Chodítka, jaká jsou teď nejlepší?
Chci poridit synkovi choditko ale nevim kde v Praze sezenu nejlepsi?
Nevite kde maji krasna a dobra choditka?🙂
Prosím, nepouštějme se do nicneříkajícího napadání ani z jedné strany, moc děkuji, at může diskuse pokračovat dál, může pomoci dalším maminkám. Děkuji za pochopení.
@gepe Ona nepsala, že jsou kr..mamky, co nosej v šátku, ale že ona by to chodítko používala, když by vařila a že kdo napíše, že vaří s dítětem v šátku, tak je kr... Asi takhle. Ufff, jsem na sebe naštvaná, že to vím, pže sledovat to tu-jakože občas při vaření nahlídnu-je strašná ztráta času....Ale musela jsem zakladatelku trochu obhájit, páč se to krapet překroutilo..
missveru- děkuji za odkaz na článek ale už jen chvilka čtení že i přítahování a posazování a vodění za ruce je škodlivé bohatě stačí!! dál takové čtení opravdu číst nebudu-
Jsem presvedcena, ze si tazatelka z nas tady dela legraci 😀
normálmně staré chodítko po tobě...akorát si ušiješ hezčí potah
Tak bere to ze své zkušenosti.Děti má zdravé,záleží taky jak často a na jak dlouho je tam dávala.Zas já mám kámošku co holku dávala do chodítka,a donedávna chodila po špičkách.Dnes má 5 let.Já osobně taky nechápu smysl chodítka.Vždyť každý blb ví,že se dítko hrbí,stojí na špičkách,kyčle se namáhají ve stoji,protože nejsou zralé(pokud tam strčíte 6m mimino).Navíc nevidím problém v tom,aby dítko lezlo 🙂
missveru.. napsala jsi odkaz na stránku já sní nesouhlasím..
a opravdu už tuhle diskuzi nechci řešit okolo mě byly chodítka a děti jak cizí tak mé jsou zdravé..
takže jestli mohu poprosit svoje negativní komentáře nepište
@andrrriiik Děti má zdravé, ale ve třiceti, až je budou bolet záda (minimálně), jí asi nepoděkujou ☹
ano nedočetla každý odborník řekne něco jiného..
každý má prostě svůj názor
@missveru A tak to si zas nemyslím,že se to projeví tak pozdě.Tam jsou už jiné faktory,než chodítka.Každopádně jsou chodítka blbost,zbytečná,ničí zdraví.Pokud má děti zdravé,nejspíš měla štěstí.
A přesně tak,v tomto se odborníci shodnou všichni 🙂
@andrrriiik Prohřešky se jednoduše vrství na sebe, psala jsem to už výš. Projeví se ve chvíli, kdy tělo nezvládne kompenzovat vadné držení. Při neobvyklé zátěži. Např. v těhotenství. A nemusí jít nutně jen o pohybový aparát, souvislosti jsou i s fungováním vnitřních orgánů.
U dvou dětí jsem chodítko použila a zjistila jsem vždycky že je k ničemu..Pak dětem trvalo než začli lezt a chodit.Malá byla do roka lenivá sebrala jsem chodítko a do 14ti dnů chodila a lezla.Ted u třetího sem řekla že už chodítko domu nechci.
Zeny chapu, ze chcete poradit v dobrem umyslu, ale tady proste zajem o to neni 🙂 taky uz jsem chtela psat o pojivovych tkanich u deti do 3 let, ci jak jsme v sobotu videli cca 6-7m visici rukama v rukach otce, vlajici nozky tahajic po zemi napodobujici chuzi,k tomu patricne kroutici telicko i s jeste mirne klimbajici hlavou. No, ted jsem to napsala 😅
@annabolla sestrenka kdysi mela chvilicku chicco choditko na koleckach, do ktereho se dite dalo usadit. To mas na mysli? Jinak, zkus se podivat na www.heureka.cz tam zadat choditko a mela by Ti vyjet dostupna v obchodech, taky jako u jineho zbozi je urcite zebricek Top.
kup si třeba pět chodítek 😀 ...bud by tu člověk musel bejt už sprostej a nebo si z toho jedině dělat srandu .......ale když příroda někde zapomněla nadělit,tak se prostě těžko radí
Zkus kontaktovat maminku @eficenka ta Ti na toto téma ráda řekne svéé....a vliv chodítka se nemusí projevit hned...ale až v pozdějším věku....jinak aktivní chodítka jsou v pořádku....když dítko cokoliv tlačí před sebou 😉 🙂
A teda...ehm....každá máme právo na názor...ale každý, i nesouhlasný názor, jde napsat i SLUŠNĚ!!!!
Ježiš zakladatelka snad chtěla radu, jaké chodítko, ne osvětu proč chodítko ne, neumíte číst 😠
@annabolla
za mě jako dětskou fyzioterapeutku Ti můžu doporučit tzv. aktivní chodítko.
dělají i ve stylu autíčka a nebo ve stylu hracího pultíku. 🙂
třeba zde
@dolda ale jo, umíme číst ... zakladatelka chtěla radu, jaké chodítko je nejlepší ... no a jelikož žádné není nejlepší, protože všechna jsou špatná, tak se diskuze posunuje i jiným směrem ... a zakladatelka ať si vybere chodítko jaké chce, může vybírat podle barvy, podle ceny, podle tvaru, podle vyobrazených zvířátek nebo já nevím podle čeho, "dobré chodítko" to stejně nikdy nebude 😠

@leniczka23 achaa 🙂 osobne nerada oznacuju lidi zviratami, protoze nejednou je to urazka pro to zvire 😅
@annabolla ahoj 🙂 neprispela jsem odpovedi pro Tebe, jelikoz jsme choditko nemeli a ani nechteli .Prispela jsem jinak, aby byl respekt atd. ostatne to je viz. vyse. V podstate jsem se postavila za Tebe i kdyz mam na choditka rozdilny nazor. A k tomu noseni. Nosila jsem ja i manzel dite v ergonomickem nositku a to primarne, kde kocar byt all terain byl neprakticky - ovce v ohrade za mlynem, ci terenni hodne velka nerovnost, anebo kdyz jsem potrebovala nekam zabehnout bliz u domu. I ve vetsi spolecnosti lidi. Takze jsem ted na rozpacich dost, protoze za me osobne je jedno zda je dite v satku ci ergo nositku 🙂 mam ted ve vysledku pocit, ze taky nemam rozum, jsem zakomplexovana drbna 😅 apropo ten mlyn je kamarada, my zijeme v panelaku v Pze, nezijeme alternativnim zpusobem zivota 🙂