icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
16. čer 2021

@marge_s jasně, já se všeho bojím a hlavně, kolik těch nesmyslných opatření už soudy vládě ztrhaly, pak kdo to má těžké 😂 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/porad-doko...

marge_s
16. čer 2021

@marcicek84 jak to spolu souvisi ? 🙄
Btw tohle je mi uprimne jedno, jen to ukazuje na impotentnost nasi vlady. A ze je neschopna vime.

marcicek84
16. čer 2021

@marge_s souvisí to asi tak jak tvé předchozí příspěvky k mé osobě 😉

hojda
16. čer 2021

@marcicek84 souhlasím, ten vývod je megahloupost.

hojda
16. čer 2021

@marge_s ještě tam chybí Karkulka a hejkal

marketka_m
3. črc 2021

zadne prekvapeni..vsak jsem to zde psala ze to prijde..co bude dalsi krok?aneb jak donutit lidi k ockovani
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kdo-neni-ock...

marcicek84
6. črc 2021

@marketka_m https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/pfize... koukni,uz to z nich leze,ockovani ani tim slavnym Pfizerem uz na podzim neni uplne ucinne,takze papa vyhody pro ockovane...

autor
6. črc 2021

@marcicek84 sice nevím jaká diskuze byla zde před tím a o čem (nebyla jsem tady několík měsíců), ale mě to fakt baví s tím očkováním😅🙈 očkujte se, jde sem delta. Hups, na deltu to nefunguje, bude další (nejspíš inovovaná) dávka, jinými slovy, na něčem ty prachy nahrabat musíme... Stále si stojím za tím, že i Covid se bude chovat jako ostatní obdobná onemocnění, které byly drastická a po 2 letech "zdomácní" a "zkrotne". Škoda jen, že se Peková totálně sekla a ta mrcha tu je pořád

autor
6. črc 2021

*která byla drastická

marcicek84
6. črc 2021

Anonymni,jenze Delta je prave uz dost mirna,sice o dost vice nakazliva,ale mirna.Na Deltu funguje snad jen Moderna,ale fakt to bude preockovani s takovou s kazdym podzimem a novou mutaci,je to utopie...muj odhad je,ze lidi jeste zvladnou 3.davku a pak se i na to ockovani plosne vyprdnou...

marge_s
6. črc 2021

@marcicek84 To není pravda, to je zase Beranuv pokrouceny vymysl, desetkrat vyvraceny. Riziko hospitalizace je pravdepodobne priblizne 2x vyssi nez u alfy, ale vzhledem ke slozeni lidi, kteri to maji to vypada, ze se to velmi dobre vykompenzuje :/ Presnou ucinnost ockovani jeste nezname, data dobihaji. Zjevne je ta ochrana lehce nizsi, ale porad jeste slusna. Koho to zajima do hloubky, doporucuju

https://www.youtube.com/watch?v=e3lx6Scwfhg

shrnuti poslednich dat, rozdily mezi nabehem imunity u AstryxPfizeru, incidence a rozlozeni mutaci vcetne delta+ v jednotlivych zemich.

Pokud se dostatecne rychle proockujeme, eliminujeme nutnost dalsich preockovani - vzniku dalsich mutaci. Easy.

marcicek84
6. črc 2021

@marge_s asi to neklapne s tim,ze se vsichni rychle naockuji,po 27.7. nebude koho ockovat a to budeme kolem 50 procent naroda.Treti davka a kolik jich pak jeste bude,co pul roku vcelka,vzdyt je to utopie...

marge_s
6. črc 2021

@marcicek84 prave, pojede dalsi vlnka (oni to bude asi kolem 60% nakonec, mizna, ale je to proste malo)

marcicek84
6. črc 2021

@marge_s no 60 procent to asi fakt nepreleze...navic ucinnost na Deltu to az tak nema,takze na podzim jsme jasni, s tim,ze pocitam,ze se zase po volbach zacne zavirat,takove dejavu,takze nevim jak ty,ale my uzivame leta a volnlsti co to jde,pokud zas trictvrte roku budeme sedet doma...

marge_s
6. črc 2021

@marcicek84 myslim, ze jsem se zmylila, ze pres 60% by to melo byt, ale jen dospele populace. Na deltu fakt malo. 🤷🏾‍♂️ A jo, taky se snazim obehnout a pozarizovat co nejvic, abych na podzim nemusela. (Ja mam paradoxne vic uzivaci volnosti v lockdownu-vic casu na traveni s rodinou). Ale jinak vzhledem k tomu, ze nejrizikovejsi clen jeste ocko nema, tak to na nejake megajuchani v davech teda jeste neni. Ale pristi leto je nase 😀

marcicek84
6. črc 2021

@marge_s takze celkove kolem 50 procent,ale oni jeste nektere k tomu donuti,ze to treba k tem 60 procentum skoci,takze na podzim opet spolecnost rozdelena napul a na podzim uz i zmizi vyhody pro ockovane kvuli Delte.Ja v tom ptoste nevidim smysl,uz jsem i cetla clanek,ze se bez ucinneho leku na covid neobejdeme,ze tech mutaci vznika tolik,ze bychom se museli preockovavat neustale,to fakt lidi delat masove nebudou,myslim,ze zkousnou max.3 davky a pak se na to vyprdnou...Tak asi dost covidoveho okenka,nebudeme si kazit leto 😉

marketa11112
6. črc 2021

@marcicek84 ty nejsi na dovolene? Ja na tebe sazela.

