icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

haluzska
1. kvě 2021

Dobry den.. nevim jestli s tim ma nekdo zkusenost .. ale pracuju na hotelu mame jen okynko a ceka me operace a nejspise i nemocenska.. nevite jak to funguje? Jestli normalne na ni jit nebo se nemusi kdyz je hotel zavreny a normalne se nepracuje.. dekuji

jelenice_zavodnice
1. kvě 2021

@ilonne Jejda, v jedne KZ jsem byla k tomu oznacena kvuli prekladu z nemec. clanku a ztratilo se mi to v upozornenich. Tak se mrknu, jak bylo rozhodnuto, chvili jsem to sledovala.

jelenice_zavodnice
1. kvě 2021

@marcicek84 Docela riskantni smysleni. Pokud se nepletu, je to 90 dnu. Takze ti, co meli covida na podzim, v zime a brzo na jare uz v lete budou mit protilatky vyvanute. A jelikoz nemocnych nastesti uz hodne ubylo, tak tech s protilatkami bude hodne poskromnu v lete.
Jeste jsem cetla, ze nekteri odbornici uvazuji o 180 dnech nebo dokonce o roku ale to snad neuznava zadna zeme na svete a k tomu tu teorii hodne nabourava soucasna situace v Indii. Na podzim si to tam nechali roznest zejmena v chudinskych oblastech v nadeji, ze je jednoduse promori a ted na jare uz je jim to malo platne, ty stejne oblasti maji znova zamorene a uz nevedi co s tim. Uz davno dosahli i testovaci maximum, ty zverejnovane cisla jsou jen zlomek nemocnych a nakazenych 🤔

hojda
1. kvě 2021

@jelenice_zavodnice U nás ve třídě je pouze jedno dítě, které se netestuje, protože covid prodělalo a to ho mělo ještě ten první týden, co začala škola.

jelenice_zavodnice
1. kvě 2021

@hojda No jo, bylo by to krasny kdyby promoreni casti populace fungovalo spolu s proockovanou casti ale zatim tomu nic nenasvedcuje 🤔

marcicek84
1. kvě 2021

@jelenice_zavodnice ja ale reagovala na ty plna Egyptska letadla,kdyz tech 90 dni se aktualne da vyuzit prave pro Egypt ci Tunisko,protoze presne jak pises v lete to jiz bude pase,proto jsou ted ta letadla plna.V kombinaci s vouchery lide radeji vyuziji a jedou ted nez aby cekali na to jak to bude v lete a kdyz vedi,ze budou mit po vyhodach z 90 denni imunity.

jelenice_zavodnice
1. kvě 2021

@marcicek84 To je tedy mozny. Ja pochopila, ze to myslis obecne, ze se lidi hromadne pohrnou na dovolene hlava nehlava kdyz uz jednou meli covida.

marcicek84
2. kvě 2021

@jelenice_zavodnice tak urcite se najde i skupina lidi,ktera pojede stuj co stuj.

marketa11112
2. kvě 2021

Pokud clovek prodelal covid, nema narok tri mesice na bezplatné testovani. Stat imunite opravdu veri.

hojda
3. kvě 2021

Zajímavé.....testování pomocí mobilní aplikace z očí: https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/covid-19...

hojda
3. kvě 2021

@marketka_m Tak z mnoha anticovid stránek se najednou stávají stránky, které podporují Rusko.... Jasně se tím ukazuje, kdo ty informace vypouští a s jakým záměrem: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/analyza-tr...

jelenice_zavodnice
3. kvě 2021

@hojda Kdybys videla, co se ted o vikendu delo i na slovenskem modrem koni. Tazeni proti zapadnim covid vakcninam...jako tam je to mnohem vetsi prorusky a celkove i protivakcinacni extrem nez tady i za bezneho provozu ale tento vikend bylo videt, ze se nekdo fakt snazil...

marcicek84
3. kvě 2021

Tak od pondeli bez rousek venku? Vzdyt to stejne nikdo nenosil...

jelenice_zavodnice
3. kvě 2021

@hojda To je presne ono. Ty zle vakciny jsou jen ty “ze Zapadu”. Jako vetsinou Sputnika nikdo nejako napadne nepropaguje ale vsechny ty screenshoty tajnych informaci a vedlejsich ucinku vakcin se vztahuji vyhradne na Pfizer a Astru. K Moderne jsem jeste nic nevidela ale to neznamena, ze to neexistuje 😉

marcicek84
3. kvě 2021

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spanelsko-po...
A Svedsko se toho hned zbavuje a bude to darovat chudym zemim...

