icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
20. led 2021

@marketka_m čísla jak čísla a 100 x upravovaný PES, lidi se naštvou a to teprve začne vřava, čím víc omezení udělají a můžou je udělat pro podniky, nejen pro služby, tak aby bylo co jíst, pak by mohl být ten hladomor, protože s tím jak to teď všichni vedou to ani jinak dopadnou nemůže a může to být cíl, ovládnout zdroje a pak teprve začne ten masakr, tak ještě chvilku seďme v klidu doma, že se nás to omezování svobod netýká a pak nějaký koronáč bude náš nejmenší problém...

marketka_m
20. led 2021

@marcicek84 nj.nevim zda si spozorovala ale ceny v potravinach rostou...ano jsou to koruna dve..mouka.mleko..atd..abychom se tak rychle nekaapli...a budou zvysovat ceny dal...ale vyplaty budou klesat...nj..uz to tak vypada

gramar
20. led 2021

@hojda
@marge_s Klid, jestli se chcete pobavit, jak může vypadat klika, tak vám popíšu své ráno a hned vás přejdou chmury... Mám jediné dítě které zatím může do školy a vozím ho do centra, protože jsem sjela brzdy tak jsem na plech včera odvezla auto do servisu, ráno jsem si půjčila auto, ujela jsem dva kilometry a kolo v háji, hezky jsem si to prorachtala po ráfku ke kraji, potíž nastala když sice rezerva v půjčeném autě je, ale v kufru, který nejde otevřít. Tak jsem v 6:40 stála uprostřed země nikoho, s prázdným kolem, dítětem které do všeho kecalo a žhavením drátu kdo mě půjde zachránit...
Takže mě už covid fakt rozházet nemůže, úsměv na rtech, nové tabletky a pozitivně do dalších dní 😎

marge_s
20. led 2021

@gramar lol 🤣

gramar
20. led 2021

@marge_s ha, ha tak to má ještě dohru. To auto co stojí s píchlou gumou u krajnice bylo dědovo a teď jsem zjistila že si děda půjčil jiné auto, a naboural kousek od místa kde já ráno rupla to kolo... Od rána dvě auta v háji na té samé trase, co více si přát... 😂

marge_s
20. led 2021

@gramar Si delas srandu, ne? 😂

hojda
20. led 2021

@marcicek84 Jestli jsi to četla, tak mutuje i díky tomu,že se může tak dobře šířit. Jiné nemoci nám zahlcují zdravotnictví, tak že jede v krizovém režimu? To jsem si tedy nevšimla.

marcicek84
20. led 2021

@hojda šíří se jedna zveličená nemoc o které se informuje až příliš poslední rok, nic jiného neexistuje, jen koronavirus. Má to negativní vliv nejen na psychiku dospělých, ale i na psychiku dětí, degradaci vzdělání a dalších věcí, teď když půjde nějaká maminka do PPP, tak ti garantuju, že poběží odklady jak na běžícím pásu, protože bych chtěla vidět, kterého dítěte se toto psychicky nedotýká...všech a bohužel i v těch školkách už jsou na tom ty děti bity, protože z nich vyrostou mají asociálové, protože budou zvykle se izolovat, nikam nechodit a jen si mýt ruce...
Tyto rány se ani po zvládnutí pandemie už nezacelí, už to ani nejde nazvat bohulibě, je to prostě hnus, zachraňujeme životy menšiny na úkor životů většiny a budoucí generace daňových poplatníků, to je sebezničující proces s hodně špatným koncem...

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 technicka: uz ted jsou nemocnice narvane k prasknuti, o zdravotni peci necovid nemuze byt rec. Pres opatreni, byt jsou nedusledna. Jake mas pro to reseni? Fakt by me to zajimalo. Nechat ty lidi umrit doma a tvarit se jakoze neexistuji? Nebo je svazet do nejake haluzny, kde bude par zdravotniku, kteri ty lidi jen tak rano proberou kdo prezil a kdo ne. Kam s nimi? 🤷🏾‍♂️

gramar
20. led 2021

@marge_s Bohužel nedělám, teď se vrátil. Zjistili že mu v listopadu propadl řidičák a líznul při couvání auto převozu krve, dnes máme slušnou spotřebu aut 😂

marge_s
20. led 2021

@gramar hlavne, ze ne te krve ☝️ To nevymyslis 😂

gramar
20. led 2021

@marge_s No to je prostě můj dokonale neuvěřitelný život, plný různých zážitků 😂 Takže mě momentálně nemůže současný vládní stav rozházet i kdyby řekli že do školy půjdou až v září 😎

marcicek84
20. led 2021

@marge_s však oni to už mají vymyšlené, udělali pro to vojenskou nemocnici a ta leží ladem...

marge_s
20. led 2021

@marcicek84

Ale a jeste jedna technicka, tech lidi je aktualne pres 6 000, polni daji 500, at nezeru 1000, kam s tim zbytkem. 🤷🏾‍♂️ Nebo v tom mas to, ze ty prenytky budou rychlejc umirat, tak se to bude rychleji vyprazdnovat. Mas na to model?

marge_s
20. led 2021

@marge_s sry prebytky, ach ten telefon

marcicek84
20. led 2021

@marge_s kterých, ti jsou přece v nemocnici...tak víš co těch polních nemocnic jde nastavět i více...

gramar
20. led 2021

@marcicek84 On není problém s tím že by nebylo možné stavět polní nemocnice, bohužel už kolik týdnů stojí jedna a ani do ní není personál a zvedá se nemocnost u zdravotníků, to je problém... A asi nikdo z nás, ani z těch co k tomuto všemu máme výhrady, nechce koukat doma na prarodiče jak se v křeči dusí, zatím co na 112 hládí nezavěšujte jste v pořadí, před vámi je 1582 klientů...😉 😂

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 co nebo kdo jsou v nemocnici? A smim se zeptat, co krematoria? Navysis jim emisni limity jeste vic a dal? Uz ted nestihaji.

