Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 budem hvezdy 🤣
Jako kurz domácího střihu nemám, kluky stříhá manžel. No a já si koupila odbarvovac, platinu, modrou a finálovou... K ruce jsem si vzala strojek a nůžky, takže zatím vypadám jak duhová ovce na půl střihla... Uvidím jak to bude vypadat zítra a jestli se to posere, tak to vezmu tím strojkem komplet, pokud ty vlasy spíš nevypadají... 🤷🤣
Mě trefí, tři hodiny snahy a efekt mírně prošedivělý kuře na spodní části hlavy a na zbytku se mi že zrzavé stala má původní pochcana sláma. Taky mám asi alergické levé ucho 🤷 Séru na to místo pruhu si zítra zkusím udělá tu hlavu fialovou celou...
@gramar at ti ty vlasy neupadnou,ono se to nezda,ale ty odbarvovace jsou nekdy docela agresivni...po domacku bych jen cele odbarvovala nebo barvila,zadne pruhy,na to bych nemela nervy...🤷🏻♀️
@marcicek84 vlasy zatím drží, ale nejsou takové jaké jsem chtěla 🤦
@gramar ja myslim,ze ty kadernice maji i jine barvy nez jsou ty v obchode,aspon ta moje mi rika,ze ty z obchodu vzdy nabarvi vlasy jinak a nekomu to nedrzi a druhemu to zase drzi az moc,ze to pak horko tezko prebarvuje...proto radeji na oziveni davam jen preliv,ktery by se mel vymyt (z jednoho sacku,coz by to 10 dnu melo byt pryc,se mi sle vymyva i mesic,z krabicky to mam 2 mesice,kdybych dala barvu jsem v loji a mam to tmave a nevymyje se mi to)
@marcicek84 no jo, jenže sežeň kadeřnici. Naše ctena vláda posrala loňskou dovolenou a teď i vlasy... Ještě chvíli mě budou šetřit a výběr dodavatelů testů bude jejich nejmenší problém 🤣
@gramar ony holky jezdi domu,to zakazane nemaji,delaji to tak i maserky,kosmeticky i nehtarky,proto se tem vladnim narizenim divim,kdyz to stejne nefunguje 🤷🏻♀️
Podle nové studie co vyšla v Nature připadá v průměru na každého zemřelého ztracených 16 let života. Je to až 9 krát víc než při chřipkových epidemiích. Vice se zkracuje život mužům. Vědci čerpali data z mezinárodních databází a započítali přes 1,2 miliónů úmrtí v 81 zemích světa do letošního ledna. Do začátku ledna 2021 tak lidé celkem přišli zhruba o 20,5 milionů let života. Dá se předpokládat, že toto číslo se bude zvyšovat s nástupem britské mutace, která způsobuje vážně stavy i u mladých lidí. Tolik k častému argumentu, že umírají jen lidé, kteří by brzy umřeli stejně.
Ve studii se počítalo s ukazatelem YLL - Years of Life Lost (ztracené roky života), který ukazuje rozdíl mezi stanovenou nadějí na dožití podle projekcí v jednotlivých zemích a skutečným věkem, ve kterém pacient zemřel.
https://www.nature.com/articles/s41598-021-8304...
@marcicek84 když já nemám stálou kadeřnici, vždy když chci ostříhat tak někam Zajdu a k cizím nechodí, protože mají strach, pochopitelně...
@marge_s Nebojím se vlka nic už na tom mám tu fialovou 🤣
@gramar hmm,tak to chapu,ony chodi ke stale klientele,ty rozumne na puse s FFP3,taky maji strach aby neco nechytly a to je pak relativne bezpecne...podivej se na Schillerku,ta je u kadernika jednou mesicne...
@marge_s znama se chranila a co ta kadernice,nebo byly bez rousek?Ono to je docela rozdil nechat prijit cloveka bez niceho nebo kdyz ma kazdy respirator...
@marcicek84 hele, nevim, je to fakt jen znama. 🙂
To jo, ale zase kdyby vsichni ty respiratory dodrzovaly, tak by ta opatreni fungovala. Lidi nemaj rozum.
@gramar gratulujeme 😀
@bigbig mimochodem, strasne me prekvapil Balik, ze to, povazte, v dnesni dobe, zacne “banalizovat” s tim, ze vic let ztratí na doziti dnesni deti tim, ze budou mit nizsi vzdelani. To je prece vec, ktere se da jeste predejit. Ale ty mrtve uz nikdo nevzkrisi. To fakt tije v te sve bubline prazske nemocnice? 🤷🏾♂️ Jeste, zd to nemelo nikak zasadni ohlas, cekala jsem, ze to bude dalsi zbran v rukou chripeckaru
A upřímně, pokud teď umírají muži v produktivním věku, často s ještě malými dětmi, tak to jejich vzdělání ovlivní víc, než roční výpadek (když jsou všechny děti na jedné lodi). Nebanalizuju potřebu školy a to že je to fakt špatně, ale přijde mi dobrý na to koukat trochu víc komplexně.
