icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
31. led 2021

@marcicek84 blabolíš ty, má je jedna pětina, což je dost a je otázkou kolik lidí má následky, protože se ukazuje, že i lidé s mírným průběhem mají plíce poškozené, dlouhodobý covid taky moc prozkoumaný není.
Tvé řešení je tedy toto:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/brazilie-ko...

marcicek84
31. led 2021

@hojda s tou jednou petinou to neni prokazane,protoze se to merit neda,neni zadna studie na to,ze nikdo zadny dusevni problem v minulosti nemel a objevil se az po kovidu,pokud tvrdis opak,prosim o predlozeni dukazu - studie,v opacnem pripade se jedna o fabulaci...
Na ostatni nepravdy odmitam reagovat,po vzoru postupu MKápů pri reseni sporu,ktery na doterne osoby velmi zabira... 🙈🙉🙊

hojda
31. led 2021

@marcicek84 https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-psyc... Plno studii teprve běží. Mě tedy udivuje, jak mohutně bojuješ proti vakcíně, protože neznáš dlouhodobé následky, ale dlouhodobé následky covidu jsou ok? To samé s tím očkováním. Hrozně bojuješ proti vakcíně a pak píšeš na ministerstvo, aby hlavně s očkováním nezapomněli na učitele, trochu divné myšlenkové pochody.

marcicek84
31. led 2021

@hojda tak zatim to byly nepotvrzene spekulace,takze nelze vyvozovat zadne zavery,kdyz studie bezi,pockej si tedy na vysledek.A co se tyce ucitelu,jde hlavne o to otevrit skoly,takze ti ucitele,kteri se boji at maji prioritu,nepsala jsem,ze to maji mit povinne,ale kdo chce,at se ockuje,at se ty skoly muzou otevrit,ale u tebe jsem si uz zvykla,ze se na jednu s tu samou vec musis ptat porad dokola porad dokola,protoze tomu nerozumis...🤷🏻‍♀️
S tou svou urputnosti si docela skodis...

hojda
Autor odpověď smazal
hojda
31. led 2021

@marcicek84 A víš proč se ptám? Protože tvé výroky jsou totálně mimo viz teď. Studie už proběhla a další studie běží. Nauč se číst.

marcicek84
31. led 2021

@hojda a cetla jsi ten clanek cely? "Nabízí se otázka, jaký je vlastně mechanismus, kterým covid na psychiku působí. Zatím jsem se nepotkal s pacientem, který by přišel s tím, že byl duševně zdravý, pak prodělal covid, a teď má psychické následky. Ani kolegové na výboru odborné společnosti o takových případech nemluvili, ale určitě se začnou objevovat."
On tam pise o tech,kteri uz v minulosti psychicke problemy meli,ze se jim to znovu aktivuje...takze to mi taky neprijde koser.A pokud se jedna o 14 denni nespavost nebo uzkost,tak to asi netreba dramatizovat...

marketka_m
31. led 2021

@holubinka tohle už tu bylo.. ale nevadí.. ale víceméně bylo řečeno, že je to blbost

hojda
31. led 2021

@marcicek84 četla, píše: Ani kolegové na výboru odborné společnosti o takových případech nemluvili, ale určitě se začnou objevovat."

Dostat se v Čechách k psychologovi je docela oříšek, ČR má kritický nedostatek psychologů již dlouho, tak se ani moc nedivím, že mají data jen od stávajících pacientů, protože na nové nemají kapacity. http://medicina.cz/clanky/11811/34/Nedostatek-p...

marcicek84
31. led 2021

@hojda takze se chces drzet spekulativni vety,ze se zacnou objevovat?Ty uz nejedes na fakta?Siris dezinfirmace,protoze i kdyby se zacly objevovat,pak by to urcite nebylo ve 20 procentech...ono je i logicke,ze se slozi ti,co uz jednou psychologickou pomoc vyhledali,dokonce je tam i popsano proc.Takze bud mas odkaz na tu studii nebo na jinou,nebo proste nemas nic. 🤷🏻‍♀️ Vsak jste me holky dobre vyskolily,ze? Muzes si pogratulovat 🙈🙉🙊

marcicek84
31. led 2021

@marketka_m myslis jako ten hoax z jara od prezidenta Ghany a realne ho zijeme? 🙈🙉🙊Nejde verit nikomu ani nicemu a jen cas ukaze pavdu...Mmch vsimla sis jak vdude zacinaji silit protesty,u nas,Viden a dalsi evropske metropole...

hojda
31. led 2021

@marcicek84 Já jsem ti tam psala, proč nejsou noví pacienti, protože se k lékaři nedostanou.

