Vaše zkušenosti s Vileda Easy Wring and Clean TURBO

konik_testuje27.4.2020

Druhá kampaň Vašich zkušeností se značkou zaútočila na všechny nečistoty v obydlí. Protože uživatelky testovali Easy Wring and Clean TURBO od značky Vileda. Následující řádky fóra obsahují recenze na tenhle nepostradatelný produkt.

Co se testovalo?

Mop s hlavicí z mikrovláken velmi efektivně čistící každou podlahu a díky vysoce praktickému ždímacímu pedálu bude hlavice mopu rychle vyždímaná bez pohybu navíc. Stačí jednoduše sešlápnout a Easy Wring and Clean TURBO vyždímá mop do poslední kapky. Dokonale vyždímaný mop zanechá každou podlahu rychle suchou.

Přečtěte si zkušenosti a recenze našich uživatelek. 🙂 Těšte se na jejich názory! Bude to zajímavý test.

---

Prozkoumejte i další produkty značky Vileda na oficiálním e-shopu: http://shop.vileda.cz/

---

Snadné uklízení s Viledou se maminkám moc líbí. 🙂 Otestovali jsme taky Vileda Easy Wring Ultramat a maminky nešetřily chválou. Jejich recenze jsou tady: https://i.modrykonik.cz/recenze_easy_wring_ultr...

Taky praktický plochý mop Vileta Ultramat TURBO: https://i.modrykonik.sk/vilea_ultramat_turbo

Každá pořádná domácnost musí mít taky čisté okna. Vileda Windomatic prošel testem a jako je to u Viledy zvykem, maminky si produkt pochvalovaly: https://i.modrykonik.cz/recenze_windomatic

Testování mopu od Viledy

Když jsem se přihládila do soutěže o testování mopu Vileda, dávala jsem tomu tak 1% šanci. Jaké bylo milé překvapení, když mi přišla zpráva od https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/, že si mě firma Vileda vybrala? 🙂 Tímto chci ještě jednou poděkovat.


Mimochodem a trochu mimo téma, doporučím občas tento blog rozkliknout, narazíte tam na spousty zajímavých možností. 🙂


Co jsem se kdy dostala k vytírání, vždy mě provázelo koště a hadr, nic jiného. Byla jsem tak zvyklá jak z domova, tak z brigády, kdy jsem uklízela ostatní domácnosti. Každý úklid se nesl v rozmočených rukách (hlava děravá, co si často nekoupí nebo vyhodí rukavice) a ty záda, au.. ale to známe asi všechny.


Díky tomu všemu jsem k mopu byla trochu skeptická. Třásně? Pche? Tak malinká plocha? To nikdy nemůže pokrýt celou plochu jako to zpropadený koště. Ach, jak já jsem se mýlila!


Ale zpátky k mopu. Jaký že to je, ten zázrak, o kterém tu poslední týden holky básnily? Easy Wring & Clean TURBO -> http://www.vileda.com/cz/easy-wring-clean-turbo.html


Balík přišel neskutečně ryhle, takže testování vůbec nic nebránilo.



Složení mopu byla otázka minuty, pak jen napustit vodu, namočit a sešlápnout.. holky dávejte si velký pozor jestli máte všechny třásně v mopu, jinak ohodíte jako já- VŠECHNO.. manžeka, psa, nábytek. 😀 😀 😀 Po prvotním karambolu jsem si mop s trochou uvážení vložila tak jak mám a bylo to, tentokrát bez nehody a mokrého manžela. Celou dobu jsem si broukala melodii z reklamy. 🙂


Vytírání jde jedna báseň, pro mě krapet nezvyk pohybově, ale člověk si na to velice rychle zvykne. Doma máme z velké části parkety, ve vstupní chodbě dlaždice a v kuchyni lino, co mi nejvíce drásalo nervy- po každém venčení tam je první cesta, kde očistíme psa a jeho ťapky se tam vryly jako nesmazatelný důkaz o jeho existenci. Mop mi je sice zázračně nevymazal, ale rozhodně utlumil.


Mop Vám nevezme větší chlupy, takže alespoň za mě, se luxování před vytřením nevyhnete. A pokud máte doma jako chlupáče jako my, tak tuplem ne. Škoda. 🙂

Dovolím si doporučit, při míchání mopu “sešlápnout” vícekrát, jinak budete čekat hodnou chvilku než vám uschnout všechny plochy v bytě, aby nejen úklid, ale i schnutí byli turbo.


