Vaše zkušenosti s Hasbro

konik_testuje27.4.2020

Uživatelky Modrého koníka, především jejich děti, mohli testovat Zubaře od Hasbro, což je skvělá zábava pro malé zubaře, a pak napsat recenzi. V hře si vymodelují nové zoubky nebo vyvrtají kaz pomocí elektrické zubní vrtačky. Naučí se správné čištění zubů nebo vymodelovat rovnátka.

Set je dodáván se zábavnými nástroji pro všechny druhy zubních her a tři plechovky Play-Doh modelovací plastelíny. Play základna je dodávána s hlavou s ušima, elektrickou vrtačku, pinzetou, zubařskými nástroji, zrcadlem, válečkem a kartáčkem. Speciální modelovecí hmota anebo inteligentní plastelína Play-Doh umí mnoho věcí, dokonale se přizpůsobí představivosti a nadchne malé děti pestrými duhovými barvami.

Přečtěte si poznatky a dojmy deseti maminek, kterým doma vyrůstají malí zubaři. Byl to zajímavý a zábavný test.

Naše testování s HASBRO 😀

Předem než začneme s recenzí a spokojeností s touto sadou, chtěli by jsme poděkovat za možnost testovat a budeme se snažit nezklamat se smysluplnou recenzí.


Na skoroposlední chvíli jsem na Vaše testování náhodně narazila, a jelikož u zubaře a dentální hygienistky trávíme docela spousty času, usoudila jsem, že na testování budeme Ti správní. Synovi se u zubaře líbí nástroje, a úplně geniální je, že ted si na něj vlastně může zahrát, abych totiž přiznala, nikdy by mě nenapadlo, že něco takového existuje. 

Zubaře se nevyhne nikdo z nás a ze své zkušenosti vím, že plno lidí tam má strach vůbec jít. jako dítě jsem si trhala raději zuby sama, než abych návštěvu musela absolvovat 😀


Každopádně si myslím, že tato hračka od HASBRO není pouze hračkou, ale taky poznáním co zubař dělá, jak se s nářadím zachází, jak vypadá. Tudíž si myslím, že je to skvělá uklidnující metoda jak se zubaře toho opravdového tolik nebát.


Dnes máme zubaře doma 11 dní. Musím se přiznat , že moc času na něj ještě nebylo. Jelikož nás skolila ošklivá nemoc, ale zabaví na několik hodin, jsme z něho neskutečně nadšení a nevyhrát v testování, určitě bude čekat pod stromečkem 🙂 


NEGATIVA VÝROBKU :

  • když dám do kartáčku modelínu, špatně se čistí zoubky, udělala bych kartáček celý plastový.
  • špatně se z kartáčku vynadavá modelína
  • lepší kvalita zrdcátka

POZITIVA VÁROBKU :

  • Co vše sada obsahuje
  • vše je jako skutečné
  • snadno modelovatelná hmota
  • zabavila celou naší rodinu
  • zmírní strach ze zubařů a vše s ním spojené
  • zabaví i na několik hodin
  • naučí se i správnému čištění zoubků
  • praktičkost
  • barevnost


Sadu jsme určitě doporučili, kor ted pod stromečkem se jich určitě objedví až až.

#test_hasbro

Zubař je fajn parťák!!!

                                               Zubař je fajn parťák!



To máte tak, minulý rok si Damulín vyhlédl při koukání na takové ty blbiny na Youtube zubaře, kterému se dají dělat zuby. Pořád o tom básnil a ve finále si o zubaře napsal i Ježíškovi. A Ježíšek sháněl, obvolával hračkářství, ale marně. Tím kauza „zubař“ utichla.


Do testování na Modrém koníkovi se nezapojuji. Čekala jsem pořád na to „ono“, co bude pro nás to pravé. No a když jsem na Modrém koníkovi uviděla, že se shánějí maminky na testování sady od firmy Hasbro – Play Doh Zubař, musela jsem okamžitě jednat. Už jsem v duchu viděla Damiánka, jak by byl šťastný. Napsala jsem komentář a světe div se – oni nás vybrali!!!! Ještě jednou moc děkuji za tuto důvěru a pokusím se ji nezklamat.


