icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
12. bře 2021

@werumka a ty si myslis,ze ti lidi co jsou na chalupach se za ty 3 tydny nebudou vracet? Mne vic nez to,ze sedl do auta a prijel do Prahy (opravdu fakt nebezpecna cinnost),znepokojuje ten bonz hygieny,to mi prijde mimo,hlavne,kdyz chteji trasovat a uz dlouho se lide bali hlasit kontakty

ilonne
12. bře 2021

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/duverujte-na...

Pojďme dne raději udělat něco hezkého a užitečného.

marcicek84
12. bře 2021

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clane... a tady uz se pomalu narizuje povinna vakcinace v USA,jj pry jsou vsechno konspirace...

marketka_m
12. bře 2021

@marcicek84 to se dalo čekat... Biden o říkal od začátku že jedině proočkovat všechny.

marcicek84
12. bře 2021

@marketka_m ano s Bidenem se to cekalo...

marketka_m
12. bře 2021

Stále více se objevuje informací, že očkování je účinné i na mutace :D tohle mi hlava nebere...
nemluvě o tom, že vlastně zaručení očkování je JENOM v tom, že budete mít lehčí průběh a ne že koronu nedostaneme 😀 a tedy logicky že někoho nakažeme...tohle mě baví :D
ale zpátky k mutaci. Nedávno izraelský Aš zminoval to, že pfizer asi nebude učinná proti mutaci (dokonce to někdo dal zde). Ono jak jste psaly, aby virus přežil musí mutovat. Chřipka - existuje vakcína, ale sami doktoři vám řeknou, že jiná mutace a chřipku chytíte, jenom lehčí průběh. Nemá to být stejně u korony???
ono když prodělám nemoc, tělo si vytvoří protilátky ale ne proti umtacím, tak mi sakra řekněte jak je možné že vakcína to dokáže :D:D:D
ale krmí nás tím, že ochrana je a bude. že vakcína je zázračná. Nejen že vytvoří na jistý druh viru protilátky ale i na jejich jiné kmeny! nestačím se divit, věděla jsem že medicína jde do předu ale až tak?? wow!
jo jinak.. v lednu jak byla informace o tom že pfizer působí proti mutacím. Pry se to testovalo... ehm takový problém studii platil Pfizer :D

marcicek84
12. bře 2021

@marketka_m koukni uz mame ockovaci plan,zatim pry bude vse dobrovolne...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/do-konce-c...
Vakcina a mutace je otaznik,jsou uz takove proti kterym to uz pusovit nebude...preockovaci po roce je jiste

marcicek84
12. bře 2021

Ja se zase ptam,kde jsou ti nakazeni z firem...zachyt pozitivnich je jen kolem 2 procent (tehdy na Slovensku na podzim to bylo taky kolem 1,5-2 procent) a jak vidime nicemu tam to testovani nepomohlo...

marketka_m
12. bře 2021

@marcicek84 jo sestřenka mi včera v telefonu říkala že v železárnach na useku otce, na jiném kde je bratr a ještě jiný manžel všichni negativní 😀 to mi hlava nebere 😀 to přece není možní? mají falešné testy nebo covid není

marcicek84
12. bře 2021

@marketka_m u manzela v praci to same vsichni negativni,na jinem oddelem useku meli 3 pozitivni,ale nevi se co PCR,zda bude potvrzeno.Ale z 800 zamestnancu maji otestovanych 2/3 a jen 3 pozitivni...Je to proste tunelovani firem,bud ty testy jsou nefunkcni,nebo je citlivost velmi slaba a jsou nevhodne,kazdopadne delat zbytecne veci a jeste to financovat firmy opravdu potesi...
No treba toho covidu zas tolik neni,jen se ve statistikach ti lide objevuji nekolikrat...vsak muzeme byt na vrcholu nebo za nim...

marge_s
12. bře 2021

@marketka_m to, ze necemu nerozumis, neznamena, ze to neexistuje ;)
Chripka se meni mnohem rychleji a dochazi tam k mnohem vetsim zmenam. Muze dochazet k shiftum mezi lidskou a zvireci formou. Je to pomerne komplikovane. Jeste diviceji mutuje HIV, proto ockovani zatim neexistuje.

Ucinnost vakcin proti mutacim se overuje nejdrive laboratorne, ale pak je otazka, zda se bude stejne chovat i v populaci. Proto se to upresnuje a neda se to urychlit. Treba ted je rozjeta velka studie v tytolsku-maji tam ohnisko jihoafricke mutace, k ockovani se registrovalo 95% obyvatel. Dostali extra vakcimy vymenou za data. Bylo by super, kdyby se prokazala ucinnost i na tuto mutaci.

