icon

Menstruační kalíšek, ano nebo ne?

urrio
29. kvě 2015

Ahoj holky,
nevím, jestli jsem můj dotaz zařadila do správné skupiny. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s menstruačním kalíškem? Váhám, jestli si ho koupit, nebo ne? Mám z toho i trošku strach ... 😕
Děkuji vám za odpovědi a vaše zkušenosti. 🙂

Strana
z8
nunacek
8. srp 2015

@loafeer To nevadí, když bude půl koukat ven, aby se vytvořil podtlak. Až se vytvoří podtlak, tak zbytek kalíšku "zašroubuješ" dovnitř. Když kalíšek protéká, tak buď je velký nebo malý. Je potřeba to vyzkoušet, jaká velikost bude ta pravá. U mně protékání znamenalo, že má kalíšek pro mě malý obvod. Potřebovala jsem větší.

loafeer
8. srp 2015

@nunacek no tak to mám asi smůlu, když mám ten větší a větší už nejsou:o)

majvik
8. srp 2015

@loafeer já mám MeLuna, tuším že velikost L a jak říkám - před porodem mi byl asi velký - nerozvinul se naplno a protékal, po porodech mi je akorát. Ale chápu že kupovat nový a zkoušet jaká velikost sedne je dost nákladný... ale jak už jsem psala, je pořád lepší když jenom trošku protéká a vyřeší to slipovka, než mít normální vložku🙂

magdalenax
8. srp 2015

@majvik Jak jsem napsala, také jsem zvědavá na "plnou polní", ale jak píšeš, lepší slipovka, jsem na ni zvyklá, ženská za prvé nikdy neví a za druhé, šetří tím i prádlo atd....

loafeer
8. srp 2015

@majvik jo to je fakt, ten můj stál skoro 700kč, takže se mi nechce zkoušet další...s tou slipovkou je to pravda, lepší slipovka než klasický fujtajbl vložka....jde mi ale i o koupání kor ted v těch parnech....že to asi nebude uplně košer, když to protéká, co...ale třeba je to taky o cviku, přecejen je to můj první cyklus:o)...ale taky je pravda, že když byla MS slabší, tak se kalich rozvíjel v poho a ted je to boj,,,

nunacek
8. srp 2015

@loafeer Jiné značky dělají kalíšky s větším průměrem 😉 Ale třeba ještě během dalších cyklů se protékání zlepší.

majvik
8. srp 2015

@loafeer aha, tak s tím koupáním nevím. přiznám se že jsem se s kalíškem ještě nekoupala... tak to je divný že při slabší se rozvíjí a jinak ne, v tom bude asi nějaký jiný problém ještě☹

magdalenax
8. srp 2015

Pro zasmání děvčata... . Moje mami dostala mimo jiné k narozeninám krabičku s proužkem. Co to je..., na co to mám? No, na to, že budeš babička....! Smích ze všech stran. No, a když jsem jí před těmi dvěma týdny, či kdy ukázala ten kalíšek, tak se ptala, jak se to používá, zda tou stopkou dovnitř, či ven.... . No jo, není nejmladší, babička dvojnásobná...

olusenka
9. srp 2015

@loafeer mám stejnou zkušenost. Naprosto.
Jinak mám Ladycup L a pořád s ním "zápasím".

loafeer
9. srp 2015

@olusenka jsem docela otrávená...kalíšek skoro prázdný a protéká :o( a mám ten stejný co ty:o(
H

olusenka
9. srp 2015

@loafeer jo, plný ani ne do půlky, protéká, (na vyndávání budu muset ještě vymyslet jiný grif pač to bolí, musím ho dost zmáčknout a zmenšit, aby nešel ven rozbalený celým obvodem), jsem po 2 porodech, tak nevím, čím to je. Pokud je mi velký, tak nevím, proč protéká tak málo naplněný. Malý jsem se bála koupit, mám silnou MS. Nebo jestli by to chtělo jiný materiál, tenčí, ale investovat do dalšího nehodlám, i když tento byl levnější přes slevomat....

loafeer
9. srp 2015

@olusenka no přesně tak to mám i já....akorát ně stál skoro 600 kč a jako kupovat další- to by se mi dost asi nevypatilo a ještě bych riskovala, že to zas nebude k ničemu...docela me to mrzí, protže principielně je to super věc a kdyby fungovala, tak pecka...jenže takhle:o(....malý si myslím, že by byl ještě blbější, děti jsem měla velké- druhý syn byl přes 4kg, takže fakt nevím

filipatereza
9. srp 2015

Mám Lady Cup L a první dva dny mi protéká... Zvykla jsem si na to a počítám s tím. Používám tyto dny látkovkou intimku. Poté tři dny neprotéká a super funguje. Určitě by bylo ideální kdyby neprotékal vůbec ale i takhle jsem maximálně spokojená...

loafeer
9. srp 2015

@filipatereza no ale protéká ti, i když v něm je centimetr krve?

filipatereza
9. srp 2015

@loafeer Občas mi proteče chvilku po znovuzavedení když tam skoro nic není, snažila jsem se zjistit proč to tak je... Nevím...:( Někdy proteče až večer. Zkoušela jsem vylévat třeba po 2 hodinách, ale taky to efekt nemělo...

olusenka
9. srp 2015

@loafeer já věřím tomu, že se pochva zase dá po porodu stáhnout takže na to velikost dítěte při porodu nemá vliv; já sama za sebe mám pocit, že když pominu silnou MS, tak fyziologicky bych spíš asi potřebovala menší, ale třeba je to jen můj pocit, třeba slabší přizpůsobivější materiál......nevím,no. Vyzkoušet jich víc a pak se rozhodnout, bohužel nejde, škoda. 😉

loafeer
9. srp 2015

@olusenka mně taky vžd\y vyšetřují menšíma zrcadlama...nevím....

