icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ninive211
17. únor 2021

@gramar To ja taky ne, zbytecne jsme zajizdeli kvuli tomu do mensiho OC, pak jsme prejizdeli do Olympie-mesto duchů, vsechno zavrený, fakt hrozný pocit😔

hojda
17. únor 2021

@ninive211 @gramer znate swap? Ja zacala swapovat na jare pokojove kytky a zjistila jsem, ze je to v soucasnosti velky trend. Najdete si na facebooku swapovaci skupinu v okoli, nebo podle druhu veci, kterou potrebujete a rekla bych, ze mininalne v 80% sezenete ve svem okoli skoro cokoliv. Videla jsem tam poptavky treba zrovna i na nove backory a sehnat se povedlo.

orisek56
17. únor 2021

Jednoduchá otázka. ...... V čem mi brání vláda, abych nebyla retard a přečetla si na ceduli v lékárně že jen 3 lidí a odstup 2metry? Dneska v lékárně po 101 a furt dokola. Počkám si na to až mužů dovnitr a co mě nečeká? Nalepí se mi další baba na krk a dýchá mi na mandle, jako by ji měli lékárnu vyprodat.... Tak kurve.... To že vedení i vedeníchtive vedení dělá blbosti a nechala bych udělat tam nahoře kardinální čistku, je věc jedna, ale nejsem snad nesvepravna osoba, abych se nechovala zodpovědně i bez vlády...... Ono to vypadá všechno složité, ale ono to je opravdu jen jednoduše prozaicke.... Začíná to u každého jedince. Kdybychom měli sami disciplínu v sobě a nebyli bezohlední, tak nouzovy stav nepotřebujeme, a ani zavírat podniky... Notabene ty, ve kterých by se to stejně šířilo nejmene! P. s. Já covid chytla pravděpodobně u lékaře a nebo v obchoďáku....

hojda
17. únor 2021

@orisek56 to jsem si myslela na podzim, ze to zvladneme bez zavirani, ze bude stacit dodrzovat pravidla....

marketa11112
17. únor 2021

@orisek56 také si myslím,že kdyby lidé dodržovali základní pravidla, bylo by nám hej. Funění a lidi těsně za zády nesnáším odjakživa. Je to jeden z důvodů, proč ve městě nejezdím autobusem, ale chodím přes celé město pěšky.

marketka_m
17. únor 2021

@orisek56 tak takto jsem se cítila u řezníka..lidí jak nasrano... a paní mi dýchala na krk, velmi nepříjemné nakupování :( a před potravinami malinkatými jsem stála v řadě dala jsem si odstup 2 metry a všichni mě předbíhali že pry nestojím v řadě.. ntvle to byl den

gramar
17. únor 2021

@marketka_m
@marketa11112
@orisek56 z tohoto důvodu nemůžu navštěvovat Českou poštu 🤦 Já mám obavu že ta situace už je tak v prdeli, že jakmile se uvolní, lidi začnou šílet, nakupovat zásoby a snažit se užít si to dokud to půjde že strach že se zase vše zavře, ale už jim nedojde že se zavře právě kvůli tomu... 🤷 Je to taková zapeklitá situace, ale ano kdyby lidé "dokázali" že se umí chovat jako lidé a ne jak stádo splašených buvolů i bez nařízení, byl by svět hned krásnější a ne jen v době covidu...

orisek56
17. únor 2021

Holky já od ty doby co jsem prodělala covid (a schytala jsem slušnou dávku, bylo to docela hrozny, od té doby jsem celá rozesrata a mám každý den pořád nějaké obtíže, bolest hlavy, průjem) vím, že spoléhat se musím jen na sebe a vlastní rozum. Vláda a ostatní představitelé si mohou vyprávět pohádky jaký chtěj, ale ve výsledku je to fakt jen o nás. Já patřím ke kritikům narizení a patřit budu, ale vím, že kdybychom všichni začali logicky uvažovat a aspoň trochu něco dělat jinak, tak jsme na tom líp a opravdu by to mohlo fungovat i s kompromisem, že žádný NS nebude a nebude nic zavřenýho a moje známá majitelka restaurace by se nepokusila o sebevraždu. Já se teď držím i tak spíše stranou, i když bych měla mít chvíli imunitu, protože se prostě bojím. Já to někde chytla i skrz roušku, protože ač rebel a nadávac, když jsem zavítala náhodou mezi lidi, hadr na hubě jsem měla.

marketka_m
17. únor 2021

@orisek56 hmmm...rouska nechrani..nj.

jinak ted mi manzel rika ze ty clanky jsou mimo..ze na jare se rikalo o kolabovani nemocnic nejak kolem 8 tisic luzek obsazenych...a ted pisou lri 6 tisicich ze je poslednich 150..nebo kolik..vam to nelrijde divne????

