icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
16. led 2021

@marketka_m nekteri to nechteji slyset,to jsou presne ty duvody,proc se do ockovani nehrnout,NU teprve vylezaji na povrch...

marge_s
16. led 2021

@marketka_m ja to jeste jednou zkusim 😉 jedno to neni (a me by to desne zajimalo, jakym mechanismem se to deje, asi si to jeste pozjistuju). Mereno srovnanim s nasledky covidu je to banalita, 13 lidi z dvou milionu muze byt skoro nahoda. Ale vidis, ze se tim firma i lekari zabyvaji. Vazne si myslis, ze by se resila takova “drobnost”, ktera vetsinou do par hodin prejde a ty tvoje roztresene desive fb figurky by nikdo ani nezaznamenal? (Jo, muzes to interpretovat jako “zastrrku”, ale to uz je fakt trochu paranoidni)

Co zminovala marci nevim, kdyz jsou ty jeji vylevy dlouhy, tak to preskakuju. Pokud by psala neco podobneho - coz teda pochybuju-tak sry za spam

marcicek84
16. led 2021
marcicek84
16. led 2021

@marge_s tak to je vtipne,takze me oslovis polozis dotaz a odpoved "si udajne" neprectes 😂 zkus to nekoho jineho,ctes vsechno a vsude jsi znama firma meesho 🙈🙉🙊

marcicek84
16. led 2021

A tohle,ze citliva data o lidech v karantene se dava v rozporu se zakonem policii je taky ok? https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronaviru...

marge_s
16. led 2021

@marcicek84 ja se te na nic neptala

Ne, jak to je dlouhy, tak to nectu

werumka
16. led 2021

@marcicek84 Já myslím, že se tam prolíná jiná věc, které si všimam také. Není to ani tak samotnou distancni vyukou (která je u dětí ve článku umocnena komplikací přechodu na jinou skolu). Ale děti, které jsou zvyklé sportovat, mají problémy primárně kvůli tomuhle. Ten sport tomu dítěti zabíral většinu týdne, bylo zvyklé na větší fyzicky výdej. A najednou místo tři, čtyř tréninku v týdnu nemá nic. To je mnohem větší hukot, který mu naboura motivaci. Nektere sportovni kluby s tim snaží něco dělat. Ale je to problematické, když děti nemohou sportovat ve skupině ani venku.

marcicek84
16. led 2021

@marge_s ze by kratka pamet?Ja ti na dotaz v cem je problem ve svem prispevku odpovedela...nemusela ses ptat,pokud te to nezajimalo,usetrila bys mi cas s vypisovanim odpovedi.

marcicek84
16. led 2021

@werumka ano to bude taky problem,ale urcite to neni dobre...frustrace deti je snad jeste horsi nez frustrace dospelych...

marge_s
16. led 2021

@marcicek84 ok, mam kratkou pamet. (Pac to nebyla otazka. ). Se mi to nespojilo.

marcicek84
16. led 2021

@marge_s otaznik = veta tazaci...dopln si zakladni vzdelani....a pokud to byl nejaky tvuj hejt,tak se odeber cerit vodu jinde,mas kam,sice tam je stale chciply PES,ale mozna tam bude i dost svedku covidovych,tak si aspon udelas nove kamaradky 🙂 muzete se i potkat u ockovani v nejakem ockovacim centru 😉

