icon

Menstruační kalíšek - ano/ne?

mainka
2. kvě 2017

Přemýšlím o koupi menst. kalíšku. Jaký se vám osvědčil nejvíc? Přidejte vaše zkušenosti, prosím 🙂

Strana
z3
herminka
7. kvě 2017

Já mám kalíšek už 10 let (z toho celkem cca 2 roky jsem byla těhotná nebo nemenstruovala po porodu) a dodnes blahořečím tomu, kdo ho vymyslel. První cca 3 roky jsem měla Mooncup (tehdy nebylo nic jiného k sehnání), před 6 lety jsem koupila Yuuki, oba patří asi spíše k tužším, ale mně to vyhovuje, kalíšek se snadno rozvine.
Vyndávání i aplikace jsou otázkou cviku, poprvé jsem ho taky dolovala asi 20 minut celá zpocená, užuž jsem si myslela, že budu muset poprosit manžela, ať mi pomůže, až se vrátí z práce 😀 Ale stačila jedna dvě MS a neměla jsem nejmenší problém.

andelka
7. kvě 2017

@verunka_korunka můžu no. Když mám ms silnější a na noc,nebo když můžu vylívat jen ráno a večer tak použiji L. No a když už ms končí nebo když jsem doma tak S. Rozdíl je v tom,že S jsem schopná vědomě vytlačit,posunout ho vnitřními svaly níž,což je fajn,protože občas ho hledám jak je malý,tak zajede hloub. L ne,tam musím ručně,ten drží fest. Ta velikost L je pro mě maximum,ale rozvine se většinou bez problémů a necítím ho.

kockopes2724
7. kvě 2017

Jako je super, ale po druhém porodu jsem neustále bojovala při silnější MS s protékáním, teď jsem po třetím porodu, beru antikoncepci pro kojící takže jen špiním nebo slabě krvácím tak už neprotéká, posiluji pánevní dno tak snad i potom už nebude problém

lucinka58
7. kvě 2017

Za mě kalíšek určitě ANO!!!! Já mám Ladycup a jsem naprosto spokojená 🙂 Teda teď jsem ho cca 3 roky nepoužila - první těhotenství (pak teda 2 menstruace jsem používala) a teď druhé těhotenství. Ale předtím jsem ho používala 3 roky a nedám na něj dopustit - nic lepšího už vymyslet nemohli. Neproteče, necítíš ho a hlavně nevyhazuješ spousty peněz za tampony nebo vložky (které já osobně úplně nesnáším) 🙂

eva118
7. kvě 2017

Ještě písnu pro holky, co se bojí toho vyndávání. Já jsem s tím problém vůbec neměla, asi proto, že jsem si sedla na vanu tak, jako jsem to dělala v šestinedělí, když jsem se co chvíli potřebovala očáchnout, ale nechtělo se mi lézt do vany celá. Prostě si sednu na vanu tak, že jedno chodidlo je na protější straně nahoře, druhá noha na zemi a sedím na vaně vlastně spíše na stehně, podsadím pánev a není možné ten kalíšek nenahmatat, vyloženě čouhá. V dřepu, kleku, ve stoje to byla makačka.

jujatko
7. kvě 2017

Holky, čím víc to tu čtu, tím víc si říkám, zda to tedy nezkusím. Ale můj totální strašák je to, že mi kalíček nepůjde vyndat a když už ho vyndám, tak se obsah vyleje ..... Hodně čtu, že je nutné si jajít správnou polohu atd. Dokáži si to představit doma, kde máme koupelnu velkou, ale třeba někde v práci na toaletě 0,5x1 metr?

korin
7. kvě 2017

@jujatko Je potřeba natrénovat doma 🙂 a v práci to pak taky půjde... Měla jsem ovšem dost často ruce od krve a pak je utírala do toaleťáku, to mi přišlo hloupé, měli jsme wc smíšené a nechtěla bych u umyvadla potkat kolegu, který by se ptal, oč jde... A chodit na wc s flaškou vody, to bych nebyla zrovna nenápadná.

