icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
7. únor 2021

@marcicek84 Tak nikdo nikoho do niceho nenuti, zatim, takze zadna panika. A podelit se o nezadouci ucinky nikoho nic nestoji a naopak jsou to cenna data, ktera ohromne pomohou. To asi taky nikdo normalni bojkotovat nebude. Nemyslim si, ze by tu byl problem. 🙂

Ale je tu uplne jina vec, me uplne fascinovalo, jak se podarilo vlade zachazet s citlivymi daty ockovancu hned od zacatku. Problemy jsem ockavala, ale ne tak okate a hned od prvniho formulare, ktery vyplni. Poskytovani dat googlu, fb, darovani dat do rukou diletantske soukrome firmy...takze zase jsme u te "duvery ve stat". Chapu, ze se mohou najit lide, kteri to budou kritizovat proto, ze by o nich mohla byt sbirana nezabezpecena data.
Nahlasovani NU nastesti probiha anonymne pres formular SUKL, ale verim, ze to vyse zminene muze snizit ochotu lidi tyhle veci hlasit. (Mne teda nevzrusuje, ze by nekdo mohl vedet, ze jsem mela v sobotu teplotu, ale...). Dalsi skupina to nenahlasi "z lenosti". NU jsou "podhlasene" i co se tyce ostatnich leciv. To je fakt. To neni zadna konspirace. Jo,uznavam, nic neni cernobile. :/ ....

marcicek84
7. únor 2021

@marge_s no ten podstav v hlaseni NU je zrejmy a je to u letity problem,ktery se neresi...nekonec asi uplne o nejakou teplotu nebo prujem nikdomu nejde,jde o to,sby se nahlasily ty zavazne NU,jenze kdyz clovek chce hlasit,lekar bagatelizuje,ze to neni po vakcine,hlavne se tak deje u maly deti,ktere jeste poradne nemluvi...

marcicek84
7. únor 2021

Tak tohle me dostalo https://www.seznamzpravy.cz/clanek/maturantum-s... ty tydenni naklady na testovani zaverecnych rocniku a ucitelu jsou silene,to je skoro neudrzitelne,kdyby se to melo tykat vsech zaku,tak fekt nevim,zde se na to vezme...😳 To jako by predem rekli,ze zbytek se do skol nevrati,ze na to penize nejsou ani nebudou,coz by nebylo daleko od pravdy...

marge_s
7. únor 2021

@marcicek84 Je to tak. (Ja bych teda byla i pro hlaseni tech prujmu apod..., protoze to mohou byt data prospesna pro vyvoj dalsich vakcin i leku a aby lidi vedeli s cim pocitat. Druha vec je, ze rodice - pokud maji nejake pochybnosti - maji tendenci vsechno, co se stane po ocku, svadet na ockovani. A najdi v zivote kojence a batolete obdobi, ktere "neni po ockovani". Je to tezke. (A ver mi, ze jako matka auti ditete jsem tem tvrzenim vystavena dnes a denne a casto je prvni otazka okoli "a je ockovany"? uaaa). omlouvam se za odbocku, je fakt, ze to je na jinou diskuzi (ale beze me :D ). jsem se nejak rozmachla... )

marcicek84
7. únor 2021

@marge_s tak ono je i pravda,ze nikdo nevi,jak velky ma vliv ockovani na rozvoj dusevnich problemu ditete a poruch imunity...je logicke,ze nejaky vliv to mit muze,otazkou je,jak zasadni...

gramar
7. únor 2021

@marge_s Hele a je očkovaný...? 😂😂
@marcicek84 Jo když jsem četla že maturanti možná od března s testem, tak jsem taky začala přemýšlet zda je to signál, že třeba od dubna všichni... No po přečtení scházel už i signál u telefonu 😎

Jinak na hlášení NU je trochu problém, že ne každý lékař ti řekne jdi to hlásit na SUKL, v tom lepším případě to nahlásí sám, v tom horším to je bez hlášení, nebo tě ještě zrazují... No a tam pak nastává druhý problém, že lidé kteří to moc neřeší ani nevědí co SUKL je (nebo lépe, před covidem netušili co to je) a ty to hlásit nepůjdou, zatím co druhá skupina jsou rodiče kteří to hrotí až moc a za vším vidí očkování, takže ty tam pak hlásí všechno, přesto že to s očkováním nesouvisí, protože mají dojem že když jim lékař řekne že daná teplota je kvůli růstu zubů, ne po očkování na spalničky které bylo před čtvrt rokem, tak mají dojem že patří k farma lobby a chce to zatajit... Pak aby se v tom prase vyhnulo 😂

marge_s
7. únor 2021

@gramar Uz ano 😂 ale s MMR jsme museli pockat do ctyr let, ne kvuli PAS, cekali jsme na povoleni imunologa. (Divnej byl uz v porodnici 😂 )

jinak jsi to popsala s tim SUKLem naprosto presne :D

marketka_m
7. únor 2021

něco na téma cenzura z youtube

https://www.youtube.com/watch?v=Qk-nuufJD3o
marcicek84
7. únor 2021

No a ted tedy je otazkou,zda je to vubec ucinne proti nejakym mutacim,nebo bylo jen prani vyrobcu... 🙈https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/brits...

