icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
11. únor 2021

@marcicek84 Jenže ty každý den obhajuješ v podstatě jiný názor, jediné v čem jsi konzistentní je "vše je špatně". Navíc jestli ti přijde normální že "ve vší slušnosti" pošleš někomu kontakt na Bohnice, tak se nediv že vůči tobě mají ostatní averzi. Zvláště když jsi pak jak vosa a místo konstruktivní debaty vytahuješ jak kolovrátek dokola to samé, mnohdy bez podložených informací. Oháníš se tu něčím o čem nevíš, když ti někdo řekne že to tak není, tak začneš bodat a ani za mák si nepřipustíš (nebo neověříš) že by to mohlo být jinak než si myslíš. Ono mýlit se je lidské, ovšem přiznat si to...

A přesto že si nemyslím že by se má agresivita zvyšovala, tak v posledních dvou/třech dnech je to možné, protože mě tvůj žabomyší spor s každým, jen proto abys byla na koni už opravdu unavuje...

Můj názor se nemění, jediné co se změnilo je úhel pohledu a fakt že mám možnost to momentálně sledovat z první ruky a v přímém přenosu, ale to je to co ty nechápeš, protože máš dojem že jsi tady na výši na ostatními jak vzdělanostně tak morálně a dáváš to bohužel dost najevo způsobem, který logicky vede k obraně a následnému útoku. Včera jsem si uvědomila že jsi trochu jak moje švagrová, takový energetický upírek, který to sice v základu nemyslí špatně, ale jak si jednou sosne, nemůže přestat a musí za každou cenu vyhrát.

A v čem že jsem měla změnit názor, v otevření škol, ne opravdu ne děti by měli jít do školy co nejdříve, ale ne za každou cenu (tzn. otevřu, zavřu, otevřu...), to že by se měla primární ochrana soustředit na rizikové skupiny, za tím si také stojím, to že by měla být vyšší pomoc lidem, to je bez diskuse, to že máme vládu diletantů, no o tom snad již pochybuje jen duševně nestabilní člověk... Můj názor se nezměnil, ale za ten bezmála rok už taky vím, co mi za co stojí a co už ne...

Tedy můžeš hodit svou morálně povýšenou odpověď, o tom jak si mám dát sladké na uklidnění, můžeš říct ať jdu vychladnout a můžeš si nahonit ego bodíky a trochu energetické dávky, když ti to udělá radost a budeš mít dobrý dojem že si můžeš udělat další zářez. Protože to že s tebou v něčem souhlasím nevyvrací možnost že jsou i věci ve kterých se neshodneme a už vůbec to nemusí znamenat že musím bezmezně přijmout tvou formu komunikace. Jak sama ráda píšeš toto je veřejná diskuse a každý si tu může psát co a jak chce, že...

Takže pokud někomu navrhuješ ať se hodí do klidu, zkus zvážit že by nebylo od věci se čas od času řídit vlastní radou a za jedno hodit se do klidu a za druhé se zamyslet nad použitou formou... Protože když budeš mít přijatelnou formu, budeš mít i větší šanci že ti lidé budou naslouchat a třeba díky tvé argumentaci změní názor.

Tímto končím osobní postřehy k tvé osobě, neb si myslím že jsem řekla vše co jsem měla na srdci.

marcicek84
11. únor 2021

@gramar to ani nečtu, moc dlouhé...už jen to, že pokud něco máš výhradně k mé osobě, lze využít SZ a ne si tady veřejně honit ego o něčem svědčí, tak snad si to zklamání užiješ 😉

marcicek84
11. únor 2021

@hojda pokud nevíš rozdíl mezi online distanční výukou nebo žádnou online výukou a jen zadáváním úkolů, tak opravdu nevím, jak více ti toto mám vysvětlit, dle mého v tom je rozdíl, samozřejmé je rozdíl i v klasické výuce a online výuce, ale vem si, o kolik více se ty nůžky roztáhnou v klasické výuce vs. domácí výuce bez online...
PS: ty problémy to jsou ty tvé nepravdivé výroky a poskládané příběhy, kdy už člověk neví co ti napsat na další z tvých bohapustých výmyslů...

hojda
11. únor 2021

@marcicek84 a z jakeho duvodu se ty nuzky roztahnou? Protoze nez by rodic nechal dite otestovat, tak ho radeji necha doma? Neni to nahodou kvuli rozhodnuti toho rodice? Celou dobu tu vypravis, jak je online vyuka na nic a nejednou je ok,kdyz ti vadi test?

marcicek84
11. únor 2021

@hojda co to tady zase vykládáš? Tak si to ještě jednou dokolečka zopakujeme, říkám, že pokud to bude postavené tak, že testy nebo si trhni nohou, tak to mi přijde úsměvné a bez možnosti volby. Nakonec budou rukojmí ty děti, je jedno, že to je rozhodnutí rodiče, rodič se rozhoduje v rámci nastavení systému, systém neumožní nic jiného buď a nebo...Vždyť testování se musí podřídit jen osoba co je v rizikovém kontaktu, takže budou předělávat zákon? Za mě to je vtipná situace, můžeš zakázat darovat své orgány, krev, odběr biologických vzorků, ale je divné odmítnou testy? A aby ses nepletla, píšu obecně o této absurditě, nikoli o tom, jak bych se v této situaci zachovala já, zda bych dítě do školy poslala či nikoli, přijde mi, že to vždy zaměňuješ.

ilonne
11. únor 2021

@marcicek84 Rakousko představilo přesně ten koncept, ve kterém momentálně jede.

