Chodítka, jaká jsou teď nejlepší?
Chci poridit synkovi choditko ale nevim kde v Praze sezenu nejlepsi?
Nevite kde maji krasna a dobra choditka?🙂
Nooo pěkně jsem se tu u čtení pobavila! Komu není rady, tomu není pomoci. Tato maminka ví vše nejlépe a odborníci podle ní žádnými odborníky nejsou... Tak tady nemá smysl radit... Kupte si chodítko, násilně prosazuje dítě a až bude v dospělosti naříkat, tak mu řekněte: Promiň brouku, říkaly mi to, ale já byla nejchytřejší a chodítko pro mě nejpohodlnější...😀
Aktivní chodítko se kupuje ve chvíli, kdy prcek objeví, že lze přd sebou tlačit židli a matka nechce mít poškrábanou podlahu ;) (vlastní zkušenost). Ad původní dotaz - vzhledem k tomu, že to je už několikátá podobná diskuze, kterou během posledních pěti dnů někde na netu vidím, tak předpokládám, že to měl být rádobyrozjezd skryté reklamy, který zřejmě nevyšel.
My porizovali aktivni choditko v dobe, kdy uz mala par krucku k nastavene naruci udelala, ale jinak se bala pustit. S tim aktivnim choditkem ziskala duveru a do tydne zacala chodit sama. 🙂 Driv to nemelo vubec smysl, protoze choditko jelo rychleji nez ona sla. 😀
@annabolla To jsi teda nadhodila téma do pranice 😀 Člověk se tu dočte moc moudrých rad a odborných poznatků! Jen, co je pravda. Já myslím, že je jedno, jaké chodítko zvolíš 😉 Je to asi vážně jen na tobě. My třeba pořídili od Chicco. Úplně obyčejné, bez toho hracího panelu. Beztak jsou všechna na stejném principu.
Pro ostastní zdůrazňuju, že dítě do toho dávám tak max. na 10 minut denně, a ještě ne v kuse. Ono občas prostě nezbyde nic jiného. Třeba, když potřebuju jít na záchod! A hlavně mi tu neraďte, že si mám dítě vzít s sebou 😀 Vážně si nemyslím, že je nutné tu každou maminku hned bičovat jen proto, že nezapadá do vašich trendů. A jen tak mimochodem - jste si všechny jisté, že za dalších třicet let ty dnešní děti zádat bolet nebudou?! 😉
@svetlus_pepca Aspoň pro to můžeme udělat maximum a mezi to zahrnuji nedávat dítě do chodítka. Nikdy.
@kajalka Ale kdo nám zaručí, že když je do toho chodítka nebudeme dávat, že budou zdravé. Pane bože, vždyť se názory na spoustu věcí mění ze dne na den. Jeden den někdo řekne: "Provedli jsme výzkum, zjistili jsme, že vajíčka jsou nezdravá," a týden na to se objeví nový výzkum o jejich prospěšnosti. Tím nechci říct, že někdo přijde s výzkumem o prospěšnosti chodítek, to asi těžko. Ale prostě přece všeho s mírou! 😉
@svetlus_pepca Pokud je tam dáváš takto rozumě,tak je to fajn.Mě ani tak nejde o tu budoucnost. co chodítko způsobí.Já prostě zažila dítě chodící po špičkách díky tomu že bylo věčně v chodítku.Od té doby mám na chodítka averzi a není přece špatně na to co to může způsobit maminku upozornit..
@svetlus_pepca Jsem fyzioterepaeut. Pro mě je jediná míra jasná - a to přirozený vývoj a tempo dítěte. A moje svědomí, že jsem neudělala nic, za co by mohl nést on následky.
@ilonkaseda Ano, opravdu tam malého dávám jen v nejnutnějších případech. Ale prostě takové chvilky jsou, když jsem sama doma. A souhlasím, že dávat do toho dítě, které ještě ani samo nestojí, rozhodně není v pořádku. Náš mrňous stojí výš, než má to sedátko, takže vlastně stojí sám, ale vím, že mi nikde neupadne. A když na to přijde, zakladatelka nepsala nic o tom, že tam dítě ráno dá a večer vyndá. A ani jsem nenarazila na příspěvek o tom, jak staré dítko do toho hodlá dávat 😉
Takže vážně nechápu, proč jsou hned nutné ty odsuzující komentáře. Když na to přijde, zakladatelka se neptala na názor na chodítka jako taková. Tudíž mi přijde nesmyslné zaplnit diskuzi relativně zcestnými příspěvky. Prostě si myslím, že tady nebyly ani ty dobře míněné rady na místě. A mimo to, většina příspěvku se opravdu dobře míněnými radami nazvat nedá 😒
@kajalka No, dobrá. Máš nějaký názor na věc a stojíš si za ním. Prosím. Já tě nehodlám přesvědčovat o žádném opaku apod. Souhlasím s tím, že chodítka zdravá rozhodně nejsou. Zároveň jsem přesvědčená, že pár minutami v týdnu nic nezkazím. A budem se kvůli tomu hádat?! No, já doufám, že ne, protože by to nikam nevedlo přece 😉
@svetlus_pepca tak s tebou se da rozumne diskutovat. Kdyz ti nekdo rekne, ze je to spatne, tak mu das samozrejme za pravdu a mas rozumny argument, ze "jenom 10min denne" a jsi si plne vedoma moznych nasledku a snazis se je eliminovat, protoze vis, ze to neni uplne ok. To je jak s cokoladou, taky vim, ze je spatna, dam si ji, ale proste s mirou a pripadne rizika a nasledky beru na svou zodpovednost a nerikam, bezte vsichni do haje, je to moje vec a pritom cekam radu. Zakladatelka tohoto tematu takovou sebereflexi evidentne nema. 😉
Zakladatelka nikdy nerekla ze tam bude mit dite cely den..
