Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 vubec nechapu proc mi to pises
@marcicek84 🙂 jsi stale zakernejsi a zakernejsi. kdepak tohle odkoukavas? z tve hlavy to neni. kdepak. kazdopadne vime obe dve, jak jsi to myslela. takze zanech hysterickych vyjevu a zacni delat zasoby - mozna jsi si vsimla, ze se na nas riti dalsi pohroma v podobe prodeje ceskych potravin. nakonec to bude pruser cislo dva, hned po coronaviru, ktery neexistuje. takze muzes tasit penezenku. jo, zase. 🙂
ochrana psychickeho zdravi? normalni dite se dopoledne uci doma, pak pres net pokeca s espoluzaky, pobiji se v nejake hre, odpoledne je s rodici, detmi z rodiny , pripadne kamarady z okoli - venku ci doma. pokud nekdo nechava dite cele dny drepet doma na zadecku, nevsima si ho a ma desny pocit z toho, ze se o nej musi starat (navic mu to dava jasne najevo), jo tak pak chudak dite. deti sjou daleko prizpusobivejsi, nez dospeli. jasne, ze jim chybi litani pri telaku (a smirovani v holcici satne) nebo plivani za krk spoluzacce pri hudebni vychove - byla to sranda, vetsina s znich s ena to zase fakt tesi, ale preziji to. a mozna dokonce budou casem chodit do skoli radi. vetsi problem z toho vseho maji dospeli, protoze najednou zjistuji, ze se o ty deti musi starat.
dneska jsem dostala tip na toto.. tak třeba někdo taky jde poslouchat, já zapíánám ted 🙂
https://pavelkamas.cz/o-virus-tu-nejde-ii/
To jsou zase hlody toto,i kdyby se rodic staral 24 h denne jen k dite tak nenahradi diteti tridu plnou vrstevnuku,kde muze navazovat soc.vazby a to jde a ucitele to moc dobre vedi...
@marketa11112 co prosim?uz me neoslovuj,nemame si jiz co rict...
@marketka_m to je teda dobre shrnujici clanek!Hraji si s nami jako kocky s mysi,celou dobu...
@marcicek84 tys to tak rychle přelouskala?
no jsem zvědavá co jiné dámy řeknou..
@marcicek84 Ale prosím tě, děti se běžně se svými vrstevníky venku. Ano, škola jim chybí, ale netřeba se chovat jako by byla středobodem vesmíru.
@marketa11112 Zastropovani cen respiratoru povede pouze k vytvoreni cerneho trhu s respiratory.
@ilonne Jestli něco chybí nám všem (jakože dětem i rodičům), tak ne škola ani školka, ale to, aby je takhle odpoledne zase trenéři trochu utavili. Protože to při nejlepší vůli fakt nejsme schopný zajistit 😀 A jen takovej point - jedno naše dítko školku nesnášelo. Fakt strašně. A rozhodně to není žádný asociál, který je nevzdělaný 😀 Protože má spoustu kamarádů a širokou rodinu. Ale rozumím tomu, že s jedním dítkem je těžké zajistit sociální vazby s vrstevníky. Sourozenci jsou v tomhle vždycky velká výhoda 🙂
@werumka njn utavili.. někteří rodiče nezvládají to že jseou děti doma... jsou rodiny, které děti vyzvedávali každý den v 17 hodin večeře, hygiena a spát a najednou ty děti jsou doma... katastrofa.
@ilonne coze,venku s vrstevniky,v dobe izolace,kdy kde a kdo a jak?To si asi necham vysvetlit,jak by to mela delat napr.rodina tretaka,ktery je jedinacek,ma zavrenou skolu,v rodine dejme tomu nejsou ani deti podobneho veku ... takove dite a jeho psychika tedy bude objeti situace? Zachranime babicku kolem 85 let s comorbiditami aby se dozila o 3 roky vice a mozna dozivotne ovlivnime negativnim zpusobem clovicka,ktery ma pred sebou 75 let zivota...Kdo rozhoduje o tom co je vic,zda ochrana fyzickeho zdravi nebo psychickeho zdravi?Dle LZPS ma kazdy jedinec pravo cinit cokoli,aby ochnalil sve zdravi (to je koplex fyzicna a psychiky a tady se klade momentalne duraz jen na jednu cast,kdo to rozhodl???S tim nemusime souhlasit a nikdy to nemuze byt tak,ze jedna skupina lidi znici opatrenimi zdravi jine,coz ted se pomalu zacina dit)
@marketka_m ja jsem to zatim prolitla bez odkazu,pouze text,bylo tam hodne veci ktere jsem rizne cetla v jinych clancich ci studiich,tak vim o co se jedna...