O tom, že Zubaře přiveze pan pošťák, jsem Damiánkovi řekla v pondělí ráno, hmmmm, osudová chyba. Od té doby jsem neslyšela nic jiného než jen větu: „Mamííííí, kde je ten pošťák? A nezapomněl na nás třeba?“ Ve tři hodiny odpoledne se dočkal. Letěl ke dveřím jako blázen a balíček si sám převzal. Hned jsme museli obal rozervat a přesvědčit se, že tam ten kýžený obsah vážně je. A byl 🙂


Protože Majdalenka spala, měl Damíánek možnost osahat si všechno pěkně v klidu a bez to, aby se mu do toho ten náš prcek motal. Byl tak šťastný! Hned věděl, co má dělat. Začal modelovat zuby o sto šest, ale hlavně – měl vrtačku! To bylo radosti! Chudák náš pan Edík (tak jsme si hlavu pojmenovali). To teda nevím, čím si zasloužil tolik zkažených zubů a tolik plomb.


Největší průšvih byl v tom, že Damulín musel po chvíli odjet na plavčo. Se Zubařem se loučil horko těžko. Edík si ale ani teď neodpočinul, protože vstala naše malá princezna a modelovací a vrtací kolotoč začal nanovo.

A vlastně, on ještě neskončil. Edík je u nás v permanenci neustále. Modelují a vrtají i návštěvy. Je až překvapivé, jak moc Zubař od Hasbro baví i dospělé. V sobotu se nám tu pohádala babička s Damiánkem, protože se nemohli domluvit, která barva plomby bude lepší. To asi mluví za vše.                    

Abych to tak shrnula pro lepší přehled:


Testující: 

 Damíánek 5 let, Magdalénka 2roky a 4 měsíce

  • Testovaná sada Zubař byla naprosto adekvátní věku Damiánka. Ten už si se všemi součástkami uměl poradit. Dokonce Edíkovi vytvořil i slušivá rovnátka (při jejich výrobě už je zapotřebí opravdu zručnost a cit v ručičkách). Zuby se modelují v takové jakoby bábovičce, se kterou si Majdalenka bez pomoci někoho dospělého sama úplně neporadila. Proto pokud budete sadu pořizovat s tím, že se dítko zabaví samo, počítejte s věkovou hranicí alespoň tři roky. Mladší děti si ovšem s nadšením a zápalem nic nezadají se staršími sourozenci, jen potřebují trochu pomoci. Jinak je všechno náčiní velmi snadno ovladatelné a i vypínání/zapínání vrtačky zvládne cca dvouleté dítě úplně hravě.

Plusy:

  • Opravdu velká variabilita – tím, že je součástí modelína Play Doh, tak se zábavě meze nekladou. Když omrzí modelování zubů a rovnátek, nastane čas na modelování hadů (těm Magdalenka vrtá dírky do tělíček obzvlášť ráda), panáčků, sněhuláků a já nevím, čeho všeho ještě.                



  • Tvar příslušenství – všechno příslušenství je jednoduché na používání a tak akorát do dětských paciček. U vrtačky oceňuji kulatou a masivní špičku vrtáku, díky které je vrtačka opravdu bezpečná a dítě si nemůže ublížit.
  • Konzistence modelíny – při práci malého dentisty sice vznikne značný nepořádek, ovšem malé kousky modelíny rychle vysychají a stanou se z nich drobečky, jenž jdou dobře vysát nebo zamést.
  • Zabaví děti i dospělé na hooodně dlouho a pomáhá rozvíjet fantazii a jemnou motoriku.
  • Možnost dokoupení dalších modelín Play Doh a tím pádem i rozšíření možností v tvorbě (u nás teď frčí jednoznačně zelené zuby se žlutými plombami).

