icon

100+1 způsobů, jak se dají použít papírové domácí utěrky

tentocz_veronika
10. dub 2013

Určitě se i vám stala doma nějaká "nehoda", při které jste si řekli: "Ještěže jsem měla po ruce papírové kuchyňské utěrky". V současnosti se vyrábějí papírové kuchyňské utěrky, které mají univerzální použití. A právě to nás zajímá. Kde všude a na co všechno používáte papírové domácí utěrky?

Najděme 100+1 způsobů, jak je lze použít. Podaří se nám to? Nejoriginálnější způsoby odměníme zajímavými cenami 🙂.

Strana
z2
lucisa
11. dub 2013

Klasické použití v domácnosti jako ostatní výše + navíc dáváme do klece s naší veverkou burundukem Bubu, miluje si je rozcupovat na malinké kousíčky a nacpe do pelíšku - takže je to pro ni jak zábavné, tak užitečné 🙂

bledulka
11. dub 2013

krom mnoha použití co již bylo zmíněno (leštění oken a zrcadel,na odsátí mastku,na smrkání, leštím s ním wc atd)
tak se z nich dají udělat maňásci 😅
kdysi jsme je dělávali z toaletního papíru,ale ten byl za mého dětství šedivý a bílá je na to lepší 😉
s dovolením vkládám fotky a postup

uvaříme si škrob (do studené vody rozmíchat škrob a udělat řídkou kaši)
na vařečku si namotáme provázek, či uděláme bambuli z vaty (aby se přibližně vytvořil tvar hlavičky) a dáme přes to čtverec utěrky a nahňácáme škrob-aby ta utěrka byla celá mokrá prosáklá a rukou uhlazujeme...Uděláme takto spoustu vrstev (10-20)- vytvarujeme případně nos atd..
necháme uschnout , potom vyndáme vařečku a po uschnutí malujeme,dozdobíme..přiděláme z látky tělo atd...
( na fotce jsme spěchali a barva se nám trošku rozpíjela..chybí mu dodělat z krepáku čepice a budeme mít Pat-Mata)

jenny.kay
12. dub 2013

Používáme opravdu všestranně. Včera jsme našli nové využití, když mi dcerka v zápalu boje vrazila do nosu pastelku. Asi si umíte představit, jakou paseku její "odborný zásah" v mojí nosní dutině napáchal 🙂 Ještě, že byly utěrky po ruce, spotřebovala jsem snad čtvrtku role, ale dopadlo to dobře. Já zastavila proud z nosu a manžel zatím setřel cestičku, kterou jsem za sebou cestou do koupelny nechala. Trochu nechutný zážitek, já vím....

hancazivocich
12. dub 2013

Nás zachránila při cestě autem.. Malá se tehdy loni v létě nuděla a vymýšlela, tak jí bráchova skoropřítelkyně nabídla na hraní (cupování) papírovou utěrku.. Padly tuším dvě, než jsme dojeli do cíle, ale to ticho a zaujetí.. Cupovala poctivě, skoro na nitečky.. Nadšení bráchy, když ji vyndával, bylo už podstatně menší.... 😅 😅 ale on snese dost 😀

kofinka
13. dub 2013

@tentocz_veronika na talíř na odsátí tuků, na smrkání když není po ruce papírový kapesník, jako toaletní papír když došel 🙂, v anglii jsme je používali na vytření dveří sprchového koutu a vyleštění baterií do sucha, jako prachovku když nemůžu najít tu látkovou, na vytření dřezu do sucha, umývám s nima záchodové prkénko nasprejuji dezinfekční prostředek a vytřu do sucha, stejně jako @nicedaisy je používám jako první pomoc když pes udělá loužičku nebo jinou nehodu - jsou první po ruce, tak aby se loužička nešířila než donesu hadr, leštím s tím sklokeramickou desku, dále jako hračku pro kočku (udělat kuličku a Minda je nadšená). Zkrátka už si bez nich neumím představit život, ale když to tu po sobě čtu, tak bych se měla asi zamyslet nad ochranou životního prostředí a vrátit se k lákovým utěrkám.

balbala
14. dub 2013

mi je používáme hlavně v kuchyni, ale využila jsem i v porodnici místo ručníku na intimních místech,neničí se látkoví a neni to tak drastický(po šití)a ruličky dáváme osmákům na hrání a cupovaní

pajula
14. dub 2013

používám všude...i jako papír,když si v kuchyni potřebuji napsat,co mám koupit 🙂 🙂,jinak by se mi to z hlavy vykouřilo, tak je utěrka vždy po ruce 🙂

vojtaxx
14. dub 2013

My uterky používame taky na vše..mám 2 kluky bordeláře tak pořád něco musím uklizet tak ubrousky nebo uterky vždy po ruce dneska např. vysypané 2 květináče...od kokinek televi¨ze polepená a mohla bych toho vypisovat dosti a prostě na vše je použijem...a když dojde WC papír tak taký bezva náhrada.. 😀

mijave
15. dub 2013

U nás mají z papírových útěrek největší radost kočky - dokážou je rozcupovat na miniaturní kousíčky... a to je pak panečku něco, když po celém bytě "sněží"! 😀

