Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marge_s dekuji. Jsem tedy zvedava, jak dopadnou u nas.
Mam Pfizer - obe davky bez vyraznejsiho problemu - jen bolest paze, lehci unava a trochu bolest kloubu. Kolegyne po prvni davce AZ horecky, bolesti, nemohly v klidu dojit pomalu ani na wc. Moje segra po prvni;davce AZ uplne v pohode, bez reakce. Zbytek rodiny Pfizer - mamka (alergicka) obe davky uplne v pohode, muj tatka po prvni davce taky ok a muj muz po prvni davce taky nic.
U nás jedna Astrazeneca u učitelky, tam nějaká reakce byla po první dávce. Prababička Pfizer bolest ruky má už obě dávky, strýc a teta od manžela nic (jeden Pfizer a jeden Moderna) mají obě dávky, moje teta Pfizer nic, strejde Pfizer ten reakci měl (teplota, zimnice) oba Koronavirus prodělali v říjnu, teta slabě, strejda měl průběh horší, zatím mají jen první dávku. Na jejich místě bych si nechala změřit protilátky před očkováním.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/navraty-z-... tak to je fakt chyba,takze na podzim tu je dalsi vlna...kdyby to pusobilo na ty mutace,ale ono se vi,ze to je neefektivni...a po ceste v letadle se to roznese i mezi negativne testovane,to proste nevymyslis. Cestovani zdar.
@marcicek84 ale ne, rikalas, ze se to “vyresi samo” a zmiziii
@marge_s zmizí nebo se natolik oslabí, že nebude dělat problémy. Nicméně zatím v této fázi nejsme a víme, které mutace obcházejí očkování, tak mi to přijde pak docela úsměvné, protože je jasné, že očkovaný bude pro ostatní v letadlem a všude rizikem. A na podzim přijdou na to, že očkovaní bylo na prd, protože tu bude další vlna...tak to dobře vedou amatéři, vždyť ani Brity nepustí z ostrova, protože mají strach, že mutace...
@marcicek84 jo taaaak 🤣 ale mluvila jsi o letosnim lete 🤔
Hele a vis, ze kdyz se k tobe priblizi ockovany clovek, tak budes neplodna? Taky tohle pry nekde psali...
Jinak vazne, napad je to fakt nestastnej, kdyz to pred par dny psali, tak jsem myslela, ze jsem blbe slysela. Jsme nepoucitelni.
Kdo hlasuje pro dalsi vlnku? 🙂 ja jo (prestoze si nemyslim, ze tohle bude pricinou, jen dalsi stripek v mozaice. )
@marge_s tak jako na podzim asi něco ještě bude...i když už asi ne v té míře. To je vtipné a jak by ze mě ten očkovaný udělal neplodnou :D tak některé věci jsou dost přitažené za vlasy, spíš bych věřila, že se neví, jak to bude působit na případnou plodnost očkovaných, ale to se taky zjistí až časem...
@marge_s Je to furt dokola a tohle mi jako oslabování nebo mizení fakt nepřijde☹ https://www.seznamzpravy.cz/clanek/umiraji-stal...
Spíš to spěje k tomu, že si tu tím promořováním vytvoříme další a horší mutace😒
@marcicek84 Už jsem narazila na pár sestřiček, které psaly, že otěhotněly po první dávce vakcíny. https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/ock...
@marcicek84 ja nevim :D to nevymyslis. Mozna si ti blbouni mysli, ze jak nas ocipovali, ta ten cip vyzaruje nejake zareni, fakt nevim :D Na budouci plodnost by to vliv mít opravdu nemelo, neni moc jak, zato covid samotny v podezreni je a muze to byt do budoucna fakt problem. pokud vyjdu z teorie "ja ja ja pak nic a pak ostatni", tak me by se spis uz siklo 😝 ...ale to je trochu cerny humor 🙂
@hojda ja myslim, ze jeste zdaleka neni vsemu konec. Britanie se pripravuje treti davkou ockovani, pokud mozno modifikovanou dle mutaci, ale jen pro vybrane skupiny. Maji spocitane, ze to jim umozni udrzet epidemii pod kontrolou a relativne normalni zivot. Tak jsem na ne zvedava. To se u nas teprve budou snazit nekteri domoci prvni davky.
Kdyz vidim, co vsechno rychle rozvolnili, s argumentem "opoustime system icidence, ten je jen orientacni", tak se bojim, ze si dame fakt dalsi kolo. K tomu uprednostnovani i Ag pred PCR na akcich typu fotbal, platnost Ag testu 72 (!) hodin, PCR tyden, zruseni testu pro ockovane.... Uz oscilujeme kolem R 0,9 , ale strasne se chci mylit.
Mimochodem, @marcicek84 to odpousteni testu je presne to, co povede k rozdeleni spolecnosti. "Vyhody" pro ockovane v okamziku, kdy vakcina neni dostupna pro vsechny. Obavam se, ze to dava prostor k tomu, ze pojede protekce ve vakcinaci jeste ve vetsim mnozstvi. Jakoby tech naockovanych bylo takove kvantum, ze par dalsich testu by zruinovalo stat. Vubec se mi to nelibi. A vubec....
@hojda ted uplne nevim, co mas na mysli, ale co jsem slysela, tak na stadion ti staci Ag 72 hodin stary. Takze v zasade staci ve vetsine pripadu potvrzeni z prace :/ Naopak Cesta ze tmy mela nejake trable a jejich sef se vztekal, ze na to kasle, protoze jim neco uz povoleneho zakazali, ale to uz si moc nepamatuju. Bordel v tom je.
