icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
20. led 2021

@gramar to je super system, pexeso na premyslovce 👍 :D snazila jsem se o podobne, ale koliduje mi to s triletakem, ten prudi, potvora. :D neni to ten typ, co si vydrzi deset minut kreslit... :/

Jeste vyuzivam hodne tohle https://www.teacherspayteachers.com/

gramar
20. led 2021

@marge_s Jo to je na figu tak malé dítě, ale teoreticky když se ti podaří vymyslet něco na způsob "domina" s počítáním obrázků nebo kostičky na matiku, tak by se ti mohlo podařit ho taky zapojit. Ale nebudeme si lhát, asi to bude stát za to 😂

marcicek84
20. led 2021

@marge_s v bemocnicixh jsou nemocni,nevim o jakych jinych 6000 se ted zase bavis... holka to sis zase prekroutila,ja jsem psala,ze polni nemocnice je prazdna a ta se muze obsadit lidmi,vubec nevim proc se tady zminujes o umirani v krecich o samotne s v pytlich,proc do toho zas flegrovsky montujes krematoria a jakesi pytle na mrtvoly...jsi chodico cerna kronika,takovy uzlicek nervu a nemyslim si,ze by nekdo nechat nekojonumkrat v krecich bez tisicich leku,to neni na poradu dne...

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 no ja se ptam, kam das ty umirajici lidi, kdyz to vsechno chces otevrit? Mne by to fakt zajimalo. Aktualne je jich v nemocnicich asi 6 000, a to pres vsechna (byt spatna opatreni). Takze pak to bude o hoooodne vic. Chces zit "normalne". Tak kam s nimi. Ani do te polni se nevejdou. Nerizene promoreni pri teto smrtnosti znamena v cechcach asi 150 000 mrtvych behem par mesicu. Tak me zajima, ciste technicky, "kam s nim"?

Btw, cele ty mesice tady lamentuje hlavne ty, jak se citis ohrozena 😀 Neboj, tenhle tyden byl narocnej, ale retez nahodim cobydup, takze peci mit fakt nemusis. Nezajima mne osobni rovina, ptam se, naprosto technokraticky, bez emoci, jak bys to resila

werumka
20. led 2021

@marcicek84 Hele, je nemocnice (budova) a ta musí mít personál (lidi). Když bude polní nemocnice (budova) a nebude v ní personál (lidi), tak tam těm pacientům pomůže kdo? Ti lidé nejsou. To je prostě zásadní problém. Nemocní zdravotníci, zdravotníci v karanténě, unavení zdravotníci. Takže i kdybychom zrušili covid oddělení v nemocnicích a všechny ty lidi nastrkali do polní nemocnice, tak je tam opět nebude mít kdo ošetřit, protože zdravotníci zůstanou ve své nemocnici (aby pečovali o pacienty na svých odděleních). Druhá věc je, že polní nemocnice není schopná ošetřit lidi ve vážném stavu, kteří jsou na péči nejproblematičtější a kteří zabírají ty jipky a ARO. Takže tihle lidé stejně zůstanou ve své nemocnici. Jenže kvůli tomu, že budou zabírat místa na těchto odděleních, zůstane chtě nechtě opět omezená péče o neakutní pacienty, protože ty nebude po operaci kam dávat.

marcicek84
20. led 2021

@marge_s no podivej se nemluv mym jmenem a jeste bez oznaceni uplne plky,to uz prehanis...prece jsem ti psala,ze resis 6000,kteri jsou v nemocnicich,logicky bude dochazet snad i k cirkulaci tech lidi,pak lze vyuzit polni a personal.Tez nebude nemocny naporad,spis vude mit imunitu...myslim,ze to moc prozivas,porad psat o tom jak jsme v haji jak to bude strasne,na pidzim to bude strasne,ockovani neni a kdyby bylo stejne to vsichni nechteji,hafana do sestky,jasne uz nikdy nebudeme chodit ven
A ted mutace na kterou nepusobi imunita,tak jestli na ni pusobi vubec to ckovani,ze?
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/jihoa...

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 ne, mne zajima, kam das ty dalsi tisice lidi, kteri budou potrebovat do nemocnice, v okamziku kdyz "zacnes normalne zit". Nic vic ani min me nezajima. Ale asi se to nedozvim. Skoda :/

hojda
20. led 2021

@marketa11112 Konečně se objevil termín na očkování a povedlo se mi babičku zaregistrovat na pondělí a přeočkování 15.02., teď ještě rodiče, kdy se dostane na skupinu 65+ nedokážu odhadnout.

marge_s
20. led 2021

@hojda chvalabohu. 🙂 hele, nevis, jestli s tema 65+ pujdou i ti ostatni z 1B? Nebo bude jedine kriterium zatim porad vek?

gramar
20. led 2021

@marcicek84 o umírání v křečích jsem psala já, že přehlcené zdravotnictví by byl opravdu průser jak trám a nedostatek personálu také... Lidé samozřejmě cirkulovat budou, otázkou je zda v dostatečné rychlosti, tak aby se všem dostalo potřebné (alespoň) akutní péče. Protože stav kdy např. po nehodě přivezou pacienta který bude potřebovat JIP, ale ta bude obsazená pacienty s covidem bych opravdu nerada zažila. Navíc pokud by to došlo do takového stádia, tak je otázka času kdy přetažení zdravotníci, na které hodíš ještě trauma plán na víc než pár hodin začnou kolabovat, nejen fyzicky, ale i psychicky...

