icon

Místo miminka přechod.

kappy
4. zář 2020

Tak jsem byla dnes u pani doktorky jelikoz jsem mela nejake starosti s mesicky chteli jsme s manzelem se pokusit jeste o mimi bohuzem uz mi nebude doprano pani doktorka mi oznamila nemilou zpravu zrejme jsem v prechodu jo nejsem nejmladsi je mi 41 ale mohlo to jeste pockat mame uz 14 leteho syna ale ted jsem chtela jeste jedno treba holcicku .......tak nic je mi moc smutno budu se s tim muset bohuzel smirit jen jsem to potrebovala holky nekomu rict

Strana
z2
pavca1982
4. zář 2020

A podle čeho paní doktorka usoudila? Dělala sono, odběry krve?

amazonkajanik
4. zář 2020

@kappy v 41letech je na přechod ještě brzy. Bych se nenechala jen tak odbýt! Mamka,byť byla ve 42letech už babičkou,tak jí nástup přechodu oddálili až do 50

jandl
4. zář 2020

Moje sousedka má přirozenou cestou zdravé dítě v 44 letech. Jiná má známá měla dítě v 46 ti. Na přechod je ještě brzy. Hlavně buď v klidu. Nech tomu volný průchod. Co se má stát, stane se. Něco ovlivnit jde, jindy je třeba se se situací smířit.

zizkmi
4. zář 2020

@kappy moji babicce taky kdysi lekar tvrdil, ze je prechodu a ona cekala strejdu. Je to uz mnoho let, ale vzdycky si na to vzpomenu, kdyz si reknu, ze uz jsem na neco stara. Jedna znama otehotnela myslim az 52 letech. Taky byla v "prechodu". Nechala bych to byt. Vse je mozne 😉

pavlusak
4. zář 2020

@kappy otehotnela jsem prirozene ve 41 letech! Nehazej flintu do zita, neres to a zkousejte, drzim palce🍀

somalicats
4. zář 2020

@kappy Já loni otěhotněla přirozeně měsíc před mými 41. narozeninami. Nic není ještě ztraceno.

purplerain
4. zář 2020

Otěhotněla jsem přirozeně ve 40, 41 a 42 letech. Na přechod je brzy. A i kdyby začínal, ještě pořád nejsi po něm a může se stát 😉

kappy
autor
4. zář 2020

Vsem Vam moc dekuji moc mi to pomohlo a dodalo silu ano brali mi dnes krev pristi tyden budou vysledky

lucka662006
4. zář 2020

Začátek přechodu není okamžité ukončení plodnosti, ve 41 je opravdu brzo, plodnost už třeba není taková, ale říct, že již není žádná je absolutní nesmysl. Na základě čeho to doktorka usoudila že už nikdy v životě nebudete mít ovulaci? Někdy mi hlava stojí nad tím, jaké doktoři vynášejí absolutní pravdy, vůbec nepřemýšlí, že to nemusí pravda být a pro člověka je to psychická rána, doktor by měl dobře rozmýšlet, co ze své autority vypustí z úst.

anicka123kk
4. zář 2020

nikdy nepochopím co ženy vede k tak sobeckemu rozhodnutí mít dítě v tak vysokém věku...na palici

sarkoc
5. zář 2020

Kamarádky maminka byla taky v přechodu už pár měsíců, neřešili tak ochranu a ve 49 bum a těhotenství 😁 čili kámoška byla trochu nečekaně ve 24 místo maminkou opět starší segrou (ma celkem 4 bratry)

klea81
5. zář 2020

@amazonkajanik příznaky klimakteria se objevují až 13 let před poslední menstruaci. Pro info od 42 let se dávají na ivf už jen darcovska vajíčka, protože ty vlastní už jsou z 80% vadné.

klea81
5. zář 2020

@lucka662006 v tomto věku jsou to jednotky procent, takže už fakt žádná sláva a průměrná délka doby potřebné k otěhotnění se zvyšuje z 1 na 2 roky. Je to individuální viz Pizingerová co má dítě spontánně ve 48 letech.

klea81
5. zář 2020

@purplerain jsou ženy které jsou v přechodu od 35 let, nad 40 je to fyziologické. Někdo má poslední ms v 45 někdo v 55. Průměr je asi 51 let, ale ta snížená plodnost už letí výrazně dolů mezi 35-40.