magdalenax
9. srp 2015

Děvčata, odbočily jste tu ohledně gynekologických zrcadel, nebudem řešit velikost, to myslím, že smysl ani nemá, ale když jsem zjistila, že u dr. za něj platím 30 korun a přitom je pořizují za 6 korun vč. DPH, tak si říkám, že ta gynekologie je možná větší byznys, než zubařina

andelka
10. srp 2015

Já jsem že zvědavosti poprosila kamarádku,které nefunguje S,zda by mi ho nedala. Jen ho zkoušela,ani pořádně nepoužila. Ten co mám teď, je taky od někoho,nemám s tím problém. Chci zkusit,zda bude malý a bude protékat. Mám L a je to myslím maximum, funguje super,ale někdy se tizeji rozvíjí. Tak uvidim,zda je možné aby fungoval kalich mimo tabulky ( dva porody a 30+ ale zkusim menší). Tak koncem srpna bude reference. 😉

pelmisek
10. srp 2015

Já jsem úplně nadšená. Mám dva - na silnější menses Yukki Soft a na slabší MeLuna Soft a chodím se s ním i koupat, pže trpím na mykozy. Tak dva tři cykly trvalo než jsem se s ním úplně naučila aby neprotékal, ale teď už super. Nakoupila jsem si i látkové slipovky kdyby náhodou něco proteklo, ale teď po půl roce už ani kapka🙂. Vůbec o něm nevím a vylívám ráno a večer ve sprše. Za mě ten nejlepší vynález pro ženský 😉

filipatereza
10. srp 2015

@pelmisek To mě nanepadlo mít jeden na silnější meses a jeden na slabší... Mám lady cup L a právě první dva dny protéká... Ted koukám na ten yukki. Prosím, jakou máš velikost?

pelmisek
10. srp 2015

@filipatereza teď jsi mě zaskočila - mrknu na to mmt🙂 Už to vidím - velikost 2. Po dvou dětech i když císařem je ok (je teda malinko pevnější i když je soft). Me Luna soft je naopak extrémně měkký a hůř se rozvine.

filipatereza
10. srp 2015

@pelmisek Díky!! Přemýšlím, že zkusím koupit a třeba přestane protékat... Lady cup super, ale při té silnější prostě do hodiny proteče ikdyž je poloprázdný...

loafeer
10. srp 2015

http://www.kalisek.cz/femmycycle.php
holky a tenhle nektera neznate?

filipatereza
10. srp 2015

@loafeer Téda, ten taky vypadá dobře, nikdy jsem neviděla...

pelmisek
10. srp 2015

@filipatereza jsem se dočetla, že Ladycup je jeden z nejmenších kalíšků, takže ti prostě nemusí vyhovovat velikost, ale upozorňuji že yukki je zase relativně velký, takže určo porovnej rozměry ať to zase nepřeženeš 😉

hancazivocich
10. srp 2015

holky - našla jsem tady v akci.. Já pořád zatím váhám.. No...http://www.slevnuj.cz/cs/menstruacni-kalisek-lu...

lu777
10. srp 2015

taky se s kalíškem chodím i koupat a je to super... teď poslední dva cykly používání už naprosto intuitivní, už i bez slipovky kromě prvního dne...
v těchhle vedrech fakt balada!! 😎

nedávno jsem jela do hor a říkala jsem si jak na těch túrách, ale nebyla jsem schopná si zabalit něco jiného než kalíšek, představa vložek se mi ekluje a tampóny nejsou dobré pro to vnitřní prostředí, to mám už na sobě ověřené... kalíšek fakt super věc 🙂

ewerette
10. srp 2015

Kalíšek používám už 5 let, už mám tedy druhý. Ten první Me-luna mi protékal a byl to s ním boj, moc mi nevyhovoval. Mám hrozně silnou menstruaci, takže tampon jsem musela měnit hned jak jsem si ho zavedla a vložky byly hrůza... V noci jsem se vůbec nevyspala a každou hodinu chodila na záchod. Takže kalíšek, i když protékal byl lepší, vložka to jistila.Pak jsem hledala nějaký extra objemný, abych ho nemusela pořád měnit. Mám ho teď už druhý rok a je perfektní, neprotéká a stačí ho i u mě měnit po 3 hodinách, pro mě úplně úžasné. Mám Luv Ur Body, asi není moc známý, ale je asi spíš pro silnější menstruaci. Mám ten největší a to jsem ještě nerodila, ani mi není přes 30 let. Když přišel, úplně jsem se lekla, byl 2x větší než me-luna. Bála jsem se, aby nebyl zase moc velký, ale je to v pohodě problém s rozvíjením nemám a neprotéká. Zavádím ho na záchodě, je lepší když je mokrý. Kouká mi celá stopka, ale pak když si stoupnu, tak zaleze a nevadí mi. Možná si ho zandaváte moc hluboko a proto je to nepříjemné a protéká. Při vyndavání mám občas špinavou ruku, ale to je spíš na začátku menstruace a když ho tam mám moc dlouho a je moc plný. Potom už je to v pohodě. Když nemám možnost ho umýt pod vodou, tak použiju vlhčený ubrousek, jednou za čas se nic nestane. A taky si myslím, že se mi o 1-2 dny zkrátila menstruce, nevím jestli je to tím podtlakem. Za mě tedy naprostá spokojenost a neměnila bych.

nunacek
11. srp 2015

@loafeer Já tuhle značku mám. Ptej se, pokud Tě zajímá něco konkrétního 😉

Strana
z8