Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 to je stejne absurdni, jako bych z tve retoriky panikarila, ze budeme za chvili jak ve sparte a s nemluvnaty hazet i stariky. Br
@marge_s a co mas za modu zase psat o nejakem panikareni? Psala jsem o tom,ze postupnou ztratou svibod se muzene dopracovat tam,kam nechceme.To je konstatovani faktu,jo kdybych tady napsala, ut setrim,abych zdrhla na svuj soukromy ostrov,tak dejme tomu by se to dalo nazvat panikou,ale takto ani naznakem.
@marcicek84 kdyz myslis...vypada to zvenku jinak
@marcicek84 ted sleduj, jo:
“ale dopředu to neřeknou, nejdřív potřebují většinu přesvědčit na vakcínu, pak je očipují a budou kontrolovat všechno, bože to je fakt geniální plán...ano budeme jak oblečení s čipem v obchodě, když nemáš smolík...a bude to pak i o očkování dětí, řítíme se do průseru, ale jestli stihneme vystoupit z vlaku, toť otázka...”
To je uplne bez emoci a popis faktu 🤣 neblbni.
To je asi takovy nesmysl, jako tvrdit, ze se chovas slusne a hned uvedes za par prispevku dal prispevek vetou: “ty mas od ty korony uplne vymyty mozek blabla”
Cti si to nekdy po sobe ;)
@marge_s tak za prve toto je diskuze neodborna,za druhe konspiracni teorie neni trestna a rozhodne to neni panikareni,ale popis mozne situace a za treti,ty proste konspiracim nerozumis,kazdeho vzdycky smetes,to je jedno koho i na marketu jsi byla vzdycky neprijemna,proste kdyz nechapes vyznam,tak bohuzel...z nepochopeni plyne prekrucovani...kdyz nekdo pise o necem co neni a mohlo by byt za me to je vzdy konspirace,dokazu to odlisit,navic kdyz mate svou odbornou skupinku,tak odborne info bez hoaxu mas prece tam,asi sis teda spletla skupinku,treba jit za svymi 😉
@marcicek84 a v čem je to nepochopení významu teď? Stavíš se odmítavě ke všemu, když se bavíme o tom že v budoucnu vakcína může a dost možná bude zahrnuta do povinného očkování, tvrdíš že je neschválená, ano teď má podmínečné schválení, ale to není na věky za pár měsíců už budou vakcíny oficiálně schválené, když ti někdo napíše jiný názor, řekneš že je to blázen s vylagrovanou hlavou a pošleš ho na očkování. Když ti napíšu že jsem toho názoru že v okamžiku kdy vyměníme životy jiných za osobní zájem, jsme na nejlepší cestě jít směrem režimu Číny, tak s tím máš taky problém. A když řeknu že tvůj postoj působí primárně jako neohleduplnost vůči tobě samotné, ale alibuješ si to nezájmem o okolí (což je můj názor který plyne z tvého postoje vůči všemu), tak řekneš že je to má úsměvná domýšlivost. Ovšem v zápětí opět argumentuješ svým postojem, tím že někdo nechápe konspirace a že je vlastně v pořádku v neodborné debatě používat hoax, protože souzní s tvou myšlenkou. Takže se ptám jsi jediná kdo smí mít nějaký názor, postřeh, či pocit z druhých diskutujících? Pokud ano nejedná se o diskusi, ale o snahu monologu a toto není vhodné místo...
Jinak tvůj postoj vychází ze základu psychologie, kde se píše že člověk který má z něčeho strach to podvědomě odmítá a hledá zástupný problém, u kterého si myslí že jej může ovlivnit, protože se pak cítí jistější... Pro korektnost to tedy není jen tvůj postoj, ale chtě, nechtě to tu v určité míře máme všichni...
A k ustence, víš že HIV se nepřenáší vzduchem, ani dotekem, použít stejného WC, či šálku... tedy na co ústenky? Další věc je že i odborná veřejnost doporučuje neprovádět dýchání z úst do úst, ale pouze masáž srdce (dýchání pouze za určitých podmínek), tedy v skutku rukavice stačí...
@marcicek84 jinak konspirace a hoax se dle mého názoru mnohdy podstatně liší... A na hoax pozor může být trestný pokud jej budeš šířit a jeho obsah se bude dát vyložit jako šíření poplašné zprávy, pár takových expertů už u soudu bylo...
