pomoci. I KDYŽ NEMÁ COVID...
Pokračování: Martinovi to nedalo a ve 22.30 se jel na zastávku podívat. Pán tam seděl a klepal se zimou. jel domů a rozjela jsem akci Armáda spásy, azyláky. V Armádě spásy mi podal pán informaci, že jde o člověka bez domova, který je po mrtvici nemohoucí a oni na to nejsou zařízení a měl by mít následnou péči. Ostatní azyláky nezvedly telefon. Takže jsme ve 23.10 jeli na místo a opět jsme volali rychlou, protože tentokrát už byl pán v ohrožení života v důsledku podchlazení.
Ale co bude zítra? Tento vyspělý stát nechává lidi, kteří se o sebe neumí postarat umírat jako toulavé psy na ulici? Po dnešku je mi jasné, že pokud se o sebe nepostaráme sami nebo blízcí, můžeme velmi rychle skončit v mrazivé noci na lavičce...
STAV 11.1.2021 začaly mi chodit zprávy od rozhořčených pracovníků zmíněných složek a organizací. "Váš příspěvek vyvolal vlnu nevole.. měla byste se záchranné službě za něj omluvit!" zní jedna z vět.
Opravdu se mám omlouvat za to, že se snažím pomoci člověku??? Pokud tento příspěvek vyvolal vlnu nevole, tak ať to řeší všichni zúčastnění se systémem a nerozčilují se, že někdo poukazuje na jeho chyby. SVĚTU MÍR.
Autor Psali, že ten syndrom se objevil v rozmezí 0 - 21 let. Hodně se o tom psala v souvislosti s Amerikou u nás moc ne až teď.
@marketka_m A není tedy lepší mít covid trošku pod kontrolou, aby nebyl problém s tím si zavolat záchranku?
@hojda psala jsem poslední příspěvek.. .-D snad nikoho nepohorším.. ještě surfuji 😀
jak myslíš pod kontrolou, protože pro mě kontrola teď probíhá ne covidu ale lidí, kde co a jak dělají..
@marketka_m nerozumim. Proc volali policajty a ne zachranku? Proc myslis, ze kdyby mel xovid... to jsou takovy kec v kleci.
Btw, kdyby jsme to nenechali dojit tak daleko, ze jsou nemocnice a zachranka zahlcene covidem, mozna bysme byli řtaky nekde jinde. Ale tomu ty vlastne neveris, nemocnice jsou poloprazdne....
@marge_s já jsem přeposlala jenom příspěvek jedné paní.. 🙂 nevím a doufám že nikdy nebudu muset tohle řešit že mi nepřijede záchranka k mé rodině!
jinak na pána, který vypadá jako bezdomovec jsem vždy vovlala policii ne záchranku... ne?
@marge_s já neříkám e jsou polopázdné.. jenom se tam udržují lidé co tam nemají být 😀 neeee já nechci zase stejný okruh co už tu byl...
@marketka_m preposilala, chapu, ale zjevne te to ovlivnuje. Tak jo, nic to neni, ty lidi jsou tam zbytecne aby pojistovna a sestricky se nenudily. A kdyz to neni koronac, tak te zachranovat nebudou. Spokojena 😉
@marcicek84 všímám, že říci, že nechceš očko = pomalu hon na čarodějnice
@marketka_m asi tak nějak 😏 snad jsou moje obavy zbytečné
@hojda jaky syndrom?já jsem asi něco zaspala, ono to je tak časté, nebo o co se jedná? Máš nějaký článek?
@marketka_m pokud nekdo vypada v ohrozeni zdravi, tak zachranku 🤷🏾♂️ Pokud prudi tak policajty
@marketka_m bohuzel,dala jsi jim moc prispevku,ktere nechteji cist,ani se nad nimi zamyslet,zas tady zacnou z lidi delat menecenne,uz to zname...
