Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Ale máme, třeba ten zmiňovaný rozsudek, který říká, že roušky ve školách jsou v pořádku. Apod., uvědom si, že musíme chránit i zdravi.
@marcicek84 a proč se vlastně máme bouřit? Protože jsou některé maminky přecitlivělé? My si snad také zasloužíme ochranu zdraví.
@marulu vis co ja te k nicemu nutit nepotrebuju,ty me ano a vadi ti,kdyz to nemam jako ty,ty nesouhlasicim porad nadavas a pises o blbeccich, o sobcich a nevim do ceho vseho jeste.Takze za me jsi zase ovecka,ktera by sla i na jatka s usmevem,protoze ji to nekdo nakuka a ona se boji prece toho vlka v lese,ktereho poradne nevidela,ale par ovci uz roztrhal.Takze nesouhlasim s timyze nas doslova buzeruji nesmysly,ze povidaji o ochrane zdravi a pritom promoruji ve velkem a hlavne testy jsou je o politickych kseftech,jen se to snszi zase prodst verejnosti,ze to je pro jeji dobro a vlaste jde o kejich zisk.Takze ne,s tim pricetny clovek souhlasit opravdu nemuze.Deti z velke casti nechodi cely rok do skoly,ty uz byly obetovany a jestli si chces lhat do kapsy,ze ne,tak bohuzel, nepripojim se.
@ilonne a to nedostavate ochranne pomucky?Nemate moznost mit respirator?Nemate ve skole dost desinfekce?Nemate moznost prednostniho ockovani?A proc teda porad mate problem jit ucit deti do skol?Vymyslite veci,ktere hranici s sikanou tech deti,vlastni strach jste nadradili nad jejich opravnene zajmy,pritom mate k dispozici vsechny bezoecnostni opatreni,abyste nemuseli jancit.Uz se tesim az zacnou hledat uspory,dojde i na vas,ted delat obstrukce a pak si od vas zase stat vybere a verejnost vas nepodrzi,nebude za co.Kazdy sveho stesti strujcem...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyssi-dane-s...
Blizi se to o cem tady pisu celou dobu a ani to nebude stacit budou hledat uspory vsude...
@marcicek84 podívej, když jdes do obchodu nebo k lékaři, taky si tu roušku nasadila, i dceři. A žádné prostestni akce nepořádas.
@ilonne u lekare nebo v obchode ale nejsi cely den,takze proti tomu nikdo nic nemel a evidentne jsou rousky pro skolky pase
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prvni-stup...
Jeste by se meli vzpamatovat v tech skolach
@marcicek84 pro školky super. To už jsem psala, ale ve školách mají opodstatnění. Ano a právě proto, že jsou společne v jednom prostoru celý den, tudis vyšší virová nálož, co na tom pořád nechápeš?
@ilonne rozdil mezi skolou a skolkou nevidim,krome tech spolecnyvh prostor jako wc a chodby,kde ty rousky byt muzou,ale proc pri vyucovani v homogennich tridach,to mi hlava nebere...
@marcicek84 tak znovu, za 1. skolkove skupina by budou max. po 15, pokud umíš číst nadpis, můžeš si přečíst celý článek. Za 2. mají maximum času trávit venku. Ve školách jsou kupodivu i předměty, kdy venkovské být celou dobu nemůžeš, ale musíš sedět v jedné místnosti, kde je např. 25 a více děti. Zkušenost nemáš, nemůžeš hodnotit.
@marcicek84 ty si naprosto protiřečíš, z jedné strany ti vadí, že vláda nepriznaně promořuje a z druhé strany nesouhlasíš s jakýmkoliv opatřením, které promořováním není a tleskáš všem, kteří se chovají nezodpovedne. Koneckonců tyhle opatření jsou dílem odborníků a vláda bohužel jen velmi pomalu a omezeně přijímá jejich doporučení. Jinak já tě k ničemu nenutím. Já bych si jen přála, aby se každý choval v souladu se svým svědomím tak, aby se nezhorsovala situace. Ono totiž teď v těch nemocnicích leží tobě zcela neznámí lidé, kteří jsou ti ukradení. Jenže příště to můžou být tvoje rodiče, manžel nebo dokonce dítě a pak už je pozdě chytat se za hlavu a litovat svých činů.