Nesrovnatelnou výhodou je díra na boku kýblu, na vylévání vody.. pro někoho zbytečnost, mě to nadchlo, vše se uklízí se suchými rukami, což je k nezaplacení! Kbelík je stabilní, ač tam není lito moc vody, tak se nepřevrátí a navíc vypadá hezky. 🙂


Abych pořád jenom nebásnila, dvě věci mě trošku nesedly, sice jsou zanedbatelné, ale stejně vám je uvedu.


Po dokončení úklidu je možnost mop zaháknout za “ucho” kbelíku, ale mě tam prostě nedrží. Ale ani chvilku, nevím kde je chyba, ale tohle mi nesedlo. Na fotce rychle zaznamenáno, ale po chvilce stejně mop vyklouzl.


A druhým nešvarem je délka úklidové tyče... řijde mi moc krátká, takhle manžela asi už vytírat nedokopu, vymlouval by se na bolavá záda a nebo zůstane hold u koštěte a obyč rukavic! 😀 😀 😀 Pro pobavení jak se tváří na to když se má pustit do úklidu.. dokud pózuje, je to dobrý! 🙂



Když to všechno shrnu. Pokud váháte a nejste si jisté co na úklid vaší domácnosti, Easy Wring & Clean TURBO mohu jen a jen doporučit. Nejen že hezky vypadá, ale plní svou funkci na 100% a i úklid díky tomu odsýpá jak má.


Po pravdě, mě Vileda nadchla. Prvně mi to přišlo vše jako nadsázka s krásnou reklamou, ale doma si své místo našel nejen mop, ale úklidové hadříky a rukavice ..


Kdo nezkusí, neuvěří.

Tak neváhejte a vyzkoušejte.

#test_vileda

Zkušenosti s Viledou

#test_vileda


Testovala jsem mop celkem 3x. První zkouška byla u nás na chodbě, v paneláku. Celkem malá plocha a schody. Druhou a zároveň největší zátěžovou zkouškou prošel u mě na brigádě. Jde o úklid společných prostor v jednom činžovním domě. Povrchy jsou zde dlažba a hrubý a leštěný kámen. Velké plochy a několik schodů (viz moje fotoshow). Třetí testování pak proběhlo u nás doma na linu. 


Sumasumárum, jak bych to zhodnotila. Zkušenost mám s obyčejným mopem z Kiku a pak s Leifheit. Mám tedy trojí porovnání. Ve výsledném efektu a zcela bez okolků, by to mop Vileda vyhrál. Jediné negativum (za to za mě celkem podstatné) na něm ale mám. Stírací plocha je malá. Na chodbě u nás mi to ani tak nepřipadalo, ale na té brigádě...uf. Dělala jsem se s tou větší plochou dvakrát více času (možná ještě více). Mít pak tímhle mopem setřít celý dům, není to žádná rychlovka.


Jinak bych na něj tedy v porovnání pěla chválu. Od vybalení z krabice, je celkově montáž snadná, manipulace taky. Třásně se dostanou všude a trjúhelníkovitý tvar taky. Ocenila jsem to především právě na schodech a v rozích místností. Tam se tak krásně s jinými mopy rozhodně nedostanu. Samotná práce bez ohýbání je velkým přínosem. Namočit, nikde voda necáká při přesunu z kýblu do ždímacího kola, sešlápnout a šlapat. Poprvé jsem šlapala málo, třásně byly dost mokré. Pak už jsem to vychytala, že to chce prostě přidat do pedálu.

Z čeho jsem ale naprosto unešená, je otvor na vylévání špinavé vody! Tak to je věc. Za mě veliké plus. Celkově je tento mop lehký na přesuny. Díky rysce člověk ví, kam až napustit vodu a proto se nestrhá, když kýbl někam přenáší.

Mop je perfektně skladný, snadno a rychle se složí. Třásna jsou ihned suchá. Takže údržba samotného mopu je fajn.


Děkuji za tuto zkušenost a doufám, že moje recenze bude budoucím kupujícím nějak platná 😉

Recenze mopu Vileda Easy Wring & Clean Turbo



Tak jsem se taky konečně dostala k sepsání recenze na mop Vileda Easy Wring & Clean Turbo. Sešlo se hodně faktorů proč mi to tak dlouho trvalo. Chybějící součást mopu, nemoc a "výlet" ke tchánovcům na moravu na vybírání brambor (asi 20 řádků dlouhých cca 100m jsem mopem vybárat opravdu nezkoušela 😀 ). 


