icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s tvůj problém je, že máš problém s jakýmkoli opačným názorem a to už zase není můj problém 💃

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 co to do toho zase pletes. Ty jsi rikala, ze se s tim neda nic delat - ja na to, ze da, a ze je to skoda (mam to podlozeny, muzu vysvelit, ale vetsina to tu vi). Co je na tom problematickyho. ...nebo to chces zase preklopit do osobni roviny a zanadavat si za kazdou cenu? Tak prosim, posluz si.

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s no pokud tady chceš tlačit názor, že jedině vakcína, tak promiň, až bude bezpečná, tak se na toto téma můžeme bavit, jinak bohužel bez šance a tak to má celkem dost lidí v tomto státě....

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 nic takovyho jsem nerikala

marge_s
3. únor 2021
marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 ty osobne jsi mi co se tyce ockovani uplne putna, opravdu cela strategie nezalezi na jednom Marcickovi.

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s a co se týče řešení má to v rukou vláda a ta se chová jak se chová, takže do voleb to je bez šance...ale ono vlastně už ani není moc ochota lidí spolupracovat, škoda, že nemají analýzy, které ty opatření jsou nutné a které ne, my jsme extra utažení a ještě máme hodně mrtvých, to se ten virus u nás chová záhadně, nebo jsou ty opatření, které jsou zavedené a tak obtěžující také neefektivní...

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s stategie leží na lidech a jejich ochotě a ta zatím moc není...očkováním počínaje, dodržováním opatření konče, prostě to přepálili a už se to vrátit nedá...tak je třeba se s tím nějak smířit...mám taky nějaký limit a pak už to nebude jen o psaní na diskuzi...

marge_s
3. únor 2021

@marcicek84 no dyk. Proto pisu, ze me to mrzi. Ma to v rukou vlada a nedela nic. Lidi na to taky dle jejich vzoru kaslou. My nejsme hodne utazeni, nase opatreni jsou spise v nizsim prumeru, ale ani ta se nedodrzuji.
Argumentovat tim, ze toho maji lidi plne zuby je sice hezky, ale to v jinych statech taky a nikde to snad nedorostlo do tak obludnych rozmeru. O to mi slo.
(Ja uz zacinam verit, ze se naockovat nechas. Vis proc? Protoze nez na nas dojde rada, tak dlouhodoba dvouleta, mozna i petileta studie bude hotova 😂 (pokud to teda uspokoji tve naroky na bezpecnost)).
Smirit se s tim fakt nechci :D

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s no jako když bude studie bezpečnosti, ano, můžu přehodnotit, to nepopírám...za 5 let to už bezpečně bude 😉
Já jen doufám, že Bureše už normální člověk volit nebude a půjde, v opačném případě jsme zcela ztraceni...a bohužel si ti lidé jsou schopni toho pána opět zvolit, budeme se možná ještě hodně divit...a změna přijde, ale asi až v dalším volebním období, protože má Bureš na hradě zastání a ten ho je schopný pověřit sestavením vlády a stačí výhra jen o jedno procento.

marge_s
3. únor 2021
hojda
3. únor 2021

@marge_s divne, ze? Nic nefunguje, ale staci se mrknout ta kopecky a ono to jde....

marge_s
3. únor 2021

@hojda prave. A prave i zkousi ruzne strategie. Rakousko pry lock/uvolneni/lock/uvolneni. Nemecko lock a hotovo. Maji nejakou strategii, ktera dava smysl. Ktera bude nejvyhodnejsi se ukaze. Njn

marketka_m
3. únor 2021

nj a přijde to i k nam....svoboda skončí 21.9.2021.
https://www.politico.eu/article/merkel-us-uk-sp...

marketka_m
3. únor 2021

detekční tábory=koncentrační tábory.. historie se opakuje.

marcicek84
3. únor 2021

@marketka_m uprimne mne taky mrazi z tech napadu jakychkoli taboru,at se jmenuji jak chteji....

marketka_m
3. únor 2021

@marcicek84 ano, ale všichni řeknou že to je vlastně dobře, protože ty neočkovaná ohrožuješ ostatní tak tě musí zavřít... do výchovného tábora.. ale takto to říkal i jeden pán na H přece.. na počátku že?

marge_s
3. únor 2021

@marketka_m ono to vypada, ale....premyslej, kdyz nekdo nekoho okrade - patri do vezeni, kdyz nekdo ohrozuje neci zivot nebo zdravi, je potrestan, kdyz nekdo nechce nastoupit do karanteny, potencialne siri smrtelnou nemoc a ohrozuje i ekonomiku zeme atd...nezda se mi to az tak nepochopitelne, i kdyz me tento zpusob taky neni uplne blizky. Tady je problem porad ten, ze se nadrazuje osobni svoboda nad obecny prospech. Tohle by meli delat lidi dobrovolne, ne aby stat zoufale premyslel, jak pravo vymahat.

marketka_m
3. únor 2021

@marge_s dobre, pojdme to zavest na vsechny nemoci, protože moje dítě má slabé srdce a chřipka ho zabije, a pokud potká někoho s chřipkou je to smrtelné.

marge_s
3. únor 2021

OT,Kurna zensky, nemate nekdo tip na nejake hoodne dobre stranky na vyuku matematiky, nejake netradicni pristupy, scitani pred desitku....nebo tady na tom internetu zkysnu do pulnoci 😈