@jelenice_zavodnice to je mazec. 🙂
@marcicek84 počkej nejsi náhodou od Ostravy, Opavy či podobného místa?
@werumka zdraví, tedy ochrana zdraví je vždy na prvním místě. Škola sice důležitá je, ale mrtví ji moc nepotřebuji. ☹.
Jinak mě smrdí kde co. Můj manžel tvrdí,že cítím ho.no dřív, než se do něj šlápne.
@hojda to víš, že se nechala otestovat. Jinak by nemohla do práce. Jen kecy, kecy.. 🙂.
@marcicek84 Marcelko, budeš se prostě muset smířit s tím, že vše nebude tak,jak chceš ty. Že nějaká opatření tady zůstanou a některá možná na stalo nebo na dlouhou dobu. Vzniknou nové zákony a předpisy. Život už prostě nebude jako před covidem. Není to o tom, že to lidé chtějí a líbí se jim to, ale chápou tu nutnost. Bez toho prostě nebude nic. Bez toho tu budou umírat další lidé a dokonce i děti, bez toho padne ekonomika jako celek, nebude práce, nebudou ale ani dávky - kde by na ně stát vzal. Vzroste kriminalita a budou na sebe lidé fakt zli. A nebude ani škola. Prostě nic. To přeci nechceme. Vím, nechápeš. Ty jenom chceš....jsi horší, než rozmazlené dítě.
@marcicek84 předpokládám, že bez testu do práce nemůžeš - buď máš HO nebo vyhazov? Nebo jsi absolvovala test ( dle toho, co jsi psala, jsi po testu). Tvá dcera do školky bez testu nemůže. Takže buď ji budeš mít doma ( u tebe pochybuji) nebo test ve školce absolvuje. Máš na výběr a je jen na tobě, jak se rozhodneš. Zvaž dobře pro a proti. Holt nemůžeš ze všeho těžit jen výhody. Je blbí,když se tě to přímo dotýká, viď.
Jak jsem psala, jsme v lázních. Test tu zvládly všechny deti. i autistické děti, douwnici, děti s různým stupněm tělesného i duševního postižení, a také děti s respiračními obtížemi. 99% děti tu nosí respiky ve všech společných prostorách, na pokoji a v lese potřeba nejsou. Vše funguje bez převleku. Jen herny jsou zavřené, bohužel. Díky testům je tu stále dostupná péče. A to je přesně to o co všem jde.
@marketa11112 tak zatim rousky ve skolkach nejsou,jestli si myslis,ze je udrzitelny jakykoli nesmysl,tak proste neni,kdyz se vytraci z opatreni selsky rozum,tak je dodrzovat lidi proste nebudou,s tim se musis zase smirit ty.Cloveka se dotyka jen to co si nedokaze zaridit jinak. A co se testu tyce,tak pokud se pouziji ty spravne neinvazivni s vysokou spolehlivosti,ne ten testovaci byznys,tak se muzeme o necem bavit.Jestli si nekdo uziva lazne a prijel si tam lecit respiracni potize a vsude misto dychani vzduchu nosi respirator tak jeho vec,ale za me lecebny efekt temer nulovy.
@marulu neprotirecim,vytrvahavas veci z kontextu,ty rikas,ze vlada chrani zdravi ja, ti protiargumentuji.A tleskam nezodpovednosti?Jsem clovek tak jiste veci dokazu pochopit,protoze takove chovani je lidske,jsme lide,je normalni se stykat a vidat ne byt nasilne zaviran odtrhovat od rodin.Ja nevim ceho by mel clovek litovat, co kdyz bude nekde lezet a stejne vsechno dodrzoval?Mozna je na case se smirit s vlastni smetelnosti,pokud korona neodejde,tak uz nikdy nebudeme zit?Neblazni a kdo to vydrzi?
Teda damy, vy jste ji zase rozpumpovaly 🤣🤣🤣
P.S. Davam si na seznam, ze je ted pomocna vedecka sila na balneoterapii 🤔
Muze mi nekdo vysvetlit proc se v CR prestala dodrzovat platna legislativa???
Ústava ČR:
Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana. Česká republika dodržuje závazky, které pro ni vyplývají z mezinárodního práva.
