icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
31. bře 2020

autor : jen pro tebe : proc mluvim o spojeni zeman a cina
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vyhruzny-d...

autor
31. bře 2020

@marcicek84 já se vždy třesu radostí, že konečně půjdeme na procházku ven, jdeme tak 1 až 2x do týdne, jinak jsme zavření doma. No a po 5ti minutách mám dost, špatně se mi dýchá s těším se domů, až budu moci zase dýchat 😒
@marcicek84 2 děti? Já zaznamenala jen to 1 v USA.

hojda
31. bře 2020

Teď jsem slyšela ve zprávách 12-leté dítě ☹, ale nevím, ve kterém státě, to jsem přeslechla.

marcicek84
31. bře 2020

Anonymni - no dve,uz presne nevim odkud bylo to druhe...kazdopadne v rousce se nedycha dobre,v tom se neda moc dobre fungovat,takze snad to vydrzime a trochu se to rozvolni,uvidime,musime verit...

odula
31. bře 2020

@marketka_m ten článek "ctidoma" je jeden z nejlepších jaký jsem v poslední době četla 👍

mourovatakocka
31. bře 2020

https://www.extra.cz/ve-spanelsku-zemrela-pri-p...
Doufám, že je to jen nějaký hoax.

marketka_m
31. bře 2020

@odula co si myslíš na toto téma?
jako mně to celkem potvrdilo to, že média mají drsnou moc..

autor
31. bře 2020

@marketka_m to mají 😉

autor
31. bře 2020

Slovensko má s největší pravděpodobností první případ úmrtí na nemoc COVID-19, kterou způsobuje koronavirus. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Devětapadesátiletý pacient zemřel v pondělí pouhý den po propuštění z nemocnice do domácího ošetření; zdravotnické zařízení podle ministra v případu patrně pochybilo.

"Pitva u tohoto pacienta potvrdila, že šlo o oboustranný zápal plic. Pacient skonal na kardio-respirační selhání," uvedl Krajčí. Dodal, že patolog ještě bude zkoumat původ zápalu plic.

Pacient byl podle ministra pozitivně testován na nemoc COVID-19. "Proto je velmi zarážející, že byl den předtím propuštěn z nemocnice," řekl Krajčí.

marcicek84
31. bře 2020

anonymní, že by se už přišlo na to, proč že to mají tak málo nakažených? Všechny pustí, že jsou zdraví, taktéž je otázkou jaké mají testovací kapacity...no nebude to ani u nich růžové...

myleii
31. bře 2020

@marcicek84 par dni zpatky jsem to nekde cetla, testuji zalostne malo, maji (nebo tedy kdyz jsem to cetla meli) nedostatek testu a delali jen 300 testu denne. Celkove neco pres 6.000 testu. Ale uz si nevzpomenu kdy jsem to cetla, mozna uz to bude tyden zpetne...

marcicek84
31. bře 2020

@myleii tomu bych i verila,ze malo testuji,ale tim si spis zadelavaji na pruser v budoucnu

marketka_m
31. bře 2020

kulminace 17.7. - četli jste?? no tak to s máme na co těšit.. léto bude vskutku zajimavé

autor
31. bře 2020

@mourovatakocka to je příšerná informace. Taky doufám, že to není Covidem

autor
31. bře 2020

@marcicek84 v Číně taky byly případy, že pacient je zdravý, pustili ho domů z nemocnice a do 2.dne zemřel

autor
31. bře 2020

@marketka_m ne, máš odkaz? Myslím tu kulminaci

marcicek84
31. bře 2020

anonymni, asi to muselo opětovně nějak propuknout a mnohem silněji, no těžko říct

pratensis
31. bře 2020

@re_barbora Jů, děkuji, teď už to nestihnu, ale zítra si se zájmem přečtu. Zajímala by mě nějaká jeho reflexe, protože jeho názory na začátku mohly dost přispět k tomu, že do zahraničí lyžovat vyjelo víc lidí, než by mohlo... Na druhou stranu, jak tu někdo vkládal odkaz na článek toho Čecha žijícího v Itálii, tak ten tam dobře píše, že není fér soudit chyby druhých v situaci, která je úplně nová. Já sama jsem taky nečekala, že se to bude šířit až takhle rychle... Každopádně děkuji, ráda na to mrknu.

