icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
16. led 2021

@marcicek84 No jasný tady státní vyznamenání za chvíli dostane i veverka co najde ořech... To je konec toto 😝😂

marketka_m
16. led 2021

@gramar i ta co ho nenajde..ale za snahu...

gramar
16. led 2021

@marketka_m Pokud ho třikrát zdaní a agrofert dostane dotace na ochranu zvířat, tak by mohla tu medaili dostat, noo 😂

hojda
16. led 2021

@marge_s
@gramar Sytém funguje výborně! Babička už má asi 10x PIN2, jeden jsem jí zajistila já a pak se snažili rodiče mrknout taky na termín a pokaždé udělali celou registraci, ono totiž chybí info, že když máš ten PIN2, tak pak už jdeš jen do registrace termínu, ale to je až krok 5 a pochybuji, že senioři budou schopní to pochopit. Takže zítra už tam bude 5 milionů registrovaných seniorů nad 80 let, protože každý bude mít 5 registrací, což není problém a v klidu tě to nechá udělat.... Takže PINů máme dost, ale termín na očkování žádný.....🙏

marge_s
16. led 2021

@hojda tvl
ja jsem i jinde cetla, ze se to musi udelat cele odznova, takze to bude presne, jak rikas 🙉

hojda
16. led 2021

@marge_s Nemusí, ale málokomu dojde, že můžeš jít rovnou na stránku www.reservatic.com a tam se už jen registruje termín (zadáš RČ a PIN2), ale ten postup, který oni uvádí počítá s tím, že si rovnou při registraci vybereš termín, což bylo jen 2 nebo 3 tisíce.

hojda
16. led 2021

@marge_s Státní vyznamenání je podle mě málo, to je na nobelovku!

gramar
16. led 2021

@hojda Ne spíš na Darwinovu cenu, protože snaha se proklikat tím bordelem, to sprovodí ze světa tolik lidí tolika debilníma způsobama...
Jinak technická, když už jste to zkoušeli, pokud se pokusím zaregistrovat dědu který tedy není 80+ pustí mě to, nebo to ani nemám zkoušet protože je ve "špatné" kategorii, nebo jak to vlastně teď s těma tabulkama, kdo smí/nesmí, může, musí... Já už jsem z toho jelen...

hojda
16. led 2021

@gramar Nepustí, je to nastavené na rodné číslo, ale pokud si umíš přenastavit kritéria vyhledávání v HTML zápisu, jako ten student IT ze Zlína, tak ano. Btw, já včera babičku bez problémů zaregistrovala na termín pro zdravotníky i bez PINu.

gramar
16. led 2021

@hojda To nemůžu, kdyby zjisti že jsem to odrbala, tak by ho to očkování položilo ne kvůli NÚ, ale ze špatného svědomí :D

hojda
16. led 2021

@gramar Já zkoušela, co mi to dovolí a dovolilo....🙂 Můžeš zkusit https://registrace.mzcr.cz/

marcicek84
16. led 2021

@marketka_m nevyslo a nevyjde,povinne ockovani je uplne pase a nepovinne donucene v teto situace tez zacina byt pase...

marketka_m
16. led 2021

@marcicek84 no uvidime...

marcicek84
16. led 2021

@marketka_m kdyz nebudou stihat ockovat,tezko k tomu budou nekoho njtit,budou mit co delat proockovat zahemce,restrikce pro neockovane muzou byt tezko kdyz se nebude kde ockovat nebo cim,pfizer omezuje prisun vakcin a uvidime jsk to bude se schvalenim vakciny astra zenecy,pokud se neschvali,tak to letos o vakcine nebude...

hojda
17. led 2021

Psala jsem si s kamarádkou, která pracuje v domově seniorů a ptala jsem se reakce po očkování u nich v domově a prý sem tam teplota nebo bolení hlavy.

marcicek84
17. led 2021

@hojda hmm a co ty dlouhobe nasledky?To ti asi ted nikdo nerekne...jinak seniori by meli mit reakce nejmirnejsi...

hojda
17. led 2021

@marcicek84 to je info ke snasenlivosti vakciny.

marcicek84
18. led 2021

Tak i Nemci maji problem s ochotou lidi se ockovat 😀 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nemec...

marcicek84
18. led 2021
marcicek84
18. led 2021

Co se asi stane,kdyz v Nemecku pohori vakcinace?Takto tam pohorela vakcinace na praseci chripku a razem oandemie skoncila.To bude za chvili i po covid pandemii,prestanou to zivit a prestanou o tom psat,covid pas se mozna ani nezavede...vlastne stejne letos nebude dost vakcin.Kazdopadne lide nejsou hloupi,vedi,ze vakcina neni radne otestovana na dlouhodobe nasledky viz informovany souhlas...

marketka_m
18. led 2021

@marcicek84 zajimavé je, že u nás zdravotníci.. většina se očkuje a v německu ne...

