icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

pratensis
20. únor 2021

Invermectin - kdyby někoho zajímalo, ještě jsem zapátrala ohledně rizik. Tady je možná tak trochu odpověď, proč jsou někteří zdrženliví a odvolávají se na potřebu studií.

https://www.medpagetoday.com/special-reports/ex...

Ivermectin can lead to gastrointestinal side effects or skin rash, and can be neurotoxic in rare circumstances.

Teď je otázka, co přesně znamená "rare" a na základě čeho vybalancovat risk vs. přínos u konkrétních pacientů. Kromě Slovenska lék údajně využívá ve větší míře Izrael, tak snad ošetří metodiky a sběr dat a budou brzy nějaké jasnější závěry.

marketka_m
20. únor 2021

skoly jsou v prdeli...tohle uz deti nedozenou..
hold budeme na tom ve skolstvi jeste hur nez jsme byli..
polsko zavre hranice asi pristi tyden..teda zavre.no proste reknou ze bez negativniho testu k nim nemuzes.

marcicek84
20. únor 2021

@pratensis rare (vzacne) chapu jako 1:1000,velmi vzacne 1:10000

marcicek84
20. únor 2021

@marketka_m at to zavrou,my tu jejich JAR mutaci nechceme,jestli bychom nemeli zavrit driv my,i kdyz mozna ji tu uz stejne mame

pratensis
20. únor 2021

@marcicek84 Ok, díky za upřesnění, ovšem já z těch čísel stejně neumím nic vyvodit. Je pak potřeba "vyčíslit" riziko komplikací při covidu u konkrétního pacienta s ohledem na jeho aktuální zdravotní stav a další potíže. To my tady nevyřešíme.

marketka_m
20. únor 2021

@marcicek84 presne tak..nikdo nevi zda ji zde nemame...a pracovnicy na pohranicy tesina poraad jezdi..to nejde takto..

marcicek84
20. únor 2021

@marketka_m no ti pendleri to je problem,to uz zname z leta,radeji zavrit hranice a prisny rezim,Polaci totiz to vsude roznesou a pak si mysli,ze zavrou ostatnim hranice,ale usebe maji sve neresene problemy a rozvazeji nakazu,jejich statistikam neverim

hojda
20. únor 2021

@marcicek84 v TV bylo, jsk Cesi nakupuji dovolne,hlavne stredomori.

marketka_m
20. únor 2021

@marcicek84 hele ale češi jezdí do PL, poláci jenom pendleři.. češi můžou na 12 hodin, poláci k nám nemůžou přece, nebo je zase změna?
takže spíše oni se bojí nás :D

marketka_m
20. únor 2021

@hojda si všichni myslí že bude léto vpohodě???? tak to čumím.. já neobjednávám ani v čr, kdoví zda pustí restaurace a pneziony.

hojda
20. únor 2021

@marketka_m cesi jsou s temi dovolenymi dost specificka skupina, bomby v Egypte a ktery narod, tam tacne jezdit jako prvni? Vir neni bomba, tomozna i vysvetluje nas pristup k pandemii...

marcicek84
20. únor 2021

@hojda no,oni ti lidi co kupuji,musi upltnit vouchery CK,ne kazdy drzi lex voucher a penize by tem lidem propadly,takze tito maji temrin do kdy muzou uplatnit,tak kupuji
Skupina Cechu,ktera jezdi do Egypta je specificka skupona,vsichni Cesi ne,ti tam jezdi kvuli cene a na rizika vzdy kaslali a kaslou a kaslat budou dal...

@marketka_m uprimne vic.se bojim polaku,zkusenost z leta,no at tem nakupum klidne daji stopku,vsak se nikomu az tolik nestane...ja tez neobjednavam ani v CR,nikdo nevi jake budou podminky v hotelich a hlavne clovek nevi jak na t.bude aktualne zdravotne a nektere terminy pak nejsou zrusitelne..

marulu
20. únor 2021

Já teda dovolenou taky objednávám. V zahraničí, apartmány přes booking. V ČR na dovolenou nepojedu ani náhodou, nejsem zvědavá na neohleduplné davy lidí. Všechno objednávám tak, aby to šlo 14-2 dny před dovolenou bezplatne zrusit a osobně si myslím, že nás v létě stejně nikdo nikam nepustí, ale kdyby náhodou,v tak chci být připravená 😀

marketka_m
20. únor 2021

@marulu a jaká země?