mamo111
15. dub 2013

papírové utěrky používám doma i venku .Ven si vždy odtrhnu pár do tašky a kromě nosu a rukou a někdy i zadečku používám ještě na utírání klouzačky a houpaček .Prostě objehnu celé hřiště a utřu ho 😀 😀 😀 .Po ránu je rosa a malej by měl mokry zadek tak už jsem se naučila brát něco navíc .No řekněte jdete ze synkem nebo dcerkou na hřiště a bohužel nemůžeš jít na klouzačku ani na kolotoč je mokro ???Hruza ještě ,že ty utěrky existují 😀

tentocz_veronika
autor
16. dub 2013

Krásny deň 🙂 , v nedeľu 21.4.2013 sa chystáme spočítať vaše spôsoby ako použiť kuchynskú utierku. Ak chcete, aby aj váš spôsob použitia papierovej utierky mal šancu vyhrať a ešte ste ho neuverejnili, prípadne ste prišli na ďalší, tak nám ho sem rýchlo napíšte 🙂 , aby ste sa nepripravili o šancu vyhrať zaujímavé ceny. Veronika

fionika12
16. dub 2013

Doma aj okolo domu ich používame takmer nonstop. Doma - klasika kuchyňa, upratovanie... manžel a svokor v garáži a samozrejme na záhradke - keď výjde slniečko ako dnes 🙂 . Kávička, čajík, sušienky - na podnose nesmú chýbať papierové utierky 😉.

kathla82
16. dub 2013

u nás je to pomocník při letním grilování venku, kdy si do utěrek utíráme zamaštěné ruce, ústa a kdoví co ještě 🙂 Ale taky se moc hodí při sbírání zatoulaných bobků od našeho králičího mazlíka nebo při úklidu její klícky. Jinak je máme v kuchyni a taky ji využiji při přebalování dcerky.

mmlenka
17. dub 2013

Dáváme ho do záchodu, když jdeme na velkou, aby "to" nešplouchalo 🙂

rychetkami
18. dub 2013

když dojde na wc toaleťák, tak našinec nepohrdne téměř ničím😀 ani papírovou utěrkou do kuchyně😀 Berte s rezervou, humor je koření života😀

jimmy1
20. dub 2013

krom použití v kuchyni hlavně leštění zrcadla a jako podložka na dno nočníku, aby se nemusel po náloži extra čistit 😉

lucyvivien
20. dub 2013

@bledulka jj, u nas sa to volá kašírovanie, a robili sme to tiež ale z toaletáku a velké postavy v skoro životnej velikosti a je to paráda jaký je to tvárny materiál 🙂 len sa toho strááášne moc minie 🙂

pavlice79
22. dub 2013

Kromě jiného výše uvedeného praktického používáme papírové utěrky na "VYŠÍVÁNÍ" 😀 - tedy první pokusy o práci s jehlou a bavlnkou. Čtyřletá dcerka (a pak i její brácha dvojče) chtěla také zkusit zašívat jako maminka a já neměla po ruce kousek látky, tak jsem jí navlekla bavlnku na tu největší jehlu, co jsem měla a malá "zašívala a vyšívala a sešívala" přeloženou papírovou utěrku. Po vyšití se prostě papírová utěrka roztrhá a máme zase jehlu s bavlnkou a můžeme opět vyšívat (nemusíme stříhat další bavlnku a navlékat na jehlu... Dobré jsou utěrky s nějakým barevným vzorkem nebo takovým tím jakoby děrováním, to se učí trefovat do těch dírek. 😉 Snažím se, aby utěrky šetřila, klidně jí je rozstříhám na čtvrtiny apod. a ty šije jednotlivě. Moc je to baví - oba dva 🙂 🙂

hojda
23. dub 2013

TAky se z nich dá vyrobit perfektní maska na karneval - Mumie 😀

tentocz_veronika
autor
24. dub 2013

Krásný podvečer, spočítali jsme vaše způsoby jak použít papírové kuchyňské utěrky 🙂. Našli jste jich téměř 50! Jste velice šikovný a kreatvní🙂! Prosím uživatele @zuza01 @hojda @ivca_doubek @bledulka @hancazivocich @mamo111, aby mě kontaktovali přes IP (napište mi telefonní číslo, adresu a e-mail), vybrali jsme vaše příspěvky jako ty nej. Brzy vám přijde mix našich produktů a překvapení od veverky 🙂. Ostatním velmi pěkně děkujeme za zapojení se do tohoto tématu. Samozřejmě do tématu můžete přispívat i nadále🙂. Veronika

misam
25. dub 2013

Sice je už po soutěži 😀 , ale přispěju. Jelikož nebyl manžel 4. měsíce schopen koupit správný špunt do vany, tak jsme je používali jako těsnění odtoku do vany 😀 na koupání našeho drobečka.

jennynka5
26. dub 2013

@misam 😀

kajanka1
26. dub 2013

My je také umíme zužitkovat hned několika způsoby - na utírání pacek, na utírání vyprskaného oleje na sporáku, na čištění skel a zrcadel, na vycpání lodiček, na odsátí tuku z mastnějších potravin 🙂

tentocz_veronika
autor
29. dub 2013

Ahoj,
dnešním dnem naše kampaň "Měsíc s Tento" na modrém koníku končí. Zbývá nám už jen vyhodnotit hlavní soutěž, rozdat dárky🙂.
Chtěli bychom vám poděkovat za všechny vaše příspěvky, nápady, náměty, podněty, lajky...
Bylo nám potěšením🙂!
Samozřejmě, pokud budete mít jakékoliv dotazy, klidně nám napište přes IP, odpovíme vám i po ukončení kampaně.
Veronika a Tento tým

Strana
z2