icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
25. únor 2021

Tady si kazdy dela co chce,ted si Blatny zavira hranice,to neni normalni tohle to... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zakaz-vyce...

marcicek84
25. únor 2021

A z toho,jak se tady shoduji experti o nutnosti ockovat i deti,beha mraz po zadech?Neodzkousenou vakcinou ty nejmensi,to neni normalni...
Jde to porad dal a dal ty vymysly...
Krucek od nutnosti k povinnosti...nepripomina vam to nejaky z tech hoaxu,zase se to zacina plnit...

ninive211
25. únor 2021

@marcicek84 Ano, velmi. Z "hoaxu" sestava realita...

marulu
25. únor 2021

@marcicek84 chystala ses na Zanzibar, že tě to tak pobuřuje 😀. Tobě nic nepřijde normální. Já s tebou souhlasím, že to normální není, ale bohužel v pandemický době se to normou stává. A k těm číslům. Nechápu, proč se divíte, já se naopak divím, že nejsou cisla ještě větší. Na predzahradkach spousta lidí, jedou sportovní tréninky, frčí domácí párty (kvůli jedné takové oslavě narozenin máme právě školku v karanténě), děti ve školách stále rousky pod nosem, ve fabrikach na rousky kašlou úplně, maminky se vesele scházejí na hristi atd, atd. No a když tohle dělá cca půlka národa, tak jsme samozřejmě best in covid.

ninive211
25. únor 2021

@marulu Já největší problém vidím v těch fabrikách, kde prý kolikrát vysloveně zakazuji zaměstnancům hlásit kontakty, když zavoláš, že nepřijdeš do práce, protože se cítíš nějak divně, tak tě šéf ještě sjede, ať nesimuluješ a že to je jen lehká rýma...lhaní o (ne)nošení roušek...už tam dávno mělo být zavedeno povinně plošné testování aspoň 2x týdně

marcicek84
25. únor 2021

@marulu mně pobuřuje ten princip, že někdo kdo nemá pravomoci si zakazuje kde co, to jsme v diktatuře nebo jak? Do zahraničí jsem se nechystala, neboj, ale když to chtějí zakázat, mají to udělat správně, asi dle krizového zákona ne? Ale tobě vlastně to právo nic neříká, tak proč se divím...🙈🙉🙊

ninive211
25. únor 2021

@marcicek84 Já vlastně ani nechápu, že to můžou vůbec zakázat...vždyť už na jaře se to dávalo k ÚS a ten rozhodl, že jarní zákaz pro občany vycestovat byl protiústavní, že lze omezit příjezd lidí do země, ale nikdo nesmí omezit možnost vycestovat ze země...(může dát třeba podmínku pro návrat-karanténa, test, ale striktně zákaz vycestování být nesmí)

ninive211
25. únor 2021

@marcicek84 Jo, pomalu to tu diktaturu trochu připomíná...😔

marcicek84
25. únor 2021

@ninive211 až z toho běhá mráz po zádech, když se tolik údajných hoaxů plní, tady je vidět, jak se dá manipulovat veřejností a i pravda se dá označit hoaxem a nejhorší je, že ty údajné hoaxy začínají dost přiostřovat proti lidem....smutné...

ninive211
25. únor 2021

@marcicek84 Opravdu je čím dál těžší rozlišit, co je fake news a co pravda...jako já jsem přesvědčená (a nikdo mě nepřesvědčí o opaku), že koronavirus není není nějak uměle upravený a že šlo o únik z laboratoře

marcicek84
25. únor 2021

@ninive211 přesně, pod to se podepisuju...

marulu
25. únor 2021

@marcicek84 je pravda, že právní vzdělání nemám, ale chápu, že je o tom co je ještě v rámci zákona a co již ne třeba vést diskusi. Co mě ale strašně štve, je to, že právníci, kteří se evidentně nudí, napadají kde co rousky, uzavření škol, nouzový stav, uzavřené obchody, testovani..atd. ja chápu, že je to z jejich hlediska zajímavé, že je chtějí, aby vláda vysvětlovala opatření, což je správně. Ale vzhledem k tomu, jak je společnost nastavená a jak se část lidí chová, tak mi to příjde eticky velmi na hraně až za hranou. Protoze se to pak stejně jen vytrhne z kontextu.
@ninive211 jo, máš pravdu, že fabriky jsou asi největší problém a z těch se to už jen zase preleva dál do společnosti. Bohužel na výzvy k jejich zavření vláda nepřistoupí a většina zaměstnavatelů nechce přistoupit ani na testování, což nechápu protože podle mě by se jim to ve finále vyplatilo, viz Škoda Auto.

hojda
25. únor 2021

V Benešově nemocnice uzavírá dětské lůžkové oddělení a předělává ho na covid. https://www.hospital-bn.cz/upozorneni/uzavreni-...

hojda
25. únor 2021

Tohle jako chceme????? Pro děti, které budou vyžadovat hospitalizaci, máme zajištěnu péči v okolních nemocnicích. Děkujeme za pochopení.

marulu
25. únor 2021

@ninive211 já bych taky byla spíš pro omezení příjezdu , jenže vzhledem k tomu, jak se sposta lidí snaží všechno obcházet, tak by se to těžko uhlidalo, leda dle např. Slovenska státní karanténa, ale to by zase právníci napadali.....

