Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
skoly jsou v prdeli...tohle uz deti nedozenou..
hold budeme na tom ve skolstvi jeste hur nez jsme byli..
polsko zavre hranice asi pristi tyden..teda zavre.no proste reknou ze bez negativniho testu k nim nemuzes.
@pratensis rare (vzacne) chapu jako 1:1000,velmi vzacne 1:10000
@marketka_m at to zavrou,my tu jejich JAR mutaci nechceme,jestli bychom nemeli zavrit driv my,i kdyz mozna ji tu uz stejne mame
@marcicek84 Ok, díky za upřesnění, ovšem já z těch čísel stejně neumím nic vyvodit. Je pak potřeba "vyčíslit" riziko komplikací při covidu u konkrétního pacienta s ohledem na jeho aktuální zdravotní stav a další potíže. To my tady nevyřešíme.
@marcicek84 presne tak..nikdo nevi zda ji zde nemame...a pracovnicy na pohranicy tesina poraad jezdi..to nejde takto..
@marketka_m no ti pendleri to je problem,to uz zname z leta,radeji zavrit hranice a prisny rezim,Polaci totiz to vsude roznesou a pak si mysli,ze zavrou ostatnim hranice,ale usebe maji sve neresene problemy a rozvazeji nakazu,jejich statistikam neverim
@marcicek84 v TV bylo, jsk Cesi nakupuji dovolne,hlavne stredomori.
@marcicek84 hele ale češi jezdí do PL, poláci jenom pendleři.. češi můžou na 12 hodin, poláci k nám nemůžou přece, nebo je zase změna?
takže spíše oni se bojí nás :D
@hojda si všichni myslí že bude léto vpohodě???? tak to čumím.. já neobjednávám ani v čr, kdoví zda pustí restaurace a pneziony.
@marketka_m cesi jsou s temi dovolenymi dost specificka skupina, bomby v Egypte a ktery narod, tam tacne jezdit jako prvni? Vir neni bomba, tomozna i vysvetluje nas pristup k pandemii...
@hojda no,oni ti lidi co kupuji,musi upltnit vouchery CK,ne kazdy drzi lex voucher a penize by tem lidem propadly,takze tito maji temrin do kdy muzou uplatnit,tak kupuji
Skupina Cechu,ktera jezdi do Egypta je specificka skupona,vsichni Cesi ne,ti tam jezdi kvuli cene a na rizika vzdy kaslali a kaslou a kaslat budou dal...
@marketka_m uprimne vic.se bojim polaku,zkusenost z leta,no at tem nakupum klidne daji stopku,vsak se nikomu az tolik nestane...ja tez neobjednavam ani v CR,nikdo nevi jake budou podminky v hotelich a hlavne clovek nevi jak na t.bude aktualne zdravotne a nektere terminy pak nejsou zrusitelne..
Já teda dovolenou taky objednávám. V zahraničí, apartmány přes booking. V ČR na dovolenou nepojedu ani náhodou, nejsem zvědavá na neohleduplné davy lidí. Všechno objednávám tak, aby to šlo 14-2 dny před dovolenou bezplatne zrusit a osobně si myslím, že nás v létě stejně nikdo nikam nepustí, ale kdyby náhodou,v tak chci být připravená 😀
@marulu a jaká země?
@marketka_m rakouské Alpy a Itálie (Toskánsko)
@marulu myslis ty Alpy,kde uz je v Tyrolsku JAR mutace?🤔
I min.rok si lodo mysleli,ze bude vsechno vykoupene a nebylo a bylo toho az az,urcite bych se neunahlovala...
Tak já propadla zoufalství, nakoupila barvy a už jedu i home kurz kadeřník z 0 na 💯 ještě že budou ty Velikonoce, budu vypadat jak kraslice 🤣
@marcicek84 no vždyť píšu, že všechno objednávám tak, aby se to dalo krátce před odjezdem zrušit 😀. Potřebuju mít léto přesně rozplanované, ale letos trochu počítám s tim, že se mi to možná nakonec sesype jak domeček z karet.
@gramar 😂🤦🏻♀️ no,ja striham dceru,mamku,manzela,ale sebe odmitam,to bych jeste tak zvladla dat nejaky preliv na oziveni,ale jako tim,ze jsem stihla pred Vanoci jeste to jde...
@marulu to ja radeji nez objednavat dopredu to necham vse nahode,dle situace dle nabidky,dle toho jak se mi bude chtit,klidne objednam a za 3-4dny odjedu,nechci nikomu nic dopredu platir,vsichni vime,ze oni pak neradi vraceji a davaji vouchery a podobne ptakoviny a to mi za to fakt nestoji...mela jsem to min.rok,pravda vycerpala jsem, byla jsem na dvou dovcach,ale kdyby mi do toho neco hodilo vidle,tak nevim...
A uprimne ani nevim kam.bych letos chtela,jestli vice more nebo hory,nebo oboji,je to tezke kdyz clovek nevi podminky cestovani,rada bych nekam odjela uz v cervnu o to horsi je to ted planovat,min.rok cerven neslo vsechno...
OT Nekdo nejaky dobry home kurz kadereni? Ceka me to pristi tyden poctvrte a nechci to tentokrat podcenit. Jako lepsim se, ale....Nasla jsem panske, klucici, mikado, z dlouhych na kratke, ale jak strihnout sama sobe kratsi damske 🤷🏾♂️
@marge_s dobre jsou takove ty sponky,jako hrebinek,ktery sepnes na pozadovany tvar a vse precuhujici odstrihnes,taky to jde delat taky,ze das do vlasu pevne gumicky do ohonu a pak odstrihnes zbytek...zkus si najit sadu crea clip jsou i videa na youtube
@marge_s https://www.bilatlapka.cz/klipy-na-rovne-striha... koupila bych tohle vlasy bych si zcesala pred oci abych videla co striham,zapla do toho,at je to rovny a ustrihla a mas to hotovy...
@marcicek84 hele, to jsem neznala, to by mohlo pomoct 🤔 diiiiikyl. Dalsi level 👍 za ty prachy by to asi za zkousku stalo. Nastuduju
P.S. Skoda ze to nepujde tak turbo jak rikas. Hlavne kolem usi je to katastrofen, ale urcite to globalne pomuze, zda se
@marge_s jj,urcite za ty prachy lepsi nez se s tim trapit nejak rucne a stejne to je krive,jo a jeste to ma i vodovahu, abys to na ty vlasy umistila fakt rovne,nakonec toho kadernika nebudeme. Ani potrebovat,vsak oni nas nauci 😂😂😂
@marcicek84 ja si rikala “ze nebudou mit co zrat”. Vsichni se lepsime 🤣 a moznosti ku treninku bude jeste dost

Invermectin - kdyby někoho zajímalo, ještě jsem zapátrala ohledně rizik. Tady je možná tak trochu odpověď, proč jsou někteří zdrženliví a odvolávají se na potřebu studií.
https://www.medpagetoday.com/special-reports/ex...
Ivermectin can lead to gastrointestinal side effects or skin rash, and can be neurotoxic in rare circumstances.
Teď je otázka, co přesně znamená "rare" a na základě čeho vybalancovat risk vs. přínos u konkrétních pacientů. Kromě Slovenska lék údajně využívá ve větší míře Izrael, tak snad ošetří metodiky a sběr dat a budou brzy nějaké jasnější závěry.