marulu
20. únor 2021

@marketka_m rakouské Alpy a Itálie (Toskánsko)

marcicek84
20. únor 2021

@marulu myslis ty Alpy,kde uz je v Tyrolsku JAR mutace?🤔
I min.rok si lodo mysleli,ze bude vsechno vykoupene a nebylo a bylo toho az az,urcite bych se neunahlovala...

gramar
20. únor 2021

Tak já propadla zoufalství, nakoupila barvy a už jedu i home kurz kadeřník z 0 na 💯 ještě že budou ty Velikonoce, budu vypadat jak kraslice 🤣

marulu
20. únor 2021

@marcicek84 no vždyť píšu, že všechno objednávám tak, aby se to dalo krátce před odjezdem zrušit 😀. Potřebuju mít léto přesně rozplanované, ale letos trochu počítám s tim, že se mi to možná nakonec sesype jak domeček z karet.

marcicek84
20. únor 2021

@gramar 😂🤦🏻‍♀️ no,ja striham dceru,mamku,manzela,ale sebe odmitam,to bych jeste tak zvladla dat nejaky preliv na oziveni,ale jako tim,ze jsem stihla pred Vanoci jeste to jde...

marcicek84
20. únor 2021

@marulu to ja radeji nez objednavat dopredu to necham vse nahode,dle situace dle nabidky,dle toho jak se mi bude chtit,klidne objednam a za 3-4dny odjedu,nechci nikomu nic dopredu platir,vsichni vime,ze oni pak neradi vraceji a davaji vouchery a podobne ptakoviny a to mi za to fakt nestoji...mela jsem to min.rok,pravda vycerpala jsem, byla jsem na dvou dovcach,ale kdyby mi do toho neco hodilo vidle,tak nevim...
A uprimne ani nevim kam.bych letos chtela,jestli vice more nebo hory,nebo oboji,je to tezke kdyz clovek nevi podminky cestovani,rada bych nekam odjela uz v cervnu o to horsi je to ted planovat,min.rok cerven neslo vsechno...

marge_s
20. únor 2021

OT Nekdo nejaky dobry home kurz kadereni? Ceka me to pristi tyden poctvrte a nechci to tentokrat podcenit. Jako lepsim se, ale....Nasla jsem panske, klucici, mikado, z dlouhych na kratke, ale jak strihnout sama sobe kratsi damske 🤷🏾‍♂️

marcicek84
20. únor 2021

@marge_s dobre jsou takove ty sponky,jako hrebinek,ktery sepnes na pozadovany tvar a vse precuhujici odstrihnes,taky to jde delat taky,ze das do vlasu pevne gumicky do ohonu a pak odstrihnes zbytek...zkus si najit sadu crea clip jsou i videa na youtube

hojda
20. únor 2021

@gramar
@marge_s kadeřník....kadeřník.....to slovo už jsem myslím někdy slyšela....

marcicek84
20. únor 2021

@marge_s https://www.bilatlapka.cz/klipy-na-rovne-striha... koupila bych tohle vlasy bych si zcesala pred oci abych videla co striham,zapla do toho,at je to rovny a ustrihla a mas to hotovy...

marge_s
20. únor 2021

@marcicek84 hele, to jsem neznala, to by mohlo pomoct 🤔 diiiiikyl. Dalsi level 👍 za ty prachy by to asi za zkousku stalo. Nastuduju

P.S. Skoda ze to nepujde tak turbo jak rikas. Hlavne kolem usi je to katastrofen, ale urcite to globalne pomuze, zda se

marge_s
20. únor 2021

@hojda 🤣

marcicek84
20. únor 2021

@marge_s jj,urcite za ty prachy lepsi nez se s tim trapit nejak rucne a stejne to je krive,jo a jeste to ma i vodovahu, abys to na ty vlasy umistila fakt rovne,nakonec toho kadernika nebudeme. Ani potrebovat,vsak oni nas nauci 😂😂😂

marge_s
20. únor 2021

@marcicek84 ja si rikala “ze nebudou mit co zrat”. Vsichni se lepsime 🤣 a moznosti ku treninku bude jeste dost

hojda
20. únor 2021

@marge_s Syn říkal, že ve třídě teď jede nejvíc střih hrnec🙂

marge_s
20. únor 2021

@hojda 🤣 ja na nej myslela, kdyz jsem tuhle pizlala nejmensiho syna.
Na ten hrnec, myslim 😀

Strana