Když se tu objevila kampaň na testování mopu Vileda Easy Wring & Clean Turbo, tak jsem se zkusila zúčastnit, ale vůbec jsem nedoufala, že bych mohla být vybrána. Kdo nehraje, nevyhraje. Když mi přišla IP, tak jsem byla mile překvapena. 😉


Doteď jsem používala také mop od Viledy, ale tu klasiku s modrými třásněmi a musím dodat, že nic moc. 

U mopu Vileda Easy Wring & Clean Turbo mě potěšilo, že téměř každou skvrnu jde setřít hned na první pokus a ne jedno misto "šmrdlat" pomalu 5 minut. 😉 Setře psí chlupy, dlouhé vlasy a překvapil, že i denní nános drobků. Kdy zazvonil telefon, že do hodiny je u nás návštěva a potřebovala jsem hodně rychle dát do kupy aspoň podlahu a neměla jsem čas vytahovat ješte smeták a vysavač. Na to jak je kbelík veliký, tak je překvapivě lehký i s napuštěnou vodou. S podelnou rukojetí kyblíku se velice dobře přenáší. Lépe než klasický oválný kbelík. Díra na vyléváni vody je taky super. Po větším vyždímání je podlaha sucha během chvilky a nemusím syna pomalu přivazovat k židli, aby si nenamlel čumák. 😀


Co mě, ale chybí nebo vadí je, že nemá zespodu žlábek na prsty, aby byl kde chytit při vylévání, jako ma třeba můj starý kyblík od Viledy. Možná je na to myšlena díra pod pedálem, ale to mě vůbec nevyhovuje. Když naplním vodu po rysku, tak se mopem nemůžu moc rozšoupnout při vyplachování všech chlupů, vlasů a drobečků, jinak voda cáká ven. Když dám méně vody, tak se to tolik nevypláchne. Při rychlejším šlapání na pedál, mam pocit, že kbelík vzlétne a uletí. 😀


Jinak je to nejoblíbenější hračka mého syna. Při vytírání mi musí pomahat a šlapat na pedál, takže teď se mi úklid prodloužil minimálně o 30minut, protože musí pedál pečlivě sešlápnout. 😀 Denně si kbelík přitáhne do obýváku a ždíme v něm usínáčka s dudlíkem a ještě svůj malý mop z uklízecího vozíčku pro děti, také od Viledy.  


I kdyz mi na mopu Vileda Easy Wring & Clean Turbo vadí několik věcí, tak přesto ho doporučuji a koupila bych si ho. 😉

#test_vileda









Jak Vileda k nám domů přišla

 #test_vileda

Nejprve bych chtěla moc děkovat za tohle testování. Jsem z produktu opravdu moooc nadšená. Doufám, že můj článek pomůže maminkám s výběrem ,,urychlovače" úklidu.


Takže, jsem měla tu  čest testovat tento mop. Moc se mi na  začáte nezdály ty ,,dredy" pořád jsem si říkala, že přeci všichni na ty staré provázkové mopy nadávají?! Ale pravda je taková, že jsou moc šikovné! Moje recenze by byla asi neskutečně dlouhá, měla jsem totiž možnost mop vyzkoušet na nejrůznějších  povších, v různých domácnostech. U nás bez zvířat, druhá domácnost s pejskem a 2 kočkama a třetí neskutečně obrovská vila!


Kyblíček je krásně lehký, moc jsem si pochvalovala výlevku. Naprosto super. Co mě hodně překvapilo, že voda během ždímání nelítá kam nemá, u zelené konkurečí značky L.... mám z druhé domácnosti vyzkoušeno, že vždy voda nahodila zeď, takže kýbl musel být uprostřed místnosti daleko od zdí, gauče nedejbože elektroniky. Jen mě trošku zklamal ,,zobáček" na držení tyčky. ten bohužel 3 vteřiny po zacvaknutí tyčku vystřelí. Materiál je pevný, lehký, pedálek super. Kyblík jak je tmavý, tak bych možná na stěnu napsala bíle vileda, aby se lépe rozeznávala špinavá voda;)


Jinak na dřevěnou podlahu super! Dřív jsem se bála s konkurenčním mopem. Nedal se tak hodně vyždímat. Což s Viledou rozhodně jde! Takže super! Krásně vytřené rohy. Dredíky krásně zajedou i pod nábytek. Co mě zaujalo, že krásně vytře lišty a sokly podél dlaždy. Trošku je problém, pokud má někdo naštukováno až k zemi a nemá sokl/lištu na zdi, tak mop ,,zamáchá" i zeď.


