icon

Pijete kravské mléko?

helena4444
14. únor 2017

Pijete kravské mléko? Hodnotíte jej jako nepotřebné a nevýživné? Proč? Děkuji

Strana
z3
jipe
14. únor 2017

ano, mám ráda mléko i mléčné výrobky a nebudu na tom nic měnit ani po shlédnutí videa. Z výživového hlediska se řídím "všeho s mírou", na etické hledisko by měla dohlížet legislativa. Stejně tak nepřestanu po shlédnutí videa jíst hovězí, resp. nestanu se veganem

popelka1984
14. únor 2017

@helena4444 ježis fuj jestli je to to co jsem nedávno viděla tak na to znova nemam žaludek, nebo spíš srdce. Je mi z toho do pláče a sekala bych za to ruce haj..ům. Ač jsem velký zvířátkumil tak mléko pit nepřestanu a naivní doufám že to tak všude není.

vila_z_lesa
14. únor 2017

Ne, jsme veganská domácnost. Dělám domácí rostliná mléka nebo používám mm

alcar
14. únor 2017

Video jsem videla uz pred rokem a nic jsem kvuli nemu nezmenila. Je to ucelove a troufam si rict i smyslene natocene video za ucelem poboureni a vyvolani presne techto hysterickych reakci. Takove video by slo natocit i k prasatum a kuratum a slepicim a ja nevim k cemu jeste. To bychom za chvili snad "nezrali" nic. A co tak natocit treba konicky, jak drou chudaci v lese a tahaji tuny dreva, zijou s bidou pet let, maji znicene klouby atd. aby si mel na co clovek posadit prdel nebo cim v zime zatopit... A o tom to je, nic ve zlem.

vladienka
14. únor 2017

Ja mam mlieko velmi rada, v druhom trimestri mi zacalo velmi chutit a vypijem tak 2-3 litre za tyzden 🙂 ked sa mi ziada a mam chut, tak si dam.. moja babka pije mlieko kazdy den cely zivot a je super zdrava

sadamka90
14. únor 2017

Ahojky, já jsem holka z farmy, takže máme krávy přímo na mléko. A vyrostla jsem na něm od narození. Teď už ho moc často nepiju, spíše si dám jiné mléčné výrobky, a naše mléko používám do vařeni a pečení. ale občas hlavně v létě ledově vychlazené si ho s radostí dám 🙂).

petrasipkova1
14. únor 2017

Samotné mléko nepijeme, jen do kávy. Dcera výjimečně kakao. Jinak používám na vaření, pečení, smetanu, sýry, lučinu, kysané výrobky, dcera jogurty, máslo, miluju všechny tvrdé sýry parmazan atd. Měla jsem tu čest 1,5 roku být kvůli dcerce na dietě bez mléka, lepku, vajec a ráda jsem se k mléčnému vrátila, bylo to pro mě těžké, "náhražky" nemám ráda, jen základní produkty, rostlinná mléka používám stejně dál také, ale nenahradí mi zcela potřebu kravského mléka a navyknutou chut, Navíc být tak dlouho bez sýrů, jogurtu byl očistec, ale musím uznat, že zdravotně mi bylo lépe, i když to připisuji zdravější lehčí stravě složené jen ze základních surovin, bez lepku. Ale už se zase navracím do střídmějších kolejí po tom co jsem si trochu vyhodila z kopýtka 🙂 Dcerka mléko už snad akceptuje a jsem ráda, alespon se jí rozšířil jídelníček, už jsem nevěděla čím jí kromě MM krmit 😀

prostejina
14. únor 2017

@betelgeuzz jak může piti mlika způsobit zánět ucha? 😀 záněty jsou z rymy například, ale z piti?

blahova_andrea
14. únor 2017

@prostejina některé lidi mléko zahleňuje, tím se může podpořit ucpání a zanícení dutin a tudíž i ucha 😉

kocicinka
14. únor 2017

Pijeme. A hodně🙂. KLidně by se u nás uživila kráva🙂 Litr mléka denně pro 5 ti člennou rodinu. Já jen do kafe a o zbytek se postarají děti. A musím říct, že nebyly už několik let nemocné.

alcar
14. únor 2017

@blahova_andrea zahleneni mlekem uz bylo v nekolika studiich vyvraceno, ale ti co jej nepiji tim stale argumentuji. 😀

vanea
14. únor 2017

@blahova_andrea ale v uchu není hlen, ale maz ne? to slyším teda prvně...spíš bych to brala tak, že se zanítí dutiny, zahlení se..a způsobí to třeba zalehnutí ucha, takový ten pocit, jako když je člověk nemocný...ale ne že to zahlení ucho ne? O.o i tak jsem ale o tom od doktora slyšela jen ve formě zahlenění v krku:X to jsou věci teda..

