Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 To je pravda, to se vždycky říkalo, že nejhorší na chřipku je kolísání teplot, že jak začne mrznout, tak to přejde.
@hojda myslis to,kdyz si nekteri domysli spatny ton ve sve hlave a pak to vydavaji za muj nastvany,nebo kdovi jaky projev?🙈 Hele odmitam se s tebou tady dohadovat o kravinach,ktere pokud jsi nepochopila na predeslych dvou stranach,nepochopis ani zde...mysli si co chces, je mi to sumak a uz se prosim te orientuj na tema v teto diskuzi a prestan ji plevelit,diky 💃
@30bar Tak máš pravdu, je to mýtus. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-epi...
@marcicek84 NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee a já vsadila pro prodloužení 😀
@marcicek84 chceš mi říct že v pondělí si můžu koupit zimní boty?? 😀
To je komedie, co tam předvádí, to by jeden brečel...
@gramar hey já to sleduji od 12 hodin.. no sleduji, mám to v pozadí... pozadu 😀 takže dřív jsem to četla zde 😀 ale ten závěr komedie 😀
@marketka_m ani nemluv, tolik emocí není ani v Esmeraldě 😂
@gramar tyvole.. asi si to vygooglim a kouknu na esmeraldu .. tys mě dostala...
No tak co jak to bude vypadat, vyhlásí stav nebezpečí s platností od půlnoci z neděle, nebo dají den na nákup tkaniček ať se potom můžeme alespoň pověsit...?😀
@marketka_m Esmeralda je stejně duchaplná jako dnešní jednání 😇
Tak Česko asi brzo vstoupí do učebnic epidemiologie, Babiš si nad tím umyje ruce a řekne to oni komunisti, piráti, Topka, starostové. atd. a zase vyhraje volby😠 tohle je patová situace, ať se stane cokoliv, vždy na tom vydělá Babiš....
Jan Kulveit
·
1. Zajímavý průzkum zadaný WHO ukazuje šířku neshody na realitě panující v Česku. Úplně mě to nepřekvapilo, ale trochu negativně ano. Kdybych měl odhadnout podíl lidí, kteří “považují epidemii koronaviru jen za mediální humbuk a ovlivňují ji tajné organizace”, tipoval bych 30 procent, kdežto v průzkumu vyšlo 45. (V srpnu to bylo 57 procent, tipoval bych 45, takže zřejmě pořád ještě systematicky přeceňuji příčetnost společnosti).
Data nepotvrzují, že by společnost byla většinově šíleně vystrašená, jak říká jedno klišé. Naopak, zdá se, že část společnosti je uklidněná popřením reality. Příběhy z nemocnic přitom naznačují, že nezanedbatelný počet Čechů je už prakticky neovlivnitelný zprostředkovanými informacemi, a bublina jejich alterativní reality, ve které je COVID mediální humbuk a moc se na něj neumírá, praská takříkajíc až v okamžiku intubace.
Průšvih samozřejmě je jaké to má implikace - s příznaky covidu nezůstává doma podle průzkumu 46 procent lidí.
Hloubka a šířka “epistemické krize” je tak asi jedním z rozdílů mezi Českem a řadou jiných zemí. Působí to přitom všestraně, i prostřednictvím politiky.
2. Přiložený graf je taková spekulace v číslech o vlivu nové mutace nebo mutací na reprodukční číslo. Modrá čára je zjednodušený odhad R použitý v Indexu rizika, červená čára je časově posunutý odhar R z EpidemicForecasting.org a žlutá čára je super zjedodušená predikce R založená na zvyšování podílu B.1.1.7, rozdílu reprodukčních čísel mezi mutacemi (stará 0.8, nová 1.35) a odhadu podílu B.1.1.7 ve vzorcích otestovaných zpracovaných 7.2. na úrovni 45%.
Upozorňuju, že toto není seriózní model, protože data o výskytu B.1.1.7 jsou spíše anekdotická - na “proxy” na vzorcích z několika laboratoří. Sekvenuje se málo, proxy měření se neprovádí na náhodných vzorcích. O tom do jaké míry to může odpovídat celé populaci těžko říci něco určitého - nevíme, a budou v tom regionální rozdíly. V principu je ale nějaký takový vývoj dost pravděpodobný, jen není jasné kdy a s jakými parametry. Tento model ukazuje, že v princupu je možné že i pokud by se dodržování opatření v lednu výrazně neměnilo, vývoj epidemie by byl převážně vysvětlitelný rostoucím podílem B.1.1.7.
Takže: jsme ve stavu nejen akcelerující epidemie, ale epidemie, kde roste rychlost této akcelerace.