@marketka_m ale nechapes, ze ten dosah a rozsah te epidemie je uplne jiny? Nedodrzovani opatreni neodnesou jednotlivci, ale cela spolecnost. (A podotykam, ze s tim taky nesouhlasim. )

marketka_m
3. únor 2021

@marge_s
ted to nemyslim nijak spatne, ale doufam ze si jednou nereknes, davala jsem na prvotni misto obecny prospech nad osobni svobodou, proto jsem tam kde jsem.

marge_s
3. únor 2021

@marketka_m moje osobni svoboda opravdu nevisi na pocitu, ze si just muzu delat co chci 😉

Oni po nich nechteji, aby delali psi kusy, jen aby dodrzovali karantenu. To snad neni nic tezkeho (nevim tedy, jak to maji v Nemecku stran kompenzaci v karantene, v pripade problemu s praci a poklesu platu. Jen predpokladam, ze jsou na tom lip, ale nevim. Ale tady k tomu se vsichni ohaneji sebranim svobody-ne uvedenim do existncnich problemu). jako sry, taky asi nikomu neprijde divny, ze ten, kdo prijde nakupovat, tak zaplati a nevezme si co chce, protoze "chce". Spolecnost ma nejake principy - moralni, slusnostni, zvykove, pravni, jinak y to byla anarchie. A to neni uplne super usporadani.

marketka_m
3. únor 2021

@marge_s ten dosah a rozsah je jiný protože ho takto produkujeme... lidé nemají peníze, rpotože jsme jim je vzali..zavřeli jsme jejich živobití... mluvíme zde o číně co se tam děje, jak to je strašné, ale abychom takto nedopadli. Aby naše děti nebyly zavřené státem v převýchovných zařízeních, protože jejich rodiče nejsou očkování atd atd. aby se historie neopakovala, jsem již krok od toho.

marge_s
3. únor 2021

@marketka_m njn, to je furt dokola. Produkujeme plne nemocnice, protoze se to vyplati, ze....tak nic no.
Srovnavat to s cinskym systemem...no to je...uch

marge_s
3. únor 2021

@marketka_m Jako bych nic nerekla, jo? Nech si svoje "fakta" , ja svoje a ja uz mlcim :D pac nevychazime ze stejne reality 😉

marcicek84
3. únor 2021

@marge_s nesouhlasim,jsme vychovavani v demokracii,ted se nam cpe nejaky kolektivizmus,je to delane nasilim,neni to teto spolecnosti evidentne prirozene,spolecnost se timto zpusobem vychovavala za komunismu,tak pokud zase prijde,vezmou vam byty,majetky apod. a neudelas s tim nic,budes muset drzet usta a krok nebo se daji do nejakeho tabora za neco,vsichni budeme mit stejnou almuznu a o cestovani si budeme moct nechat zdat...Opravdu i s chripkou lide muzou jine ohrozit na zivote nebo s jakoukoli jinou nemoci.Neni spravne lidi nekde zavirat,nejsme zvirata,ano muzou kontrolovat a pokutovat,da se to resit uplne jinak...lide stejne nehlasi kontakty,protoze nechteji do karanteny,az lidem daji adekvatni nabradu,ktera jim pomuze prezit,mozna se neco zmeni,mozna nic,protoze jsme uz dlouho za hranou a tim myslim,ze politicka scena to opravdu nezvlada a od toho se to odviji dale...

marketka_m
3. únor 2021

@marcicek84 jj lidé příjdou extrémně o majetky, ale pořád se tomu všichni smějí.. my máme malou hypotéku v porovnání s jinýma.. pokud nám zvednou platbu (z duvodu krize) snad to ustojíme, ale rodiny co mají 4 a více mega.. mazec.. bude bezdomovců a zničených lidí.. a to není panika, to už je realita..

jeden známý má na učtě prosím pěkně 7 mega, k tomu má restaurace, kavárny.. na kolik mu to stačilo? na 3 měsíce, na platby zaměstnanců, nájmu, hypotéky... to není sranda...
co má ted dělat? má si to hodit?

cestování je už asi pase :( škoda že mé děti neuvidí moře, no co už.. :(

a ano nesouhlasím že za covid zavíráme, ale za jiné nemoci ne.. přece každá smrt je smrt člověka a počítá se jednotka přece ne? aspon mi to zde v této skupině někdo tlačil do hlavy.

marcicek84
3. únor 2021

@marketka_m covidova smrt je nekterymi jaksi vynasena na stribrnem podnose jako nejaka vyssi forma smrti,neprijde mi to normalni...

marketka_m
3. únor 2021

@marcicek84 já si říkala, že možná zbytečně v září říkám, že příjde něco horšího, ale ono se to vyplnuje.. detekční zařízení... u nás také budou? nebo němci budou shromáždovat všechny? nemusí být vlastně v každém státě.. stačí prostě jedno místo že?
pomalu ale jistě přijde totalita.. vlastně už tu je.. akorát my říkáme že tu ještě není...
končím, jdu dělat něco optimistického, na toto ještě příjde čas, protože asi budu jedním z odpurcu, tak budeme asi trpět :( snad v domaci karantene a ne v lagru
(jo a mimochodem, asi zítra tyto příspěvky budou smazany konikem.. vsadim se.. bude vyhodnoceno jako poplašná zpráva.

Strana