@gramar tak ji nejde o to aby tam byli zdravotnici, ja jsem se ji ptala, kam bude posilat ty lidi umirat. Na to na 100 lidi staci dva zaviraci pytlu. Takovych "nemocnic" muze postavit treba deset a sila se vzdycky najde.Ji to nevadi, jeji rodice to pry berou "ze to tak ma byt"

gramar
20. led 2021

@marge_s Tak i já mám prarodiče co to berou "sportovně", na druhou stranu bych byla ráda aby jednou, až to přijde mohli odejít pokud možno bezbolestně a v klidu. Ne na samotce v křečích... A to mě asi těžko může někdo považovat za zastánce současné situace, očkování a vládních opatření...

marge_s
20. led 2021

@gramar verim, nicmene marci rikala, ze se kvuli nim nehodla ani testovat, ani respiratorovat (pokud si pamatuju na tu vanocni debatu), ze kdyby neco, tak vi, ze to "berou sportovne". A ze by se ji nedotklo ani to, kdyby jim to prinesla ona, protoze chripku taky neresili. Tak to na mne pusobilo tak, ze by ji to neva. Ovsem, muzu se myslit. Nicmene ostatnim to preje, tak nevim, co je horsi, prat to ostatnim a svym rodicum ne nebo jsou ji putna vsichni: to uz mas fuk.

Btw, mne to uduseni odjakziva prislo jako jedna z nejhorsich smrti. Navic o samote. Chci svoji vysnenou rychlou embolii nebo tak neco

gramar
20. led 2021

@marketa11112 Jen aby jim opravdu vysvětlili že brzda plyn je na hovno už dlouho a ne že zase budeme hasit ohníček v okamžiku kdy už bude vesnice v plamenech...

Nějaké nápady na to jak vytvořit (home made) výukové pomůcky, které budou i zábavné, protože mám dojem že budu muset změnit přístup, jinak budou děti duté jak bambus a jestli doma zůstane i ten třetí, budu to muset pojmout obšírněji 😂

marketa11112
20. led 2021

@gramar hele, manzel prave mluvil s nasim znamym imunologem. pry jsme totalne v hajzlu. ta mutace z anglie nas pry zkosi. problem je pry ten, ze zanechava neurologicke nasledky, lide po prodelani maji vypadky pameti a jsou tak zvane mimo. obavaji se hlavne nasledku dlouhdobych, pry to vypada na velky pruser. ma na starost nekolik desitek lidi po prodelanem covidu, sleduji je a sepisuji nasledky. pry uz ted se vi, ze na podzim budeme v haji. pry pristup ke covidu u nas je silenej, okolni staty na tom pry budou lepe. nevim, co si o tom myslet. ale zatim vse, co nam rekl, platilo.

marge_s
20. led 2021

@marketa11112 ja si myslim totez, kdyz to sleduju. Asi dojde i na ty zombie...

marge_s
20. led 2021

@marketa11112 btw, ja naprosto fascinovane sleduju, jak se vsichni (mysleno evropske staty) snazi, aby se naockovalo do brezna/dubna, nez bude ta mutace prevazovat, vsude se snazi brzdit co to da, ale u nas se mluvi o tom, ze ve ctyrce budou kuturni a sportovni akce. Jsem z toho docela paf. Vubec si to nepripousti. A pry je nekolik mesicu na pripravu. Klidek, pohoda. 80+ prioritni terminy na cerven...no stres

marketa11112
20. led 2021

@marge_s no, pry ockovani je nase priorita. 🙂. a zasoby vakciny nikde. zpozdene dodavky. dnes jsem ale zahledla mapu - nejvice vakcin je kde? v praze. jsem schopna to i trosku pochopit, ale stvou me, to zase jo.

marge_s
20. led 2021

@marketa11112 asi zkusim, jestli by nebyla vakcina na aliexpressu. Nebo, ze by ebay? :/ sice v Praze jsem, ale to nic neznamena :/
Vcera rikali v tom ocko centrum v brne, ze spocitali, ze za kazdy den, kdy nenaockuji 5000 lidi znamena, ze dalsich sedm lidi zemre. Ale my jedeme na pohodu.

@gramar co myslis, ze u toho plkani delam, laminuju, rezu a stahuju materialy, protoze jsem usoudila, ze krome zakladky zacnu suplovat minimalne dalsi rok i hudebku. Ty deti mi zatim neadekvatne zestarnou. Zacinat s nastrojem o dva roky pozdeji je na prd.
Pro zakladku, co treba tohle, znas? https://eschovka.cz/product/?pid=849

gramar
20. led 2021

@marketa11112
@marge_s Tak že by ten Nostradamus měl zase pravdu...

gramar
20. led 2021

@marge_s No tak hudebku já suplovat nemůžu, to by bylo bezpečnější kdybych se dala na výuku jaderné fyziky 😂
No já začínám stahovat vše co se na netu dá dohledat a vrhnu se na tvoření... Hlavně budu to muset vymyslet tak aby to bylo formou přijatelné pro všechny, takže "pexeso" na Přemyslovce, tabulky na násobilku, kartičky na slovíčka od první do šestý třídy... Prostě pojedeme všichni všechno, protože pokud bych chtěla učit každého to jeho, tak má den málo hodin a já jen jedny nervy... 😝

Strana