icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
1. únor 2021

@marcicek84 nechapu, sry
Asi to nekde zapadlo, netusim.

marge_s
1. únor 2021

Ja to R nedokazu spocitat, ale neprijde mi na tom nic divneho, kdxz prirustky stagnuji, ze je kolem jednicky
S poctem hospitalizovanych to nema nic spolecneho, to se zapocitava do PSA, ale ten ma hromadu ruznych faktoru, metodika je na, tudim, na strankach mzcr

gramar
1. únor 2021

@marge_s jde o to, že R se zvýšilo, zatím co počet nemocných klesá, či stagnuje a to je dost divný postup... To že to nemá spojení s počtem hospitalizovaných je jasný, ale tam je to taky podivné že najednou klesají "rychleji", to by znamenalo že počet vážných případů které potřebují hospitalizaci klesá (což by byla dobrá zpráva) a nově nakažení nepotřebují v tolika případech hospitalizaci (to je ještě lepší zpráva)... Ale matika naší vlády je opravdu prazvláštní na všech frontách...

pratensis
1. únor 2021

@gramar Jednoduchý výpočet R zde:
https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.c...
Můžeš zkusit ověřit, jestli to sedí. 😉 Kdyžtak dej vědět, nezkoušela jsem. 🙂

gramar
1. únor 2021

@pratensis Jestli budu mít večer čas, dohledám si čísla a juknu na to 🙂

gramar
1. únor 2021

@marketka_m technicky vzato je to logické, pokud máš nařízenou karanténu a porušuješ jí, tak třeba u nás už je to klasifikované jako obecné ohrožení a místo detence můžeš skončit rovnou v base, takže jejich detenční centrum je ještě docela dobrý 😂

marketka_m
1. únor 2021

@gramar jo právě říkali v rádiu :D
polovina bude v karanténě a druhá polovina v base protože toho má už dost.. jak jednoduché 😀
jenomže tady ten led je velmi křekhý... stačí pak udělat takové "město vyvolených", kteří nepodstoupí vakcinaci.. naštěstá pro náš česko tohle vubec nemusí řešit protože nemá čím vakcinovat 😀

marge_s
1. únor 2021

@gramar
@pratensis dik, na to jsem byla lina. K tem hospitalizacim: vzdycky to klesne o vikendu-vikendove propousteni a dohlasovani. Kez by to bylo dobre znameni...

gramar
1. únor 2021

@marketka_m Hele mě nasejří a udělám si to město vyvolených u nás na zahradě 😂

marketka_m
1. únor 2021

@gramar doufám že máš velkou zahradu, protože je možné že se k tobě pár lidí přidá 😀

gramar
1. únor 2021

@marketka_m No mám relativně velkou zahradu a ano první osídlovatelé se už hlásí 😂

marulu
1. únor 2021

@marketka_m neboj, ony ty vakcíny brzy přijdou. Dnes jsem četla, že Astra Zeneca navýší pro EU počet vakcín, Pfizer už navýšil výrobní kapacity v Belgii a také dodá v 2. čtvrtletí více vakcín. Ono nakonec bude čím očkovat a na každého se dostane. 😀

pratensis
1. únor 2021

@marge_s @gramar Já byla taky líná, navíc teď nevím, kam dřív. Ale zajímalo by mě to, jestli to sedí. 🙂
Ono to číslo R reflektuje do jisté míry spíš stav minulých dní. Má být charakteristikou toho, kolik lidí v průměru nakazí jeden nemocný/pozitivní. Je dobré si uvědomit, že infekční pro ostatní je člověk po dobu několika dní, že každý pozitivní má různou míru kontaktů s okolím atd. Takže vyčíslit nakažlivost je trochu komplikovanější, než se podívat na okamžitá jednorázová čísla z dneška, včerejška, předvčerejška... Kdyby bylo možné tu nakažlivost (=počet nakažených od jednoho šiřitele) jednoduše odhadovat od počtu pozitivně testovaných, hospitalizovaných nebo zemřelých, tak by žádný další koeficient nebylo třeba počítat.

marge_s
1. únor 2021

@marulu taky jsem ted cetla, ze prymula jedna s babisem o nakupu sputniku. Chjo, tesila jsem se na high tech mRNA a nakonec dostanu treba sputnik. (Proc mu sakra mam problem duverovat 🤔) I kdyz, nejspis, nakonec nedostaneme nic :/

marketka_m
1. únor 2021

ale novy semafor...ale zase 12 hodin bez testu;)heh...

