icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
15. únor 2021

@knuffel no jenom Blatny tam rok nebyl,ten tam je 4.mesic,ale nedokaze si priznat,ze je toho na nej moc,ale Prymula by tez nic zazracneho neudelal a vymenit ministra?Neni kde brat.Jeden na to nemel odborne,druhy sam porusoval opatreni,treti na to nestaci...

marcicek84
15. únor 2021

@marge_s pockej a nemyslela jsi kontrariána?To ti ale zase nesedi s tim,cos k tomu napsala za definici,protoze to neni o tom,ze prohlasujes vzdy pravy opak,ale,ze delas neco odlisne od vetsinove spolecnost,napr. Klaus nenosi rousku

knuffel
15. únor 2021

@marcicek84 Pan primář hovoří o tom, že nemají prostředky na materiál a všichni na ně kašlou. Čemu na tom nerozumíš?

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 myslim, ze to bude ono, ta definice je prakticky totozna, ja jsem predtim tenhle ternin nikdy neslysela, fakt (i kdyz klaus uz by to mel otocit, vetsina rousky nenisi 🤭) dik

marge_s
15. únor 2021

@knuffel jeste horsi je, ze i tak tomu lidi proste neveri nebo rikaji, ze si to povolani vybrali, tak co si stezuji. Je to neuveritelny

hojda
15. únor 2021

@knuffel Přijde mi, že neudělali nic v žádné oblasti☹, zdravotnictví, dezinformace, odškodňování podnikatelů, testování žáků zorganizovala zubařka ve svém volném čase a Babiš se na to jede podívat..... je to děs.

hojda
15. únor 2021

@knuffel Vláda řeší to nejpodstatnější z jejího pohledu - tj. volby.

hojda
15. únor 2021

Zajímavé zamyšlení - Covid mění morálku společnosti
https://www.dvtv.cz/video/smrt-jsme-vytesnili-j...