marcicek84
7. únor 2021

Hlavne v tom clanku vyse chybi info,zda nekoho ti oclovani duchodni infikovali a virus dale sirili...to mi prijde jako podstatne

marge_s
7. únor 2021

@marcicek84 podstatne je, kolik je z toho vaznych prubehu. 😉 Seniori maji nizsi ucinnost u vakcin obecne, ucinnost na britskou mutaci odhaduji na 75% zatim. Takze nic prevratneho, ani necekaneho. Podstatne bude, jak to dopadne.

gramar
7. únor 2021

@marcicek84 No naposledy když vyslovovali podobné přání, tak evidentně vybouchlo několik atomových elektráren, takže když to spojím s tím co říkal Plaga o testování a návratu maturantů, tak nevím co si o tom vlastně myslet...

marcicek84
8. únor 2021

@gramar tak videla jsem tiskovku,kompenzace podnikatelum,kompenzace zamestnancum,kompenzace vsem a jestli to porad bude malo,budete na seznamu hrisniku...no a skoly s testy cca od brezna ale postupne,takze kdy se dostane na cely prvni stupen,kdy na cely druhy stupen,kdy na cele SS a kdy na cele VS (ne,ty to urcite nestihnou)...kdyby to pousteli po mesici tak prvni stupen duben,druhy kveten,SS cerven...a mozna vse jeste ve znameni rotacni vyuky...

gramar
8. únor 2021

@marcicek84 Jo četla jsem to, inu uvidíme jak to dopadne

marketa11112
8. únor 2021

@hojda ten článek je super. Myslím si to samé.

marcicek84
9. únor 2021

aby to nebylo jak s tou vakcínou...dorazí, nedorazí, zdrží se... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/leky-na-co...

marcicek84
9. únor 2021

@marketka_m PCR testy a 20 procent falešně pozitivních...tak konečně to někdo řekl...

marketka_m
9. únor 2021

@marcicek84 no jo.. už jsme to říkali dávno.. nemyslím si že by kecal.. mluví hodně rozumně.

marcicek84
9. únor 2021

@marketka_m ale víš jak, někteří tady nevěřili že to není spolehlivé...a ještě se šourat někde hluboko v nosu, jako jestli to je třeba a stejně to není spolehlivé, tak mi to přijde, jako zbytečné trápení lidí...

marcicek84
9. únor 2021

@marketka_m a četla jsi co říkala Peková o těch mutacích, že si to vůbec není podobné tomu původní viru s Číny ani tomu co tu bylo na jaře, že to má úplně jiný podklad a že chce vidět, kde ty jeskyně s těmi netopýry jsou, že se to z nich tak šíří...

gramar
9. únor 2021

@marketa11112 Myslím že by bylo fajn, kdyby každá nemocnice vydávala svá čísla kolik lidí má covid+ v péči a bylo by to, stejně ty čísla musí někam posílat (pokud si je necucají z palce)...
Jinak já se obávám (a to jako odpůrce kde čeho), co se strhne, pokud se nouzák neprodlouží a rychle se nevymyslí jak ty postižené saturovat, protože to pak teprve bude průser jak žito 😒

marge_s
9. únor 2021

Profesor Hel psal vcera na twitteru, ze s nim Blatny zacal konecne komunikovat. Nedelam si iluze, ale - budto jim tece do bot nebo ho chteji vyuzit a zahodit. Strasne si preju, aby to byla ta mene pravdepodobna prvni varianta. At uz to proboha prenechaji tem zdravotnikum a vedcum a koukaji se venovat, cemu maji: tvorbe zakonu, kompenzacim, reorganizaci rozpoctu atd...
Dalsi zabavny tweet od pracovnika zachranky byl o tom, jak je zabavne se v tomto pocasi tahnout s kritickym pacientem z Chebu do Prahy a za neustaleho sankovani ho v puli cesty resuscitovat.
K certu s nimi uz.

marketa11112
9. únor 2021

@gramar kdyz s estav neprodlouzi a otevre se uplne vse, muze to byt take velky pruser, hromada nemocnych naraz - no, nevim. asi nejvic se desi lekari v nemocnicich.

jasne, ze by bylo dobre, kdyby kazda nemocnice mela svou statistiku. jenze u na s neni schopen jeden jediny urednik secist a napsat prumer. asi moc prace. na to musi byt cely novy urad. 🙂. chci tam pracovat.

marketa11112
9. únor 2021

@marge_s jojo, pocasi k prevozum fakt nahrava. alespon mohou rict, ze za to nemohou , to pocasi.

gramar
9. únor 2021

@marketa11112 Já jim ten průměr i s mediánem klíďo budu počítat za pět a dvacet litrů měsíčně a patnáct pro poradce, stále budu levnější. za čtyřicet si i obvolám nemocnice pro relevantní data 😂
Jestli se 15. všechno otevře, tak jsme do konce února nejpozději všichni totálně v prdeli, protože už nebude v nemocnici nikdo ani na sádrování zlomenin po klouzání na sněhu... To je realita kterou asi těžko popře i ten největší odmítač... 🤐

Strana