Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@30bar Ja doufam, ze se konecne trochu pohne s tim ockovanim a do leta budou aspon ti 50+(nebo aspon do KONCE leta), ale nevim, no. A pak uz to bude spis jen lepsi (nesmime to ale nechat zas na podzim rozjet). Ja jsem zatim proti ockovani, ale bohuzel vidim tendence k tomu, ze aby mohl clovek vubec vyjet do sveta, tak to ockovani bude muset mit😟Takove "dobrovolne povinne". A budeme radi, kdyz nas bez ockovani vubec nechaji pracovat...
@30bar Kdy bude lépe? Zlepšení pandemické situace přijde v dubnu, úleva v létě, míní experti https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ptali-jsme-se...
@hojda v cem se mam poucit?v tom ze stat doporucuje respirator ktery je mozna neucinny🙂')')')
@marketka_m že máš mít svůj rozum a nespoléhat ve všem pořád na stát🙂.
@hojda no to mas sice pravdu..ale take je potreba si uvedomit..ze je rozdil zda si ja objendam fpp2 z ceke vyroby za 18 kc kus..nebo nekdo z aliexpresu kn95 za 5 kc kus...a ver mi ze tech levnejsich bude v cr vice..myslim si ja
takze pokud stat rika ze chce bojovat,tak ma okamzite zakazat kn95(pokud tedy opravdu nefunguji)...a ne ze doporuci neco..co udela jenom nahubek ale ochrana nula..takze cisla porostou. .prekvapeni??nebilo mozna cil ;) (konspirace neuskodi,korone zdar)
@marketka_m Tak rozum mi velí, že něco z Aliexpressu za 5 Kč bude kvalitou odpovídat těm 5 Kč. Otázka je, co od toho výrobku očekáváš, jestli ochranu, nebo atrapu, abys mohla ven. Pokud ochranu, tak si tom něco přečtu a rozhodnu se, jaký výrobek splňuje moje požadavky na kvalitu a cenu a jak se případně o něj starat, aby mi vydržel, v dobrém a zdravotně nezávadném stavu.
@marketka_m Stát je ve všem pozadu, čas řešit respirátory byl na podzim, proto se vyplatí sledovat i nějaké vědecké informace místo dezinformací, pak není člověk překvapený.
@hojda ano ja psala uz davko v teto diskusi ze maji mit vsichni respiratory..ale sklouzlo to do debilni sfery..promin..ale ja chapu lidi co nemaji penize ze koupi levnejsi verzi doporuceni..
@marketka_m Já chápu, že jsou lidi, pro který je to finančně náročné, proto to má řešit stát, aby byl k sehnání respirátor za pár korun a sociálně slabší prostě těmi respirátory vybavit. Taky je plno návodů od vědců, jak životnost respirátoru prodloužit, aby to nebyla jednorázovka.
@marcicek84 plomby jsem s tebou neřešila, to si s někým pleteš.
@30bar Já myslím že vir tu bude strašit ještě dlouho a vesměs se bude čekat až lidi otupí, ale doufám že z nejhoršího budeme do konce léta venku. Spíš je děsivé co nastane potom, budeme v totálním rozkladu společnosti a to jak psychicky, tak ekonomicky a obávám se že tento stav došel takového rozměrů, že si budeme lízat rány ještě hodně dlouho a troufám si tvrdit že pohodový a normální život, jaký jsme znali před rokem už nebude...
Jinak po dnešní komunikaci s rodinou v cizině jsme došli k závěru, že jestli se něco ještě o trošičku víc podělá tak při první možností balíme a stěhujeme se za čáru 😔 Nevím zda na mě padla depka, ale v pondělí jdeme vyřizovat dětem pas, pro jistotu 🤯
@marge_s Spis jsem dnes nějak ztratila iluze a říkám si že štěstí přeje připraveným 🤣 Navíc krom rodinných příslušníků jsem dnes mluvila s kamarádem co "utekl" v červenci a ten říkal že dokud byl tady tak už to tak nevnímal, ale že co je mimo ČR tak nechápe o to víc co se tu děje. Že korona je sice všude, restrikce taky, ale ten přístup je neporovnatelný...
@gramar a ktera ze to zeme vyhraje.ono asi nebude jednoduche v korone jako cizinec najit praci...a co deti?cizi jazyk?
jinak leto nepomuze
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/leto-nam-tol...
@hojda asi kratka pamet...
@marge_s ty Flegrem zaprene mrazaky,co mu mely prijit v listopadu?A ted zase ne a prisly?No jo,Flegr...kdyz se potrebujes necim strasit...
@gramar az na ty deti a jejich skolni dochazka,kterou budou muset zvladnout v jinem jazyce,ty tim stehovanim utrpi asi nejvic.To je treba pro me to,co me tady drzi,protoze bych to asi decku neudelala,ze bych ho s tim vzdelavanim neposlala uplne do kopru.Jak jsou deti a skolou povinne,uz to neni tak snadne sbalit kufr a vyficet.Co se tyce prace,zacne to byt tezke i u nas.
@hojda tak pokud mas rozum a chces se chranit pred viry,mela by sis kupovat FFP3,delas to?
@ninive211 povinne ockovani muze byt az bude mit vse potrebne k plnemu schvaleni,ne jen k podminecnemu...pocitej rok 2023.Do te doby budou radi kdyz vzdy proockuji zajemce. Vse povinne je vzdy kontroverzni a vyvolava odpor urcite casti spolecnosti a diky ustave a LZPS te k tomu nikdo nedonuti, kdyz nechces.V Izraeli a Anglii se to docela zacalo zvrhavat,ale ani ZP neumoznuje neockovaneho propustit,kdyz jsi do prace nastupovala bez teto povinnosti.Vzdy musi k ockovani existovat alternativa.V roce 2023 uz to muze byt pase a muzes mit i ucinny lek,ten bude zrejme vic nez ockovani,ktere muze byt diky mutacim stejne neucinne.Az se to uklidni i ve svete,podminky k cestovani muzou byt ruzne,proste medialni tlak je treba filtrovat.Vakcina je hlavne byznysova zalezitost,levne leky byznys chce zadupat do zeme,verim,ze jednou za ty mrtve budou padat hlavy...