@gramar ja o voze a ty o koze...kdyz pisu o soucasnosti pises o budoucnosti,ze neco bude,kdyz pisu o budoucnosti,take spatne,ze to jeste neni,ty absolutne nevis co chces,ale vazne.To schvaleni ma byt ne za par mesicu ale az v roce 2023.Kazdy kdo pise o budoucnosti a nevi jak to bude,vzdy pise o jakesi konspiraci,takze de facto to delas i ty v pripade,ze pises o povinnem ockovani v budoucnu.Proc ty muzes a druhy ne? prosim te zacni teda u sebe,nez zacnes kritizovat druhe.To mi prijde jako s tim,kdyz jsi kazdou chvili psala,jak balis kufry a mizis,pritom mi to prislo uplne stejny vykrik do prazda...Jsem zvedava jestli opravdu odjedes nebo jsi jen hrala haura...takze myslim,ze zrovna ty bys mela pomlcet a pred kritikou druhych si zamest pred svym vlastnim prahem.A kde sirim hoax?Pisu svou vlastni myslenku o moznem vyvoji,hoaxy nevytvarim,nevytvarim ani smyslena videa a vyjadrovat se k tematu trestne neni. Stejne konspirace tady o povinnem ockovani za par mesicu siris ty.Fakt neuveritelne,jak jedna osoba meri dvojim metrem.Ale to neni u tebe bohuzel poprve...
@marcicek84 jak jsem psala hoax a konspirační teorie, nebo všeobecně teorie vycházející z dění kolem jsou rozdílné věci. Pokud se bavíme o možnosti budoucího očkování, na základě dostupných informací které tomu napovídají, tak to není hoax. Pokud budeme tvrdit že dostane kulku do hlavy každý kdo nepodstoupi očkování už je to hoax a nebezpečný, je z toho patrný rozdíl? Jinak šíření poplašných zpráv (i když je nevytvaris) je trestné...
Káráš mě z toho samého co děláš sama, takže se ptám znovu smí to dělat jen někdo a u jiného (jedno ty, či já) je to osobní názor na který má právo? Pokud se ti nelíbí že s tebou někdo nesouhlasí, tak jak jsi pravila je to diskuse veřejná a je to problém tvůj. Já se snažím to alespoň držet v nějaké úrovni slušnosti, pravda asi ne vždy se daří.
Jinak je až dětsky úsměvné, jak strašně ti leží v žaludku to jestli se odstehuji, ale pro tvou informaci a munici, já i děti máme už doklady, musíme počkat až budou na běžné úkony fungovat konzulát, s ohledem na to že manžel je cizinec a výdaji mu také doklad. A jestli situace půjde stále rovnou čarou do říti, tak ano půjdeme do ciziny, pokud si pamatuješ už na začátku jsem říkala že tato teoretická možnost nebude dříve jak za rok, takže není překvapivé že po měsíci jsme ještě stále tu...
Já o koze ty o voze, tak to jo já se totiž o povinném očkování bavím jako o budoucnosti, protože při vší snaze realita dneska a následujících měsíců to tu opravdu není i při velkém optimismu, s ohledem na to (jak jsem už také psala dřív) že tu nejsou dávky ani pro ty co chtějí...
Já si před svým prahem klidně záměru a nemám problém s tím přiznat (nejen sobě) že jsem udělala chybu, nebo že jsem se spletla, to zda takovou sebereflexi zvládneš i ty je čistě tvůj problém...
@marcicek84 jj vyzaduju deeeeesne odborne informace. I kdyz... ja nevim jak to s tematem souvisi 🤔 Nemohla bys psat ty litanie trichu strucnejc nebo strukturovanejc? To je vzdycky takovy vychrleny zamotanec, ze se v tom neda...a pozor prijde osobni utok....ani se mi nechce! tim prokousavat a vymyslet co tim chtel basnik rici.
@gramar ano taky vnimam deni kolem sebe a z tech veci muzu mit jiny pocit nez ty,takze kdyz mas jiny tak jen siris konspirace ale ja hoax? Neblazni a kde jsi na to prisla?Mozna jak jsi jezdila s temi vyrizenymi doklady prstem po mape...ale ted vazne,chapes,ze je kazdemu docela volne kde budes? Mozna jen cist pul roku v kuse o tom jak se balis a odjizdis a vlastne jsi porad tady je spise komicke,nez aby te bral nekdo vazne. Takze co je trestne?Ze na me nejaka situace pusobi a ja o tom napisu? Mne nevadi,ze se mnou nesouhlasis,ale prosim tebe te sebereflexe vice.Opet pises o tom,ze jen co pises ty je mozne a svate vse ostarni trestne. Neni to zvlastni?To by musel byt totiz uz zavreny kazdy druhy obcan v CR protoze to je nazor ve stylu hoaxu pod ruznymi clanky a to i v odkazech,az hruza...ne fakt,tohle nema cenu...radsi to neres
@marge_s tak proc na me jeste reagujes kdyz to nechces cis,nemas tu svou skupinku,proc vlastne porad trcis tady?zavislost nebo co? Bez tam kde ti to vyhovuje a prestan si tu porad na neco stezovat...