kappy
autor
5. zář 2020

@anicka123kk proc by to melo byt sobecke mozna to driv z nejakeho duvodu neslo neznate podrobnosti neznate situaci tak nemuzete soudit pokud se zena na to citi treba jako ja jsem porad plna zivota tak proc nee

janedv
5. zář 2020

@kappy na synove krouzku jsem potkala maminku, co ji taky dr na opozdenou menstruaci rekla, ze je v prechodu... no, jak videt, nebyla a za 9 mesicu se jim narodila zdrava holcicka 🙂 pani bylo v dobe porodu 48. Holcicka planovana sice nebyla, maji stejne stare vnouce, no ale jak videt, jde to i prirozene 🙂

janedv
5. zář 2020

@anicka123kk neznas - nesud. zeptej se nekoho, koho rodice jsou starsi, jestli by se radeji nikdy nenarodil... Ja mam starsi rodice a sama jsem starsi rodicka. Proste tak to vyslo. Jasne, je mi lito, ze prarodice uz nemohou byt tak aktivni a ja nesjpis taky nebudu. Ale ja jsem
vdecna, ze jsem se narodila a mam krasny zivot a myslim, ze i me deti budou rady, ze ziji... Takze sklapni, kdyz nevis o cem mluvis. Ja nechapu tu zbytecnou zlobu jinych zen, co si tady na ukor jinych honi ego.

sweet81
5. zář 2020

@anicka123kk já se narodila, když mamce bylo 30let a taťkovi 50let. ( nebyla jsem plánovaná)
Taťka nikdy nevypadal na svůj věk, byl hodně akční, řekla bych, že si semnou hrál, víc než mladší tatínkové, spolužaček. Prodloužila jsem mu mládí😉
A že se starší rodiče nemusí dožít maturity, svatby...dítěte? To nevíš nikdy... moje maminka je po smrti už skoro 12let a tatínek je živ a zdráv. Teď mu bylo 89let, já budu mít za dva měsíce 39let. Rodiče byli od sebe 20let, člověk by předpokládal, že tu maminka bude dýl a ono je to naopak.

janinasm
5. zář 2020

@kappy Ve 41 přechod? To mi teda přijde divný...... Byt vámi pokouším se o miminko dal a uvidíte. Přeji hodně štěstí!

janinasm
5. zář 2020

@anicka123kk dle tvého příspěvku soudím, že nebudes chápat asi víc věcí,vid.....

pincola
5. zář 2020

@anicka123kk Třeba jednou pochopíš. Ženská ve 40 není stará. Může tak připadat mladému člověku. Já taky nechápala, když mi bylo 22, jak může sousedka mít dítě v 37!!!! Přišlo mi to, jak drží dítě na rukou babička😀 Za pár let jsem to viděla jinak.
@kappy Důležitá je hodnota AMH a FSH. Ale zkuste, nasaďte Feripronu 2 sáčky denně, ta je pro starší maminky a vyukoušejte, když to tak cítíte. Pokud jste v přechodu, tak se jedná o předčasný přechod. To nevím, co Vám řekl doktor, ale můžete napsat tady do poradny. Já znám hodně žen, co ve vašem věku otěhotněly. Zkuste, nikde není psáno, že se povede. To neví, ani mladá, natož starší. Ale bez krevních testů mluvit o přechodu, to mi přijde podivné ze strany doktorky.

amazonkajanik
5. zář 2020

@klea81 njn,je to blbý,ale i tak je to brzy. Měla jsem spolužačku a tu upozornili,že u ní hrozí brzký přechod. První ms v 9letech,v 11 vypadala na 18,v 16letech první dítě a teď krátce po 30 jde do přechodu,ale byla na to upozorněna ...jinak,když byla mamka se mnou krátce těhotná,cca 9tt,tak ji doktor taky tvrdil,že je to přechod a chtěl jí cpát injekce bez předchozího vyšetření. Naštěstí se v 32letech nedala (jsem 4dítě,tak sakra pozná těhotenství,ne 😂) ten přechod přišel až po 50 s tím,že jí to jiný doktor pomocí léků 5let oddaloval,že je moc brzy...

klokanka31
5. zář 2020

@kappy Mojí mámě je 56 a ještě přechod prý nemá... A proč jste si neudělali miminko dřív? Každopádně jestli po něm toužíš, tak to zkoušejte...

loylii
5. zář 2020

@klea81 no těpic 13 let? Mě je 41 a přijde mi, ze mám ty příznaky furt.