betelgeuzz
14. únor 2017

@prostejina nejen samotným pitím mléka, ale právě v souvislosti s rýmou. Kamarádka, co se zabývá alergiemi mi už po druhým zánětu říkala, ať zkusím bezmléčnou dietu, no nechtělo se mi. PO 4. zánětu jsem mléko dceři vysadila, a i když měla rýmu ještě nekolikrát, už z toho zánět ucha nebyl. Půl roku byla na bezmléčné dietě a pak jsem mléčné výrobky postupně zavedla, ale čistě mlíko pijem doma vyjímečně. Já v něm nevidím žádný extra přínos.
@alcar možná byla vyvrácena, taky záleží, kdo ty studuje platil 😝 Tady je velké lobby mlékárenského průmyslu, pořád mlíko do škol, apod., proč?

barchen
14. únor 2017

@helena4444
Od dětství miluji číst lékařské thrillery (např. Robin Cook, Peter Clement) a toto video je slabý odvar toho, co jsem za ty léta přečetla 🙂, takže jsem v klidu a mléko piju. Ale vážně, takových videí najdu za 2 minuty na youtube aspoň 20. Jsem vystudovaný potravinář a vyrůstala jsem na vesnici, kde měl děda farmu a můžu s jistotou říct, že hned na začátku jsou v tom videu nepravdivé informace (zejména co se dojivosti a připouštění krav týká - kdo vystudoval hnojárinu, ví, o čem mluvím), zejména to platí v EU. Co se týče USA, tam to možná tak funguje ale upřímně, v USA funguje mnoho věcí jinak, co si běžný Evropan nedokáže ani představit. Takže nekoukejme na tyto "hrůzostrašné" videa z USA, chovejme se jako lidi, neplýtvejme potravinami, stravujme se střídmě, učme tomu i naše děti a tím pádem my budeme zdraví a zvířátka budou šťastné (jak to můžeme vidět v reklamách na obchodné řetězce 🙂 )

alcar
14. únor 2017

@betelgeuzz ano, ty studie, kde bylo zahleneni "prokazano" platili samozrejme odpurci a ty studie, kde bylo zahleneni vyvraceno platily mlekarenske prumysly. No tak urciteeee. 😀 Vyjadrovalo se k tomu i dost lekaru, tak asi i ty lekare ty mlekarenske prumysly plati nebo nevim. Jedno je jasne, hlen v zazivacim i dychacim traktu je zcela prirozeny jev a konzumace mleka ani mlecnych vyrobku na nej nema vliv.
Ja myslim, ze nejaky extra prinos v mleku nevidi asi nikdo, ale piji ho, protoze jim proste chutna. Nic vic v tom neni.

betelgeuzz
14. únor 2017

@alcar jako věř si, čemu chceš, já na dceři viděla, že vysazení mlíka pomohlo. A může být 100 studií, které prokážou opak, vlastní zkušenost je nepřenosná.

alcar
14. únor 2017

@betelgeuzz presne tak, verim vlastni zkusenosti a ta je nastesti zcela evidentne jina, nez ta tvoje. 🙂 Mliko mame radi a tak to zustane, tyhle diskuze me nechavaji chladnou.

lili_k
14. únor 2017

@helena4444 celá rodina kravské mléko nepijeme. Nejím s dětmi žádné produkty z kravského mléka. Hodnotím to jako pro zdraví neprospěšné. 🙂 Došla jsem k tomu postupně, prvotně díky zdravotnímu stavu prvních dvou synů.

blahova_andrea
14. únor 2017

@alcar me jsou studie fuk.sama vim jak mi telo funguje.nedam na povery, ale na zkusenosti.obecne pravidlo to neni, ale jsou i jedinci na toto proste citlivi😉 ja rozhpdne nepatrim k fanatickym odpurcum ani doporucovatelum cehokoliv.drzim se toho, ze vseho s mirou a dle chuti jednotlivcu

blahova_andrea
14. únor 2017

@vanea hlen neni v uchu jako takovem.ale hlava je plna dutin a pokud jsou ucpane a zanicene,tak dokaze bolet vse.nekoho boli usi,jineho zuby...a pritom je to porad "blba" ryma😉

ninive211
14. únor 2017

Mléčné výrobky miluji, hlavně sýry, jogurt, kefír. A samotného mléka padne týdně tak jeden litr, dávám si ho tak do kafe (černý kafe bez mléka nevypiju) anebo si loknu navečer, když mě přepadne vlčí hlad, zasytí a dodá bílkovinu. Manžel mléko samotné nepije, dcera pije UM, občas z kravského mléka koktejl, ale to je minimum. Jo a piju pouze čerstvé mléko (které už tak má trvanlivost 10 dní, což je podezřelé),ne tu obarvenou vodu s názvem trvanlivé mléko, co vydrží tři měsíce a stojí v akci 9,90.
Naši i v 60 pijí denně ráno čtvrt litru mléka, jsou tak zvyklí a nedají si vymluvit že pro dospělého jedince to nezpracované nezakysané mléko zase tak hodnotné, jak se kdysi dávno tradovalo, není.
Teď čekám druhé mimčo, chci samozřejmě opět kojit a jen doufám, že nebude trpět intolerancí kravského mléka (ABKM...), protože vzdát se zcela mléčných výrobků na více jak jeden den prostě neodkážu 🙂

