Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 ty jsi vedle jak ta jedle, prosím tě, vytáhni už hlavu ze zadku a koukni se kolem sebe na lidi, máš dva tábory půl napůl, očkovat by se nechalo údajně jen kolem 55 procent lidí, tak já fakt nevím odkud bereš informace, nebo zda žiješ v jiném státě, za rok určitě ještě očkovaná nebudu, ta studie dlouhodobé bezpečnosti má být až v roce 2023, do té doby to jde mimo mě, je to jen experiment na lidském zdraví a toho se účastnit odmítám a dokud to nebude mít normální schválení nikdo nikoho nemůže k ničemu nutit @marketka_m . Povinné to můžou mít pouze ty obory, které ohrožují ostatní osoby - tedy v soc. službách, učitelé můžou ohrožovat žáky, kritická infrastruktura, v ostatních případech to neobstojí, jak jsem psala nejdřív by se musely změnit zákony celé EU vzhledem k tomu, že tam jsou soby, které jsou proti jakékoli diskriminaci alias eurohujeři, tak pochybuju, že to půjde tak snadno.
@marketka_m - ve státním ne a zaměstnavatel je benevolentní, tady se neobávám nátlaku, ten by měl strach, že mu my dobří zdrhneme, nebo budeme dělat na sebe a že se mu na to vykašleme, což by bylo klidně možné, takže vlastně určitě netrpím ani nějakou zaměstnaneckou závislostí na pracovním poměru u zaměstnavatele...
Pro mě cestování za hranice není ten hybný ukazetel, že ji nechám píchnout cokoli bez potřebných studií, někdo raději pojede parkrát k moři a když by z toho měl mít časem následky, tak ani to cestování neužije, takže takové úvahy jsou opravdu chytré (na úrovní konzumní společnosti), jenže zdraví máme jen jedno.
@marketa11112 ale ona přijde protože je v plánu, však v USA už si tu mrchu vypěstovali, ale není to přírodní, protože když jeden koronavir obsadí buňku, druhý tam už nepustí, takže v které labině to udělali? A nebo ne labina, ale výsledek vakcinace, všude kde se začlo masivně očkovat, objevuje se záhadná nová mutace - brigita, teď americká, taková náhodička... A to právě vakcína asi zabírat nebude, takže konspiracím zdar za rok...
Já tedy nevím jaká je reálná pravda v zahraničí, mám jen info od rodiny, kde až na jednu výjimku jsou v tuto chvíli proti očkování se, tak jak Rakousko, Británie, USA, Německo a Slovensko hlásí že většina lidí z okolí se očkovat chce, tak uvidíme jaký bude vývoj dále a kde bude ta většina, ale jak jsem psala jsem přesvědčená že to bude spíše ta očkovací fáze...
@marketka_m K tomu odkazu, vypozorovala jsem takovou jednoduchou poučku, když ten web vypadá spíš jak nízkorozpočtová reklama, tak informace na něm odpovídají kvalitě nabízených produktů (tzn. stojí za hovno 😂).
ještě bychom neměli nezapomínat, že si budou hrát s veřejným míněním (ale dle průzkumu, prý to chtělo 65%), ale i v Izraeli narazili na rychle klesající zájem , při proočkovanosti kolem 1/3, pak začali s nutící fází,, protože už lidi tolik nechtělo. Teoreticky, když se najde 70 % oveček, ostatním by mohli dát pokoj, protože i ta nutící fáze jednou pomine, pak začne právě ta epidemie postižení po vakcinaci, no jo jedeme bomby, dokud není studie bezpečnost, je to experiment, kdysi dobrovolníkům platili, teď stačí vystrašit a lidi nasazují vlastní zdraví zdarma, bohatnou určité skupiny lidí na úkor našeho zdraví...
@marcicek84 Stavíš to tak, že očkování musí být za každou cenu špatné, že je to pokus, že na to lidi vymřou... Přesto že chápu zdrženlivý postoj, tak tímto způsobem stavíš zbytečnou bariéru, která se také nemusí zakládat na pravdě. To že se někdo očkovat chce sice nemusíme chápat, ale měli bychom to respektovat. Co to postavit do roviny toho, že ty lidi co do toho dobrovolně jdou, jsou v podstatě hrdinové, protože to testují za nás sraby, co čekáme jak to dopadne...? Ono ani toto prostě není černobílé a stále je tu možnost, že ten kdo se plete a dojede na to, jsou právě lidé co sveřepě odmítají...
My dobří. 🙂. Tohle je fakt masakr. Kazdy je nahraditelný, každý !