@marcicek84 nemam 🤣 vlezlas mi do ni a totalne jsi ji rozje.,,a 🤣
Kdyz me oslovis, snazim se odpovedet, rika se tomu slusnost, akorat nekdy je to nad moje sily 🤔
@marcicek84 Já nepsala že co píšeš je trestné já se vyjadřovala k tomu že šíření poplašné zprávy, kterými mnohý hoax je, je trestné, sedíš si na uších nebo monitoru...?
O tom že přemýšlíme nad odchodem z ČR nepíšu půl roku, psala jsem o tom je to cca měsíc (jak dlouho trvá vyřízení pasů, mám je doma od pondělí), znovu jsi to vytáhla ty protože potřebuješ být za hvězdu místo toho jsi ubohá. Jestli ti to vadí tak sem nechoď znáš to "veřejná diskuse, jestli se ti to nelíbí založ si vlastní".
Doporučuji také tu sebereflexi, tímto prohlašuji že nadutějšího člověka který dokáže jednomu otrávit den jsem ještě asi nepotkala a dle rčení pana Werich, když se s blbcem hádáš déle než půl minuty, hádají se dva blbci... A já už se tu s tebou hádám určitě déle, takže si v rámci sebereflexe říkám že jsem fakt blb a s tebou končím, jdi si rýt třeba do záhonu, mě vynech.
tady to ma zase grady. 🙂 holky, trochu sebereflexe a verte prosim tomu, co se tady pise. a neodporovat.
myslite, ze po velikonocich zacnou rozvolnovat? nebo na konci dubna? co skolky a skoly? jsem zvedava...
@marketa11112 Dneska padla info, že první stupeň by mohl střídavě od 12. dubna, ale není to potvrzené.
Plán na doučování
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/minist...
@hojda jojo, to jsem cetla. drive vyhrozovali, ze dokud bude nad 3000 lidi v nemocnicich, tak smula. zase zmena. jsem zvedava, co bude.
Tak co, opravdu si myslíte že 11.4. nouzový stav skončí? já ne 😀
jinak prej na FB (nemám) koluje nějaké video o sestřičce která tvrdí o umrtích po vakcinaci... viděl někdo? je to blbost?
@marketka_m tak ty umrti po vakcinaci rezonuji celym svetem,ale jsou neustale bagatelizovany...
@marcicek84 hey já nevím, ale já o nich nečetla prozatím.. vždy to jsou nějaké budto paní povídala nebo FB, hoaxy a podobně.. nevím co si myslet...
@marketka_m umrti po vakcina ne me nepusobi dobrr a vyjadreni,ze se to nedeje casteji nez v beznem zivoze me neuklidnuje a koukni co se chysta,naramky nak pro vezne https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-zabavou-d... pak vymysli ty cipy pod kuzi,ze to bude praktictejsi,my jsme snad nejaci vezni?Ani pri ockovani proti nemocem Jako spalnicky apod. se nemuselo takto jancit...
Pro vsechny neverici Tomase a Flegristy,kteri odsuzovali vyroky Pekove,ze virus utekl laborty,toto taktez tvrdi Flegr a je si tim dokonce na 99 procent jist. https://www.televizeseznam.cz/video/face-to-fac...
Hlavne,ze tu Pekovou jste tady malem ukamenovaly,ze je dezinformatorka,ono to vlastne rikal i Svoboda i Prymula...Tak mozna se nekterym rozsviti...
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/odsta... ktere deti budou temi pokusnymi kraliky? Navic Bill Gates odhalil plan,az koncem roku 2022 se pry vratime k normalnimu zivotu,za podminky masivni vakcinace celosvetove populace,tak aby byla zajistena kolektivni imunita...Porad jedeme ten konspiracni hoax,ktery se stava realitou

@gramar beres si rukavice,hmmm a kdyz se stane nehoda,tak si mas vzit tu bezpecnostni ustenku a kolik lidi na to zapomina,nakonec clovek HIV + muze nakazit i toho zubare...ty tve soudy o tom co je ci problem jsou docela usmevne,vetsinou to je ale tva velka domyslivost a nepochopeni vyznamu...