marcicek84
6. črc 2021

@marketa11112 takova starostlivost,hele ja uz nam po,stihla jsem to jeste v cervnu,bylo to paradni 😉 ted tu mame remeslniky,ale neboj,urcite jeste nekam pojedeme 😉 a co ty a tve plany? Jedete nekam,nebo radeji budes kuratum delat kvocnu? 🤣

marketa11112
7. črc 2021

Plany se plni do puntiku. U nas pohoda. 🙂. Jsem rada, ze se dari.

marketa11112
7. črc 2021

@marcicek84 ps: I ta nase kvocna funguje paradne. Mame krasna kuratka. Holt některé deti si mysli, ze kure se vyskytne v pytliku v Tescu samo, nase vedi, jak to funguje ve skutecnosti. 🙂.

marcicek84
Odpověď byla odstraněná
marge_s
8. črc 2021

@marcicek84 marci, to je jen nazor ;) to nemuzes brat jako fakt ;)

marcicek84
8. črc 2021

@marge_s tak nazor pred pul rokem,ze na nove mutace soucasne vakciny nebudou zabirat se jaksi vyplnil,takze dalsi nazor a uvidime za dalsi pul rok,ja se divim,ze po tech zkusenostech to nekteri neustale shazuji ze stolu,byt je to i docela logicke...

marge_s
8. črc 2021

@marcicek84 problem je, ze nekontrolovane sireni ty mutace generuje mnohem spolehliveji nez ono hypoteticke sirenim mezi ockovanymi. I ta delta vznikla divoce v neproockovane indii, brazilska, britska-strjna situace. Takze tady mame jistotu, ze to je spatne. Lepsi reseni nez ockovat, pokud mozno rychle, nemame. Co bude uspesne, ukaze jen cas.

Btw jsem moc zvedava, jestli Pfizer bude mit ten lek.

marcicek84
8. črc 2021

@marge_s Tak ono je uz ted jasne,ze jen ockovanim se to nespasi,ze je to kvuli mutaci nerealne naraz ve stejny cas proockovat cely svet,takze mutace tady budou porad a mezi ockovanymi se rozsiri prave ty zakernejsi,takze vakcinace by musela byt donekonecna a hodne casta....porad nechapu,ze nekteti krecovite teto myslenky drzi,je to jen pokus oockovat svet a pak se bude cekat co tu udela s populaci...za me ma to vyznam jen pro ty rizikove skupiny,pro ostatni by mel byt k dispozici krome jejich imunity prave i ten lek,az tato kombinace by mohla byt opravdu ucinna,ale jedno bez druheho bohuzel ne...

hojda
8. črc 2021

@marge_s Ty informace jsou zase hodně protichůdné, jednou vakcína nestačí, jindy stačí i ta nepříliš účinná https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3321156-braz...

marcicek84
8. črc 2021

Jo,kdyz je treba medialni masaz,aby se co nejvic osob oockovalo,tak to ted staci,az budou mit dve davky,tak to stacit samozrejme nebude...

marge_s
8. črc 2021

@marcicek84 ale tak to se vi odzacatku, ne? Btw i my z lidu jsme se o tom bavily v souvislosti s vyjadrenim epidemiologa Tegnela. Vsechno je to o souboru opatreni, stejne jako nas nespadi “jen rousky”, “jen respiratory”, “jen ocko”. Ale je to dulezita soucast a nic lepsiho ted nemame 🤷🏾‍♂️
Ta predstava, mutace budou pri arne generovat ockovani je blbost. Cim vic nakazenych, vic mutaci. Malo nakazenych ockovanych, mene mutaci. To samo nevylucuje, ze se nejaka neobjevi, jen je ta sance nizsi nez bez ocka 🤷🏾‍♂️ Vsechno je to o tom “co je lepsi/horsi, ne o tom “co je dobre/spatne”

marcicek84
10. črc 2021

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek... uz to z nich pomalu lrze,pro mlade po AS krevni srazeniny po mRNA zanet srdecniho svalu...vsak casem teprve uvidime s cim opravdu mame tu cest.Stale si myslim,ze mladi ockovani byt nemaji,ne plosne,jen rizikovi...

marcicek84
10. črc 2021

@marge_s ale tak ty mutace vzniknou v rozvojovem svete a zase prijdou,tomu nezabranis,me bavi,jak chteji vsechny donutit k ockovani pod rouskou zodpovednosti,pritom sami nezodpovedne poradne nevi vsechny NU a o techto pripadech se nemluvi,takze usudek,at si kazdy udela sam...

Strana