Každopádně není to 50 na 50. To,že ty a tvá rodina očkování odmitate neznamená, že to tak má každý. Já slyším hodně, že se lidé chtějí nechat očkovat. Stáří i mladí. Někteří se boji, protože četli kraviny na fb - přesně takové jako jsi tu uváděla jako pravdu pravdouci, a teď se boji. Od čipu, po neplodnost....zrovna tohle by mě trápilo nejméně.
@gramar když nemáš hotové ty studie, tak jsi de facto laboratorní myš, až budou studie dlouhodobé bezpečnosti, můžeme se bavit o nějaké bezpečné vakcinaci...do té doby je mi líto...já ty co se bez toho nechají vnímám jako blázny, lidi kteří si vlastního zdraví neváží, někdo je může mít za hrdiny
To, že někdo žije v soc. bublině tež neznamená, že převažuje provax, v ČR to je víceméně půl napůl
Každopádně je jasné, že na vakcínu se bude moci svádět kde co. I to, co nezpůsobí. A je úplně jasné, kdo ty bludy bude šířit.
@marcicek84 ale ty žiješ v sociální bublině. Ikdyz jsi přesvědčena, že ne. Ale ty máš holt všechno trošku jinak.
@marketa11112 tak ti přeji hodně štěstí a co nejmíň následků po vakcinaci tobě a tvým blízkým, jdu spát 😴
@marcicek84 zajímavé je, že v jine diskuzi tvrdíš, jak jste vy neockujici tolerantní.... Ty se ale nejspis počítáš do jiné skupiny, že? Viz tvé poslední výroky na ockujici....
@marcicek84 no vidíš a oni vidí jako blázna tebe, protože ty dle nich hazardujes se zdravím a nevazis si života - riskujes, že ty nakažená nakazit své dítě, to skončí v nemocnici s napadenou nervovou soustavou. Riskujes, že nakazis své rodiče , riskujes, že nakaziš třeba kolegyni v práci a ona kvůli tobě zemře. Kdo si tedy váží víc života. Oni nebo ty?
@marcicek84 přeji ti dobrou noc a snad tě covid neskolí . víš jak. Může to být hned zítra. Přitáhni dobře respik. A já už vím, proč si tak nabroušená. Zavřeli ti školky a máš dítko doma, viď. To naštve. 🙂.
@marcicek84 No vidíš a já mám v okolí lidi co se naočkovat nechali, věci rozumí troufám si tvrdit víc než já i ty dohromady a udělali to právě proto že si svého zdraví a života váží... Takže kdo je v tu chvíli blázen, já či oni...? Jsem přesvědčená že ani jeden z nás, jen máme jiné vstupní informace a dle toho tvoříme každý vlastní výstup. To že oni se nechali naočkovat a já ne neberu jako důvod nimi pohrdat, či s nimi ukončit kontakt, stejně tak to mají oni. Prostě jsou jen věci na které máme každý trochu jiný pohled, každý z nás je individualita a oba tábory se rozhodují na základě nejlepšího svědomí a vědomí. Není potřeba se kvůli tomu přít, hádat a ometat se zákony...
Už jsem to tu psala, první oběť covidu byl rozum, slušnost a empatie... A to prosím na obou stranách barikády.
Dokonce čím více nad tím přemýšlím a čím více se objevují informace, tím více přemýšlím nad možností očkování a přínosem, či záporem který to může mít. Což je věc se kterou jsem počítala, ale samotnou mě překvapuje že ta doba mezi "nenechám se očkovat" do "přemýšlím nad tím čím dál víc" byla relativně krátká...
@marketa11112 zalezi jak vnimas zivot,pro tebe muzu byt blazen ja a pro me zaee blazen muze byt ten kdo si to necha za techto podminek pichnout,muze byt...
@ilonne to,ze to je pro me blaznovstvi vsak se nevylucuje s tim,ze nechavam volbu na kazdem,kdo chce,at se necha,ale proste studii dlouhodobe bezpecnosti to nema...
@marketa11112 Každý žijeme v jisté sociální bublině, ale musím říct že v tomto směru se má bublina dělí do tří částí první "prosím ať už je to očkování dostupné", druhá "já nevím, opravdu nevím" a třetí "nemám to v plánu" myslím že je to prvně co mám v sociální bublině veškeré spektrum 😎
@marcicek84 A ptala ses na dlouhodobou studii i na plomby u zubaře?