Jinak mop prošel 2x pračkou a super! Všechny nečistoty, které se nedaří obrat rukou po vytření jsou pryč! Suchý mop jsem třeba i brala vysavačem 🙂


Co ale chci vyzvednout nejvíc, tak schopnost pohltit hrubou nečistotu, vlasy,  opravdu i obývák po čuníkách nebylo třeba vysávat před vytřením. Opravdu mi moc Vileda pomohla. Rutinní úklid ze zkrátil o polovinu.


MOP ROZHODNĚ DOPORUČUJU! KVALITNÍ MATERIÁL, SUPER POMOCNÍK! 

Méňě času s úklidem a více s miminkem! 🙂

Úklid hrou s Viledou Easy Wring & Clean Turbo

Musím říct, že jsem byla hodně zvědavá na nový třásňový mop od Viledy, protože nejsem moc velký fanda třásňových mopů.


Úplně první mop co jsme měli doma (ještě za svobodna u rodičů) byl třásňový a vytírání byla katastrofa...třásní poskrovnu, vše z něj padalo a o mokré podlaze ani nemluvě.

Nyní mám ve své domácnosti plochý mop od Viledy. Proto jsem neváhala a zkusila jsem štěstí zde na MK a přihlásila se do testování #test_vileda 🙂

Měla jsem radost, když mi došla zpráva do IP, že jsem byla vybrána, moc jsem to nečekala, zájemkyň bylo požehnaně. 


Po pár dnech dorazil balík s Viledou, který jsem s dětmi nedočkavě rozbalila 🙂 



Kbelík není potřeba nijak montovat, smontovat je třeba jen teleskopickou tyč na mop, kterou si každý nastaví dle sebe, v mém případě na výšku mého synka, který se na vytírání moc těšil 😀

Rukojeť kbelíku je podélná, což oceňuji při přenášení kýblu s vodou, lepší stabilita. Kbelík je sám o sobě dost stabilní, není třeba se bát převrácení při šlapání do pedálu-ždímání 🙂


Naše dvě Viledy vedle sebe aneb je čas vyměnit starou za novou 🙂 



Po smontování stačilo napustit vodu se saponátem po vyznačenou rysku a mohlo se začít s testováním 🙂

Jako vůdce testovací smečky jsem se první ujala ždímání, šlápla jsem řádně do pedálu a...už jsem byla dětmi vyhnána a nastal boj o pedál 🙂 Nebránila jsem se moc... 😀



Musím říct, že ovládání je opravdu snadné a lehké, zvládne jej každé dítě 🙂

Mop stačí namočit do vody, přendat do ždímací části a už jen šlapat. Na plovoucí podlahu jsme volili "více otáček" aby byla podlaha za chvíli suchá a opravdu byla!

Ocení hlavně maminky, které mají doma neposedy jako já, co nevydrží čekat až podlaha uschne a nechtějí riskovat, že dítě uklouzne na mokré podlaze či nadělá ťápoty...


Páč jsem byla od mopu vyhnána, tak jsem dělala jen dozor...no není to sen, moci si dát nohy hore i když děti nespí? 🙂



Po chvilce byla od mopu odehnána i dcerka a tak se uvelebila vedle mě, dala si nožku přes nožku a také sledovala, jak to bráškovi skvěle jde 😀



Doma máme plovoučku i dlažbu a obojí se vytíralo skvěle. Vysávala jsem den před tím, než došel balík s mopem, tak jsme vytírali rovnou a mop vše krásně pobral, podlaha krásně čistá. Mop se dostal všude, do každého rohu. Sice trošku nezvyk (v porovnání s plochým mopem) při manipulaci s tyčí u vytírání, ale to se poddá 🙂
Super je boční otvor na vylévání vody z kbelíku. Třásně se dají i prát, ale to jsem  nezkoušela, není zatím potřeba.


Měla jsem možnost vyzkoušet i Easy Wring & Clean Ultramat- plochý mop a musím říct, že Turbo je mnohem lehčí na ovládání, co se týče ždímání. U plochého mopu je potřeba se trefit do ždímací části (rozložit plochu spodní části mopu a vložit), musela jsem si pomoci rukou aby to zapadlo jak mělo. To u Easy Wring & Clean Turbo nehrozí, vytírání jde opravdu celou dobu se suchýma a čistýma rukama 🙂


S čistým svědomím můžu mop Vileda Easy Wring & Clean Turbo doporučit, u nás obstál na  1* 🙂 

Tímto moc děkuji za skvělou příležitost testovat Turbo novinku od Viledy, s dětmi jsme si to opravdu užili 🙂 Děkuji!