3. Do růstové fáze pravděpodobné čtvrté vlny země vstupuje s výrazně vyšším počtem nakažených za den než do třetí, s přeplněnýma nemocnicema s vyčerpaným personálem. Byť náměstek ministra profesor Černý uvádí do médií ledacos, co není pravda, více lékařů skutečně z první linie potvrzuje, že v přetížených nemocnicích v postižených okresech se samozřejmě třídí. To se nijak nevylučuje s tím, že v jiných nemocnicích místo je.
Pozor také na statistiku hospitalizací s COVIDem: jak už se snad dostalo i do veřejného povědomí, když přestane být infekční, je pacient z této kategorie vyřazen, i když dál leží v nemocnici např. s covidovým zápalem plic. Nejde o nějakou manipulaci, ale o způsob vykazování. Důležité je proto i číslo o celkové kapacitě nemocnic.
Jinak bych se zde zastal ÚZIS: predikce čtvrté vlny mají, a komunikují s politiky.
4. Politickou rovinu nekomentuji, ale pokud Česko v pondělí uvolní opatření, myslím, že se “český experiment” stane předmětem výzkumu a možná vstoupí do učebnic. Na všem špatném může být něco dobrého - životy mnoha Čechů možná zachrání životy lidí jinde, protože pokud se rozvolní dost výrazně a zdravotnictví vyčerpá kapacity dost rychle, Česko možná poslouží jako odstrašující příklad.
@gramar já jsem zvědavá co bude.. momentálně se chystám ale na boty 😀 doufám ež nás nebude většina, boto zabalím dost rychle 😀 P.S. nesnáším nákup botu online. kdybyste viděli ve kterých chodím.. katastrofa :/
@marketka_m uz jsem psala kadernici,at mi hned napise,kdy ma volno,ale uvidime jak se k tomu postavi KHSky...jinak je udeleni lekce Babisovi...
@marketka_m Záleží ve kterém jsi kraji a jak se jeho hejtman s tím popasuje. Na mě padá Praha a Středočeský, no a když si vezmu jaký masakr to je když v lidlu mají slevu na toaletní papír, tak asi letošní zimu odchodím v posledních pláťákách co mám i za cenu omrzlin, za pár let budu tvrdit že ty prsty mám fuč kvůli zdolávání K2 😂
@marcicek84 Co je udělení lekce? Jemu se to hodí do krámu, on není schopný to uřídit ani s nouzovým stavem, nemocnice jsou plné a přestávají stíhat, tak se mu náramně hodí, že to opozice neschválila, protože to bude na ně.
@gramar slevu na toaletak v lidlu jsem nezažila 😀 asi poděkuji
@hojda vsak oni na nas jeste neco vymysli,neboj...daji den pauzu a od utery ho tu mas zas... 😉💃
@gramar proč čtyři roky? písen dobrááá.. (ironie)
@marcicek84 den neeeee. nepřeháněj.. trochu více.. tak dva tři .. týden..a pak TADADAAAAAAAAA
@marketka_m ty jo,tak to ty vlasy snad ani nestihnu... 🙈🙉🙊🤣
@marketka_m Hele já jednou jo a taky jednou slevu na nějaké dětské sněhule a to jsem normálně utekla, protože se tam lidi doslova rvali...
Myslíš že více než čtyři... Co defenestrace, nebo tak něco jinak veselého, třeba místo letního grilování by mohli uspořádat 😀
@hojda na druhou stranu opozice musela vedet do ceho jde,kdyby se uvolili o 14 dni a dali vlade podminky,taky mohli jit touto cestou a opozici jsme si volili taky dobrovolne...Babis by zneuzil jakekoli situace,aby ji otocil ve svuj prospech...
Tak hejtmani chtějí zítra jednat o tom, že by navrhli vyhlášení nouzového stavu od pondělí 15.2. tak toto bude po dlouhé době opravdu zábavný a velmi výživný víkend... A už se řeší zanikání podpory pro postižené podnikatele (to je fakt prdel, když většina z nich ještě ani žádné nedostala a už jim to berou) 😂
Ciste teoreticky,co kdyby chteli timto zpusobem donutit Babise,aby odstoupil a dojela to napr. urednicka vlada a te by NS prodlouzili o 30 dni...🤔
@gramar divadelko,uvidis,ze to nejak dopadne,jeste budeme mrkat na drat
na tom všem co se celý den dělo.. mě zajímá jedna věc.. když se vlastně nic neměni a vše může kraj zavřít proč se na tom tolik bazírovalo.. a další věc.. zde jste psaly co za blbce je volný.. ale dneska pár krát řekl o "vedení z hůry".. náhoda? co tím myslek.. konspirace? člověk, který nesmímse brát vážně? proč? protože prořekl nějakou část světové idee?
ouuuuu

@marketa11112 ja si pamatuju, ze kdyz byla chripkova epidemi a mrzlo,tak se rikalo,ze je to jedno,ze na ten vir nema mraz vliv...bude to tak asi i s timto hnusem