purplerain
5. zář 2020

@klea81 však já to ve svém příspěvku nerozporuji. Co se týká plodnosti, určitě neletí prudce dolu u každého. U mě rozhodně neletěla.

purplerain
5. zář 2020

@anicka123kk tak o tom zkus přemýšlet a nepruď v diskuzi, kde se zakladatelka ptá na něco jiného

anicka123kk
5. zář 2020

pro všechny co se do mě obuly ze jsem blba a ze nemám nikoho soudit, já nesoudim, dělejte si co chcete, rozumím tomu ze každý pro to má svoje důvody, ale pro mě to je proste sobecké, všechny důvody a můžete si tvrdit co chcete..věřím tomu ze žena dokáže ve 40 porodit dítě, ale nevěřím tomu ze má pak v 55 energii na to vychovávat pubertaka🙂

loylii
5. zář 2020

@kappy bud úplně v klidu. Lékaři ti udělají hormonální profil Ahm a FSH. Mě vyšli úplně tragický hodnoty už v roce 2016. Ahm 0,3 a byla jsem adept na darovany vajíčka. Dva roky na to jsem otěhotněla 2x během 4 měsíců. Poprvé to nedopadlo nakonec, podruhé dvojcata. A když jsem slavila 41, trosku jsme to doma rozjeli a bum.. znova. Priznam se, znepravidelnila se mi MS a já myslela, ze už nejsem plodná. Kup si fertipronu, změn lékaře a nech si napsat progesteron. Bere se 16.-25 den cyklu a udržuje hormonální hladiny v normě, nemá vedlejší účinky a funguje super.

mourovatakocka
5. zář 2020

@anicka123kk Podle profilu nemáš ještě ani miminko, ale už víš na stopro, jak jiná maminka v 55 má nebo nemá energii na puberťáka :D To je něco tak silně individuálního, že by každý měl mít dost pokory a nevyjadřovat se.

sudylichozrout
5. zář 2020

@anicka123kk Napisu svuj nazor na vec. Nesoudim nikoho, at si kazdy rodi, kdy uzna za vhodne.
Ale ja osobne bych do toho v pozdejsim veku uz nesla. Uz velmi brzy mi bude 37, mam tri deti, prvni jsem rodila ve 32 a 1/2. I kdyz jsem cely zivot dost aktivni, jsem nadsena turistka, cvicim, jezdim na snowboardu, chodim za kultutou, tak proste citim, ze mi sily ubyvaji a ubyva mi i trpelivost. Mela jsem a mam svou vnitrni hranici stanovenou na 35 let. Kdyby se mi do tohoto veku nepovedlo mit dite, uz bych to dal nepokousela. Povedlo se ale prakticky ihned, co jsme do toho sli a pak vzdy ihned, co jsme do toho sli po porodech, posledni ditko vzniklo jeste v tech 35 letech, narodilo se ted v mych 36 letech. Takze se mi to mozna kvaka, nejsem v kuzi zeny, ktera nemuze dlouhodobe otehotnet. Lecktera to asi bude zkouset, co to pujde. Ale ja si nejsem jista, zda bych to "rvala na silu", kdybych dlouhodobe otehotnet nemohla. Spis ne a pres tech 35 let uz asi vubec. A uz vubec ne treba pomoci nespoctu cyklu IVF. To fakt radeji bezdetna. Ale jak pisu na zacatku, rikam to jen za sebe a ze sveho pohledu.

Jinak mame v rodine 2 pripady techotnych 44+. Jedne, co takto otehotnela zamerne, uz je dnes 63, klukovi teprve 19, ma segru, ktere je 41 let a brachu, kteremu je 37 let. Ted je prvnim rokem na VS a je to absolutne rozmazleny capouch. A vite, co je zvlastni? Chodi s holkou, co je o 14 let starsi. Nevim, zda je to jen nahoda, nebo to muze byt i tim, ze mel starsi matku a podvedome hleda neco takoveho i jako partner. Druha dama z rodiny ted porodila ve 45 letech, ale tehotenstvi nebylo planovane. Uz pocitala (i vzhledem k nejakym gyntrablum) , ze je neplodna, potrat pro ni neprichazel v uvahu. Ale je fakt, ze ona i jeji manzel jsou spravne streleni a predpokladam, ze ten vek navic se ztrati prave v te jejich vystrednosti a trochu svihlem zpusobu zivota. Uvidime.

Strana
z2