co tady řešíte setkávaní děti když setkávání je zakazano ...nechápu
@marketka_m taky nechapu,proto chci at to @ilonne vysvetli...pry se ted deti setkavaji s vrstevniky bezne...ja o tom nevim,nam to zadne skupony deti po chodniku nechodi uz od listopadu,kousek hriste a ze jich tu chodilo hodne...ono spis si tady hrajeme na nejakou ochranu fyzickeho zdravi jedne skupiny a znicime psychicke zdravi druhe skupine lidi a deti,takovi to jsme humsnisti...prd humanisti,je to humanismus naruby a pokud to doted nekteri nepochopili,tak to uz asi neprocitou nikdy...
@marketka_m Prelouskano. Myslim si, ze je to kardinalni blbost. 😆 Pardoooon 😉😘
@sudylichozrout já to ještě louskám 😀 takže nemám ještě názor... díky za Tvůj!
@marcicek84
@marketka_m Nevím, kde jste zavřené. Ale já tedy běžně vídám venku děti. I moje děti jsou normálně venku s vrstevníky - sáňkují, bobují, bruslí a běhají po venku. A děti z mojí třídy také. Pokud někdo zavíráte svoje děti doma, tak se nedivte, že strádá. To není normální...
@marketka_m Není zakázáno. Venku klidně s kamarádem děti být můžou. Není problém. Dokonce i uvnitř 😀 Děti spolu normálně chodily sáňkovat. Setkají se na hřišti. Není problém.
A zcela upřímně? Škola a školka nejvíc vyhovuje mě jako rodiči. Protože mám klid na práci 😀
Jinak k tomu vyzvedávání - ani jedno z mých dětí nechodilo nikdy do družiny a ze školky vždy domů hned po obědě. Tréninky jsou pro ně fyzickou relaxací a vybitím. My jim tohle dát neumíme. Nemáme na to dost znalostí, co trenéři, kteří s rozvojem pohybu dětí mají větší zkušenosti. Takže ne, my je opravdu nikdy nikam neodkládali 🙂
@ilonne jenom reaguji na to že všichni říkají at dodržujeme vládní opatření 😀
@marcicek84 Izolaci - jak píšeš - má pouze člověk, který je covid pozitivní 🙂
@werumka jj to j hezké.. já jenom psala jak to někde vypadá.. nemusela ses obhajovat 🙂
@werumka Tak pod to se podepisuji. Já to také klidně přiznám, že to vyhovuje především ne. Nepotřebuji se schovávat za "sociální kontakty dětí".
@marcicek84 Bylo by fajn si to také konečně přiznat a neplácat tu pořád tyhle bláboly.
@marketka_m Já jen píšu, že tohle "někde" může mít klidně úplně jiný podtext, než si myslíme 😉 proto jsem napsala situaci u nás. Protože jsi to dala do jednoho kontextu, který si můžeš vyvodit chybně. Neobhajuju se. Nemám proč 🙂 já jsem spokojená s tím, jak jsme to měli vždycky nastavené 🙂
@marketka_m Take se stykam s prateli i jejich detmi. Tech kontaktu je mene, to ano, ale normalne se domluvime a jdeme ven. Do lesa, na hriste... A tam jsme v kontaktu s dalsimi rodici a jejich detmi u piskoviste, houpacek atd. Obcas jdeme na navstevu, obcas nekdo prijde k nam. Zadne megaparty, ale v zapecetenem krytu rozhodne nezijeme. 🙂
@werumka Moc diky za doporuceni tech testu. Vyzkouseno, negativni 🙂

@marge_s tak pokud to nechape ucitelka,tak uz nevim...a pokud to nechape ani matka,ze nejde uz jen o ochranu fyzickeho zdravi,ale uz pote dobre se musime bavit i o ochrane psychickeho,tak je zjevne,ze to pichopit ani nechce,ono totiz kdo rozhodne o tom co je vic?Ty?🙊🙉🙈