Úmluva o právech dítěte (součást ústavního pořádku ČR):
"Zájem dítěte musí být předním hlediskem při jakékoli činnosti týkající se dětí, ať už
uskutečňované veřejnými nebo soukromými zařízeními sociální péče, soudy, správními nebo
zákonodárnými orgány."
Článek 32 Listiny základních práv a svobod:
(1) Rodičovství a rodina jsou pod ochranou zákona. Zvláštní ochrana dětí a mladistvých je zaručena.
Článek 33 Listiny základních práv a svobod:
(1) Každý má právo na vzdělání. Školní docházka je povinná po dobu, kterou stanoví zákon.
Školský zákon č. 561/2004 Sb., § 2, odstavec 1, písmeno a):
"Vzdělávání je založeno na zásadách rovného přístupu každého státního občana České republiky nebo jiného členského státu Evropské unie ke vzdělávání bez jakékoli diskriminace z důvodu rasy, barvy pleti, pohlaví, jazyka, víry a náboženství, národnosti, etnického nebo sociálního původu, majetku, rodu a zdravotního stavu nebo jiného postavení občana"
Proc budou diskriminovat deti,ktere nevykazuji symptomy nemoci a bez testu maji mit zakazny vstup do skoly?
Tak já mám možnost se nechat do měsíce očkovat v zahraničí a ještě si vybrat čím... 😅
@marge_s ale podívejme kdo žije, tak co ten Flégr a jeho hoax, že to z 99 procent pochází z laboratoře??? Hlavně, že jsme všichni blázní, že jo, k tomu jsi evidentně hrála mrtvého brouka, viď 🙂
A cteme dalsi pribeh,jak se nekdo necha vynervovat a uplne svuj nazor otoci a padi pro to pigaro jeste k tomu ven,nepochopim 🤦🏻♀️

@hojda a uvedomujes si,ze tve argumenty jsou zcela mimo misu? Porad se me nekde snazis napasovat na nejakou stranu barikady a vymyslis konstrukty ohledne neceho k cemu de facto nemas informace,tak to ani nejsi schopna posoudit?Fakt se s tim bez lecit...myslim,ze mas tik v oku z toho,ze nevis...ale da se tebou dobre bavit,uz me bavi si te tady vodit po pismenkach druhy den 😉 na veci ad hominem se odmitam vyjadrovat,protoze uz minule jsem ti plno veci a zkreslenych informaci vyvratila i ohledne toho vzduchu,hlavne,ze jsi na tom uplne stejne podle mapky,tak spi dal 😉
@ilonne no cely rok zavrene skoly v nekterych rocnicich se opravdu nelibi,ale stejne se zas ty dlouhodobe uzavirky nemaji otvirat,tam by clovek nejake rezimove opatreni pochopil,kdyby se otevrely drive,jenze misto toho se zavrel zbytek a tam kde bylo otevreno nejdyl,tak se vymyslely pro kazdy a takova rezimova opatreni,ze zacina rozum stat a uz to hranici s buzeraci a prekazkami pro to,aby tam ti rodice ty deti vubec poslali.Testy ve skolkach,rousky ve skolach? Fakt ti to prijde v norme?A kdyz celou dobu nevadilo,ze se testy nepouzivaly pro prvni a druhou tridu,tak je zavest pred letem,kdy ta situace ma byt stabilni je smesne,zadna ochrana zdravi,ale obycejny kseft a to se divim,ze vy ucitele drzite usta a krok,povinna skolni dochazka se testy podminovat neda,byly na to i ruzne pravni rozbory a kdyz se rodice nepodridi,stejne to budete resit ve skole jako ucitelky,i jako reditele a kde mate jakou paku v zakone,rekneme si to uprimne, nikde. A o to tady jde.Tady neni nabidnut zadny benefit,kdyz testy,tak maji byt spolehlive,aby deti nemusely sedet v rouskach a ze jim zacne byt horko,kdyz se zacne oteplovat. Takze tady se nakupuji nekvalitni testy,diky tomu ty decka chteji testovat nesmyslne 2 x tydne a jeste jim navali rousky,protoze vedi,ze to co vymysleli s testy je na prd. Takze pokud se ptas co mi vadi,tak presne takove nekoncepcni hlouposti,kdo to rozkradani rozpoctu chce podorovat,at pak nebreci,kdyz se bude mit v dalsich letech spatne.