#test_vileda

Testování Vileda

#test_vileda

 

Dobrý den,

byla jsem vybrána na testování nového mopu Firmy VILEDA.

Zaprvé me překvapilo,že poslána byla sama krabice s mopem, aby bylo vidět že je to mop Vileda, nijak jinak nezabalená což nejsem zvyklá.


Teleskopická tyč. Hlavice třásňového mopu, která se zkládá ze dvou částí, kbelík a v malém sáčku očko na vrch tyče.


Sestaven. Oceňuji kvalitní ždímací systém, který je velmi stabilní.

Vypadá parádně, uz se těším až ho vyzkouším.


První vytírání rovnou 2 patra. S mopen se zachází velice snadno, jen antitalenti jako ja mohou být zaskočeni při ždímání potřebou držet mop jen za horní očko, které se jediné protáčí.

Musím ale více ždímat, protože v horním patře ještě podlaha po dotření stále schne.

Vysledek je ale výborný. Skvrny, které při chodu domácnosti s dítětem i však bez něj, nadobro zmizeli.


Celkově hodnotím 9 z 10.

Jsem velice ráda, že jsem mohla mop vyzkoušet a stal se hlavním pomocníkem.


Jak jsem testovala Viledu

#test_vileda

Když jsem viděla na koníkovi možnost přihlásit se do soutěže o testování mopu Easy Wring & Clean TURBO od  Vileda, tak jsem jako správná uklízecí maniačka neváhala ani minutu a rozhodla jsem se to zkusit. No a jaké to pak bylo překvapení, když mi došla zpráva, že jsem byla mezi takovým množstvím zájemkyň vybrána. Tímto bych ještě jednou koníkovi ráda poděkovala za možnost testování.


A teď už k samotnému mopu, na který jsem byla opravdu velmi zvědavá, ptž upřímně bych si třásňový mop sama od sebe nikdy nekoupila, třásně ve mně žádnou extra důvěru nebudily nikdy. Mám doma plochý mop od Vileda a jiné značky, ale většinou jsem stejně vytírala na čtyřech  s hadrem 🙂


Balík s mopem dorazil ani ne do týdne a hnedka jsem se vrhla na testování.

Stačilo jen vybalit kbelík, smontovat teleskopickou tyč, nasadit nástavec a začít.

Kbelík je stabilní, převrácení nehrozí ani když šlapete na pedál rychleji. Otvor na vylévání vody je velmi praktický, stejně jako ryska označující doporučené množství vody. Za sebe dávám vody méně, ptž když dáte po rysku a s mopem v kbelíku víc „mácháte“ tak se stane, že to cáká ven zejména tím otvorem na vylévání vody. Takže doporučuju dávat pod rysku.

Systém ždímání mě překvapil, sice jsem se upřímně na poprvé do ždímací části netrefila a některé třásně mi čouhaly ven (proto to taky pak při ždímání stříkalo), ale stačí trochu cviku a jde to perfektně. Rozhodně žádná voda ven při ždímání nestříká (to se mi stávalo u stávajícího mopu) a například na plovoucí podlahu lze mop opravdu hodně vyždímat, samozřejmě musíte hold vícekrát sešlápnout pedál .

Testovala jsem tedy na plovoucí podlaze a klasické dlažbě.  Pokud před vytřením nevyluxujete, tak mop všechno nesebere, pár vlasů a psích chlupů přeci jen na podlaze zůstalo, ale v porovnání s plochým mopem, to je určitě menší množství. Podlaha je po vytření krásně lesklá, žádné čmouhy. Osobně trochu bojuji se systémem vytírání, při použití plochého mopu mi to jde lépe, tady jsem ještě nepřišla na správný grif a při vytírání zleva doprava mi to prostě nejde plynule (viz video níže),ale to není vada mopu, ale moje neschopnost 🙂 Co mi trochu vadí je to, že i při sklopení je mop docela vysoký a nedostanete se s ním pod nižší skříňky. A trochu nepohodlné je proplachování mopu, ptž mop musíte vyndat z kbelíku, propláchnout, obrat nečistoty a pak zase dát nacucaný vodou do kbelíku na vyždímání a při tomhle přesunu trochu nacákám. Rukojeť kbelíků má otvor, ve kterém by měla držet násada, ale mně to tam prostě nedrží, tak nevím, jestli je chyba u mě nebo u mopu.

Když to tedy shrnu, tak mop mě opravdu mile překvapil a díky možnosti testování jsem zcela změnila názor na třásňové mopy. 

odkaz na video:

http://martinavonkova.rajce.idnes.cz/MOP/