Ale jen par minut. Jenze to vy ostatni nevidite..
Jen chcete rypat a byt strasne chytre! Jedinna normalni maminka je tady svetlus_pepca
Ja sem čekala....jediný správný názor je ten souhlasný....ostatní jsou blbý, rejpavý atd.atd...áááááá 😉 😀 😀
Trolling se dostal i na koně? 🙂
Tak úpřimně,pokud tam je dítko jen pár minut denně,v nejnutnějších případech,navíc už v něm stojí,jak popsala svetlus_pepca,taky na tom nic špatného nevidím.Něco jiného je tam dítě mít běžně během dne,aby se zabavilo,a učilo se chodit.Jinak mi to přijde ale jako zbytečnost,která jen zabírá místo.
@alcar Já myslím, že celá tahle diskuze se takhle zvrtla jen proto, že tu spousta maminek má podobný názor, ale napsala ho každá jinak. A největší problém prostě vidím v tom, že je tu spousta moralistek, které si myslí, že jejich názor je ten nejlepší. Ale myslím, že si rozumíme 🙂
@andelkaprdelka Ale tohle téma původně přece vůbec nebylo o tom, jestli s chodítkem někdo souhlasí 😉 Zakladatelka diskuze chtěla vědět, jaké chodítko má pořídit. Nepotřebovala slyšet, že ho pořizovat nemá. Pokud je někdo takovým odpůrcem chodítek, že nevidí pádný argument ani pro to, dát do něj dítko na pár minut, když je to nutné, pak se v takovéhle diskuzi vůbec nemá vyjadřovat 😉 Takže jsem zakladatelce napsala, jaké chodítko máme my doma. To byla snad naprosto jasná odpověď na její otázku. Tady vůbec nešlo o něčí názory přece 😉
@svetlus_pepca
on je rozdíl názor ( př. jaký parfém si zvolím)
a vědecky podložený fakt, že pasivní chodítko prostě škodí.
klidně si k nám přijeď na léčebnu - najdeš tu děti po operaci kyčlí, po operaci zad, dívky s korzetoterapií 24 hod denně... a 99% z nich má v anamnéze předčasné posazování, využívání chodítek a vodění za ruce.
to není názor, ale FAKT...
@eficenka Pane bože! Já se nepotřebuju jezdit dívat do nějakých léčeben, číst odborné články apod. Já nejsem debil! Já vím, že to, že jsou chodítka škodlivá, je fakt doložený různými studiemi. Ale můj názor je, že pokud ho použiju na pár minut týdně po dobu třeba jednoho měsíce, v době mezi prvním postavením a prvním krůčkem, pak tím přece dítěti nezničím život! Já ale především nechápu, proč se do téhle diskuze zapojil někdo, kdo nechtěl odpovědět na otázku, která byla jasně položena. Ale to je pořád totéž dokola...
no podle mě už tu bylo řečeno všechno. Kdo chce vidět a vědět, tak už pochopil. Tady to není o názoru, kterou hračku koupit a proč, ale o tom, že někdo chce koupit a používat něco, co je sice ke koupení, ale je to pro dítě škodlivé. A nechce znát názor, chce poradit, jaké chodítko koupit. Podle mě jde hlavně o provokaci, o nic jiného. To je jako se ptát jakou tlačenku pro miminko, s tím, že nechci, aby mi odpovídali ty, co ji nedávají... 😀 Po tlačence miminko taky neumře, ale zdravé to pro něho určitě není
Mame choditko 1st steps od 4baby, starsi syn v nem byl asi od 8 mesicu v tydnu parkrat na nekolik minut. Zadna vyvojova faze mu neutekla a sam zacal chodit ve 13 mesicich.
Ted uz zkousime davat do choditka i mladsiho
@elu Promiň, ale přirovnávat chodítko k Um je naprosto mimo mísu... A co by si chtěla miminku dát, pokud matka nemůže kojit? Já u prvního kojila v pohodě 3,5 měsíce a pak jsem byla hospitalizovaná s těžkým zápalem plic v nemocnici, kde do mě prali léky horem dolem, aby mě dali dohromady, takže jsme museli přestat kojit okamžitě... To jsem jako malé uškodila? Měla jsem ji třeba nechat hlady?
CHodítko škodí, UM je tady proto, aby když je problém nahradilo mateřské mléko...
@hohe souhlasím..um je pro přežití dítka potřebné....to je neúměrné přirovnání...mno 😉 🙂
@elu um je nevhodné??? Jsi ty normální.....a jak lá žena, která nemůže z jakéhokoliv důvodu kojit nasytit své dítě??? tohle je maličko přehnané přirovnání.....booože......😉 🙂
Chodítko pasivní nedoporučuji, není to zdravé, pokud chceš dítě někam na chvilku "odložit" doporučuji dečku nebo křesílko s hrazdičkou. Počkala bych na aktivní chodítko - tj, když dítě tlačí chodítko před sebou - má v něm oporu...

Ani aktivní chodítko není moc vhodné, přirozeně má dítě začít chodit napřed do strany-obchází nábytek atd, kdežto s chodítkem jde rovně... Podle mě jsou to hlavně vyhozené peníze, raději, když už, bych pořídila odrážedlo, které má opěrku zad-tedy dítě ho případně může i tlačit před sebou a využije ho i později k odrážení se...