Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketa11112 tak marci je proste ja, ja, ja. At umiraji desetitisice, tim se zabyvat nebudu, hlavne, ze si chranim, abych nemela olezlou pusu od rousky. Nastesti je tu jedina.
@marcicek84 sry kdyby se te to dotklo, ale stale to tak prezentujes 🤷🏾♂️
@marge_s ty uz jsi fakt mimo i s tou marketou11112,rekni mi co s tim mam delat,ze umiraji desetisice?vrazdim je snad? clovek prece neni nesmrtelny a v zivote mame jen jednu jistotu a to smrt.Ja opatreni dodrzuju i kdyz mam vuci hodne vecem vyhrady,a vic uz to nedokazu...neumim se hroutit z veci,ktere nejsem schopna vice ovlivnit.Ale udelat ze me sobce,pro jiny nazor je fakt uz dost pres caru damy. To je v rovine osobnich utoku,aniz byste si overily realitu. A jestli se nebojim o blizke,hele ja nevim,to neni jenom vcovid,muze to byt i srdecni zastava nebo mozkova prihoda,ktere muze zabit me rodice, muze to byt treba i rakovina, autonehoda,ja proste covid nevbimam jako jedninou nemoc na svete,abych prestala uvazovat racionalne nad jinymi hrozbami,ktere tady u vsech blizkych vzdy byly a stale zustavaji,nic se nezmenilo,pribyl koronavirus se smrtnosti kolem 1 procenta.Spis se ptam ja vas,vy jste mely takovy prehnany strach ze zivota i pred koronavirem,nejezdily jste napr. autem? Nebo jste takove uzkostne pocity mely uz i pred koronou? 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@marcicek84 nemám úzkostné pocity jsem v pohodě. Ale vím, že teď je větší pravděpodobnost, že mi někdo z blízkých zemře na covid, než při bouracce. Jasné, že je nemoci mnoho, ale většina z nich se dá léčit, s většinou můžeš žít roky. Tohle o covidu říct nemůžeš. Dříve jsem strach nepociťovala žádný, teď ve mě nějaký je. A věř mi,že měsíc po té, co se mi málem udusil otec, respekt mám.
@marketa11112 ten tvůj táta měl potvrzeného covida, nebo jiná příčina? Jinak v min. letech hrozil lidem i těžký průběh chřipky, prostě ono pořád něco hrozí, to si prostě nemůžeme až tak připouštět, protože bychom nemohli dělat nic, ani jezdit autem po silnici...
Tak naše děti už "mateřštinu" měnili jednou, takže si nemyslím že to by byl problém. Navíc jsou velmi přizpůsobivý, horší by to bylo pro nás.
A ani nikde to není růžové, ale tady se to notně řítí do katastrofy a v takovém případě nevidím nejmenší důvod proč tu sedět a koukat jak to jde do háje, když je možnost to zkusit jinde... Je lepší to zkusit i kdyby to nemělo klapnout, než brečet že jsme to ani nezkusili 😊
@marcicek84 nemam prehnany strach ze zivota. Ale kdyz muzu necemu zabranit, tak to udelam. V aute pouzivam pasy, pro deti autosedacky, nejezdim jako prase, Kdyz byly chripky nosila jsem rousku mezi lidi, deti nechodily do skolky leden/unor, kdyz nebyla povinna dochazka. Jo a rika se tomu zodpovednost a starost o druhe. (Rousku proto, aby deti nezustaly bez mamy nebo syn na ventilatoru nebo tezce nemocna blizka osoba v rakvi, apod...). Bez pasu a ridicaku jsem jezdila jak blazen v sestnacti. Z toho uz jsem vyrostla. A uz nejsem jen sama za sebe. Rozumime? No asi tezko, ale to je jedno...ty si totiz nedokazes predstavit, ze nektere veci clovek dela se stejnou samozrejmosti a bez emoci, jako si cisti zuby, mas predstavu, ze se hruzou posere a pak si teprve ty pasy zapne. Ale tak to nefunguje.
@marge_s prosím tebe a ty si myslíš, že zapnuté pásy jsou záruka toho, že když do tebe napálí nezodpovědný blbec, že to přežiješ? Proto jsem psala o tom autě, asi netřeba tady popisovat zapnuté pásy a dětské autosedačky, já tedy bez pásů nejezdila ani v těch 16.