hojda
15. únor 2021

Petr Ludwig zveřejnil svou předpověď:
‼️ NOVÁ PROGNÓZA - Únor + březen + duben:
➡️ Za prvních 5 týdnů roku umíralo v okrese Cheb cca 4-5x více lidí na Covid než ve zbytku ČR (v porovnání s Prahou dokonce 7x). A to jde pouze o oficiální Covid statistiky, nadúmrtí budou ještě daleko výše.
➡️ Chování mnohých lidí je na úrovni toho, že by ve válce po ulicích už jezdili nepřátelské tanky a lidé by stále tvrdili, že žádná válka není. Bohužel tím, že vir na rozdíl od tanku není vidět, se dá snadněji mozek o iluzorní realitě přesvědčit.
➡️ Podle nového průzkumu WHO "považuje epidemii koronaviru jen za mediální humbuk a ovlivňují ji tajné organizace" alarmujících 45 % obyvatel. A jak víme z anekdotických příběhů, lidi často nepřesvědčí o opaku ani úmrtí ve vlastní rodině.
➡️ Vir se nechová podle názorů Čechů v internetových diskuzích, ale jako přesný výpočetní stroj, který lidem každé zaváhání a chybu náležitě spočítá. Jeho chování se, až na vznik nových mutací, dá velmi dobře modelovat a díky tomu poměrně přesně předpovídat.
❓ Co tedy ČR čeká, pokud se něco ZÁSADNÍHO nezmění? Udělal jsem si několik výpočtů a modelů:
➡️ Únor + březen + duben - přijde čtvrtá vlna, v součtu překoná všechny předchozí vlny dohromady. Větší nakažlivost a menší ochota dodržovat pravidla vytvoří společně násobný efekt šíření a dopadu.
➡️ Počet denních úmrtí vzroste 2-3x až k 200-300 lidem denně podle Covid čísel, ale reálně to bude podle nadúmrtí 350-500. Celkově počítám za ty tři měsíce 20.000 až 30.000 zemřelých podle Covid čísel a s nadúmrtími 30.000 až 50.000.
➡️ Nemocnice zcela jistě již nezvládnou udržet pro významné procento lidí základní úroveň péče, zcela normální bude selekce pacientů a přidělování vzácných zdrojů (JIP lůžka, kyslík, ECMO...) podle věku a aktuálního stavu.
➡️ Okolní státy pravděpodobně zavřou hranice a je velká otázka kolik z těch pár leteckých spojů z Prahy zůstane (aktuálně léta už jen cca 10 spojů denně). ČR zůstane od okolního světa téměř odříznuta.
Míra mojí jistoty je 80-90 procent (připomínám, že jsem se poměrně přesně trefil i s druhou a třetí vlnou).
‼️ Nejde ROZHODNĚ o strašení, prognózy se dělají, aby tyto scénáře nenastaly. Žádám celou vládu i všechny poslance ať zásadně změní přístup a tentokrát prognózám naslouchají a zároveň naslouchají návrhům řešení od lidí, jako je Jan Kulveit a celá Iniciativa Sníh.
(11:30 EDIT):
❓Jediné řešení za mě, kdybych byl premiér:
➡️ Na dva týdny vše kompletně zavřít, čím dříve to uděláme, tím dříve z toho budeme venku + sankce za nedodržení. Tohle epidemii zásadně zbrzdí.
➡️ Ty dva týdny všem štědře kompenzovat - základní nepodmíněný příjem - při porušení kompenzaci sebrat.
➡️ Povinně roušky všude mimo domov s naprostým minimem výjimek + sankce.
➡️ Pak žačít postupně otevírat, ale s povinným testováním (musíme dělat statisíce testů denně - podniky, klidně postupně další segmenty...).
➡️ Když se objeví nové ohnisko, zavřít na 14 dní kompletně lokální okresy/menší části a masivně protestovat.
Není to tak těžké a podle mě se to dá i většině lidí vysvětlit, proč to je potřeba a že tím zachráníme stovky miliard a desetitisíce životů. Vychází to z doporučení mezinárodního vědeckého panelu, se kterým napřímo spolupracuji - www.endcoronavirus.org.
🙏 Prosím sdílejte k lidem, kterým mozek ještě neotrávily dezinformace a nežijí v iluzorní realitě.

gramar
15. únor 2021

@hojda To má víc jistoty než vláda rozumu... Trochu děsivé řekla bych😎

marketa11112
15. únor 2021

Jsem fakt zvědavá na pokračování. Co se bude dít dál? Co bude za měsíc? Za dva?

hojda
15. únor 2021

@gramar on ten vyvoj opravdu dost kopiruje spanelskou chripku v tech vlnach a nasledcich.

hojda
15. únor 2021

Nevíte někdo, jak je to s očkováním a paralenem? Jeden čas se říkalo, že snižuje účinnost očkování, řeší se to nějak v souvislosti s očkováním na covid-19? Někde jsem něco četla, ale nemůžu to dohledat. Má nějaký vliv užití paralenu před a po očkování?

marcicek84
15. únor 2021

@knuffel ale je to snad krajska nemocnice,kraj neni schopen nakoupit nebo jak?kraj to neresi s vladou? Mam pocit,ze tam to bude o spatne komunikace mezi vedenim nemocnice,krajem a vladou

marge_s
15. únor 2021

@hojda co vim, tak u deti by se nemel pouzivat preventivne, mohl by utlumit imunitni reakci-tedy hned po ockovani “pro jistotu” ne, pokud je uz teplota, tak by to vadit nemelo

Petr ludwig je presny, bohuzel a nejdeprisevnejsi na tom je, ze to reseni je tak jednoduche a proveditelne :/

marcicek84
15. únor 2021

@ilonne tam nic noveho neni,jen,pokud budou testy a jeste jestli budou svolni rodice,jinak to jde opet k ustavnimu,ted uz rozvolnuji obchody,protoze dostali na frak...