Mínusy:

  • Nešikovný tvar kelímku s modelínou – s vyndáváním modelíny z kelímku jsme tedy opravdu zápasili. Modelínu jsme ven museli dlabat nožíkem. Vyklepnutí ven nefungovalo. Modelína byla ke dnu kelímku pevně přilepená a nic s ní nepohnulo. Možná by stálo za to zapracovat na kelímku – daleko šikovnější by byl širší a nižší kelímek, který by byl prstům daleko přístupnější.
  • Horší manipulace s modelínou v kartáčku – pokud jsme napěchovali modelínu do kartáčku, aby nám na jeho „štětinách“ vylezla pasta, museli jsme si najít ten správný grif na to, jak potom všechnu modelínu opět vyndat zpět.
  • Po zaklapnutí hlavy s vytvořenými zuby jich většina vypadala a hlava proto musí zůstat otevřená.
  • Nemožnost dokoupení další extra vrtačky – o vrtačku u nás jsou takové boje, že bych byla ochotná dokoupit i jednu další navíc.
  • Jedna bábovička k tvorbě zubů – nestíhali jsme vyrábět nové zuby pro vrtačku.

Jinak jsme žádná další negativa neshledali. Hrací sada Play Doh Zubař od Hasbro je za nás jednoznačně super a budeme ji každému doporučovat!



#test_hasbro

Jak jsme testovali Zubaře od Hasbro

Jak většina z Vás ví, na Modrém koníku lze teď testovat spoustu úžasných výrobků. Snažila jsem se zapojit do některých z nich, ale štěstí se na nás usmálo právě až se Zubařem od Hasbro a s jejich úžasnou modelínou Play-Doh. Asi proto, že moje dcera má prostě více štěstí než já a co si budeme povídat, testovat hračky je zábava.

Play-Doh hra Zubař je skvělá zábava pro malé zubaře. Můžete modelovat nové zoubky nebo vyvrtat kaz pomocí elektrické zubní vrtačky. Naučíte se správně čistit zoubky nebo můžete vymodelovat i rovnátka. Je vhodný pro holky i pro kluky od cca 3 let, ale určitě si s ním vyhraje i spoustu dospělých.   A teď jak to probíhalo u nás.


Aničce jsem oznámila, že přišlo překvapení a nastalo šílené trhání zabaleného balíčku a radost v dětských očích, když si balíček rozbalila. Plastelínu miluje a modeluje hodně často. Doufala jsem, že i tohle ji chytne a třeba se přestane zubaře bát. Zpočátku to vypadalo dobře. Vše bylo super do doby, než jsme do elektrické vrtačky vložili baterky. To se začala bát a nechtěla ji vzít ani do ruky, že vrtat má raději maminka. Tvořit zoubky, ať už bílé, zelené nebo červené pro ni byla veliká zábava, stejně tak jako je čistit nebo tvořit rovnátka a plomby. Po dobu testování jsem zkusila, co se dalo, abych ji přesvědčila si s vrtačkou zkusit vrtání, ale raději přestala modelovat úplně a šla si hrát s něčím jiným.


Pozitiva za nás:

- s modelínou se krásně pracuje, má úžasně barvy a spoustu možného i nemožného využití.

- je opravdu pro všechny věkové kategorie. Bavila Aničku, bavila mě a v podstatě celou rodinu

-dá se snadno odstarnit z oblečení i odevšad kde jsem ji po dobu testování nacházela 😀


Negativa za nás:

- co se týče negativ, jediné co mi vadilo ( a samozřejě že to chápu ) je to, že zrovna u této sady, kdy jsme vymodelovaly s dcerkou zuby, nechtěla je uklidit a chtěla je nechat panáčkovi v pusince. Jenže plastelína do druhého dne seschla a už se s ní nedá pracovat.

- druhé naše negativum je strach z vrtačky, ale vím že většině dětem se na této hračce líbí právě ta vrtačka.


 Před testováním jsem uvažovala o koupi zrovna této Play-Doh sady Zubař. Jsem tedy ráda, že jsem ji mohla s dcerou vyzkoušet. Modelíně dále budeme věrné, jen zkusíme asi jiné sady a postupem času se třeba zbavíme i strachu z vrtačky 🙂 Týden testování bylo na zbavení strachu asi málo. Výrobek mohu ostatním maminkám jedině doporučit. Pokud váháte, neváhejte. Ježíšek už je za dveřmi a musíme si vychovávat mladé zubaře neb jich začíná být nedostatek. Moc děkujeme týmu Modrého koníka, že díky nim jsme se mohli testování zúčastnit.