@marcicek84 Jinak se nad tím zkus ještě zamyslet takto: pro funkčnost očkování je nutné proočkování dostatečného množství lidí tak aby se vybudovala jakási kolektivní imunita a další šíření bylo spíše lokální než globální (což je logické a asi nikdo příčetný to nebude rozporovat), z jakého si vzorce (vynechme variantu toho že si ten vzorec vymyslel Blatný s Babišem na lajnou řepky) to vychází na minimálně 70% populace, děti do 16. let se zatím neočkují, ale už se mluví o tom, že pro splnění potřebné proočkovanosti a pro bezpečí bude nutné očkovat i děti... S ohledem na to že ještě stále u mě osobně převládá spíš skepse k očkování (přesto že jeho potřebu ani za mák nezpochybňuji), tak v okamžiku kdy by se uvažovalo nad očkováním dětí z důvodů nezájmu dospělé populace, tak budu stát v první řadě na očkování, protože to raději budu testovat na sobě, než dětech a pokud to pomůže jejich ochraně (před očkováním, či před virem samotným) tak nebudu váhat ani vteřinu... 😉
@gramar tohle je trefne- také nechci očkování dětí. Toto je asi jedna z mála situaci,která by mě ,,donutila,, k očkování. Obávám se, že nastane.
Ono je strašně těžké se rozhodnout a člověk prostě musí zvážit, co je pro něj větší riziko. Třeba v práci mi říká kolegyně zda věřím,že vakcína způsobuje neplodnost. Má otázka byla: máš dvě děti,chceš další? Její odpověď : ani náhodou. Já na to : tak co řešíš? Prý no jo. Nedošlo ji, že zrovna tohle ji už může být jedno. 🙂. Nebo jak někteří stále řešili testování a čipy. Psala jsem tu, že ,,musíme,, na test každý týden. Zaměstnavatel to vyžaduje. A někdo mi tu napsal, že asi hodne smrkám. A tak mi tam ten čip strkají opakovaně. No jo, s mou alergii, že jo? Ale co ti, co nesmrkaji? Těm se tam ty čipy asi hromadí. Jsem si to představila a fakt jsem se nasmala. No, u mě by je ty čipy staly fakt balík.
@marketa11112 Mě zase bavila představa jak z té lahvičky loví tou jehlou ty čipy tak, aby byl jeden v každé dávce 😂 Jinak to jsou takové hovadiny, když to člověk vezme kolem a dokola. Někdo se ohání čipem, ale píše to na internet a pro jistotu nejlépe z mobilu... Na co čip když většina lidí na sociálních sítích vybleje i to co z nich ráno padalo do záchodové mísy, to by přece byla naprosto zbytečná práce, čipovat 😂
Hele já po tom očkování taky zrovna blahem nešilhám, zatím..., ale na druhou stranu než na dětech, to raději na mě, další věc je že státy okolo to prostě dříve či později budou vyžadovat (zvláště pokud pojedeš ze země jako je ČR 😒😎) a já bych docela ráda ještě viděla své příbuzné a je asi dost troufalé si myslet že mohu jet na tři týdny za hranice, abych tam chtěla být čtrnáct dní v karanténě, nemluvě o tom že např. kdyby se teď něco stalo tchyni tak jsme v loji, protože bydlí v zahraničí a do budoucna se může stát že nás za ní bez covid pasu nepustí a co budeme dělat...
Závěr nemám v plánu se o očkování prát, ale do do budoucna tuto možnost nezatracuji, spíše už se smiřuji s tím, že mě to nemine. Paradoxně mám asi větší hrůzu z toho testu, já jsem na ty otvorové odběry hajsavá, než z očkování 😝
@gramar hele test je fakt ok, mě to lechta a ukapne mi slzička. 🙂. Nos, no. Při píchání piercu do nosu jsem brečela jako želva. Slzné kanálky reaguji, aniž by člověk chtěl. Občas kychnu. Ale nic drsného to není. Viděla jsi, co dělají Číňani Japoncům? Berou jim odběry ze zadnice. To mi přijde ,,ponižující,, , když vím, že to jde jinak. Japonci jsou kvůli tomu na Číňany naštvaní. Kdo by se divil? Za mě, pokud jde jen o nos, ještě to jde. 🙂.