hojda
15. únor 2021

@ilonne Jak je to teď ve školách, když je ve třídě pozitivní žák? Slyšela jsem, že dávají do karantény rovnou celou třídu???

ilonne
15. únor 2021

@marcicek84 o volbě rodičů tam není ani slovo. Špatně čteš

ilonne
15. únor 2021

@hojda před zavřením v lednu to tak bylo

gramar
15. únor 2021

@ilonne No jásat budu, až ty testy budou, s ohledem na diletantský postup současné vlády bych nerada stahovala kalhoty, když brod je ještě daleko 😎

marge_s
15. únor 2021

@gramar clovece, ja videla odpo tiskovku a vypadalo to, ze na tom pracuje Hajduch. Poprve jsem mela pocit, ze ma neco hlavu a patu. Tomu verim. Ale fakt jsem sla jen kolem tv

Btw, jake rozvolneni obchodu? Jestli to udelaji, tak maji deti po zizalkach 🙈

marcicek84
15. únor 2021

@ilonne no to si jen vlada mysli,ze to projde u vsech bez soudniho sporu,uz na to byly pravni analyzy,ze pravo na ochranu zdravi a pravo na vzdelani stoji na stejne urovni,takze povinnost podstoupit test je nevymyhatelna,bez stavu nouze...navic deti se zacnou bohuzel vracet postupne a to se tak muzou vracet i nekolik mesicu,takze uvidime co z nich vypadne a jaka bude realita...viz ty zavrene ochody jak dopadly...

@marge_s zavrene obchody jsou dle ustavniho soudu protiustavni,takze se budou muset rozvolnit,toto je avizovano od pondeli pristiho tydne...

marcicek84
15. únor 2021

@ilonne https://www-seznamzpravy-cz.cdn.ampproject.org/...

Ministerstvo skolstvi je alibisticke to tvrdi,ze jedinou možností pro žáky, jejichž rodiče je nenechají otestovat, bude individuální vzdělávací plán. S pokračováním distanční výuky pro část dětí Ministerstvo školství nepočítá. Ani to ale není neprůstřelným řešením. Pro schválení takové možnosti je nutné splnit celou řadu podmínek. Rodič žáka na druhém stupni totiž musí mít například pro domácí vzdělávání vystudovanou minimálně vysokou školu, nebo sehnat zástupce, který tuto podmínku splní a bude garantovat výuku dítěte.

marcicek84
15. únor 2021

Uz vidim,ze je jsou vsechny nesouhlasici rodiny s testovanim u zaku 2.stupne vysokoskolsky vzdelane a pokud ne,pak jim nejde schvalit IP a pokud nesouhlasi s testovanim,tak budou vylouceni z povinne skolni dochazky,to si nemyslim,ze je pruchozi,takze bych chtela slyset jeste tu o cervene karkulce...nemaji to absolutne promyslene a dotazene a na tom jim to bohuzel asi zase pohori...🤷🏻‍♀️

marge_s
15. únor 2021

@marcicek84 tak to bude jeste zajimavy, ja ted videla, ze to chce otevrit havlicek, smejd

Hele me se zda, ze pletou dve ruzny veci. iVP totiz neni totez, jako domaci vzdelavani. Na to ani VS nepotrebuju.

marketka_m
Odpověď byla odstraněná
marcicek84
15. únor 2021

@marge_s to no on dostal rozsudek s musi se jim ridit,tak rekli neni mozne mit plosne zavrene vsechny obchody jen nekterr epidemiologicky prukazne obory...
No u tech skol neni,domaci vyuka a IP mi prijde to stejne (nechodis do skoly a ucis se dle osnov sama a pak jdes na prezkouseni),jen na prvnim stupni nejsou takove naroky na vzdelani rodice - tam staci SS nez na 2.stupni.Fakt to ale skonci u soudu,tim si jsem jista,stejne jako ty zavrene obchody s do leta bude rozsudek,tak jsem na ty skoly docela zvedava...

Strana