#test_hasbro

JAK JSME SE SEZNÁMILI SE ZUBAŘEM PLAY DOH Hasbro

Ráda sleduji na MK, co se zrovna testuje a když jsem zahlédla testování s plastelinou Play Doh, nadchlo mě to. Protože Daník se s plastelinou začal víc seznamovat a má období, kdy ho to baví, zajímá, mě se zase moc líbí, že se tím rozvíjí jak motorika, tak fantazie. A druhý důvod byl strach Daníka ze zubaře. Bohužel už má za sebou několik vrtání a to v něm vyvolalo strach z dalších kontrol. A tak mě napadlo, že práce s touhle sadou může fungovat i jako hra a odbourání strachu. 


Když mi přišlo do IP, že jsme byli vybraní, měla jsem obrovskou radost a pak už jsem se těšila na balíček.


Konečně nastal den, kdy zazvonil pošťák a balíček nám přinesl. Bylo to v době, kdy Daníček spal a doma byl i Vojtík. ten věděl, co v balíčku je a že je to hlavně pro Daníčka. Ale tak dlouho kolem krabice chodil a byl zvědavý, až jsme se do krabice podívali 🙂 


Zjistili jsme, se sada obsahuje: 

- Otevírací hlavu

- Vrtačku na baterky

- Kleště

- Zrdcátko

- Tvarovátko na zuby

- Strojek na rovnátka

- 5 kelímků s modelínou, z toho 3 bílé, jedna červená a jedna zelená.

- Kartáček na zuby


Sotva jsme to prohlédli, Daník se probudil a kluci se mohli pustit do práce 🙂


Vojtíška nejvíc zaujala vrtačka, o tu byl ze začátku docela boj, nakonec ale daníka začao bavit trhat zuby, tak Vojtík nestíhal vyrábět 🙂 Vrtačka celkově byla asi nejvíce oblíbená u obou kluků 🙂

První den vydržel Vojta u této hry cca 6 hodin s přestávkami. Což je opravdu co říct, protože on jako dítě s ADHD u ničeho nevydrží dlouho. A drželo se ho i další dny. Když byl ve škole, mohl se k tomu konečně dosta i více Daník. Tomu moc nešlo tvořit zuby, ale to zase bavilo maminku, takže jsme se dokázali pobavit oba 🙂

Mile mě překvapilo, že je plastelína pěkně měkká a voní, Daníkovi šla dobře mačkat. Kromě vrtání, prohlížení zoubků, trhání, jsem dětem ukázala, jak zoubky vypadají, jak se čistí a jak lehce se tam může udělat kaz, vyrobili jsme i červíka. Nevím jak moc to pomůže, aby si víc raději čistili zoubky, ale určitě to bylo zajímavější, když to šlo ukázat s nějakou pomůckou. 

Musím říct, že zubař je zabavil několik dní opravdu krásně, čase sice zájem trochu upadal. ale jako u všech hraček. Stále ale každý den na chvíli zubaře vytáhnout a to je myslím nelepší úkaz toho, že je to bezva zábava 🙂

KLADY:

+ Krásně měkká plastelína

+ Vrtačka na baterky, která zaujme snad  každé dítě

+ Zábava na hodně dlouho díky spoustě nástrojů

+ Rozvíjení jemné motoriky, fantazie

+ Možnost názorně ukázat, jak se správně čistit zoubky a jak se o ně dál starat


NEGATIVA:

- Bílé plastelíny by mohlo být i více a mohla být více bílá

-  Klidně by mohlo být více tvořítek na zuby

- Hlava nejde zavřít, jinak se zničí zuby


Děkujeme ještě jednou za možnost testování téhle skvělé sady a určitě ji budu doporučovat co nejvíce lidem, protože moje děti opravdu zabavila na hodně dlouho.

