Ulcerózní kolitida a pokoušení se o miminko. Zkušenosti?

petulhell
26. pro 2020

Máte někdo zkušenost z touto nemocí a otěhotněním. Nebo se pokoušíte a jak dlouho popřípadě? Rozhodil se vám cyklus lékama? Jestli jste otěhotněla tak měli jste nějaké příznaky?

me_druhe_ja
26. pro 2020

Ahoj, já jsem dlouhodobě v remisi. Brala jsem Salofalk 500mg dvakrát denně. Ale fakt žádný problémy. Po otěhotnění mi Dr doporučil přestat. Léky jsem vysadila a nenasadila ani po porodu. Bohužel díky stresu ohledně synovi nemoci přišel po asi 3-4m relaps - ale naštěstí sám přešel asi po 2m. V té době jsem nasadila dietu a Salofalk. Poprvé jsem otěhotněla naprosto bez problémů a podruhé při tom relapsu, 6m po porodu nechtěně. Salofalk zas neberu, problémy nemám. Uvidíme, co bude po druhým porodu. Každej má jinej stav nemoci, takže všechno konzultovat raději s lékařem. Pokud jsi v relapsu, máš těžkej průběh nebo tak, bude to horší.....:/

petulhell
autor
26. pro 2020

@me_druhe_ja děkuji za odpověď,
Já mám lehkou formu prý podle doktora. Vše s doktorem konzultují a říkal že by se mělo hůř otěhotnět, ale podle jeho zkušeností to až zas tak pravda není.

Poprvé jsme otěhotněla hned v prvním cyklu. Ale žádné problémy jsme neměla. Problémy se mi objevily hlavně asi tři měsíce po porodu. A teď to zkoušíme první měsíc tak uvidíme. Zatím jak beru léky taky beru salofalk granule 2x denně a čípky Salofalk na noc. Děkuji za zkušenost.

me_druhe_ja
26. pro 2020

@petulhell Pokud jsi neměla problémy poprvé a máš jen lehkou formu, tak to bude v pořádku. 🙂 Říkám, já otěhotněla aniž jsem chtěla. 😀 držím palce. 🙂

petulhell
autor
26. pro 2020

@me_druhe_ja děkuji uvidíme čekám do posledního prosince. 🙂