gramar
16. led 2021

@marcicek84
@werumka Ono to s tou školou bude dost na draka, ale i dost individuální. Aktivní děti, žijící v paneláku které mají denně kroužek, protože jinak by trčeli doma toto budou snášet hůř, budou čučet jen do počítače, protože ven pořádně nemůžou... Když to přehodíte na zdatného sportovce který si např. zlomí nohu, tak je po pár týdnech naprosto na kaši a dlouho trvá než se zase "zajede"... S dětma je to stejné a navíc ještě pak strašně záleží jak to škola pojme, kolik času na to mají rodiče. Jestli učitelé jsou schopni udržet pozornost a zaujetí dětí tak aby se nároky nepřenášeli na rodiče, kteří přijdou z práce, mají toho plné brýle a pak ještě musí dohledávat co děti přes den dělali, aby je to stihli znovu naučit, protože se po dobu výuky patlali v něčem jiném, neb učitel zní tak monotónně že by u toho usnul i dospělák... No a pak frustrace rodičů se přenáší na děti, které jsou ještě selektované, takže nemůžou jít za partou ven a tam si postěžovat že "učitel je debil a rodiče taky", což přináší další zápor...
Mám výhodu že jsme z vesnice, máme tu "stát ve státě" normálně vesměs všichni z okolí se tu nestřílíme z covidu (a že už jsme ho tu měli v okolí, bohu díky v mírné formě), ale s tou školou je to prostě průser, jsou učitelé kteří to zvládají skvěle, pak jsou hodní učitelé kteří jsou strašně hodní, mají zajímavý výklad, ale dost dětí na ně sere no a pak jsou ti co jsou drsný jak šmirglpapír ale ani panda netuší co učí, pač jediné co chápu je, že jsou nadřazení a mají vždy pravdu, když někdo nechápe je blb a ať se to naučí... To by pak jeden střílel, když k tomu přičtu příležitostné selhávání techniky, jsem na prášky a protivná já, v návaznosti na to děti, učitelé rozčílení že nikdo pořádně nic nedělá a každý se zakope na vlastních barikádách a je to v prdeli na všech frontách... Až se děti vrátí do školy, tak budou zase v euforii, nepozorní roztěkaní, učitelé na prášky, rodiče budou sloužit jako "vyjednávači" na obou stranách a až se to uklidní, všichni zjistíme že jsou ty děti úplně v lese a teď co, propadnou, nebo budou mít mezeru kterou nebude kdy dohnat... Celé to stojí za vyliž kapsu a doufám že se to alespoň využije k lepší digitalizaci škol, učebních pomůcek, tak aby třeba dítě které bude nemocné si online bude moci látku doplňovat atp. Protože pokud tohle bude jen jeden velký "pokus" tak to dle mého bude úplně neospravedlnitelné a k ničemu...

marge_s
16. led 2021

@marcicek84 recnicka otazka

marcicek84
16. led 2021

@gramar je to prostě na pytel, děti jsou už příliš hodně bity a není možné si myslet, že vydrží rodič suplovat učitele donekonečna, taky má nějakou svou práci a potřebuje odpočinek, takže v tom v čem se teď plácáme, to jsou už pořádný srač...y a do Velikonoc to nebude o moc jiné, fakt si myslím, že až pomine nejhorší, tak se terve začnou sčítat škody a vymýšlet systému co bude, už Plaga předesílal, že chystá něco jako postupovou zkoušku do dalšího ročníků a to díky tomu, že distanční výuka je příliš dlouhá a je zapotřebí si ověřit znalosti dětí, takže to bude ještě fičák...

marcicek84
16. led 2021

@marge_s vidíš a já si myslela, že jsi nepochopila můj předešlý příspěvek, tak jsem ti to zopakovala a více rozvedla...takže jsi vlastně jen chtěla prudit, ok, dobré vědět...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 jenže v té postupové zkoušce to bude znamenat že kdo jí neudělá propadne... Nemám nic proti tomu aby moje děti opakovaly ročník, spíše naopak. Ale ne za cenu toho že budou mít pocit selhání a "rupnou" to si můžou strčit do řiti, mám konkrétně jedno dítě které by to neprodýchalo, brečí už teď když na nějakém zkoušení pohoří, protože pořádně neslyší učitelku a její reakce je pouze "to není můj problém"...

marcicek84
16. led 2021

@gramar a ještě jedna věc k zamyšlení, pokud se děti vráti k normálu v dubnu, budou ještě 3 měsíce výuky a co kdy to bude až v květnu, jak předesílá Prymula, to z toho budou rázem jen 2 měsíce a co když ještě později? Jsem zvědavá co s tím budou chtít dělat...je jasné, že ty zkoušky o postup do dalšího ročníku ty děti asi vážně neminou...