@gramar tak hlavně aby se zkoušení líbilo i tvým dětem, jednou se budeme učit v češtině, za rok anglicky, pak šup zpátky do česka, pokaždé vytržení z prostředí, aby si mohli rodičové říct, aspoň jsme to zkusili...Neber to jako přehnanou kritiku, ale já tohle "zkoušení" neuznávám. Kdybych někde šla, tak tam jdu, protože se už s největší pravděpodobností nevrátím, nebylo by to na zkoušku. Pokud sama nevíš co chceš a chceš jen zkoušet, tak s těmi dětmi už to chce trochu popřemýšlet a ne jen zkoušet kolikrát jim jde zvolit při povinné školní docházce hlavní komunikační jazyk, hlavně těm co mají speciální potřeby vzdělávání by to fakt dobře nemuselo udělat, proto tak trochu nechápu zda to co píšeš jako z recese nebo to opravdu myslíš vážně, mám z toho někdy velmi rozporuplný pocit.
@marcicek84 a na to jsi prisla jak, ze bych si myslela, ze se mi nic nestane 🤷🏾♂️ Nerozumim.
Snizuje to rizika, vlezu do auta pripoutam se. Lezu mezi lidi, vezmu si respirator. Ani u jedne cinnosti neprpzivam uzkostne stavy 🤣 divny, co?
kdyz do me vrazi blb co sam necumi (jako predevcirem) nebo mi dejchne cizi clovek bez rousky do xichtu, tak oba budu povazovat za egoisticka nemehla. Mozna budu nastvana, mozna po bouracce chvili vyklepana, ale uzkostne stavy mi fakt nic z toho nezpusobuje 🤷🏾♂️
@marge_s píšeš, že když můžeš něčemu zabránit, že to uděláš, tedy dáš si pásy (analogie s respirátorem), ale i když máš pás můžeš umřít (stejně tak když máš respirátor FFP2 můžeš umřít na covid), takže ani tím nemůžeš zabránit všemu, prostě tak to je...
@marcicek84 ale ja to nepopiram 🤣
Alenproste snizis to riziko o nekolik desitek procent 🤷🏾♂️ Easy. Rika se tomu prevence, vis 😉
@marge_s psala jsi však o zabránění, takže asi ses špatně vyjádřila...
@marcicek84 ano, mohu tomu zabranit, v te formulaci nic definitivniho neni, 🤷🏾♂️ Mozna jazykovy problem nebo krajova jazykova odlisnost? 🤔 je to nesrozumitelne?
P.S. Vazne si myslis, ze dospely jedinec nevi, ze nic neni 100% ? 🤔 zajimave. To by me nenapadlo.
@marge_s tak když ty všechno tak moc "žereš", že to v tvém případě nejde odlišit...
Cheche, tak jsem zase po čase nakoukla a vše při starým 😀 Jen fajn vidět aspoň nějakou konstantu v té zmatené době 😀 😀
@marcicek84 🤣🤣🤣 jo, to dava smysl 👍 🤣🤣🤣
@marcicek84 znáš rčení kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem...? Už před lety jsem se rozhodla že z děti nebudeme mít zaprděné Čechy, co nadávají na vše okolo, aniž by vůbec věděli jak se žije v sousední obci... A ano nedělá nám problém zkoušet, ono o tom je život, zkusíš něco a když to nejde, nelíbí se ti to, tak uděláš něco jiného. A fixace na jedno místo je doména spíše v našich zeměpisných šířkách, ve většině světa je naprosto normální měnit lokalitu, cestovat za práci, či vzděláním. A fakt specifických vzdělávacích potřeb u dítěte neznamená, že do konce života budeme na jednom místě...
Takže ano chceme zkoušet a snažit se o něco lepšího, místo sezení na zadku, sebelítosti a nadávání... Konec konců je to náš život a tobě ho nikdo nenutí 😉

@marcicek84 ja jsem tu demonstraci nevidela, ale videla jsem ty predesle. Tak rekneme, ze se ta poznamka tykala tech minulych.
S tim ivermektinem to prave neni tak jednoduche. A on to zneuziva ke konspiracnim teoriim. Je to hovado a to jako fakt.
Kdyz se prihodi neco takoveho pri ockovani, je dobre, ze se to prosetri. Chtela bys aby se o tom nemluvilo? Nebo si fakt nekdo mysli, ze kdyz se vyockuki miliony davek, tak kratce pote nezemre ani jeden z tech milionu?