Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
No a je rozhodnuto...
Tak teď už je jen otázka, jestli Plaga zítra padne, jestli nový expert nestáhne návrat do školy, což by se taky mohlo stát 😂
@marcicek84 tak kazdy si snad dovede zvazit pro a proti a dle toho se rozhodnout, pri srovnani tech rizik stale ockovani vychazi lepe, problem to muze byt u lidi, kteri vedi, ze s temi srazenimami problem maji, coz by mohlo zpusobovat problem i pri covidu.
Kdyz se chce.... https://www.lupa.cz/clanky/jen-dva-prenosy-covi...
@hojda a chapes,ze pri posouzeni rizika musis znat vsechny informace o NU?A kdyz ty nejsou znamy,nebo se vynoruji dalsi,tak co chces posuzovat?Jo a taky pokud jsou srazeniny u mladsich rocniku a nevi se souvislost co je zpusobuje na zaklade ceho se dokazes rozhodnout,uz i brani HA ti zvysuje moznost tvorby srazenin,zeny mivaji hormonalni teliska,zena kolem 40 jeste neni v prechodu.Jak tedy vis,ze tez nemuzes byt rizikova skupina?Nevis.Takze to co pises je mimo,pokud nemas info,nejde se racionalne rozhodnout.
Dnes mi volala ředitelka z naší školky. Obě mé děti prý mohou 12. nastoupit. Syn do předškoláků do své třídy ke své paní učitelce. Dcerka také do své třídy a to díky mé práci. Ale uvidíme jak to bude, než se vrátíme z lázní. Zatím pro mě dobrá zpráva.
@marketa11112 Tohle by mě právě taky zajímalo, dělám na úřadu, který spadá pod "kritickou infrastrukturu státu", prý máme vyjednáno, že můžeme využít školky pro IZS (dosud jsem nevyužila, syna bych prostě do cizí školky někam na druhý konec města nedala, má problém i se svojí vlastní školkou). Asi napíšu ředitelce. U nás je to ale ještě komplikovaný tím, že předškoláci a malé děti jsou v oddělených třídách...předškoláků je ale ve třídě 24/třídu, tak to jsem zvědavá, jak toto budou řešit, když by jich mělo být jen 15.
@marketa11112 Tak nám k tomu zrovna taky přišel email, takže taky malej může nastoupit🙂 Juchů! (teda ještě uvidíme, co to testování, kdyby to nedával, tak kdyžtak v záloze máme babičku, ale ta ještě nebyla naočkovaná, ani děda...mají 65+)
Tak jsem koukala na jmenování ministra, že Zemana jsem málem vrhla a třikrát hurá Sputnik jede...
Takže jsem rozhodnutá, pokud Sputnik neschválí EU tak ani náhodou a tím pádem pokud bude ta možnost raději Pfizer v Srbsku... Ta naše vláda je hromada dobytku... A ať byl Blatný jaký chtěl tak dle jeho posledního proslovu by měl dávat školení politikům ve slušném chování...
@marcicek84 Rozhoduješ se základě toho, co víš teď, protože řešíš aktuální situaci. Musíš se rozhodnout, zda je pro tebe větší riziko prodělat covid, nebo se očkovat na základě stávajících informací. Když budu mít problém se sraženinami, tak se nenechám očkovat zenecou. Když bere žena antikoncepci, tak podstupuje také riziko trombózy (a předem neví, zda to u ní hrozí, to je stejné) a je jen na jejím rozhodnutí, zda ho podstoupí, nebo bude antikoncepci řešit jiným způsobem.
@hojda - „Blatný byl velice pracovitý, ale rozcházíme se v názoru, jak by měl resort zdravotnictví fugnovat. Diskutovali jsme s panem ministrem o použití nových léků, a měli jsme na to jiné názory. Dospěli jsme k názoru, že takto nemůžeme společně fungovat,“ řekl k odvolání Blatného na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš (ANO). Toto mluví za vše, prostě nechtěl skákat, jak Babiš pískal, tak musel jít. Jako škoda ho nebude, ráda jsem ho neměla. Ale aspoň byl proti neschválenému Sputniku...Zemana radši nekomentuju, je mi z něj zle. Na TV radši nekoukám už, jen čtu zprávy na netu, stačí.