marcicek84
3. kvě 2021

@jelenice_zavodnice a proc asi? Kdyz Pfizerem a Astrou se zacalo ockovat nejdrive,tak je logicke,ze se nejdrive neco provalilo...Moderna je tady jen vemi kratce,vsak vyckejme a Sputnik v Evrope tez neprorazil...nakonec to vsechno bude na jedno brdo...

jelenice_zavodnice
3. kvě 2021

@marcicek84 Neni pravda. Sputnikem se zacalo ockovat ve svete driv nez Modernou, Pfizerem nebo Astrou. A takova Cina zacala ockovat uz v cervnu 2020.

marcicek84
3. kvě 2021

@jelenice_zavodnice tak jeste jednou, jak jsem psala v Evrope se Sputnikem ockovat masove nezaclo.Takze tady mame nejvic udaju prave o Pfizeru a Astry,nakonec snad ani ten Sputnik neni schvaleny EMOu.
Nepsala jsem tedy nic o tom,kdy se kde zaclo ockovat Sputnikem,ale o tom,ze v EU zatim nejde o nic masoveho.

jelenice_zavodnice
3. kvě 2021

@marcicek84 V prvni casti prispevku nepises o Evrope. Ja si nemuzu vycucat z prstu co se ti honi hlavou u psani prispevku a opomenes to tam sdelit.
Vsechny ty hoaxy pisou vzdy o celosvetovych problemech a postizenich z ockovani, nikdy to neni zadna konkretni evropska zeme, vlastne ani jina konkretni zeme kde by se dalo snadno dohledat a overit.
Toto tema ukoncuji, musim se psychicky pripravit na zitra.
Dle nejnovejsiho hoaxu se jako tehotna musim vyhybat vsem ockovanym lidem, takze zitra ve vsi ucte oznamuji tchanovcum, ze uz je nechci videt, protoze se zaprodali tomu zpropadanemu farmaceutickemu prumyslu operujicimu na volstryt a nechali se ockovat a moje nenarozene dite by z te jejich vakciny mohlo chytnout neco oskliveho.

marcicek84
3. kvě 2021

@jelenice_zavodnice prosim tebe pisu cituji... Moderna je tady jen vemi kratce,vsak vyckejme a Sputnik v Evrope tez neprorazil...je treba to cist cele,vzdyt to jsou tva slova...🤷🏻‍♀️
Jestli se pripravujes na konec sveta,tak zitra jeste neprijde 😉

jelenice_zavodnice
3. kvě 2021

@marcicek84 Ja konec sveta necekam narozdil od jinych a nebojim se mit vic nez jedno dite 😉

marcicek84
3. kvě 2021

@jelenice_zavodnice tak to uz cekas treti,ne? 😉😀

hojda
4. kvě 2021

Imunita po očkování a promoření
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-tri-milio...

marketa11112
4. kvě 2021

u nas je jeden clen rodiny ockovan prvni davkou astry - a reakce hnus, horecka, nevolnost , unava - nekolik dni. druha osoba ma jednu davku pfizera. a bez reakce. mate nekdo zkusenost jaka je reakce na druhou davku? dekuji

hojda
4. kvě 2021

@marketa11112 Myslím, že někdo psal, že u Astry bývá reakce na první dávku a u pfizeru případně po druhé dávce. Taky se někde psalo, že u těch, kteří covid měli taky bývá reakce častější. Nechala bych si před očkováním změřit protilátky, pokud by daná osoba covid prodělala, nebo měla podezření. Někde to stojí třeba jen 400,-.

hojda
4. kvě 2021

Dneska je to tedy zase fičák s tím Hamáčkem. Poslední dobou je těch velkých zpráv nějak hodně....Vrbětice....audit Babiše.....Hamáček se sputnikem......Bečva...... Jsem zvědavá, co z toho bude, člověk už ani neví, čemu může věřit a co je nám šikovně podsunuto z Ruska.....

marketa11112
4. kvě 2021

@hojda ju, cetli jsme asi obdobne clanky. Spis by me zajimala osobni zkusenost.

Strana