#test_hasbro

Jak jsme testovali Hasbro

Dlouho jsem čekala na výrobek, který bude pro nás ten pravý a kde bych měla šanci být vybrána. Když jsem viděla nabídku od Modrý koník testuje na testování této lehce morbidní hry, neváhala jsem. Téma zubař u nás v té době dost frčelo a bylo skloňované velmi často, za týden jsme totiž měli jet na pravidelnou preventivní prohlídku právě k němu a pečlivě jsme se na to připravovali, aby to nedopadlo jako loni, kdy mladší dcera dokázala na křesle řvát se zavřenou pusou. V den prohlídky mi přišel mail, že jsme byly vybrány (záměrně píšu y, protože mužský element naší rodiny se núčastnil pro pracovní zaneprázdněnost), což se setkalo s velkými ovacemi, umocněnými tím, že jsme návštěvu zubaře všichni ve zdraví přežili. Mít tuto hru doma, byla by příprava asi o dost jednodušší.

V den, kdy dorazil balíček, jsme byly v jednom kole (ostatně jako velmi často), takže po vyzvednutí balíčku uprostřed města jsme musely strhnout obal a kochat se cestou domů aspoň obrázky na krabici. Holky (2roky a 3měsíce, 4roky a 9měsíců) už spřádaly plány, co vše vyrobí a danému nebohému pánovi, jehož čelist byla součástí balení, implantují. Příchod domů znamenal jediné-okamžitě otevřít krabici a žasnout nad vším, co našly. Vše ještě v bundách a botách. Zestručním to: nadšení a těšení se bylo obrovské.

Jestli čekáte, že první kontakt s hrou byl nesmělý či pozvolný a každým dnem jsme objevovaly nové části, tak se mýlíte. Holky do toho skočily rovnýma nohama a za chvíli to u nás v obýváku vypadalo jako uprostřed stomatochirurgické ordinace. Jen zubařky byly dvě a dost se o některé náčiní hádaly 😀 . Na začátek jsme narazily na dva problémy: sada obsahuje tři kelímky modelíny play-doh bílé barvy, jeden červené, jeden zelené. Pro holky bylo téměř nemožné odtud modelínu dostat, musely jsme vzít na pomoc lžičku a šťouraly jsme, až jsme vyšťouraly ( později už to šlo snadněji). Čelist dohromady taky nedaly, ale v tom problém nevidím. Druhý zádrhel nastal s top přílohou námi testované hry, vrtačkou. Ano, sada obsahuje i „funkční“ zubní vrtačku na baterky, akorát nám slabším pohlavím prostě nešlo se dostat pod kryt baterií, ba i manžel s tím měl fušku, ale nakonec jsme to zvládli. Chápu, že dané zabezpečení být asi musí kvůli bezpečnosti dětí, ale pochopte, těšení se na spuštění vrtačky bylo tak velké, že každá minuta zdržení byla předlouhá. Vrtačka je bohužel jen jedna, takže pokud máte děti dvě stejného ražení jako ty moje, čekejte třetí problém: dohadování, pře, strkanice o ten drastický nástroj…Holky z ní byly unešeny, asi hlavně proto, že ji ještě neměly to štěstí poznat doopravdy. Vyrobená je celá z plastu, zakončení není nijak ostré či špičaté, takže se nebojte žádného zranění, ale zub z modelíny vyvrtá úplně dokonale 😉 Mladší dcera si klidně vyvrtala i svůj zub a kromě leknutí se jí nic nestalo, ale úplně to nedoporučuji praktikovat. 😀 I po týdenním používání zatím funguje a to ji teda holky nešetřily: vrtaly gauč, stůl, modelínu, kocoura, své ruce a jiné končetiny…