Prostě v prdeli jsme, ať tak či onak. Pokud se vrátíme k normálu, může to být průser, pokud se k němu nevrátíme co nejdříve, tak to bude taky průser a teď kde je ta hranice pro to co ten lepší blbej plán a co ten horší blbej plán... Když pominu že ty naše kopyta plán nemají ani lepší, ani horší, prostě vaří z vody jak pitomci a díky jejich přístupu se z této země ani nedostaneme, protože se nás všechny okolní budou bát...

gramar
20. led 2021

@hojda Gratuluji, já čekám na povel, kdy budu moci přihlásit dědu, který o to hodně stojí, ale je mu jen 79 let 😂

hojda
20. led 2021

@marge_s vůbec nevím,..

marge_s
20. led 2021

@hojda Ď 🙂

marketa11112
20. led 2021

@marge_s
@gramar take jsem koupila laminovacku, bude se hodit. syn by mi mel nastoupit v zari do skoly. do nulte ci prvni tridy. nooo, nevim. za me skolka nebo nulta.

marcicek84
20. led 2021

Tak si holky si site rousky muze pomalu strcit vite kam 😀 prodava se malo, nebo prisli na to,ze ty doma site jsou prd ucinne,ze.... https://www.lidovky.cz/domov/rozvolnovat-nechce...

hojda
20. led 2021

@marcicek84 Látkovky nepoužíváme už dlouho, takže bohužel ti nemohu vyhovět.

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 taky nemuzu slouzit, pouzivame od brezna jen respiratory

marcicek84
20. led 2021

Tezko verit,jeste pred pul rokem tady bylo skoleni,ze si mam usit,ze nemusim kupovat,takze dalsi zmena nazoru,hmmm tak to ziram
@hojda
@marge_s

hojda
20. led 2021

@marcicek84 Ano před půl rokem,to říkáš správně, když jsi kňučela, že papírové jsou pro tebe finančně neúnosné. Situace v létě byla podstatně jiná, vir má úplně jiné možnosti pro své šíření v zimě a ve vytopených prostorech.

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 tak si to zirani uzij 😂 ja zase nikdy nic takovyho nerikala, ze :D na me se neobracej

autor
20. led 2021

@hojda Covid je hnus... To je fakt...

marcicek84
20. led 2021

@hojda ale brouku,ja jsem predlozila vypocet o tom,kolil to stoji rocne rodinu a ze ani nemam zajem neco sit,jak jste me tady kamenovaly,ze nesiju,pak jsem pracne vysvetlovala,ze sita rouska urcite nepredci kvalitou tu chirugickou,no takze jsem rada,ze i tobe konecne doslo,ze neni rouska jako rouska...ale i ta kde se hrabe na respirator....

hojda
20. led 2021

@marcicek84 Marci najdi si to, látkovou roušku jsme ti doporučovali, protože chirurgická byla dle tebe finančně neúnosná a že je lepší látková rouška, než žádná rouška.

marcicek84
20. led 2021

@hojda fabulujes,ja psala obecne veci a ze pro lidi je to financne neunosne, vy jste to stahly do osobni roviny a ze si mam koupit stroj a naucit se sit...tos byla ty a marketa11112...

hojda
20. led 2021

@marcicek84 tak si v tom udelej poradek, kdo ti co psal a nestrilej na slepo a jeste vedle😉 a rovnou di priprav odpoved na ten dotaz, ktery jsi distala od Marge, taky me to zajima, ale ty nevis, tak to zametes pod koberec jako vzdy a zmenis tema....

marcicek84
20. led 2021

@hojda ten co klade porad dokola?tak na ten jsem jiz nekolikrat reagovala,takze proc se neustale dokola namahat,kdyz to zjevne nectete...🤷🏻‍♀️

marge_s
20. led 2021

@marcicek84 reagovala, ale neodpovedela. Skoda, mne to vazne zajimalo. Chtela bych pochopit mysleni tech, co to hlasaji a nemam se koho jineho zeptat..🤷🏾‍♂️
A ted jsem fakt davala pozor, protoze na to jsem zvedava 🙂

hojda
20. led 2021

@marcicek84 jj teď bude následovat x- krát jak jsi odpověděla jako vždy i když to není pravda, ty už opravdu nepřekvapíš ničím....

marcicek84
20. led 2021

@marge_s
@hojda
Kdyz nekdo neumi najit v textu odpoved,tak pak je to pro pisatele marna snaha,potreti to jiz psat nebudu... 🙂

Strana