marcicek84
16. led 2021

@gramar ano ten pocit selhání dítěte není dobrý, ono si tu situaci dobrovolně nevybralo, to jim nařídila naše vláda, ale teď svá rozhodnutí přenesou na ty děti...Jak je možné, že ti některá učitelka dokáže říct, že to není její problém? to vážně nechápu...asi bych to řešila, přece i u zkoušení online lze mluvit a otázku i napsat tomu zkoušenému, aby to bylo jasné, takže přece lze najít optimální řešení...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 Na konci března to bude rok, co jsou doma (když pominu necelé dva měsíce v září), to není na postupovou zkoušku to je na opakování ročníku. Tak ať Plaga zvedne svou prdel a dají dohromady nové osnovy, které budou reflektovat současnou situaci. Nebo ať ministerstvo školství konečně hne zadkem a překopou osnovy všeobecně, protože to co předvádí v posledních x letech je tristní i bez korony...

marcicek84
16. led 2021

@gramar Plaga? 😂 Ten je marný, že už dlouho nikdo nebyl tak marný jako on a
nemyslím si, že se to zázrakem zlepší ...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 Jak je to možné nevím, ale není hodina aby to alespoň jednomu z žáků neřekla, kdyby to byl problém jen u nás, tak to asi opravdu není její problém, ale zdaleka nejsme jediní tak tam už by asi měla řešit že jí to nefunguje úplně správně... Inu co kašlu na to, nějak přežijeme ale co si budeme s tou školou je to průser, který mohli rok řešit a vykašlali se na to úplně...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 Tak ať jde do háje a pustí tam někoho normálního (nebo kohokoliv jiného, ono teď o normální bude nouze...)

marcicek84
16. led 2021

@gramar no školství v rozkladu, to ti taky každý nevezme..školy jsou opravdu průser, do škol chodili někteří měsíc v červnu, ale nepovinně a mělo se jen opakovat a pak měsíc a půl v září a to je prvních 14 dní učitelé museli krotit po tam dlouhém volnu, takže výsměch, no a týden před Vánoci...úpravy osnov jsou určitě na místě, ale školství má šnečí tempo, takže máme jedinou jistotu, že se to včas jistojistě zase nestihne, ale budou mít přednostně aspoň oočkované učitele, když už nic...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 Smutné je že o školní reformě se mluví už minimálně od doby kdy jsem školu navštěvovala já a pořád je to v troskách... Jenže ne každý má na to aby platil soukromou a funkční školu... Smutné je že to není vina ve většině ani učitelů, ale prostě špatnému nastavení na které se poukazuje minimálně dvacet let a co z toho, nic. Učitelé ve stavu vyhoření, bez motivace a svázání "normama" které stojí za hovno... Jestli se díky koroně spoustu věcí zlepší (podhodnocené zdravotnictví, školy v troskách, zkrácené úvazky, homeoffice...), tak to bude mí alespoň nějaký kladný efekt, ale jestli to zase pohřbí tak je to banda hovad, které by měli defenestrovat z oken sebe samotné v čele s hradním komikem a egomaniakem na nejvyšším postu...

marcicek84
16. led 2021

@gramar očekáváš, že se něco stane, já tomu nevěřím, ani nic neočekávám, větší pravděpodobnost je ta, že se nestane vůbec nic a zase všichni poběžíme v tom křeččím kolečku, ono v něm vlastně běžíme pořád, i teď, jen nám u toho určují noty pro kapelu, která nás u toho doprovází...

gramar
16. led 2021

@marcicek84 Spíš než bych očekávala "zázrak" tak v něj doufám... ;)

marcicek84
16. led 2021

@marketka_m ano, kojící a těhotné ženy by neměly a navíc pokud se zaregistruje, znamená to přerušit snažení o dítě a čekat na termín, v tom informovaném souhlasu máš, že nesmíš být těhotná měsíc před aplikací vakcíny a pak nemáš otěhotnět 2 měsíce po aplikaci vakcíny, reálně když se nevíš, kdy tě pozvou to je na odložení těhotenství o půl a rok a to si každý dovolit nemůže...taktová další realita pro snažící se maminky...

marge_s
16. led 2021

@marcicek84 uz doooost, tolik legrace nemuze obycejny smrtelnik unest 🙈🙈🙈 (vyjimecne souhlas)

Strana