První den během jedné hodiny zvládly přijít na to, jak se vyrábí zuby (je na to přímo taková formička, která pomáhá vyrobit krásný zub, který pěkně zapadne do umělohomotné čelisti), všechny vymodelovaly, zkazily je, vyvrtaly, zaplácaly jako plombou, vyrobily rovnátka. Tady je asi nutné dodat, že to bylo spíš v režii starší dcery, která bude mít v únoru 5.narozeniny. Mladší dvouletá byla ze všeho sice nadšená, ale bez asistence a vysvětlování úplně nedokázala dané věci vyrábět a nástroje použít. Součástí je ještě zubařské zrcátko, zubní kartáček s možností vytvoření plastelínové zubní pasty a další vykrajovátka a „zdobítka“ plastelíny, která usnadňovala vymodelování rovnátek. Nakonec skončila u nadšeného modelování čehokoli, co se zubařem vždy nesouvisí, a vrtáním čehokoli k vrtání nevhodného.

Další velmi oblíbenou součástí u nás byla čelist samotná. Dva kusy: horní a spodní čelist kníratého pána se dá opravdu doširoka otevřít, spojí se k sobě a tvoří tak úžasnou plochu pro každého nadšeného zubaře. Čelist může být pouze otevřená úplně dokořán, po nasazení zubů s ní nelze moc manipulovat, jinak zuby vypadají, možná v tom byl nějaký fígl, na který jsme zatím nepřišly. Čelisti byly u nás taky velmi oblíbené i mimo modelování zubů, holky s tím vesele a nadšeně okusovaly veškeré zařízení našeho domova a ještě raději živé bytosti s námi žijící, zde nemůžu opět nezmínit našeho kocoura 😀

Další dny nadšení neopadalo, naopak, i když jsme dorazily domů až večer, musely jsme i v pyžamech makat na dalších zubních technikách a opravdu jsme hru vytáhly na světlo boží každý den. Jen časem holky přicházely na další využití všech pomůcek, kdy modelovaly pomocí vykrajovátek buchty, které pánovi cpaly do pusy, vymodelovaly flákotu masa, kterou musel pán plastelínovými zuby rozkousat, což se mu nepovedlo, a musely zasahovat zubařky. Jasnou známkou úspěchu u nás byl věčný boj o součásti hry…

Shrnutí:

·        Doporučila bych hru spíš od tří let, u mladších je nutná asi větší asistence rodičů, což ale nebude problém, mě to teda taky bavilo 😉

·        Záruka úspěchu je už to, že je součástí modelína play-doh, v momentě, kdy je přestaly bavit zuby, prostě si jen tak něco plácaly z modelíny a pak to podstrkovaly do čelistí apod. Tzn. nemusí se jen vyrábět zuby a rovnátka, děti vás překvapí, co vše je napadne.

·        Hra je kreativní, rozvíjí představivost, fantazii, ale i jemnou motoriku.

·        Přijde mi naprosto dokonalá pro zbavení strachu ze zubaře a pro ukázku, proč si zuby čistit. U nás panuje z návštěvy zubaře nadšení, protože máme štěstí na úžasného profíka, ale čistění naše nejmladší dost fláká, krásně jsme jí vysvětlili, jaké brebery na zubech má a jak je musí ze zubů vyhnat.

·        Jediný problém vidím v tom, že se barvy modelíny po pár použití smíchají, takže pak už pán neměl zoubky příliš bílé, ale nazelenalé a načervenalé, ale většina z nás má doma kelímků modelíny víc, my tedy ano, a není problém ani dokupovat.

·        Nedoporučuji tvořit v místnosti s kobercem, je okolo dost naděláno, ale řekla bych, že to je u práce s modelínou běžné. Navíc play-doh je super v tom, že ty pidi kousíčky, které vám zůstanou na podlaze, za chvilku vyschnou a dají se smést jako normální drobky.

·        Kdybych hru kupovala, považovala bych to asi za dobrý nápad a nelitovala bych, holkám se to opravdu líbilo, je to zase něco trochu jiného a originálního, než vyrábění dortů a zmrzliny z modelíny, ale někteří příbuzní mi říkali, že je to dost morbidní 😀


Závěrem bych chtěla říct, že testování jsme si báječně užily, a vydávám prohlášení, že během testování nebylo ublíženo žádnému živému tvorovi. 😀

#test_hasbro