jelenice_zavodnice
17. únor 2021

@marketka_m Protože od jara se změnila metodika označování lidí s covidem. I přesto, že dotyčný leží dlouhodobě v nemocnici třeba na kyslíku nebo v těžkém stavu a nemůže být propuštěn do domácí léčby, je po 20 dnech od nákazy nebo od zjištění nákazy brán jako necovidový pacient. Proto tam leží i necovidoví pacienti ale pořád tam leží v těžkém stavu. Takže chce to víc než číst jen covidové čísla, chce to sledovat celkovou kapacitu, celkové čísla hospitalizovaných. To jen pro vysvětlení, jak jsou ty články mimo 🙂

marketka_m
17. únor 2021
hojda
17. únor 2021

@marketka_m na jare byly nemocnice uplne prazdne, meli jsme tam tetu se zlomenyna ruka a vsechny pakovali pryc. Takze by chvilku trvalo, nez by se kapacity naplnily a mezitim by uz nekoho propustili. Ja moc nechapu, proc tem nemocnicim porad neveris,myslis, ze prevazeji pacienty v mrazu jen tak z nudy?

marketka_m
17. únor 2021

@hojda na jare byly nemocnice prazdne?aha

hojda
17. únor 2021

@marketka_m ano, prazdne, dostali nakazano, ze musi uvolnit maximum kapacit, protoze se nevedeli, co bude.

gramar
17. únor 2021

@jelenice_zavodnice Bohužel blatouch evidentně vychází z toho že problém jsou jen ty ofiko covid, takže na ty nemocnice (a zvláště v určitých lokalitách) hází bobek... No jinak mě pobavilo to vyhlášení o tom že sníží tu úhradu za covicové pacienty... Co se ze začátku zdálo býti dost razantní důchodovou reformou, se postupně přeneslo do reformy školské, podnikatelské a teď těm na hubu padajícím zdravotníkům ještě budou vysvětlovat jak skvělá je následná reforma zdravotnická a že přeci by klidně mohli dělat zadara a vlastně na tom budou pořád lépe než hospodští, kadeřnící atp... Hele to je tah který by nevymyslel ani ten nejšílenější konspirátor a oni to jedou live 😂

hojda
17. únor 2021

@gramar asi nejaky zatezovy test pro zdravotniky, nebo co.....🤮

marketka_m
17. únor 2021

@hojda ale prece se mluvilo o kolabovani nemocnic..nebo ne?

marketa11112
17. únor 2021

@orisek56 je mi líto všech,kdo to schytal. Ta nemoc člověka trošku vyuci, viď. U nás covid neprokázán. Ale ten hnus ,co jsme měli,nás smetl všechny.

jelenice_zavodnice
17. únor 2021

@gramar Já poslední dny už nesledovala ani tiskovky ani zprávy. Jen jsem si početla nějaké články a tím to skončilo. Nemá to cenu ☹

hojda
17. únor 2021

@marketka_m na jare se o tom mluvilo,protoze zdravotnictvi nevedelo, co nas ceka, jak se bude vir sirit a kolik lidi se dostane do nemocnic, info z ciny nespolehlive, Evropa se divala na Italii a kolabujici Bergamo, proto se o zom mluvilo. Ty jsi tu na jare nebyla?

hojda
17. únor 2021

@jelenice_zavodnice ani ja ne, uz je to jen prazdne plkani😔, uz se resi, jak se bude selektovat v nemocnicich😔

marketka_m
18. únor 2021

@hojda pokud sis vsimla porovnavala jsem pocty luzek..8 tisic a kolabovani a ted 6 tisic a poslednich 150..tak jsem se ptala jak to je mozne..

marge_s
18. únor 2021

@marketka_m 1. Nevim kde jsi vzala tech 8000 2. Luzka jsou obsazena i lidmi, kteri v tech statistikach nejsou- jsou vedeni jako necovid nebo vyleceni, ale fyzicky tam jsou a budou dalsi tydny. 3. Nechci byt sprosta 4. Je to uplne jedno. Ti lide tam jsou a jsou v loji

marketka_m
18. únor 2021

@marge_s aha.ja mela za to ze to jspu luzka celkove na jip..a ono to je jenom covid aha.tak to je jina..

marge_s
18. únor 2021

@marketka_m marketko, ta presna cisla najdes tady: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/kapacity-lu...

Mimochodem, tech faktoru je vic. Mimojine to, ze i ti zdravotnici maji velkou nemocnost, jsou to tisice, ktere proste chybi.

ninive211
18. únor 2021

Za mě velmi dobrý rozhovor se středočeskou hejtmankou Peckovou

https://www.youtube.com/watch?v=HYDE2klk1rg
marcicek84
18. únor 2021

https://www.kurzy.cz/zpravy/579646-astrazeneca-... a tak aspon zbude vic pro ucitele

hojda
18. únor 2021

@marketka_m Já reagovala na to, že jsi nevěděla, že byly nemocnice prázdné. Nepamatuješ si fotky zdravotníků, kteří prosili zůstaňte doma, tanečky na videu atd. Teď už na videa s tanečky nemají čas, tancují kolem pacientů,

orisek56
18. únor 2021

@marketa11112 ano vycvici, kor když pak přijde pomyslná horka facka v podobě toho, že ti dojde, že jsi v tom sama a jen sama se svou rodinou a že zdravotnické zařízení kam v noci voláš a prosis o, pomoc, že se dusis a sekla jsi už sebou o zem a chces aspoň s konzultovat svůj stav, jestli už to není za hranou, té tak trochu pošle do prd.... Postoj... Až se budete dusit, tak ať vás doveze manžel.... Super myšlenka ve chvíli kdy k nám sanitka jede půl hodiny a do nemocnice je to 30 km, rychlejší bude si spíš připravit futral.

Strana