Ulcerózní kolitida. Co Vám pomohlo ulehčit její průběh?

elizzah
1. črc 2020

Chtěla jsem se zeptat, jestli s touto nemoci nemáte někdo nějaké zkušenosti. Diagnostikovali mi ji asi před 2 měsíci a teď jsem začala mít s tím onemocněním celkem vážně potíže. Léky které jsem dostala mi začali teď dělat docela problém mám po nich ještě horší průjem, bolesti žaludku a slabost. Takže jsem je přestala brát a začala od včera bezlepkovou a bez laktózovou dietou. Ještě ke všemu kojím a zároveň mám ještě jedno svalové onemocnění a nejsem teď třetí den moc schopna se plně funkčně postarat o děti jak jsem už celkově vysílená z toho průjmu. Zajímalo by mě proto jak se s touto nemoci případně vypořádáváte a co Vám pomohlo/ ulehčilo její průběh.

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pribylovapetra
1. črc 2020

Mrkněte, treba to pomůže vic nez rada ze se mate s nemoci smířit. https://www.janadellplotnarkova.cz/gaps-dieta/

anguly
1. črc 2020

No nejdůležitější je bezezbytkova dieta, alespoň pokud jsou akutní úmorné průjmy... Samozřejmě kvalitní gastroenterolog, který nastaví správně léčbu. A mně hodně pomohlo dlouhodobé braní kvalitních probiotik a Enterosgel (musí být ale vyloučena neprůchodnost střev).

Mně se tato nemoc rozjela v prvním těhotenství... Pak při kojení nic nezabíralo... Ani kortikoidy. Nic. Vím jak je to úmorné. Byla jsem i hospitalizována... A protože jsem se bála operace, tak jsem našla homeopata, který mi nastavil léčbu a to konečně zabralo...
Už 2 roky mám nemoc bez vážnějších příznaků. Ale i tak,...musela jsem si vysledovat, které potraviny mě dráždí a těm se tedy vyhýbám... a to je teď asi jediné omezení, které mám 😉

me_druhe_ja
2. črc 2020

UC je zrádná. Každej má jinej průběh, jiný příznaky. Já ji mám 9let. Po prvním cca 1,5roce totální klid. Jedla a pila jsem vše. Žádný problémy. Brala jsem jen salofalk 500mg 2x denně. V těhotenství jsem ho na radu doktora vysadila a úplně v pohodě. rozjelo se to cca 5m po porodu. Podle mě změna hormonů a strašná psychika kvůli zdraví malýho...krev ve stolici a hlavně to šílený nutkání na WC, jak musíš do minuty, jinak průser.... kolikrát jsem malýho "odhodila" s polozapnutou plinkou na zem a běžela....nebo musela odtrhnout od kojení... začala jsem zas salofalk a bezzbytkovou...ale ne striktně....teď, po třech měsících, se to o dost zlepšilo a to bezzbytkovku nejedu dávno. U mě je spouštěč nejspíš stres. Tak doufám, že se to brzo zas uspí samo. Teď mám problémy už jen ráno a minimálně. Zkus striktni bezzbytkovku.