bilaholubice
7. kvě 2017

Mám LuvUr, je skvělý! Chce to trochu cviku s nandáváním a vyndáváním, ale stojí to za to. Stopku vůbec nepotřebujete, stačí zatlačit jako na stolici, zmáčknout trošku spodek kalíšku a je venku 🙂 hodně štěstí!

verunka_korunka
7. kvě 2017

@jujatko chce to cvik, staci 1-2 ms a pujde to... ja ho vytahuji bud ve stoje nebo na wc. Trochu debilni je situace na nejakych verejnych wc nebo v praci, vyhledavam potom kabinky pro invalidy nejlepe, protoze maji v kabine umyvadlo 😀 jinak jsem musela s kaliskem k umyvadlu, vyplachnout a zase zpet do kabinky... ale musim rict, ze za celou dobu jsem nikdy nikoho nepotkala... vlastne ani na kolejich na strahove a tam jsou wc a umyvarny společné 😀 a nebo me to nijak nenervovalo 😉 uz si to proste nevybavuji ze by tam byl problém 😉

andelka
7. kvě 2017

@jujatko používám ho všude,s sebou vlhčené ubrousky a flašku s vodou. Nebo mám právě dva,takže jeden schovám a použiji druhý.
Během dvou ms jsem se to naučila,nikdy se mi obsah nevylil,není to vůbec špinavá činnost,při troše cviku. Nikdy se mi nestalo že bych ho nemohla vyndat,ani malý ani velký.

hanyas
7. kvě 2017

Za me taky kalisek ano 🙂 je prakticky, vydrzi dlouho, nevite o nem... jen posledni dobou obcas lehce protece, i kdyz je poloprazdny. Mam LadyCup vel. S... Myslite, ze bych mela zkusit vetsi, nebo je to jen moji zbrklosti a nepovedenym zavedenim? 🙂

hz
8. kvě 2017

@jujatko taky nad tim uvazuji, ikdyz ted plne kojim, takze ms zatim neni nastesti.
Ale nejvice se bojim toho vytahovani a moznosti nevytahnout kalisek. presne jako v tom clanku jaks davala odkaz-nejde chytnout v tom mokrem a kluzkem prostredi..

aniretak6
8. kvě 2017

My si kupovaly zaroven 6 holek,jen jedna mela problem s vyndanim a odradilo ji to,doted nepouziva.jinak ostatni nadsene.ja vyndavam v lehkem podrepu.jinak na verejnych wc vymenuji vyjimecne,staci mi rano a vecer.ale kdyz uz je potreba,tak v tech vyjimecnych situacich kalisek jen vytru toaletakem (pokud neni primo v kabince umyvadlo) a zase zandam.

iva27
8. kvě 2017

Za me teda ne😟koupila jsem si obe velikosti a i tak mam problem,ze mi protece..mozna,ze mam silnou ms.Zandavani mi problem nedela,vyndani taky ne.Pokud nekomu vyhovuje,verim,ze to je jinak super-prakticke.S hygienou se to da vzdy nejak udelat😏

mainka
autor
8. kvě 2017

Dekuji vsem, pujdu do LadyCup. Jen si nejsem jista velikosti? Prece jen po dvou porodech uz to neni to co driv 🙄

andelka
8. kvě 2017

@mainka ono je to rozporuplné, ty porody na to nemusí mít až tak vliv, je to individuální. Ale asi bych zkusila ten větší. Na mě je to maximum, můžu mít i ten menší, ale když chci spolehlivost a jistotu a nemám kde měnit přes den, tak použiju větší.
Je velký zhruba jako když spojím v kruh palec a ukazováček.

eva118
8. kvě 2017

Jak jsem si objednávala já, tak měli napsané, že po 35 letech, nebo porodu už velikost L. Splňuju oboje 😊, mám ten větší a sedí dobře.

barcav
8. kvě 2017

za mě ano, mám yuky čtyři roky a spokojenost veliká

andelka
8. kvě 2017

Asi jsem výjimka,už ty dvě podmínky splňuju taky ( kalíšek jsem začala používat ve 30 po druhém porodu), a můžu mít i S. Ale je fakt že s větším jsem si jistější a vím že sílu ms vydrží.