ninive211
25. únor 2021

@marulu To víš, musel by jim ty testy a veškeré náklady proplatit stát, aby do toho šli...a je tristní, že vláda o tom teprve teď uvažuje...jako se vším deset minut podvanácté, ach jo.-Hlavně že na jaře jsme tu všechno zavřeli, když bylo 40 nakažených a vysvětlovalo se názorně na grafech, že opatření zabírají, pokud jsou APLIKOVÁNY VČAS. ale on ten průser se začal nabalovat už od srpna, kdy Babiš hrdinně zakázal Vojtěchovi nařídit roušky ve všechny vnitřních prostorách od 1.9. Zavedení od 10.9. se ukázalo zpětně jako "pozdě", hlavně pak to otálení s opatřeními kvůli krajským volbám, "aby si lidi nenaštvali", další velký kiks. Zde počala ta nedůvěra ve vládu, že opravdu ví, co dělá (vždyť opravdu levá ruka neví, co dělá pravá, jeden řekne A, druhý za hodinu řekne B...jak to pak asi vypadá, že)

marge_s
25. únor 2021

@hojda moc hezkyyy...a my zase ztratili dalsi den...

ninive211
25. únor 2021

Důvod, proč tam ještě Bureš může strašit https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odchod-babis...

marulu
25. únor 2021

@marge_s a těch dnů ještě asi ztratíme, dnes zřejmě nic, jak říkala Alča, pak bude víkend, počkáme na čísla po víkendu, no pondělní nejsou moc vypovídající, tak radši do úterý, středy.......

hojda
25. únor 2021

Současný stav a popírání reality:
Česko ve fázi anomie
ČR vstoupila do fáze anomie, která je v sociologii charakterizována prudkými změnami a rozpadem společenských norem, což ohrožuje stabilitu společnosti. Důsledkem je pocit nebezpečí a váhání mezi paralyzující nerozhodností a přehnanými kompulzivními reakcemi (jak píše sociologický klasik Parsons).
Všeobecně vznikají pocity nejistoty s vysokou úrovní úzkosti a agrese, která se často zaměřuje na náhradní subjekty. Chybí definice cílů, standardů a existují konfliktní očekávání.
Příznakem je nízká důvěra ve státní aparát a jeho představitele, která klesla od začátku pandemie na minimum (z 65 % na 35 %), i to, že společnost je rozdělena přesně na dvě poloviny v názoru na poslední vyhlášení nouzového stavu (46 % pro a 44 % proti - výzkum National Pandemic Alarm).
Není se čemu divit. Ministr zdravotnictví jeden den říká, že „řešením je uvědomělý přístup každého z nás,“ aby za pár dní vyhrožoval „drakonickými opatřeními“. Jeho náměstek Černý pro změnu považuje pandemii za nekontrolovatelný „přírodní jev“, jako kdyby neexistovaly země, které tento přírodní jev od začátku úspěšně kontrolují. Vláda slibuje brzké otevření škol, aby to hned následující den popřela. Různá protichůdná stanoviska zastává nejen exekutiva, ale i opozice a soudy.
Lidé reagují klasickými obrannými mechanismy, jako je popírání. Podle výzkumu WHO „až 45 procent Čechů považuje epidemii koronaviru jen za mediální humbuk a ovlivňují ji tajné organizace.“ Skupina „popíračů“ pak drží v šachu ostatní, kteří si nutnost opatření uvědomují – ale nemají možnost jejich dodržování vymáhat. Stát to také nedělá, přestože k tomu jako jediný má mandát a prostředky. V tomto anomickém stavu si lidé definují vlastní normy a techniky kontroly situace, případně se začnou přiklánět k "silným autoritám".

pratensis
25. únor 2021

@hojda Tak to je dokonale přesná charakteristika současného stavu. Bohužel. ☹️

hojda
25. únor 2021

@pratensis 😢

gramar
25. únor 2021

Mám čokoládu (hodně), mám alkohol (ještě více) a po zprávě že se budou očkovat už i děti, čekám na tu o uzavření škol...
PS: ráno mi bude hodně moc špatně 😂

marketka_m
25. únor 2021

@gramar s temi detmi to je lruser...a hold se obavan ze bude zanedlouho v povinnem ockovani pro deti..takze..nase doskolky nepujde..jednoduche...

marcicek84
25. únor 2021

@marketka_m moje deti se budou ockovat jen pres mou mrtvolu ... nemaji poradne detsme studie a delat na detech nejaky experiment,kdo je tady ten nrchvalne znamy nacisticky doktor? A jeste se cely zivot divat na dite,ktere by ta vakcina nohla do budoucna poskodit...ani me nehne...

marcicek84
25. únor 2021

@gramar no je to v pytliku

marketka_m
Odpověď byla odstraněná
hojda
25. únor 2021

@marcicek84 Ty si zahráváš... moje deti se budou ockovat jen pres mou mrtvolu ...

hojda
25. únor 2021

@marketka_m Tipuju, že starej hoax...ředitelka WHO pro COVID-19 Maria Van Kerkhov na brífingu dne 08.06.20 uvedla

Strana