marcicek84
11. únor 2021

@ilonne tak hlavně, abychom tady neměli zase nějakého kočkopsa, což asi mít budeme, jak to tady tak pozoruju... 😂

marge_s
11. únor 2021

@marcicek84 heeej, uz zase opisujes, ts ts ts 😂

(Hele vis v cem je rozdil mezi tvym a gramar dlouhym textem? Ze ten tvuj nema hlavu ani patu, fakt se to neda cist. To skoro jak ten generator, ale ne nahodnych, ale nastvanych slov. Zkus si to nekdy po sobe precist)

marcicek84
11. únor 2021

@marge_s pro tebe nemá hlavu cokoli co napíšu, asi nechceš pochopit, jo to bude tím... mmch, vůbec nepoužívám naštvaná slova, zase tomu dáváš špatný tón a to je vždycky tím, když si někdo určí psanému textu špatný tón, tak je jasné, že ho pak chybně vyhodnotí... jsem zvědavá co budeš dělat, pokud ten NS padne...máš dostatek domácích zásob?

marge_s
11. únor 2021

@marcicek84 ja nechci prodlouzeni NS

marcicek84
11. únor 2021

@marge_s já tež ne, musím ke kadeřníkovi... 😉

marcicek84
11. únor 2021

https://www.denik.cz/z_domova/deti-skola-korona... Hmm,tak by me zajimalo,proc ucitelum vadi,ze by se i oni meli pravidelne testovat,ale sami to chteji to po zacich a jak bylo receno,tezko prinuti rodice deti na pravidelne testovani zaku strednich skol PCR testy

marcicek84
11. únor 2021

https://www.denik.cz/podnikani/kompenzacni-bonu... a tady o navyseni kompenzacniho bonusu a pridani jedne zasadni podminky...

95newmommy2020
11. únor 2021

Nějak tomu nerozumim. Takže když se neprodlouzi nouzový stav, tak se otevřou obchody, bazény, služby, restaurace ? Je to tak ?

gramar
11. únor 2021

@95newmommy2020 Teoreticky, pokud hejtmani nevyhlásí stav nebezpečí, kdy pak lze korigovat do určité míry co pustí a co ne...

95newmommy2020
11. únor 2021

@gramar Ahaa dekuju. A to by pak mohli tohle vše zas zakázat ?

gramar
11. únor 2021

@95newmommy2020 Úplně všechno ne, ale strašně bude záležet na tom jak to podají. Ale zatím to vypadá že třeba fitka by se otevřela, u wellnes to nevypadá úplně nadějně, stejně tak u restaurací... Spíš je problém v tom že omezení zůstanou, ale dle zákona o veřejném zdraví už není tak jednoduché dosáhnout kompenzací (pokud to někdo nemá vymyšlené jinak, ale na tuto otázku zatím nikdo veřejně neodpověděl a soukromě také ne). Takže by se mohlo stát že ukončí očr po devíti dnech a omezené provozy budou už úplně bez naděje a to je to co mě osobně trochu děsí, protože pak to může být velké špatné...
čímž by se stalo to co na jaře - hromada žalob a nešťastných lidí...

gramar
11. únor 2021

@95newmommy2020 No a jak to vypadá... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hejtmani-j... ale zatím ještě tlachají, tak možná se nakonec někdo nechá ukecat...

marcicek84
11. únor 2021

@95newmommy2020 určitě to nebude tak zavřené jak je to teď...a stav nebezpečí nenahradí NS a není povinností hejtmanů stav nebezpečí vyhlásit...

marge_s
11. únor 2021

Mne na tom prijde nejnebezpecnejsi to, ze to lidi interpretuji "tak nam to nakonec otevreli". Ze tam hraje velkou roli ta mentalni slozka.

Vsak to vidite, pro marci to znamena otevrene kadernictvi. Jak typicka zkratka 😅 Tahle situace nema jednoznacne dobre reseni.

marcicek84
11. únor 2021

@marge_s ano, zajdu si, hned jak to padne žhavím telefon, protože to po 14 dnech zase to jsou schopni zavřít novým NS, byla jsem i v prosinci, žádné epidemiologické drama se u nás doma nekonalo...ale neboj, nic jiného nechystám...

marketa11112
Autor odpověď smazal
marketa11112
11. únor 2021

ty jo, hlavne to kadernictvi. pohoda, ne? a takovy clovek ocekava, ze mu nekdo bude rozumet, pripadne s nim souhlasit. jdu zvracet.

marge_s
11. únor 2021

@marcicek84 marci, mne je to uplne u prd..., jdi treba trikrat a do bazenu.

hojda
11. únor 2021

Nemecko nas oznacilo za oblast s vysokym vyskytem mutaci od nedele.

marketa11112
11. únor 2021

ja si myslim, ze se nejak dohodnou. a kdyz ne? tak vyhlasi novy nouzovy stav do 14 dnu, ovsem uz s paradne navysenymi cisly nemocnych a mrtvych. no a budou to moci svest na opozici. muzeme to pak brat jako dobry predvolebni tah. kdo vi, kdo to vymyslel.

marketa11112
11. únor 2021

@hojda vsak oni nas tu pekne zavrou. a dovolenkari budou mit po ptakach uplne. a asi na dlouho. kdo chce kam...... ne, ja fakt nechapu, jak nekdo muze resit kadernictvi nebo dovolenou.

marge_s
11. únor 2021

@marketa11112 a ja jo :D ji nejde o kadernictvi, ji jde o to te nastvat 😂

gramar
11. únor 2021

@hojda No tak to bude veselé. To letos taky nevypadá na shledání s rodinou 😕

Strana