1111nickel
8. kvě 2017

Ahoj, za me ano. Pouzivam jiz 12let. Spokojenost. Ladycup. N.

apple_tree
12. kvě 2017

Tak holky, dnes jsem ho poprve pouzila a to vyndavani bylo peklo. Hodne podobne jako v clanku vyse. Zapasila jsem s tim asi 20 minut, nekolikrat vyzkousela vsechny polohy a uz jsem sla malem pozadat pritele o pomoc. Nakonec jsem kalisek vydolovala, ani nevim, jak se mi to povedlo. Statecne jsem si ho opet zavedla na noc, tak jsem zvedava rano, jestli to bude stejny boj jak ted. Nedokazu si prestavit, ze bych tohle delala treba v praci :D

eva118
12. kvě 2017

@apple_tree Pár komentářů nahoře jsem psala, jak vyndávám, zkus to.

apple_tree
12. kvě 2017

@eva118 I tohle jsem zkousela, jsem si prave vzpomnela, ze jsem to tu cetla. Ja jsem v te vane dnes zkusila skoro vsechno, malem jsem si dala i nohu za hlavu, aby to slo vytahnout :D

eva118
12. kvě 2017

@apple_tree A ty jsi byla v té vaně? Já sedím na tom jednom kraji, do vany nelezu, to že sedím na kraji jsem tam nenapsala. Ten kalíšek fakt hodně vyleze. Nebo když jsem mimo a musím, tak si stoupnu k wc, jedna noha dole, jedna na keramice a jde to. tROŠKU SE PŘIKRČÍM- podsadím pánev. Ale na té vaně je to lepší.

apple_tree
12. kvě 2017

@eva118 Ja jsem byla na zachode, ve vane, vedle vany, s nohou na umyvadle a dalsich x poloh, ktere me napadly :D uvidim rano, jak to pujde, je mi jasne, ze to chce cvik 🙂

rousse
12. kvě 2017

@apple_tree 😀 😀 já dnes taky porpvé zkusila 😀 mám to dostat až za 2 týdny, tak třeba do té doby to natrénuju a za 10 minutového skoro porodu bude třeba jen minuta - to bych byla fakt dobrá😀 ježiš to bylo strašný to dostat ven..... zpocená jsem byla až na řiti😀

apple_tree
12. kvě 2017

@rousse jak ja ti rozumim :D me prave prisel az dnes a zrovna jsem to dnes dostala, tak jsem nemela cas ani potrenovat, o to vic jsem se desila, jak jsem ho vytahovala, ze to ze me najednou vyleti a krev bude i na strope :D

mollyweasley
12. kvě 2017

Tche. Zařiďte si povolené pánevní dno a bude vám vypadávat skoro sám 🙂

rousse
12. kvě 2017

@apple_tree no přesně to mi letělo hlavou, že jsem mooooc ráda, že mám ty 2 týdny fóra, protože letěl přes půlku kooupelny.....tak když jsem si to představila i s obsahem....hm hm.... 😀 no nicméně už mě ty svinský dny s vložkama a tampónama fakt nebaví (od porodu brutál síla a tampony mi po půlhodinách protékají, takže první dny musím mít i to i to:-/), tak tohle je má jediná naděje, takže musím zalehnout na matrace a řídit se heslem "trénink dělá mistra" 😀 a podle toho jak držel, tak by tam neprotekla ani kapka 😀 😀 tak tobě držím pěsti, ať je to den ode dne lepší....máš v podstatě takový křest ohněm....🙂

eva118
12. kvě 2017

Ono v v době menstruace to bude jiné, já první den taky trochu lovím a druhý den už to jde samo. Mimo cyklus asi fakt makačka, nezkoušela jsem.

Strana
z3