@marcicek84 tak dejte neco validniho 🙂 sup, horim zvedavosti.... no, nehorim, kecam, ale klidne si prectu. Pokud nevytuhnu
autor - syndrom multisystémové zánětlivé odpovědi je to podobné kawasakiho syndromu https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/podiv...
autor - v ČR hospitalizováno 60 dětí od listopadu https://cnn.iprima.cz/z-dcerky-jsem-mela-hadrov...
@marcicek84 btw, naopak, kdyz se nad tim prave zamyslis, tak dojdes k tomu, ze to jsou casto uplne nesmysly. 🤷🏾♂️
@marge_s víš co, jednou mi přijdeš že jsi strašně ironická, jinde s tebou lze normálně diskutovat 😀 jednou jsi jakoby proti covid jindy pro.. nebo jak to napsat.. jsem z Tebe zmatená.. ale nevadí..
nepsala jsem že mě nebudou zachranovat.. psala jsem že nechci být v situaci kdy mi nepříjede záchranka.. ani tak mně ale mé rodině....nebo budu dlouho čekat.. myslím že si na tom stejně ale bojíš se přiznat..sama bys zuřila kdyby jeli pro covid pozitivní ale pro tvé dítě ne.. tak nedělej hujera..
A že paní psala že si myslí že kdyby nahlásila covid tak tam jsou hned.. možná má pravdu nevím..jsem ráda že nevím...
@marcicek84 asi bych tu diskusi i smazala.. příjde mi že jde o to že nelze zde sdílet info, bo jsi hned IN/out.. žádéí pojdme popřemýšlet.
@marge_s co jsou nesmysly?
@hojda moc děkuji, zítra si to přečtu, teď už jdu spát (mám takový pocit, že bych po článku hůře usínala)
Anonymni - otazkou je,zda se k tomu nechat dotlacit nebo ne a fakt se nevi co to udela a ja si fakt nemyslim,ze to je cesta,ano pokud se tim.chteji chranit rozikovi,at se chrani,ale.nutit to vsem?Nakonec ti ockovani budou pro vsechny nejvetsi riziko,ale to nikdo nechce vyslovit nahlas...
@marketka_m ale to delaji jen urcite nicky,clovek by i rekl,ze se tu prestanou sdruzovat,kdzy maji tu svou verejnou skupinku,kde teda nema pristup kazdy kolem jdouci,ted tu chodi jen prudit,o diskuzi jim nejde
@marketka_m Problém je, že tihle lidé nevolali záchranku. To bych viděla jako prvotní nedorozumění. Mám nyní čerstvou zkušenost s podobnou situací. Využila jsem aplikace Záchranka, zavolala na 155, přijeli za 10 minut, pána vyšetřili, mě se doptali a pak ho odvezli na ošetření, protože měl omrzliny na rukách. Čekala jsem s ním, dokud nepřijeli a vše proběhlo naprosto v pořádku a korektně. To, že si pána do doby, než jsem přišla já, nikdo nevšímal, byla věc druhá.
jinak úplně mimo covid jo.. průser ve službách už dávno byl... co si budeme nalhávat...
při mém kurzu první pomoci, jsem se dozvěděla že záchranka nemusí jet na telefonát protož někdo vyhodnotí, že telefonát je scifi... jo mimochodem v mé oblasti scifi nebyl a zemřela jendou maminka dvoje dětí (záchranka nevyjela, i když byla dostupná), a pak dvra krát dítě... vyhodnoceno: maminka histerka, nic se neděje.. už jsem nikdy nezkoumala jk to dopadlo se soudem. Předpokládám, že to rodina vyhrála,.. ale je to fuk.. v rodině nežil jeden člen rodiny, protože někdo udělal zhodnocení.. wtf

jj
@marge_s jj jasne, může to být podvrh, neříkám... jenom představa že se to stane mé mamě... katastrofa... ☹ jinak ještě bylo video lékaře co ležel a měl stejné příznaky, třesení těla... a pak byla starší paní a stejně.. třesení..