Vakcina chrani treba na 80% pred nakazenim a temer 100% pred vaznym prubehem. To je dulezite kvuli zdravotnimu systemu (a nakonec i kvuli tobe, protoze kdo by chtel koncit na ventilatoru, ale z par dni s rymou se nikdo nezhrouti)
Pokud nechces nikoho nakazit, bude se budto muset sam oockovat (prrodice treba) nebo se zatim chranit i jinak (stejne tak ty si pres ockovani vezmes respirator, abys nekoho nephrozila). To do te doby, nez virova naloz v populaci klesne na minimum.

ilonne
12. bře 2021

@marcicek84 No chudak Václav Klaus, asi bychom se mu měli na tu pokutu složit. Přitom je to tak jednoduché - máš sedět tři týdny na zadku v jednom okresu, který si ještě ke všemu můžeš sama vybrat. A ne courat, kde a kdy tě napadne. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Aneb dobře mu tak. Neplést si bonzovani s nahlášením nedodržování opatření.

marulu
12. bře 2021

@marketka_m ještě bych dodala poznámku k tomu, co napsala moc pěkně @marge_s. Když se nakazis a jsi ockovaná, tak díky tomu, že tvůj imunitní systém virus rozpozná a začne "bojovat, tak dojde k mnohem nižší replikaci viru. Můžeš být tedy infekční, ale mnohem méně. Neockovaneho můžeš nakazit, ale že nakazis ockovaneho je zase méně pravděpodobné.....proto je tak důležité, aby bylo očkováno co nejvíc lidí.

marcicek84
12. bře 2021

@ilonne je to bonzování, protože hygiena pokud chce, ať se lidé nebojí hlásit, tak to má naprosto opačný efekt. Pokud vím, vždy se tvrdilo, že oni nikoho bonzovat nebudou, ať se lidé nebojí hlásit všechny kontakty, tak teď už bonzují...

ilonne
12. bře 2021

@marcicek84 Není.

werumka
12. bře 2021

@marcicek84 Nemyslím, viz moje odpověď ve 23:52. Nevidím důvod, proč by se lidi měli "bát nahlašovat", když přece všichni všechno dodržují 🙂 já poctivě nahlašuju a nikdo z toho žádný problémy neměl. Možná totiž neděláme vědomé přestupky 😀 Asi bych to uzavřela na tom, že se neshodneme. Víc k tomu nemám a rozmazávat už to nebudu.

hojda
12. bře 2021

Nevíte někdo, která z dua dam Peterková a Tarabová je tedy nasazená agentka PČR? Tohle je fakt zábavné, ony se nakonec vyautují samy😂 Teď jedna druhou obviňuje, že spolupracuje s policií😀.

hojda
12. bře 2021

@ilonne Já myslím, že tam chytil ten Covid a potřeboval kvalifikované lékaře, aby ho zkontrolovali, takže šup do Prahy do vojenské.....

marge_s
12. bře 2021

@ilonne
@marcicek84 tohle je selhan medii. Misto toho, aby to prezentovali tak, ze se meri kazdemu stejnym metrem a vysvetlili co udelal spatne, tak z nej delaji chudaka. Stejne tak z tech zakroku proti voprsklym antirouskarum. Nikdo z novinaru nenapise, te se s policii nelicituje a za nouzoveho stavu uz vubec. Udela se skandal “dalsi hruzostrasny zasah”. Media by mela informovat neutralne nebo vazit slova, tohle fakt potrebujem. Aby lidi byli jeste vice nasrani. Naopak by mela vnest do spolecnosti trochu povzbuzeni, podpory. Jenze to neni tak zabavny, to je nuda, na to se neklika.

marge_s
12. bře 2021

@hojda ac se mi to nelibi, tak “cestu k lekari” by mohl legalizovat. Se divim, ze to neuplatnil 🤷🏾‍♂️ Ale delal blbyho, ze nevedel. Mozna by potreboval poradit 😀

marulu
12. bře 2021

@hojda kdyby jen zkontrolovali. Dost by mě zajímalo, co Václavovi všechno dali, aby měl opravdu jen "chripečku". Chodil tam ty první dny podezřele často, vzhledem k tomu, že to přece nic není. 😀😂🤣

hojda
12. bře 2021

@marulu Měl dostat minimálně projímadlo, aby si pročistil mysl😂.

hojda
12. bře 2021

@marge_s Zas je pravda, že kdyby s kašlíkem s rouškou pod nosem nakráčel do místní přetížené nemocnice, tak by se tam možná někdo neudržel, ve vojenské jsou na papaláše zvyklí🙂

gramar
12. bře 2021

@hojda Myslíš že by skonal na koronu s kudlou mezi žebrama...? 😈😂

hojda
12. bře 2021

@gramar takže statisticky s koronavirem, nebo na koronavirus?

marketa11112
12. bře 2021

jsem se pri docitani poslednich stran fakt nasmala. 🙂) to byla jizda. 🙂)

pokud nekdo bere nahlasovani kontatu jako bonzovani, tak pak chapu, proc jsme stale v tom haji zelenem. ono to s tim dodrzovanim opatreni asi neni zas tak vesele. dokud tohle lide nepochopi, tak at si sedi zavreni doma. nic jineho si nezaslouzi.

gramar
12. bře 2021

@hojda v jeho případě určitě přímo na koronavirus (vedlejší účinky... 😂)
@marketa11112 Hele já jsem optimista, myslím si že to je menšinový přístup a většina lidí je v tomto celkem zodpovědná, ale ty nejsou tolik vidět, je to málo senzační 😉

marketa11112
12. bře 2021

@gramar no, jsem sice optimista. ale o lidech nemam valne mineni. 🙂

marcicek84
12. bře 2021

@hojda cože to, které to jsou? Ta Peterková je ta s tím upištěným hlasem, taková peroxidová blondýna, co je mimo realitu?

Strana