Já mám v Německu jen praprapra tetu. Je už stařičká. A s touto částí rodiny se už nestykame, vyšumėlo to už v předchozí generaci. Mě to teda mrzí. Každopádně nemusím řešit, že za nikým za hranice nemohu. Ono je to pak fakt pěkně na houby, navíc když jde třeba jen o pár kilometrů. My měli jet loni k moóooři, děti se strašně těšily, pro ně by to bylo poprvé.. a jeli jsme víš kam. Já bych jim to moře fakt chtěla ukázat. Ono nás to očkování asi nakonec nemine, ne jen kvůli tomu moři, bude v tom více výhod, nevýhod. Je těžké se rozhodnout a fakt už teď zvažuji zda ano či ne. Ale to jsem dělala vždy při každém očkování, hlavně u dětí.
@gramar ono to s tim ockovanim je tak,ze nekdo urcil nejake procenta,nikdo nevi jestli neprijde mutace,ktera ho obejde a ze se nebude clovek mhset preockovavat porad,nakonec je cesta najit ucinny lek.Uprimne nedozakou kazdy rok proockovat 70 procent,u podmineneho schvaleni bez dl.studie bezpecnosti to nemuzou udelat povinne.Pak to zase vypada jinak,kdyz uz ta studie bude na svete,ale pokud budou stale muset menit ucinnou ockovaci latku,tak to je otazkou co kdy bude.Vzhledem ke skepsi ockovani na chripku,to tady nebude velky boom.S ockovanim deti budou souhlasit tez jen ti co se sami nechaji ockovat,ostatni nemaji duvod a represe u povinne skolni dochazky moc nehrozi.Suma sumarum,pujde o nejaky druh natkaku na to nepovinne ockovani,protoze cesky narod ma vuci tomuto skepsi,tak nas drzi v nejgorsim LD vsech dob,abys povolila i to ockovani,hlavne abys mohla zit,takovy psychteror.Treba prac.povinnost u 17letych decek ve tretaku SS a u maturantu SS jsem fakt nepochopila,ale dostali moznost prednostniho ockovani,to vis,tak se na nas musi.A je to na kazdem cemu se dokaze ubranit a vzeprit,ale pokud ve spolecnosti prevladnou lide,kteri radeji pred vsim skloni hret,kteri si nechaji bezmyslenkovite vnutit myslenku povinneho testovani,tezko se ubrani tomu ockovani,posouvaji nase hranice,pekne postupne,salamova metoda...Proste tady musi kazdy sam za sebe,klidne,at se nektere rodiny nechaji oockovat i s detmi,jejich volba,ale v pripade experimentalniho ockovani mi to neprijde moc chytre.Pri problemu se ta spolecnost k tobe obrati zady,protoze ztraty nikoho nezajimaji a ze tvoje kvalita zivota bude v haji,na ti vsichni budou kaslat,stat ani spolecnost ti nepomuze,at se pak postara rodina,takze tohle uz zname...
@hojda tech plomb je vice,takze ktere mas konkretne na mysli?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vaclav-kla... tak evidentne to prezil bez hospitalizace,takze ted bude hlasat sve jeste silneji a mocneji...
@marcicek84 stále mluvíš o studii, ale já se bavím o stavu za rok/dva kdy tato diskuse bude aktuální a s tím jak to tu je aktuální to bude...
@marketa11112 já vím že ten test v podstatě nic není, ale u mě ty odběry prostě nějak nefungují, jak jsem psala už někde dřív, jak vidím tu špejli tak už smrkání, slinták a brečím, když už musím na ORL, tak první co sestra dělá, když mě vidí, tak dostávám tampón s lidokainem... Mám to samé s kapkami do očí, uši i nosu 🤣 jsem v tomto asi nějaká vadná 🤦🤣
@gramar co bude v roce 2023,az to bude plne schvaleno,je otazka,bud to bude aktualni nebo uz ne,protoze bude lek,uvidime,mne se to nejvic prici ted kdyz to je v te experimentalni fazi...pak uz se nad tim zamyslet muzu,ale nebudu predbihat ten cas,kdyz nevim ani co vsechno s vakcinaci prijde ve smyslu pripadnych nasledku...A ze mi tady nekteri pisou,ze o takovou formu ockovani na urovni experimentu se snad jeste mam prat nebo o nej prosit,tak to mi prijde fakt usmevne.

@marketka_m ja to proste beru tak, ze za rok muze byt vse jinak. dnes ockovani nechceme, za rok o nej muzeme prosit. proste nikdo nevi, co se stane. muze prijit takova mutace, ze fakt nebude jina moznost. a treba ne a bude vse ruzove. beru veci tak, jak prijdou a stavim se k nim celem. problem resim ve chvili, kdy nastane. a ze jsem uz vycvicena 🙂. defakto resim pruser za pruserem uz sest let a zacinam byt dost odolna.