marcicek84
1. únor 2021

@marketka_m takže PES chcípl, tak oprášili semafor? 😂

marketka_m
1. únor 2021

@marcicek84 semafor na jine staty...to bylo vzdy nr

marcicek84
1. únor 2021

@marketka_m 🤷🏻‍♀️ po lete se o tom prestalo mluvit....

marketka_m
1. únor 2021

viděli jste na čt?
někteříá rodiče jsou mimo
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3263616-z...
a lituji ředitele... řešit takové sračky.. škola za to přece nemůže, je státním podnikem, poslouchá stát... tvle

marcicek84
1. únor 2021

@marketka_m ja to vidim jako zoufalou snahu resit problem,ty deti jsou permanentne v rousce od pulky zari,nevime jake problemy ta zakyne ma,zda ma migreny,lisaje,horsi pozornost,nebo zda kvuli astmatu se nedusi,co kdyz uz ma psychicke problemy,je spravne aby takto dite trpelo?A jak lze nekoho vyloucit z povinne skolni dochazky?No jsem zvedava jak to dopadne,jestli proti sobe bude stat ochrana verejneho zdravi vs.ochrana zdravi jedince,ktere je dano ustavou...

marulu
1. únor 2021

@marge_s já věřím tomu, že ty vakcíny nakonec budou. A s největší pravděpodobností i ta mRNA klapne 😀. Jinak se Sputnikem bych tak měla problém, přestože jsem si jinak zcela jistá, že bude bezpečnej a je na stejné bázi jako Astra Zeneca, ale prostě to, že je ruskej....🤔. Ona ji stejně asi časem schválí EMA a do tý doby snad nikoho nenapadne ji tu podávat. Jen nevím, proč ji Prymula najednou tak prosazuje. Jestli jsou v tom nějaké jiné zájmy a nebo je to s těma mutacema tak v pytli, že radši Sputnika než nic.🤷‍♀️

marge_s
1. únor 2021

@marulu rada bych taky byla tak optimisticka 🙂

Je to tak. Presne tak to rikal i Konvalinka, “kolegum verim, jsou skveli, ale neverim ruskym schvalovacim uradum”.
Uvidime, co za tim je 🤔 jestli se to nekdy dozvime 😀

hojda
1. únor 2021

@marcicek84 Permanentně v roušce od půlky září? Na prvním stupni se v záři nosily roušky jen ve společných prostorech, pak byli všichni doma od 14. října a prvňáci a druháci je nosí ve škole od 18. listopadu. 18. prosince začaly vánoční prázdniny.

hojda
1. únor 2021

Zaslechla jsem v TV info, že britská mutace má horší průběh u těhotných a je více nakažlivá pro děti? Je k tomu nějaké ověřitelné info? Nevíte?

gramar
1. únor 2021

@marketka_m
@marulu Tak při všem rebelství a odpůrcovství které mám, tak musím prohlásit že tito rodiče jsou naprostí kreténi a potřebují svých pět minut slávy a aby byl úspěch zaručený, tak to udělají tak, jako že žákyně žaluje školu... Horší jak rozmazlení haranti ve školce... Tady si tak člověk říká, jestli by nepomohla facka... 🙈

gramar
1. únor 2021

@marketka_m bohužel o té stránce nemám vysoké mínění a tohle tvrzení se nezdá být příliš reálné ve vytížených nemocnicích... Navíc to poněkud vylučuje logiku toho, že lékař má plat (není placen od člověka na lůžku) pokud pracuje v nemocnici, čím více pacientů "zbytečně" tam bude mít, tím více bude mít práci (on i ostatní personál) a onen bonus by fakturovala nemocnice (a nemyslím si že by se s personálem vedení šáblo za "držhubné", tak aby se to ve velkém neprovalilo)... Jedině že by tento pán nedostal svůj podíl, tak klasicky po česku vytvořil teplý bonz 🙊😂

gramar
1. únor 2021

@hojda U těhotných nevím, ale že na ní jsou děti náchylné a snášejí jí hůř, k tomu byl již před pár dny článek a mluvili o tom britské úřady už v půlce ledna... 🤒

Strana