autor
31. bře 2020

@mourovatakocka dívala jsem se i na další články na tomto portálu a přijde mi, že pro ně je hlavní prvotní senzace z černé kroniky 😔 snad tato smutná zpráva nemá co do činění s tím svinstvem. Už by to byl druhý císař, co nedopadnul. Ale při CS hraje roli i anestezie. Znám případ, kdy dali epidural a matka jim tam malém exla a dítě s ní. Naštěstí to tehdy dopadlo dobře, dítě se porodilo císařem a matku resuscitovali a vzpamatovala se. Ale rovněž měla zástavu. Někdy se spinální cs dělá taky formou epiduralu. Takže rovněž se mohlo jednat o souhru náhod, nebo pochybení personálu. Nic není napsáno, proč zemřelo dítě, anebo jsem to přehlédla?

pratensis
31. bře 2020

@marcicek84 + anonymní Různě v tisku se taky objevují zkušenosti pacientů (pokud se dobře pamatuji, tak i z různých částí světa, každopádně spolu nijak nesouvisejí), kdy se nemoc zmírnila nebo ustoupila, už se zdálo, že dobrý, a pak znovu udeřila. Možná jste na to taky narazily. Zní to docela strašidelně. Právě mě zaujalo, jak se ty výpovědi v tomto opakovaně shodují.

autor
31. bře 2020

@pratensis jj, četla a hodně často. To mě taky hrozně zarazilo, že 2 dny ok a nemoc udeřila znovu a silněji

autor
31. bře 2020

Dnes se že všech stran chrlí tak šíleně smutné zprávy a tahle mi už hrkla do očí slzy

V Londýně nákaze v jedné z nemocnic podlehl 13letý chlapec. Zdravotníci o něm odmítli zveřejnit jakékoli další informace. Podle televize Sky News ale neměl žádné jiné zdravotní problémy.

autor
31. bře 2020

A jak to je vlastně s těmi, co jsou pozitivní na Covid a jsou doma? Kontroluje je někdo, anebo chodí někam na kontroly? Kdy se jim dělá testy, zda jsou skutečně ok?

marketka_m
31. bře 2020

o te kulminaci rikali i v TV..a ja to cetla na novinkach...
jinak dnesni clanek zde...co rikate?
https://eurozpravy.cz/veda-a-technika/veda/koro...

marketka_m
31. bře 2020
autor
1. dub 2020

@marketka_m myslím, že to příliš zlehčují. Že těch lidí bez příznaků a se slabými příznaky není tak moc, aby to procento spadlo na tak nízko. Jako bylo by to krásné a bylo by to super. Ale za tohoto předpokladu by to museli mít skoro všichni na území, kde ta mrcha je.
Druhý článek fakt super čtení, vtipně napsáno. Tato konspirace putuje už delší dobu a je zajímavá. Hlavně to s tou Pekovou, jak USA hned zareagovalo. Člověk se vážně musí ptát, zda to je jen souhra náhod, anebo něco na tom sakra je. Tuhle teorii hodně řešila @orisek56 , dokonce dávala i ukázky toho, co říkal Gates a zmínila, že původní video bylo stáhnuté a je nedohledatelné. Takže za mě, by možná k této konspiraci mohla něco napsat. I když kdo ví, jestli to znovu napíše, když to napsala v té první diskuzi, byla skoro ukamenována a nazvána za blázna. Za mě je tato konspirace jedna z možných scénářů. Ale z druhé strany, opravdu jsou Američané tak blbí? Vše na ně ukazuje. Za mě, pokud to bylo schválně, buď za to může někdo třetí, co je v pozadí, ať už nepřítel USA, anebo opravdu Gates, který se vyjádřil, že by to bylo třeba udělat s ohledem na přelidněnost. Ale to si zas myslím, že kdyby to bylo z jeho labky, mělo by to větší grady. I když.... Kdo ví, co ta mrcha ještě umí způsobit. Poláci psali, že umí napadnout varlata a způsobit neplodnost mužů... Mno... Uvidíme, jaká konspirační teorie přijde příště 😉

hojda
1. dub 2020

Zrovna běží tiskovka se statistikami a řeč čísel je zatím dobrá, snad jsou modely dobře nastaveny. V půlce dubna se počítá s 8000 diagnostikovaných a statistik tam i říkal, že v Čechách je ta mortalita opravdu malá.

orisek56
1. dub 2020

Na toto video jsem narazila vcera........ Konference z rijna minukeho roku, kde uz mluvili o pandemii koronaviru a kolik to zabije lidi atd..... Jak o tom mohli vedet....a kdo tu konferenci zastituje? Hmmm

https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174
Strana