Vědci z Oxfordské univerzity a NIHR Centra zdravotnického biomedicínského výzkumu v Oxfordu publikovali v lékařském časopise The Lancet Psychiatry ukazuje, že ti, kteří překonají nákazu koronavirem, jsou vystaveni vyššími riziku rozvoje duševní choroby. Vědci analyzovali zdravotní záznamy 69 milionů lidí v USA zahrnující přes 62 tisíc případů covidu-19.

marge_s
31. led 2021

@marcicek84 no a stejne tak ty nemas data o kolik vzrostou poruchy nasledkem opatreni 🤷🏾‍♂️ Je to minimalne “fifty fifty”. Vime, ze jeste presne nic nevime

marcicek84
31. led 2021

@hojda vyssi riziko,ktere nezmerili?Dalsi blabol..vim cos mi tam napsala,ale covid je tu uz rok,to by se tu i pres ty cekaci doby uz objevil za ten cas nejaky uplne zdravy,co mu covid zpusobil dlouhodobe deprese...jestli eesis nespavost a pocit uzkosti 14 dni po prodelani,tak je to smesne...🤦🏻‍♀️

marge_s
31. led 2021

Teda nemas presna data. Jsem tim chtela rict. Proste neco muzeme predpokladat, na casti uz se pracuje. Vyhlaseni vysledku se jednou dockame

marcicek84
31. led 2021

@marge_s Ja se tady jako hojda ale neohanim vykonstruovanym cislem a nejakou studii,ktera neexistuje...a taky nesirim informace tak,ze jsou de facto dezinformaci...no je to krasny priklad jak jde kazat vodu a pit vino...🙈🙉🙊

marge_s
31. led 2021
marge_s
31. led 2021

K tomu si muzes pricist i vsechny ty, kteri se hrouti pod existencnimi problemy, narusty u mladych kvuli izolaci a vysledek je jasny. Koronac je proste sajrajt, ktery poznamena na leta velkou cast populace.

marcicek84
31. led 2021

@marge_s studie v USA,tam to maji s cvokari uplne jinak, kdo ho nema je divnej,tam nejlip pockat ne nejakou relevantni v ramci EU💃
Ano o tech nasledcich covid,ze lide jsou zavreni doma,ztrati praci,apod.pisu a urcite to bude vetsi procento,nez tech zdravych (bez cvokaru)co po covidu skonci v psychiatricke peci...a o to tady jde...

hojda
31. led 2021

@marcicek84 Oni neberou nové pacienty, co na tom nechápeš? Zubaři taky neberou, je to stejné.... Tys tady argumentovala psychickým zdravím, tak jsem ti psala, že šíření covidu psychické zdraví národa nezlepší, takže pokud chceš brát ohled na psychiku, tak zkus se podívat tam, kde mají epidemii zvládnutou, jak tam žijí a jestli jim narůstají psychické problémy z jakéhokoliv důvodu....

hojda
31. led 2021

@marge_s To Marci neschroupe a zavaří googlepřekladač, tak jsem jí to ani neposílala....

marge_s
31. led 2021

@marcicek84 tak ti teda nevin, kde ze ten oxford a londyn je 🤔

marcicek84
31. led 2021

@hojda tys argumentovaly psychickym zdravim po prodelani covidu,takze ja o voze ty o koze

marcicek84
31. led 2021

@marge_s no v EU uz neni,asi sis nevsimla 😝

jelenice_zavodnice
31. led 2021

@marketa11112 Jestli k nám dorazí nějaký článek to nevím, stejně tak jako k nám jaksi nechodí informace o tom, proč jsou třeba Australané vysmátí a v pátek jsme to mohli konečně i my vidět v televizi na chvíli. Plný tenisový stadion lidí bez roušek.
Ale Afrika bude mít vakcínu asi také dostupnou. Protože několik organizací včetně WHO se spojilo a pro chudé zejména africké země chtějí zabezpečit vakcínu za co nejnižší cenu, doslova na pár eur, něco jako za výrobní náklady. Jelikož ale vakcína není ani pro ty, kteří jsou ochotni nakupovat za plnou cenu, (nepočítáme Izrael, který tu vakcínu objednal a zaplatil ještě dřív než byla schválena), tak nevím, jak tohle chtějí udělat nejbližší rok a až dva roky, abychom se pandemie zbavili. Nereálné pokud se nestane nějaký zázrak.

marge_s
31. led 2021

@marcicek84 to je nejaky sport? Negovat za kazdou cenu co rikaji ostatni i za cenu, ze ze sebe udelam pitomce? 🤔

hojda
31. led 2021

@marcicek84 Ty to nechápeš? Tak nebudeš mít psychické nemocné z toho, že jsou zavření doma, ale z toho, že prodělali covid? Jaký ti vychází výsledek? Zkus zapnout občas mozek.... Cesta ven jen jedině přes to mít šíření pod kontrolou, což ty tu od začátku bojkotuješ (roušky ne, testy ne, očkování ne, nahlašování kontaktů ne......) . Tohle devastuje ekonomiku! Vědci ze skupiny Sníh spočetli, že snížit počet nakažených o jednoho stojí pomocí dnešních plošných opatření 1,5-2 miliony. Trasováním je to asi 6 tisíc... Jenže to by obyvatelé museli spolupracovat.....

marcicek84
31. led 2021

@marge_s ja nevim,to mi rekni ty,zatim v tom docela vynikas...

@hojda nepretacej svou argumentaci,tys reagovala na ty psychicke problemy lidi,kteri sedi doma clankem o tom,jak prodelani covidu poskodi zdravi a tevh bude rozhodne mensina,protoze tech 20 procent co jdou k psychiatrovi prijdou lide opakovane,ze jim vyvola stary psychicky problem,viz citace vyse,ktetou jsem ti tam vkladala,premyslej,vim,ze to dozazes,nebo stale nechapes?Tak to uz ti nemuzu pomoci,ale prestan sirit polopravdy...

Strana