blahova_andrea
14. únor 2017

@alcar jestli si vazne myslis, ze vse co vidis a ctes je neovlivnena a nepodplacena objektivni pravda, tak jsi velmi naivni 😅 ti zubari, co doporucuji v reklamach zubni pasty, to take jiste delaji zdarma a jen proto, ze jsou o dane paste presvedceni a jinou by nepouzili.doktori ti taky jiste radi ten nejlepsi nejucinnejsi a nejlevnejsi lek.ne ten, z ktereho maji nejvyssi provize😀

blahova_andrea
14. únor 2017

A to jsou okate spicky ledovce

ninive211
14. únor 2017

@alcar No normálnímu zdravému člověku to asi opravdu neublíží, ale je asi fakt, že pokud trpíš na opakované záněty, mykózy, hlenovitý vlhký kašel...tak většina doktorů, co ti prvně řekne - vyřadit mléko. Něco na tom bude. Já právě mléko (čisté, ne mléčné výrobky) docela dost omezila od cca 22, kdy jsem držela zdravou stravu a na začátku jsem měla sezení s výživovou poradkyní.
@petrasipkova Tak to obdivuju! Rok a půl držet bezmléčnou a bezlepkovou a bezvaječnou dietu k tomu...to jsi jedla jen ovoce, zeleninu a maso, ne? To bych nedala, já sama říkám, že bez pečiva bych to nedala, jeden,dva dny možná...ale jako na furt? No a nesmět si dát kus goudy hermelínu, moji milovanou pizz quattro formagi...nepředstavitelné! Máš můj obdiv. Moje dítě by v tomto případě okamžitě bylo na speciálním UM.

prostejina
14. únor 2017

@blahova_andrea to je mýtus :"Po konzumaci mléka vzniká v ústech a hrdle opravdu jemný povlak, který člověk subjektivně vnímá jako hlen. To je ale způsobeno mléčným tukem. Navíc podobně se cítí ten, kdo vypije takzvané sójové mléko. Člověku se následně v ústech zvýší tvorba slin a koncentrace látek, jež odpovídají za tvorbu povlaku, se naopak snižuje. Mléko samo hlen neobsahuje a žádné studie zvýšení zahlenění sliznic po konzumaci mléka nepotvrdily, zdůrazňuje magistr Suchánek."

zuzineckah
14. únor 2017

@helena4444 ano, ale jen tohle https://www.mlekozfarmy.cz/nase-vyrobky/selske-.... Jiné mi nechutná.

elchacz
14. únor 2017

To co se dnes prodává jako mléko má s mlékem pramálo společného, výživová hodnota nula nula nic a ještě kvůli tomu ve velkým znásilňujeme krávy a pak jim bereme jejich telata...velkochovy a nejenom ty s mléčnými kravami jsou špatné ve více směrech a je hrozně pokrytecký říct, no co, to oni se ke kravám chovají špatně, ne já a já kvůli tomu přece nechcípnu hlady...
Další věc, co mě nedávno zaujala bylo to, jak někteří dětští lékaři říkají matkám, že po 6. měsíci už můžou přestat kojit, protože naše mateřské (lidské) mléko pro dítě nemá žádnou výživovou hodnotu. Pak nechápu, proč bych měla dítěti nebo sobě dávat cizí (kravské) mateřské mléko, které je navíc tak znehodnoceno všemi úpravami, že opravdu pochybuji o nějaké jeho prospěšnosti na zdraví.
Když už mléko, pak od vlastní krávy, kozy, ovce, ke které se chovám s úctou a respektem.

kocicinka
14. únor 2017

@elchacz souhlasím, jenže do paneláku si krávu těžko pořídím.
To, že pediatři doporučují po 6m nekojit, s tím jsem se tedy nesetkala. Co já vím, tak v současnosti se kojení doporučuje alespoň do roka. To spíš zubaři kvůli tomu prudí.

alcar
14. únor 2017

@blahova_andrea prave ze naivni nejsem vubec, neverim, ze veskere studie jsou zmanipulovane mlekarenskym prumyslem, opravdu neverim. Pro me je zase naivni ten, kdo veri, ze to vsechno funguje zasadne a jen jako v tom videu, co je na nej tady odkaz. Se zubnima pastama srovnavas opravdu dve nesrovnatelne veci. Studie nejsou propagovane nikde v reklamach, pokud je mi znamo. Netvrdim...muzou byt ruzne studie zmanipulovane, ale tohle konkretne ma nekolik studii a urcite nejsou vsechny zmanipulovane. Ne proste tomu neverim a to ze me nedela naivni. Jak jsem rekla, me tahle diskuze (mimochodem zalozena zcela evidentne trollem) nechava chladnou a mleko budu pit porad, nazor ani chute nezmenim.

alcar
14. únor 2017

@elchacz teda s tim jsem se taky nesetkala, ze by nejaky lekar doporucoval kojeni jen do 6 mesicu. 😅

Strana
z3