marcicek84
18. led 2021

@marketka_m záleží zda mají na výběr nebo ne. Ale 50 % odmítačů ze strany zdravotníků a zaměstnanců v soc. zařízeních je fakt hodně, u nás to prý je dle odhadů jen 30 %, ale spíš bych věřila, těch 30 % jsou jen ti, kteří to chtějí, to by odpovídalo celonárodnímu průzkumu, možná je i zakázáno psát jiný názor. Šerého už Rážová vykopla, když dělal screening pražské pošty a tam po koroně ani vidu ani slechu a ještě říkal, že je nesmysl co dělá vláda, že se mají chránit jen rizikoví, Beran je označen dezinformátorem,takže protože chce chránit jen rizikové, pak tu paní co svolává demonstrace a měla žlutou hvězdu s nápisem neočkovaný (trestné to není) odvolali za to z funkce vedoucí soc. pracovice za mimopracovní aktivity (což mi přijde fakt už silné kafe za to, že projevila názor a byla to akce v jejím osobním volnu), tak do prčic copak se to tady děje, jak by Slovák řekl není to celé volaké čudné???
Jo a ještě dneska článek, že 10 podezřelých vzorků z VB, no mutace tu musí být opravdu dlouho, zajímavé, že to vytáhli ve chvíli, kdy klesají čísla a měli by začít rozvolňovat, tak v tom článku je uvedené, že pokud se to potvrdí, že se rozvolňovat jen tak nebude moct, takže zase důvod jak ty lidi v tomto hnusu uměle udržet https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/u-des... To už pak člověk neví, jestli se smát nebo brečet...

jelenice_zavodnice
18. led 2021

@marketka_m V Nemecku urciti zdravotnici nestoji v prvni rade na ockovani proto, ze jejich statni strategie je ockovat jako prvni socialni sferu, vzhledem k jejich vyspelemu zdravotnictvi a v ramci moznosti dostatecnym kapacitam, coz bohuzel nemuzou rict o socialni sfere a zejmena nedostatkovemu personalu. Ke vcerejsku proockovano vic nez milion Nemcu, z toho vetsi polovina z duvodu pracovniho zarazeni a mensi cast klienti socialnich sluzeb. A vzhledem k zmrsenemu politikareni v pripade nakupu vakcin pres EU se Nemci rozhodli nakupovat sami a jejich hlavni epidemiolog preferuje britskou vakcinu vzhledem k tomu, ze to chteji rozdelit praktic. lekarum protoze v Nemecku je zajem o ockovani (britska jeste neni ofiko). Vic info tady a pak to mam i ve skupine.
https://rp-online.de/panorama/coronavirus/coron...

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/de/waru...

marcicek84
18. led 2021

@marketka_m no z odkazů jelenice plyne jediné:
"Vivien Kochmannová zdaleka není odpůrcem očkování. Obecně platí, že je očkována proti mnoha nemocem. Ale pracuje příliš dlouho v nemocnici, aby nevěděla, kolik času obvykle uplyne, než se vakcína skutečně uchytí. Možná, doufá, že vakcíny budou k dispozici ještě lepší později v tomto roce . A především chce vzdělávat lidi o možných rizicích.Průzkum: 50 procent zdravotních sester čeká. Skepse, která podle odborníků není u zdravotnického personálu v Německu neobvyklá. Průzkum, který v prosinci loňského roku provedla Německá společnost pro vnitřní intenzivní péči a urgentní medicínu (DGIIN) a "Německá mezioborová asociace pro intenzivní a nouzovou medicínu" (Divi), ukázal, že pouze 73 procent lékařů v Německu a dokonce i necelých 50 procent zdravotních sester chce být očkováno. Ačkoli jasná většina respondentů říká, že vakcína je důležitá pro zastavení pandemie."
A pak se tam píše o tom, že stejně i po očkování budou muset nosit ochranný oděv, protože není jasné zda očkovaný může vylučovat virus či nikoli. Tedy toto není o žádné strategii, ale o osobním postoji těch zdravotníků.
Market, ty tam do té skupiny už taky nemáš přístup, že ti to sem chodí kopírovat? 🙈🙉🙊

jelenice_zavodnice
18. led 2021

Kdyz uz tady nekdo pouziva prekladac vet a i pres vrele doporuceni nevyuzil karantenu ke studiu cizich jazyku, tak by to chtelo prelozit cely clanek a jeste se u toho zamyslet, pretoze technika je technika ale neni 100% a nesirit bludy o 50% nebo 30% placnutych jen tak do eteru...
Skupinka o corone ma jednom jednu cernou ovci 😉

marcicek84
18. led 2021

asi bych doporučila lesní zvěři, aby místo pruzení se starala sama o sebe a zavřela se ve své skupince a ostatním dala pokoj, ale chcíplý PES je chcíplý pes a nuda je nuda. To je zajímavé, že bez černá ovce v klidu bez té skupinky žije, ale její členové bez černé ovce žít nedokážou, takové úsměvné...

hojda
18. led 2021

@marcicek84 Ty jsi moc nepochopila význam té skupiny, tam to není o kvantitě, ale o kvalitě. Není cílem vkládat tisíce prapodivných informací a zkreslených komentářů.

jelenice_zavodnice
18. led 2021

Jj, cerna ovce v poklidu zije 😉. Z nudy objevila prekladac vet akorat ji nikdo nevysvetlil, ze jazyky obsahuji mnozstvi vyznamovych odlisnosti, ktere tyto prekladace zatim moc nedavaji. Na druhou stranu, kdyz se k tomu uchyli uz i media, clanek o Rimabaudovi vlozi do prekladace a pak nam to tady serviruji uplne opacne protoze to prekladac zmrsil, tak se nedivme, ze se lide budou opicit a zverejnovat bludy. A pry corona je nestesti...

Strana