@hojda ano, však jsem se rozhodla, že bez dlouhodobé studie bezpečnosti do toho jít nelze, přesně z těchto důvodu, že se může ještě něco odhalit a evidentně jsem se nemýlila... 😉
podle toho plánu návratu bude čtvrtek celkem adrenalinový den...
@ninive211 u nás ve školce budou skupinky předškoláků jen po 10 dětech 😉
@marcicek84 Tak pokud se to tak kapacitně dá udělat...proč ne. Záleží na školce, jaké má možnosti organizace.
@ninive211 u nas testovat budou. Syn to zvladne. Vcera test vyžadoval a brečel,když ho otestovat nechtěli. Je prdlej. Na testu jsem totiž byla já. Děti testují jen při příjezdu, pak už jen dospělé. Dcerce se to líbit nebude, ale zvládneme to. Me děti také chodí do rozdílných tříd. Mezi cizí děti bych je nedala, ale v jejich vlastních třídách to bude dobré.
Naši také nejsou naočkování, ale jít chtějí. V našem kraji ale není vakcína. Jako vždy se na nás vykašlali. Každopádně,když děti budou testovat, tak mi je jednou, dvakrát týdně - jak to vyjde- vyzvednou. Zůstanou s nima v respiratorech. A já budu moci do práce. Naštěstí chodím jen na tři dny v týdnu. Takže to zvládnou naší, případně ve volnu manžel.
@marcicek84 V pořádku, tvoje rozhodnutí, na to máš nárok.
@marketa11112 Snad už bude lepší počasí, že budou moci být víc venku.
At si Sputnik strčí Zeman s Babišem do pr....to si nechá píchnout jen nějakej zapráskanej komouš. Lidé ho budou odmítat. Nákup takové vakcíny jsou vyhozené prachy do vzduchu. A o to jde. Kolik asi Zeman s Babišem schrábnou.
@marketa11112 Tchánovci se taky nabídli, že pak by je tam v ty testovací dny vodili oni, ale ten první den je tam chci odvést já, donést potvrzení z práce, poptat se, co a jak...
@hojda Hmm, kdo ví. My před chvílí dostavěli sněhuláka. A pořád chumelí.
Tak aby se v tom čert vyznal... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-uved...
@ninive211 u nás stejné. To potvrzení bude daný formulář? Nebo něco sesmolí zaměstnavatel? Nevíš?
@ninive211 my jezdíme autem, tohle naštěstí neřešime. Mám využívat bus v práci . Kašlu na něj a chodím všude pěšky. A že se někdy nachodim. Miluji slunce a teplicko, už aby to bylo. I má dcerka říká, že chce konečně nosit krátký rukáv. Je jí 3,5.
@marketa11112 V tuhle dobu je každý rok ochlazení, máme v rodině oslavence, tak si toho všímám, že 14 před se chodí v tričkách a griluje venku (to slaví někdo jiný) a za 14 dní musíme být vždy zalezlí doma a topit, protože přijde hodně velké ochlazení...
Dávala jsem to vedle, prihodim i sem, jak je to s tim Spuutnikem. Zeman je neuveritelnej, to uz jsem nedala a vypnula to. Blatny mel proslov, jak kdyby tady bylo vsechno v poslednich mesicich zalite sluncem a tech 23 000 lidi, co zemrelo z casti zbytecne, jakoby neexistovalo. Nulova sebereflexe. Zije v nejakem paralelnim vesmiru. Blazinec. "Nedejme se zmast tim, ze on je dobry a Babis spatny. Oba jsou spatni, jen jeden vic." Vystizny komentar, tusim na seznamu, vcera. Akorat byl odvolan v okamziku, kdy zacal neco delat, bohuzel.

@hojda nachystame, uvidime 🤣