@marge_s no hlavně výhody to jsou v uvozovkách. Falešný pocit bezpečí to je, nic jiného, však na podzim zase bude po výhodách a bude třeba další dávku. Vhledem k letošním omezením v zahraničí se mi tam ani nechce. Jsem ráda, že jsme to stihli min.rok, kdy to ještě šlo. Letos s výhodami pro očkované, kteří mohou šířit mutace nic moc vyhlídky. I když letecká spol. možná bude vyžadovat test i po očkovaných,uvidíme.
@hojda po první není po obou to za prvé a za druhé taky někomu to může dělat problém a jinému ne. Zde významnou úlohu hraje čas.
@marcicek84 ale tak pro nekoho to "vyhoda" je. Pokud udelaji rekneme ted ten covidpass, se kterym se ockovanec bude moct prokazovat od kadernika pres fotbal az do letadla, tak to urcita vyhoda je. Nemusis litat po testech. Mne to je treba jedno, testu se nebojim a stejne nikam nechodim, ale nekdo to jako vyhodu citit muze.
Jestli ma ockovany falesny pocit bezpeci je asi diskutabilni, ale verim, ze se nektere skupiny mohou po ocku chovat rizikoveji, to ano.
Zatim to teda vypada, ze s nejvetsi pravdepodobnosti nejsou bezpriznakovi ockovani infekcni, ale jistotu nam da az cas. Ja bych to taky nepodcenovala. :/ Hlavne ale kvuli tem mutacim
Nebyli jsme v zahraničí loni, nechystáme se ani letos. Podle mě to byla zbytečná hloupost loni a stejná hloupost je to letos. Loni se podlehlo falešnému pocitu bezpečí a jak to dopadlo? Snad se dá jezdit po Čechách.
@ilonne no ale to znamena opet vsude narvano,min.rok to byla docela katastrofa.Kazdopadne letos se do zahranici nechystame ani my.
@marge_s covidpass nejde drzet do nekonecna ne na sluzby apod. Pokud klesne incidence.Jestli budou podniky pro ockovane a pro neockovane,tak to uz zavani docela kastaci na lepsi a horsi lidi.Naopak kdo si udela test,toho se nebude treba bat,ale toho ockovaneho netestovaneho toho bychom se bat asi meli,protoze to bude prenasec mutaci.To s tim covidpasem mozna jeste pujde u toho cestovani,i kdyz z logiky veci i to je dost na hrane.
@marcicek84 tak jednoduchy to neni. Samotny test je malo, pokud zvoli system Ag s platnosti tri dny nebo PCr s platnosti tyden. Nevim, proc by covidpassy mely byt neudrzitelne, jina vec je, ze v cechach se na nejakou kontrolu zase vsichni vyprdnou. Kdyz uz ted kadernice v tv vykrikuje, ze nic kontrolovat nebude, nedelam si iluze. :/ naznak kastovani cejtim v okamziku, kdy neni mozne se normalni cestou k ockovani dostat :/ Na druhou stranu, pokud by byl alternativou bezplatny ! PCR test, tak problem nevidim. Ale to se u nas nestane :D uvidime 🙂
@marge_s takze to kastovani bude,musely by byt bezplatne neinvazivni PCR a bez front.Hele tak kdyz ty vakciny nemaji bezpecnostni studii,tak to je vylozene natlakova akce pro slabsi povahy.
@marcicek84 Tak třeba do lázní mohou teď jen lidi po covidu a očkovaní ne.
@marcicek84 kdyz pristoupim na tvoji hru "to je problem tech slabsich jedincu". Ale oni maji svobodnou volbu. Stejne tak, jako si nemusis koupit ty ruzove pilulky na boleni hlavy jenom rpto, ze je na to hezka reklama. Ja se zatim pod natlakem teda necitim. A nemam ve svem okoli nikoho, kdo by se nechal ockovat vylozene kvuli nejakym utilitarnim zalezitostem. U vsech je priorita zdravi, vetsinou svych bliznich.
@marge_s kdyz si vezmes,ze uz ted pripousteji,ze to vydrzi tak do podzimu,pak dalsi davka,tak je to vic byznys.Svobodna volba bude kdyz bude existovat bezplatna a dostupna alternativa.Lide jsou v soucasne dobe spise vmanipulovavani do vakcinacniho experimentu,pomoci vyhod,ale myslim,ze s koncem prazdnin "vyhody" skonci i ockovanym,vic tomu nedavam,pac pak se budou resit ty dotazene mutace..
@marcicek84 proc by skoncily? ja si myslim ze vyhody "pojedou" dal
@marge_s jinak o zdraví podle mne nejde.. kolem mne lide mladi (20-40) říkají že jdou se očkovat aby svět byl normální.. z nemoci strach nemají .. je jim to jedno
@marketka_m takovy lidi kolem sebe jaksi nemam, ale vim, ze to neznamena, ze neexistuji 🙂
...mozna i proto, ze kolem sebe nemam tak velky vzorek mladych lidi 🙂
@marcicek84 nechame se prekvapit ;)

@marketa11112 i z okoli to sedi. Reakce vetsinou mladsi ockovanci, po pfizeru/moderne - druhe davce vyrazeni z provozu. Astra pribuzni odpadli po prvni davce. Druhou jeste nemaji.
Na druhou davku jsem si “objednala” volne dva dny, po prvni lehka zimnice a teplota, tak ocekavam automaticky podruhe jeste trochu vetsi divocinu