@bigbig o 16 let? To je fakt hodně.
@marge_s hele tady je ten problem,ze kdo rekne jiny nazor a nejde s proudem straseni,je hned ten spatny.Myslim,ze prestrasena spolecnost otupi a je ji to jedno,kdyz nekdo rekne pravdu a dela v nemocnici,prijde o funkci,ze je dezinformator atd. atd. Svoboda slova je ta tam. Ted jeden na seznamu dezinformatoru bude pomahat ministerstvu zdravotnictvi,takze to je takove usmevne,ze.
Tak zprávy z kadeřnictví homo domo... Hlavu mám fialovou (asi tak pět různých odstínů) ale nevypadá to úplně marně, tak jsem se pustila i do kosmetiky a vydepilovala jsem vše co šlo a na co stačila cukrová pasta... Při té příležitosti jsem vytáhla i líčení, no a po skoro roce zase vypadám jako holčička 😂
@bigbig Jako jestli si mám vybrat že budeme všichni zdraví, nebo půjdou děti do školy, tak to raději budu sázet zelí, naučím se zavařovat a děti dostanou školu přežití, než všeobecné vzdělání... A to nepopírám že už by tu školu potřebovali jak prase drbání, ale to vzdělání se dá dohnat, je to lepší než přijít o rodiče...
@gramar jenze co kdyz ty deti prijdou o rodice v dusledku dusevniho stradani,tedy z sebevrazdy z ekonomickych ci jinych psychickych duvodu?I to se totiz stava,po roce v izolaci.Ktera ochrana zdravi je tedy vic,fyzicka nebo dusevni?Kdo o tom rozhoduje?To neni tak jednoduche uprednostnit jednu slozku zdravi pred druhou.
@marketka_m sleduj https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bez-vakciny-... a pak ze my sirime konspirace a ono to uz pomalu prichazi....A tolik osocovani kolem toho bylo,pamatujes? A uz to chteji zavadet v Britanii,bez ockovani nebudes mit praci v nekterych firmach...
A vis co je nejhorsi,ze porad se nikdo nebrani,az to skonci u povinne vakcinace nasich deti,ktere to muze poskodit (treba jejich plodnost),to jsme to rodice...
@marcicek84 Tak samozřejmě že toto byl můj zjednodušený pohled na věc a to i z pozice člověka co už po roce rezignoval a nastoupil na OČR, protože k tomu všemu jsem ještě dostávala a dostávám pojeb ze školy že děti nemají to, či ono... No jenže jak to mám vědět že když jim za prdelí nemůžu sedět... V tuhle chvíli musím s lítostí konstatovat, že v našem případě je distanční výuka podstatně větší mor než kdyby nebyla...
Jinak u nás je to super kombinace všeho, manžel osvč, já na klepkách už dlouho a s každým zazvoněním telefonu se zhroutím (bez nadsázky), protože mám strach co se zase podělalo. Peníze na prd, paradoxně tenhle stav je finančně náročnější na vše. Teď mám koupit nějaké pracovní sešity, zase... No jasně proč ne, když jsem na začátku roku zaplatila třídní fondy, abychom toto nemuseli řešit a ono hovno, prostě se postarej...
A efekt, stále nějaký problém - sežeň respirátor, abys mohla do obchodu dojít nakoupit sešity a jídlo, nebo dojet do práce. Zajisti full stravování pro pět lidí, protože si manžel nedojde ani do hospod na polívku a děti jsou na oběd doma, vyřiď si to v práci, kde jsou nasraní, hlídej jestli jede online výuka a pamatuj si jaké kdo dostal úkoly, protože je nikde nenapíšou abys mohla dopátrat. Dopoledne nemůžu ani uklízet, protože by děti neslyšeli co se děje "ve škole"... Do toho nevíš dne ani hodiny, kdy tomu nejmladšímu zavřou taky školu, kvůli karanténě a ty hovada vládní se tam hádají o čínské testy, přesto že máme evidentně funkční a lepší přímo doma, ale bez obálky do kapsičky...
Je to stav na hovno a na hovno bude a čím víc budou slibovat, mlžit a lhát tím horší to bude, protože není čeho se chytit...
@ilonne Ne, naše škola komunikuje tak že bych některé učitele doslova a do písmene nakopala do pozadí... Jediné co zatím škola dokázala, udělat z dítěte labila co pořád brečí a už je znát že na to začal kašlat, což je průser. No a s ohledem na to že jsem se dost ohradila proti postupu, tak se obávám že to po návratu do školy dostane sežrat, z tohoto důvodu jsem musela najít novou školu pro nejmladšího mezi uzavřením škol.
@ilonne tak to jste jedna z mala skol,kde to takto funguje...

https://domaci.ihned.cz/c1-66884900-nazev-clanku